۶ دی ۹۶ ۱۳/ ۲۷ دسامبر ۲۰۱۷
تهیه و نتظیم : عزیزه لطف الهی
سه دختر زیر ۱۰ سال در خراسان شمالی ازدواج کردند
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی گفت که طی هشت ماه امسال سه واقعه ازدواج زیر ۱۰ سال در میان دختران ثبت شده است. وی همچنین اظهارکرد طی هشت ماهه امسال ۶ هزار و ۴۱۸ واقعه ازدواج در خراسان شمالی ثبت شده که از این تعداد ۷۹۷ مورد در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله دختران بود
افزایش خودسوزی در ایران
روز شنبه ۲ دیماه ۹۶، محمدجواد فاطمی، رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران، مطالب تکان دهندهای از آمار خودسوزی و وضعیت امکانات و تجهیزات بیمارستانها برای درمان سوختگی و عدم توجه دولت به افرادی که اقدام به خودسوزی کردهاند، بیان کرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، رئیس مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه خودسوزی در ایران در حال افزایش است، گفت: سالی ۳۰ هزار بیمار بر اثر سوختگی بستری میشوند، در حالی فقط هزار و ۳۵۰ تخت سوختگی در کل کشور وجود دارد.
مرگ و میر بر اثر سوختگی بسیار بالاست
امکانات و تجهیزات برای بیماران سوخته تا امروز محقق نشده است
بیماران سوختگی بیمه ندارند
تبدیل بخش سوختگی به بخش اطفال!
حمایتی از بازتوانی بیماران رها شده وجود ندارد
مرگ اکثر بیماران سوخته بدلیل عدم کنترل عفونت است
نبود آنتیبیوتیکها و پانسمانهای جدید از عوامل مرگ بیماران
اعلام استانهایی که خودسوزی در آنها شایع است
او با اشاره به افزایش خودسوزی در کشور گفت: خودسوزی در برخی استانها مانند ایلام، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و شمال خوزستان بسیار شایع است و جزو فجیعترین نوع سوختگیها حساب میشود. افرادی که خودسوزی میکنند به علت اینکه درصد بالایی از بدنشان میسوزد، بیشتر از دیگر بیماران در معرض مرگ و میر هستند. سوختگیهای الکتریکی کارگران بدلیل عدم ایمنسازی کارگاهها
هیوا یزدان مهدی آبادی با قرار وثیقه آزاد شد
هیوا یزدان مهدی آبادی، شهروند بهایی در یزد، پس از نزدیک به یک ماه بازداشت روز دوشنبه 4 دی از زندان یزد آزاد شد.
ورود زنان به استادیوم
با توجه به محرومیت زنان در ایران از ورود به ورزشگاهها، دختر هوادار، برای ورود به ورزشگاه غدیر اهواز و تماشای مسابقه تیم محبوبش ناچارا دست به تغییر پوشش و گریم چهره زد تا بتواند مسابقه تیم محبوبش را از نزدیک تماشا کند.
گزارش۴۹۰ مورد همسرآزاری در آذربایجان شرقی
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از ثبت ۴۹۰ مورد همسر آزاری در استان در شش ماهه اول سال جاری خبر داد.
کیانا عبدی ژیمناستیکار 10 ساله
حجاب کودک ممنوع
از صفحه فیسبوک عبدل گلپریان
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، زهرا اینچه درگاهی با اشاره به تشکیل پرونده برای کیانا عبدی پور، ژیمناست ده ساله، به دلیل بی حجابی در یک مسابقه خارجی گفت: “ما به هیچ وجه این اقدام را تأیید نمیکنیم و طبیعتاً این اقدام حرکتی شایسته برای جمهوری اسلامی ایران و دختر ایرانی نیست.”
بهگفته رئیس فدراسیون ژیمناستیک این سفر توسط خانواده دختر انجام شده و پدرش در این مسابقات در کنار دختر حضور داشته است.
فرشید عبدیپور، پدر کیانا که خود رئیس هیئت ژیمناستیک شهرستان فردیس است در اینباره گفته است: “این عکسها مربوط به مسابقه کوالالامپور نیست و دختر من به تمریناتی در کشور ارمنستان رفته بود. سفر ما به ارمنستان خانوادگی بود. در همان حال مسابقاتی در کوالالامپور و با حضور دختران کرجی و با حضور رئیس هیات ژیمناستیک استان ایلام انجام شد. ما هم قرار بود به این مسابقات برویم، اما منصرف شدیم. عکسها را از گوشی من برداشتهاند و من نمیدانم چه عکسهایی منتشر شده است. دختر من اصلاً به مالزی نرفته و میتوانم با پاسپورتش آن را ثابت کنم. تمرینات ارمنستان نیز به صورت مجزا و در دو سالن برگزار شد و این عکسها بعد از پایان تمرینات و با حضور مربیان خارجی گرفته شده است. سفر شخصی من به کسی ربطی ندارد. آنجا مسابقه نبود و دخترم تمرین کرد
سخنان رئیس فدراسیون ژیمناستیک ایران و همچنین اظهارات مربی کیانا، بنام زهرا اینچه درگاهی در توجیه قوانین اسلامی ضد کودک فاقد ارزش است. حجاب بر سر کودک کردن باید ممنوع شود.
