۲ اسفند۹۶ / ۲۱ فوریه ۲۰۱۸
تهیه وتنظیم عزیزه لطف الهی
آزادی دختران انقلاب
سپیده فرحآبادی در جریان اعتراضات سراسری در ۱۲ دی ماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. پس از تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی از اوین آزاد شد.
نرگس حسینی از دختران خیابان انقلاب که به دلیل اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده بود، شنبه ۲۸ بهمن به قید وثیقه از زندان قرچک آزاد شد.
اعظم جنگروی از دختران خیابان انقلاب که ۲۶ بهمن در اعتراض ب حجاب اجباری بازداشت شده بود روز شنبه ۲۸ بهمن آزاد شد
کبری خالندی برای تحمل حبس به زندان مهاباد رفت
این فعال مدنی در شهرستان مهاباد جهت تحمل حبس خود را به زندان این شهر معرفی کرد. او به اتهام شرکت در تجمعات اعتراضی در رابطه با قتل کولبران به حبس محکوم شده است.
قتل یک زن 27 ساله در یک اختلاف خانوادگی
غزاله حبیبی زن 27 ساله متولد روستای مازیبن از توابع سروآباد در جریان یک رویداد خانوادگی قربانی شد. گفته می شود غزاله حبیبی که دارای دو فرزند پسر می باشد به دنبال اختلاف خانوادگی چند روز پیش از طریق تزریق قرص در یکی از وعده های غذایی اش، جانش را از دست می دهد. جزئیات مربوط به این رویداد هنوز روشن نشده است.
ضرب وشتم لیلا میر غفاری
ضرب وشتم شديد ليلا ميرغفاری توسط ماموران امنیتی در حين بازداشت، منجر به شكستگی پای اين فعال مدنی و آسیب دیدن سایر نقاط بدن وی شد.
درخواست جمعی از زنان مدافع حقوق بشر از آتنا دائمی و گلرخ ایرایی برای پایان دادن به اعتصاب
جمعی از زنان مدافع حقوق بشر با انتشار نامه ای سرگشاده با عنوان “برای مردم سرکوبشده و به خاطر آرمانهایتان باید زنده بمانید” خطاب به آتنا دائمی و گلرخ ایرایی که سیزدهمین روز اعتصاب غذا و شش روز از اعتصاب خشک خود را سپری می کنند از آنها درخواست کردند تا به اعتصاب خود پایان دهند زیرا که “صدای اعتراض شما به گوش همگان رسیده است. حالا دیگر این ما، همه کسانی که خارج از زندان هستیم، باید بار مسئولیت طرح و پیگیری خواستههای به حق شما در پاسخگو کردن همه ماموران و مسئولان نقض حقوق شما و آزادیتان از این حبس ناعادلانه و غیرقانونی را برعهده بگیریم.”
پایان اعتصاب آتنا دائمی و تبدیل اعتصاب گلرخ ایرایی به اعتصاب تر / صدای زندانی
در پی درخواست جمعی از مدافعان حقوق بشر، آتنا دائمی پس از ۱۳ روز به اعتصاب خود که از ۶ روز پیش به اعتصاب خشک تبدیل شده بود پایان داد، با این حال گلرخ ایرایی اعلام کرده است که به اعتصاب خشک (خودداری از نوشیدن مایعات) خود پایان می دهد اما همچنان به نشانه اعتراض به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.
پرستو فروهر به ۶ سال حبس محکوم شد
پرستو فروهر فعال مدنی به اتهاماتی از قبیل توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام مجموعا به ۶ سال حبس تعلیقی محکوم شد. وی با نگارش نامهای در خصوص اتهامات وارده توضیح داده و به شرح اتهامات و روند دادرسی خود پرداخته است.
خوزستان؛ ۶۵ درصد جامعه بیسواد را زنان تشکیل میدهند
معاون سواد آموزی ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه تعداد بیسوادان استان بر حسب خوداظهاری حدود ۲۳۰ هزار نفر اعلام شده است، گفت که ۸۰ هزار نفر۳۵ درصد از این آمار به مردان و ۱۵۰ هزار نفر ۶۵درصد به زنان تعلق دارد.
دو دختر جوان پس از اقدام به خودسوزی جان باختند
دو دختر جوان پس از اقدام به خودسوزی جان باختند. دختر جوان اهل خوزستان در شهر “تشان” از توابع شهرستان “بهبهان” و یک دختر ۱۴ ساله در شهرستان آبدانان دست به خودسوزی زدند و جان باختند. یکی از دختران جان باخته از اقوام دختر دیگری است که تیرماه امسال در پی تلاش خانواده برای اجبار او به ازدواج پس از یک خودکشی ناموفق توسط برادرش به قتل رسیده بود.
