۲۰ دی ۹۶ ۱۳/ ۱۰ دسامبر ۲۰۱۸
تهیه و نتظیم : عزیزه لطف الهی
بازداشت دانشجویان
تاکنون بازداشت 2094 شهروند در جریان اعتراضات اخیرتایید شده است. برآورد از تعداد بازداشت شدگان بسیار بیشتر از این تعداد است. اسامی پنج تن از دانشجویان دختر بدین قرار است:
ندا احمدی، دانشجوی اقتصاد دانشگاه تبریز روز نهم دیماه در شهر ارومیه
لیلا حسین زاده دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران
یاسمن محبوبی، دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
نگين آرامش، دانشجوی مترجمی زبان آلمانی دانشگاه تهران
سها مرتضایی دبیر شورای صنفی مرکزی دانشگاه تهران
حکم اعدام مرجان داوری توسط دیوان عالی کشور نقض شد
حکم اعدام مرجان داوری محقق و مترجم ۵۰ ساله زندان زنان شهرری که در اوایل بهمن ماه سال گذشته به اتهام فساد فی الارض به اعدام محکوم شده بود توسط شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور نقض شد. یکی از اتهامات داوری عضویت در جنبش نوپدید عرفانی “اکنکار” است. گفته میشود حکم اعدام “کریم زرگر” دیگر متهم این پرونده به تایید مراجع قضایی رسیده است.
آذربایجان شرقی ۹۳ هزار نفر از زنان سواد ندارند
بیش از ۱۴۱ هزار بیسواد در آذربایجان شرقی افزون بر ۹۳ هزار نفر آنان را زنان تشکیل میدهند. معاون سوادآموزی استان گفت که “بیشتر بودن بیسوادی زنان یک امر کشوری است”.
قربانیان اسیدپاشی به دنبال یک سقف
نخستین جلسه انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی برگزار شد؛ قربانیان اسیدپاشی به دنبال یک سقف
نخستین جلسه انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی با حضور شماری از قربانیان و اعضای هیات مدیره این انجمن برگزار و در آن بر ضرورت تعیین محلی برای انجام فعالیتهای این انجمن تاکید شد.
بازداشت زن دستفروش در حمله نیروهای شهر داری
زن دستفروش در حمله نیروهای شهرداری و ماموران انتظامی بازداشت شد ماموران نیروی انتظامی و شهرداری روز دوشنبه ۴دى ماه ۱۳۹۶ برای دومین بار به بساط دست فروشان در بازار عبدالحميد اهواز هجوم برده ومانع از کار دستفروش شدند و با آنها درگير شدند.
حمله نیروى انتظامى و ماموران منطقه ۴ شهردارى به بساط فروشان در خیابان ۵ کارگر کوى گلستان شهر اهواز بساط و دکه هاى نزدیک به ۶۰ دستفروش را تخریب و وسائل آنان را مصادره و تعدادى از جمله یک زن دستفروش را بازداشت کردند.
بنا به گزارشات واصله در همین هجوم ماموران شهرداری به همراه ماموران پاسگاه ۱۳ نيروى انتظامى مجيده مزرعه ۳۸ساله از دستفروشان بازار عبدالحميد را بازداشت و وسایل او را مصادره کردند.
قهرمان المپیک لندن ترشی میفروشد.
هاجر تکتاز که روزگاری قهرمان المپیک در لندن بود و مقام پنجم را از آن خود کرده بود اکنون به دلیل فقر مالی ترشی میفروشد. البته زنان ورزشکار در ایران که به دلیل فقر مالی مجبور به دستفروشی شده اند کم نیستند. روز ۲۷مهر خبر آتوسا عباسی را داشتیم که اولین مدالآور برونمرزی و رکورد دار سرعت زنان بدلیل مشکلات مالی و اینکه نمیتواند فعالیت دوچرخهسواری داشته باشد، دستفروشی میکند.
هاجر تکتاز، روزگاری در المپیک لندن به مقام پنجم دست پیدا کرد اما سختیهای زندگی به او فشار آورد و تکتاز را به جایی رسانده که مجبور به ترشیفروشی شده است.
قهرمان پارا آسيايی گفته است: “تاكنون دريافتی مناسبی از فدراسيون نابينايان نداشتهام. فقط در زمان اعزام به مسابقات لندن ۲۰۰ هزارتومان پول كتانی و ۲۰۰ هزارتومان هزينه آژانس پرداخت كردند. پس از كسب مقام پنجم پارالمپیک نيز حدود ۱۰۰ پوند به من جايزه دادند. يعنی در تمام اين سالها من حدود يك ميليون تومان دريافتی داشتم. در حال حاضر با مادرم شور و ترشی درست می كنم و به آشنايان می فروشم.