آنگونه که فرشید عبدی پور پدر کیانا بیان کرده است، حتی اگر این سفر و شرکت در تمرینات ژیمناستیک خصوصی و خانوادگی هم نمیبود باز هم حکومت اسلامی، فدراسیون ورزش و مربی کیانا در ایران حق ندارند چه در صحن مسابقات، چه در هر جای دیگری کیانا عبدی پور و دیگر کودکان را وادار به پوشش حجاب اسلامی کنند.
قوانین اسلامی ضد زن و ضد کودک حکومت مجاز نیست در امر خصوصی سفر افراد کندوکاو کند. تحمیل حجاب بر سر کودک مطلقا باید ممنوع شود. کیانا عبدی پور و هم سن و سالان وی باید بتوانند استعدادها، توانایی ها و خلاقیت های ورزشی خود را منطبق با معیارهای متمدنانه و شناخته شده قرن بیست و یک، در مدارس، در باشگاه ها، سالن ها و مسابقات ورزشی داخل و خارج کشور شکفا کنند.
حکومت اسلامی حاکم بر ایران و فدراسیون ورزش میکوشند خلاقیت و توانایی های ورزشکاران را بدلیل قوانین ارتجاعی اسلامی و یا بخاطر مواضع “ضد اسرائیلی” و غیره از محتوای واقعی و جهانشمول خود تهی سازند. نباید اجازه داد که قوانین اسلامی و ضد کودک این حکومت، شایستگی ها، حقوق، حرمت و کرامت انسانی ورزشکاران و بخصوص کودکان وثیقه تداوم و موقعیت ارتجاعی مشتی از گور برخاسته قرار گیرد.
نامه سرگشاده صد فعال و مدافع حقوق زن بر علیه تبعیض و خشونت به زن در ایران!
تحریک به اسید پاشی بر صورت زنان و پیچیدن دستورالعمل نحوه اجرای آن از سوی وابستگان و عاملین و آمرین رژیم جمهوری اسلامی، دستگیری، جریمه و توهین به زنانی که دست رد به حجاب اسلامی میزنند و روزمره زیر قوانین حاکمیت نمیروند، ممنوعیت ورود زنان به استادیومهای ورزشی، جداسازیهای مکرر و دلبخواهی، توهین و هتک حرمت روزمره، شان زن در جامعه ایران از سکوی مساجد و آخوندهای رژیم اسلامی بطور مکرر و علنی کردن عمدی آنها در شبکه های اجتماعی فقط و تنها یک گوشه از موقعیت تبعیض آلود زنان در ایران است. این اما فقط یک طرف حقیقت است. طرف دیگر آن این است که زنان و مردان جامعه ایران روزمره علیه این زن ستیزی سیستماتیک مبارزه میکنند. ۱۶ آذر امسال، دانشگاههای کشور، صدای این اعتراض را بلند تر کرد. نه فقط در دانشگاهها، همه جا میدان مبارزه علیه بیحقوقی زن در ایران است. روزی نیست که در ایران علیه خشونت و تبعیض به زن صدای اعتراض بلند نشود، نافرمانی صورت نگیرد، مقاومتی شکل نگیرد.مبارزه علیه این بیحقوقی، به قدمت عمر این حکومت است.
اوضاع این حکومت اما بسیار خراب و درهم ریخته است. نظام اکنون هم در محاصره خشم مردم است، هم از درون شکاف بسیار عمیق برداشته، جناحهای مختلف به جان هم افتاده اند. لذا بجا میبینیم درچنین اوضاع بحرانی بار دیگر به اهم خواستهای زنان در ایران تاکید کنیم، ما جنبش حقوق زن را یک ضمانت مهم سیاسی برای التزام به مدنیت در دل اوضا ع حاضر میدانیم. آزادی زن، معیار آزادی و مدنیت یک جامعه است. هم از این رو اعلام میکنیم:
١- حجاب اجباری نقض آشکار حقوق زن در ایران است. پروژه حجاب به خاطر نه بزرگ مردم ایران، محکوم به شکست است. مبارزه علیه حجاب، به قدمت عمر این نظام است. حجاب اجباری بایست برچیده شود.
٢- علت اسیدپاشی، تبلیغ و ترویج آن، مقاومت در مقابل نه بزرگ جامعه ایران به حجاب و زن ستیزی است. هر نیرویی علیه خواستهای بحق مردم ایران مقاومت خشونت طلبانه میکند، جامعه را بیشتر جری میکند. اسیدپاشی و تبلیغ و ترویج آن از نظر ما اقدامی تروریستی و جنایتکارانه است. این یک عمل صرفن فردی و شخصی نیست. بستر اصلی آن قوانین خشونت آمیز حاکم علیه زن است. عاملین و عامرین آن بایست علنن محاکمه شوند.
٣- جداسازی جنسی، تبعیضی آشکار علیه زنان در جامعه ایران میباشد. بساط آپارتاید جنسی در ایران بایست برچیده شود. زنان حق دارند همپای مردان همه جا حضور یابند. حصار استادیومها برای عدم ورود زنان بایست برچیده شود.
ما از همه مردم میخواهیم التزام به حقوق زن را شاخص شناخت دوست از دشمن در اوضاع حاضر قرار دهند. از مبارزات زنان و مردان علیه حجاب اجباری، جداسازیهای جنسی، علیه توهین به زنان و تبعیض به آنها حمایت کنند!
ایسکرا ۹۱۶