١٧خرداد ۹۶ / ٧ژوئن۲۰۱۷
تهیه و تنظیم: عزیزه لطف الهی
دو فعال حقوق بشر اهل سنندج مورد تهدید قرار گرفتند
دو فعال حقوق بشر از سوی وزارت اطلاعات طی چندین تماس تلفنی مورد تهدید قرار گرفتند.
براساس گزارش رسیده روز چهارشنبه دهم خردادماه، شیوا گنجی روزنامهنگار و فعال حقوق بشر و همسرش مادح نظری روزنامهنگار و فعال حقوق بشر توسط وزارت اطلاعات تهدید شدند.
این دو، دلیل تهدید وزارت اطلاعات را ارتباط با زندانی فرهاد سلمانپورظهیر که مدت پنج ماه است در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در سلول انفرادی بسر میبرد، عنوان کردهاند.
چند سال پیش، این دو فعال حقوق بشر به دلیل فشار نیروهای اطلاعاتی مجبور به ترک ایران شدند و هماکنون در آمریکا سکونت دارند. شیوا گنجی از خبرنگاران باشگاه خبرنگاران جوان در سنندج و مادح نظری نیز سردبیر هفتهنامهی دیدگاه بوده است. در همین رابطه، شامگاه گذشته نیز، وزارت اطلاعات طی تماس تلفنی دو تن از فعالین کارگری به نامهای “بهنام ابراهیمزاده” و “محمود صالحی” را تهدید به بازداشت کرده است.
دختر ١٧ ساله ای در شهرستان مریوان بدلیل مشکلات خانوادگی دست به خودکشی زد
روز شنبه ٦خرداد ١٣٩٦دختری اهل مریوان با نام “سحر ایوبوند” ١٧ ساله، با به آتش کشیدن خود، به زندگیاش پایان داد. سحرایوبوند، اهل روستای “قامیشله” میباشد که بدلیل بالا بودن درصد سوختگی جان خود را از دست داد. منابع خبری دلیل خودکشی این جوان ١٧ ساله را مشکلات خانوادگی اعلام کردەاند.
نرگس محمدی تحت عمل جراحی قرار گرفت
نرگس محمدی، نائب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که روزگذشته در پی خونریزی شدید رحم، از زندان به بیمارستان منتقل شده بود امروز تحت عمل جراحی قرار گرفت.
براساس نظر پزشک معالج نرگس محمدی، زندانی سیاسی که پس از عمل جراحی بههوش آمده است باید تا قطع کامل خونریزی و مشخص شدن نتیجه عمل، تحت مراقبت ویژه قرار گیرد.
پیش از این پزشکان متخصص اعلام کرده بودند که نرگس محمدی به دو بیماری آمبولی ریه و فلج عضلانی مبتلا است؛ دو بیماری که در فضای زندان و محیطهای تنشزا تشدید شده و در نهایت در پی بیتوجهی میتوانند جان بیمار را به خطر بیاندازند. از همین رو ادامه زندان را برای نرگس محمدی خطرناک عنوان کرده بودند.
پیام شیما بابایی به آتنا دائمی: بجنگ که به زودی ما پیروزیم!
۳۰ خرداد ۹۳ بود که برای سالروز به خون کشیده شدن ندا بر مزارش رفتیم آنجا بود که یافتمت دختری از جنس ندا! از روزی که به دنیا آمدیم مدام در حال سرکوب بودیم! جنگیدیم برای احقاق ابتدایی ترین حقوقمان، با تکه پارچه سیاهی بر روی تنمان، و بعد سرمان و حال چشممان! ما را از زندان بزرگی که برایمان ساخته اند می رباییدند و به زندان کوچکتری انتقال میدادند تا که نبینیم و ندانیم و محکوم به انکار موجودیتمان باشیم! آخر میدانی چیست آن سست عنصران تاب تحمل زیبایی زنان را ندارند که برایمان ببرند و بدوزند و گاه که فریادمان به هوا برخاست دهانمان را بدوزند با آیه و خشم و تزویرشان…
تو که خوب میدانی سرزمینی آگاه و آباد را زنانی دانا میسازند پس ما نباید بدانیم و بفهمیم ما محکوم به این سکوتیم محکوم به آزار تا که زینب نبیند تا که گلرخ پژمرده شود و آتنا نگوید ولی آیا میشود ؟!چه بسیارند این گل ها گل هایی که زیبایی شان محکوم به حبس است تا که دزدان و قاتلان و جنایتکاران جولان دهند و غرش زنی چون آتنا بر سرشان خراب نشود تا فریاد من و ما و زنان سرزمینم شود ..
زنانی که هم بایدها و نبایدها را به دوش کشیدند اما چون کوهی استوار در این برهه از تاریخ ننگین میهن شان ایستاده اند. میدانم که سکوت در مرام تو نیست و در جنگ نابرابر با جانیان جانت را در دست گرفته ای پس بجنگ خواهرم که به زودی ما پیروزیم و دشمن از روسیاه ترین روسیاهان تاریخ است!