نامه آتنا دائمی
آتنا دائمی؛ من هم یک شَر، فتنه گر، آشوب گر، اغتشاش گر، کف خیابانی، جنایت کار و معترضم! این ها صفاتی است که این روزها به مردم معترض در ایران نسبت داده شده است.
آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در پی حوادث اخیر در ایران نامه ای سرگشاده نوشته است. ما مردم ایران طلبکار حقوقی هستیم که آگاهانه از ما سلب شده است و معترض به شرایطی هستیم که هوشیارانه بر ما تحمیل شده است او در انتهای نامه اش اشاره می کند در این روزها که بیش از هر روز دیگری دوست داشتم آزاد بودم و در کنار مردم ، در این روزها که بیش از هر روزی از زندانی بودنم بغض دارم و غمگینم ، از پشت همین میله های زندان اوین ، از داخل بند زنان این زندان خطاب به مردم شریف ایران خواهم گفت اگر آزادی خواهی و حق خواهی شما جنایت تلقی میشود، من هم در کنار شما با افتخار یک جنایت کارم!”
پس از ماهها تلاش اطلاعات سپاه پاسداران؛ دستگیری ۶ فعال عرصه مدلینگ در مشهد
۶ نفر از فعالین در زمینه مدلینگ “پس از ماهها برنامه ریزی” توسط نیروهای بخش اطلاعات سپاه خراسان رضوی در مشهد دستگیر شدند. برخورد با فعالیت های دنیای مد از جمله مدلینگ در ایران بر اساس قوانین جرایم رایانه ای و بر مبنای مبارزه با آنچه که توسط مسئولان اشاعه فحشا نامیده میشود صورت می گیرد.
نرگس محمدی: اگر زندان نبودم در مخالفت با لایحه بودجه در مقابل مجلس میایستادم
نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر و نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر با صدور اطلاعیهای از درون زندان اوین، با تأکید بر حق راهپیمایی مسالمت آمیز و داشتن نهادهای مدنی، اولین و ضروری ترین اقدام در رفع بیعدالتی و فساد را ممانعت از تصویب لایحه بودجه سال ۹۷ عنوان کرد.
خبر مرگ مشکوک همبندی سابق زندانی سیاسی کرد زینب جلالیان روز ۱۶ دی 96 منتشر شد.
جسد زندانی سابق، زهرا آزاد سرشت روز ۲۲ مهرماه 96، در منزل شخصی اش در کرمانشاه کشف شد. گفته می شود وی به خاطر ارتباط با زینب جلالیان از سوی اداره اطلاعات کرمانشاه زیر تهدید و فشار قرار داشت.
زهرا پیشتر به مدت چهار سال به اتهام جرائم عادی زندانی بود. وی در مدت تحمل حبس در کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه و بند زنان زندان دیزل آباد با زینب جلالیان ارتباط نزدیکی پیدا کرده و دوست صمیمی شده بود. زهرا آزاد سرشت بدون توجه به ممانعت حفاظت اطلاعات زندان از ارتباط سایر زندانیان با زینب، به طور مستمر با زینب در ارتباط بود.
وی پس از آزادی یک بار به ملاقات زینب رفته و به دفعات با وی ارتباط تلفنی بر قرار کرد. به همین جهت بارها مورد بازجویی و تهدید اطلاعات قرار گرفته و حتی از کار اخراج شده بود.
مأموران شرط رهایی از این تهدید ها را برای زهرا آزاد سرشت، انجام مصاحبه تلویزیونی برای تکذیب وضعیت بیماری زینب جلالیان قرار داده بودند و حتی به وی قول کمک مالی داده بودند اما او هرگز به این کار تن نداد.
نهایتاً در روز ۲۲ مهرماه جنازه این زن جوان توسط بستگانش در خانه اش پیدا شد. پزشکی قانونی رژیم، دلیل مرگ وی را خودکشی با دارو اعلام نمود. این در حالی است که نامبرده پنج روز پيش از مرگ با زينب جلاليان تماس داشته و طی اين تماس، هيچ شواهدی مبنی بر تصميم به خودكشی وجود نداشته است.
ایسکرا ۹۱۸