به گزارش خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماندانا شجاعی متولد ۱۳۶۹ اهل شهر تشان از توابع شهرستان بهبهان در استان خوزستان در تاریخ ۲۰ بهمن سال جاری در خانهاش دست به خودسوزی زد و جان باخت.
خانواده ماندانا او را تحت فشار قرار دادند تا با پسرخالهاش ازدواج کند و در نهایت در پی مخالفت او با خانوادهاش بر سر مسئلهی ازدواج و بالا گرفتن مشاجرههای خانوادگی پیرو این موضوع، با ریختن بنزین روی خودش دست به خودسوزی زد و جان سپرد. شدت آتش سوزی به حدی بود که کل اتاق و بخشی از خانه نیز در آتش سوخت.
خودسوزی یکی از خشنترین و دردناکترین روشهای خودکشی است و بر پایهی گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران، در سال ۱۳۸۰ از افراد در گذشته از خودکشی، خودسوزی با سهم ۷۰ درصدی مهمترین روش خودکشی در میان زنان بوده است.
ترور شهروندان بهایی، این بار در بیرجند
حدود ساعت نه شب دوشنبه ۱۴ بهمن ماه، فردی که صورت خود را پوشانده بود با بالا رفتن از دیوار خانۀ یک خانوادۀ بهایی به نام “مودی” وارد خانۀ آنها شده و به این خانوادۀ سه نفره حمله می کند. هشت ضربۀ چاقو به شکم و پهلوی “قدرت الله مودی”، و چند ضربه به گردن “طوبی مودی” و ناحیه ای نزدیک به ریه های “اعظم مودی” می زند و بدون سرقت هیچ وسیله ای و به تصور این که این سه بهایی کشته شده اند، خانه را ترک می کند. دختر خانواده موفق می شود اورژانس را خبر کند. هر سه عضو این خانواده به طرز معجزه آسایی نجات یافته و در بیمارستان بستری هستند. قدرت الله مودی، که پس از جراحی چند ساعته در بخش مراقبت های ویژه بستری است، پیشتر عضو هیأت گروه اداره کننده امور بهاییان بیرجند بوده است.
توضیح آموزش و پرورش درباره خبر تعرض به دانشآموز اهل پیرانشهر
رئیس آموزش و پرورش پیرانشهرآذربایجان غربی در واکنش به خبر اخراج دختر ۹ ساله از مدرسه پس از تعرض به او در پیرانشهر میگوید:
“از آنجایی که گفته شده بحث تجاوز یا تعرض در بیرون از مدرسه رخ داده به ما مربوط نمیشود و دستگاه های مربوطه از جمله نیروی انتظامی و دادستانی موضوع را برررسی کردند و چیزی هم عایدشان نشد. بحث اخراج دانش آموز هم از مدرسه کذب است”.
برخی منابع خبری گفته بودند به یک دختر ۹ ساله در پیرانشهر تعرض شده و او پس از اینکه مدیر مدرسه، را در جریان این اتفاق گذاشته از مدرسه اخراج شده است.
سیستمی که قربانی تجاوز را مقصر میداند و مورد حمایت قرار نمی دهد!
در آمل ۴۰ مرد و زن در یک مهمانی بازداشت شدند
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آمل از دستگیری ۴۰ نفر مرد و زن در یک مهمانی در شهرستان آمل خبرداد و گفت که “مقادیری مشروبات الکلی از نوع دستساز و مشروبات خارجی کشف و ضبط شده است”. ورود به حریم خصوصی شهروندان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است
تجمع مدیران مهدکودکهای تهران مقابل وزارت کار
تجمع مدیران مهدکودکهای تهران مقابل وزارت کار/معترضان: زنان نانآور خانوار را بیکار نکنید.
صبح امروز تعدادی از مدیران مهدکودکهای تهران در اعتراض به تفاهمنامه سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش مقابل وزارت کار تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز (بیست و نهم بهمن) حدود صد نفر از مدیران مهدکودکهای تهران مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
تجمعکنندگان به تفاهمنامه اخیر میان سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش معترضند و میگویند: براساس این تفاهمنامه، قرار است نگهداری و آموزش کودکان چهار تا شش ساله از مهدکودکها به وزارت آموزش و پرورش منتقل شود و به این ترتیب، مهدکودکها دچار بحران خواهند شد.
یکی از زنان حاضر در تجمع گفت: اکثر زنان شاغل در مهد کودکها، زنان سرپرست خانوار و نانآور هستند و اگر قرار باشد فقط کودکان یک تا سه سال در مهد کودکها نگهداری شوند، تعدیلهای گسترده آغاز میشود و زنان بسیاری بیکار خواهند شد.
تجمعکنندگان خواستار دیدار با وزیر کار هستند و میگویند از وزیر میخواهیم صدای ما را بشنود و در جهت حمایت از زنان کارآفرین و نانآور، برای لغو تفاهمنامه اقدام کند.
ایسکرا ۹۲۴