خواهر بفدای اعتصابت و دل سیرت تاریخ در مقابل بلندای روحت سرخم میکند در سپیده دم آزادی، در آن هنگام که دیگر آزادی هایمان یواشکی نیست شادمانه و رهاتر از همیشه به آغوشت خواهم کشید.
تأسیس انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی در ایران
کمتر هفتهای است که رسانهها از اسیدپاشی در ایران خبر ندهند. نهادی هم برای حمایت از قربانیان وجود ندارد. انجمنی تازه تأسیس که توسط قربانیان، هنرمندان و پزشکان بنیانگذاری شده، چنین حمایتی را هدف خود قرار داده است. اسیدپاشی به یکی از معضلات جدی جامعه ایران تبدیل شده است. آمار دقیقی هم از قربانیان آن در ایران وجود ندارد. قربانیان این شکل شدید از اعمال خشونت بیشتر زنان هستند. نهادی هم برای حمایت از قربانیان اسیدپاشی وجود ندارد و آنان عملا با دردها و مشکلات خود تنها میمانند.
انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی که توسط شماری از قربانیان، هنرمندان و پزشکان بنیانگذاری شده چنین حمایتی را هدف خود قرار داده و میکوشد در این حوزه روشنگری کند.
معصومه عطایی، عضو هيأت مدیره “انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی”، به روزنامه “ایران” گفته است، این انجمن حدود یک ماه پیش تأسیس شده، اما ثبت انجمن، نزدیک به یک سال طول کشید، اما حالا آماده فعالیتیم و از همه خیران و هنرمندان میخواهیم یاریمان کنند.همچنین از قربانیان اسیدپاشی در سراسر کشور میخواهیم برای عضویت دراین انجمن اقدام کنند.
عقب نشيني علني از طرح كنترل حجاب زنان در ادارات
يك روز بعد از اعلام طرح وزارت كشور براي بازرسی از وضعيت حجاب و پوشش زنان در ادارات، سخنگوی وزارت كشور منكر اين طرح شد.
سلمان سامانی سخنگوی وزارت كشور، روز ۱۰خرداد با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر بازرسی از ادارات استانی و شهرستانی در حوزه عفاف و حجاب “گفت بررسی ها، تنها اقدامات دستگاه ها در زمینه فرهنگ سازی برای عفاف و حجاب را شامل می شود و این بررسی ها به پوشش کارکنان این دستگاه ها ورود نمی کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رویکردی وجود دارد که به دستگاه ها بگوید به صورت موردی حجاب افراد را بررسی کنند؟ نيز گفت: ما صرفا اقدامات دستگاه ها را برای فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ عفاف و حجاب بررسی می کنیم، نه پوشش افراد را.
پليس راهور برسر دستگيري زنان، خط و نشان كشيد
رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد کشف حجاب و روزه خواری در خودروی شخصی جرم است و پلیس راهور متخلفان را به دستگاه قضایی تحویل میدهد. سه شنبه ۹ خرداد، تقی مهری، رئیس پلیس راهور ناجا گفت: درست است که خودرو از مصادیق حریم شخصی محسوب میشود، اما حکم آن حکم خانه نیست.
او در ادامه گفت، افرادی که اقدام به کشف حجاب و روزهخواری میکنند، توسط مأموران پلیس راهور بازداشت و در لحظه به دستگاه قضایی معرفی میشوند و حکمی که برای آنها صادر میشود همان چیزی است که در نص قانون لحاظ شده است.
هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی، تحت درمان قرار گرفت
خانواده هنگامه شهیدی، روزنامهنگار زندانی، خبر دادند او سرانجام پس از یک ماه پیگیریهای خانواده٬ دیروز برای چند ساعتی به مرکز درمانی تهران کلینیک منتقل شد و از سوی متخصص قلب تحت معاینه و درمان قرار گرفت.
الهام رسولی باقی فعال مدنی به دادگاه انقلاب احضار شد
به گزارش بازداشت به نقل از نه به اعدام الهام رسولی باقی فعال مدنی به شعبه ۲۸دادگاه انقلاب احضار شد
زنان در پی طلاق از همسران زندانی
رئیس سازمان زندانها از ۱۰هزار همسر زندانی که به علت زندانی شدن سرپرست خانواده، خواستار طلاق بودند خبرداد. جهانگیر افزود”همچنین سال گذشته ۲هزار و ۵۰۰ فرزند زندانی که در معرض اعتیاد بودند شناسایی شدند… همچنین بیش از ۷۰۰ فرزند زندانی ترک تحصیل کرده بودند”.
ایسکرا ۸۸۷