اخبار و گزارشات هفتگی از وضعیت زنان

 

اخبار و گزارشات هفتگی از وضعیت زنان

۱۸مهر٩٧ /۱۰ اوکتبر ۲۰۱۸

 

 

جان دادن کودک هفت ساله زیر آوار مدرسه

کودک ۷ ساله دنیا ویسی روز ۱۶مهر ۹۷ درروزجهانی کودک!!  زیر دیوار فرو ریخته دبستان ۱۳ نفره اشان در روستای گرماش از توابع سنندج جان خود را از دست داد.

 

جایزه صلح نوبل ٢٠١٨ به نادیا مراد و دنیس موک‌وگه رسید

متن سخنرانی نادیه مراد برنده جایزه صلح نوبل

نامشان داعش بود، آمده بودند ما را به جهنم ببرند و خودشان سر راه به بهشت بروند! دعوت‌نامه‌شان در دست چپ‌شان بود و با انگشت شهادتین دست راست، آسمان را نشان می‌دادند!

مادرم برای سکس شرعی بسیار پیر بود و طعم حوریان بهشتی را نمی‌داد، او را کشتند، خواهر کوچکم را همچون بره‌ای تازه نگه داشتند. او باکره بود! همچون مریم، کمی معصوم‌تر، کمی کردتر، همچون آب زلال! خواهرم باید زن امیر الاکبر می‌شد!

خدا شاهد بود، ما تفنگ نداشتیم، سرود «خوایه وه‌ته‌ن» می‌خواندیم! خدا شاهد بود ما گلدان‌ها را آب می‌دادیم، گلها را گل می‌دادیم! خدا شاهد بود آمدند پدرم را به دو قسمت نامساوی تقسیم کردند؛ سرش را برای وطن جا گذاشتند و بدنش را زیر خاک دفن کردند که نفت شود!

خدا شاهد بود برادر کوچکم را لخت زیر آفتاب نگه داشتند و به او شهادتین یاد می‌دادند؛ باید می‌گفت الله بزرگتر است! خدا شاهد بود او از فرط عطش و بی‌آبی جان داد! خدا شاهد بود سیاه بودند، مردانی از سرزمین حجر و آتش و ما زبان‌شان را نمی‌فهمیدیم، اما رفتارشان را! مردانی با ریش‌های بلند، مغزهای کوتاه، باورهای سخت! نام‌شان عقرب، ملخ، سوسمار بود! لشکری از لجن و پشم و اعتقاد!

آن‌ها آمدند، آرزوهای من را کشتند، آن‌ها من را غنیمت صدا می‌زدند! آن زمان دیگر نادیا نبودم، آن روز دختری بودم با روحی زخمی که از نفس‌هایم خون می‌چکید، آن روز هیولای ظریفی بودم که با جهان قطع رابطه کرده بودم، در من انسان مرده بود و لاشه‌ای بودم که حتی مومیایی هزار ساله‌اش ارزش نداشت، آن روز مرگی بودم در روحی بعد از آن زنی می‌مرد، زنی حامله می‌شد، زنی خودکشی می‌کرد، زنی خودسوزی… زنی هزار رکعت نماز جبر می‌خواند! بعد از آن زنانی، از رنج حامله شده بودند، زنانی فقط یک تقویم می‌شناختند: روز اول تجاوز، روزهای بعد از آن عذاب!

بعد از آن، تاریخ به دو دوره تقسیم شد: قبل از فاجعه‌ سیاه – بعد از فاجعه‌ سیاه! بعد از آن زنان فقط یک خیابان را سر راست بلد بودند، خیابان منتهی به بیمارستان بیماران روانی!

بعد از آن زنان فقط یک آواز می‌خواندند: «ای مرگ کجایی؟ زندگی مرا کشت». بعد از آن زنان تابوت بودند و کودکان در شکم‌شان مردگان هزار ساله! بعد از آن زنان مجسمه‌ای بودند که وسط شهر برای عبرت تاریخ نصب شده بودند!

آن روز هوا گرم بود، خدا شاهد بود، مردی آمد، من را کشت و باز دعا می‌خواند تا دوباره زنده شوم!

 

بلتکلیفی سحر کاظمی

سحر کاظمی فعال مدنی اهل سنندج از ۱۷ مرداد ۹۷ تاکنون همچنان بلاتکلیف در زندان سنندج بازداشت است.

اعظم جنگروی: “تهدیدی که شدم عملی شد

اعظم جنگروی از دختران خیابان انقلاب که با بر داشتن حجاب خود در مقابل قنادی فرانسه در خیابان وصال تهران به دختران خیابان انقلاب پیوست، در توییتر خود اعلام کرد به دلیل فعالیت به عنوان دختر خیابان انقلاب، حق حضانت فرزندش را از او گرفته اند. وی همچنین اعلام کرده پیش از این در مورد این موضوع تهدید شده بود.

 

برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات لیلا میرغفاری

روز یکشنبه ۱۴ مهرماه ۹۷ دادگاه رسیدگی به اتهامات خدیجه (لیلا) میرغفاری فعال مدنی در پرونده جدیدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده برگزار شد.

اتهامات توهین به رهبری” و تمرد از دستور مامورین با حضور وکیل وی محمدحسین آقاسی برگزار شد.

محمدحسین آقاسی وکیل لیلا میرغفاری عنوان کرد: “اتهامات عنوان شده علیه خانم میرغفاری به دلیل درگیری لفظی که مقابل دادگاه انقلاب با مامورین یگان حفاظت داشته‌ و مطالبی که در این درگیری توسط ایشان گفته شده بوده است. لیلا میرغفاری در این جلسه دادگاه در دفاع از خود و رد این اتهامات توضیحاتی دادد و به من نیز گفته شد تا یک هفته دفاعیه خود را در این خصوص به دادگاه ارائه دهم”.

این وکیل دادگستری همچنین افزود: “بازداشت روز سه‌شنبه لیلا میرغفاری در پی حکم صادره توسط دادگاه مجتمع قضایی ارشاد و در ارتباط با پرونده حمایت از دختران خیابان انقلاب بوده که ایشان نهایتا با قرار کفالت آزاد شدند.

باز هم جنایت

شکیبا محبی یکــــی از بهترین هـــای سینمای افغانستان از سوی مـــــردان ناشناس در منزل اش در شهر کابل به قتل رســــــــیده است

 

روزهای روشن فردا از آن ماست.

گزیده‌ نامه مریم اکبری منفرد به مناسبت تولد فرزندش مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که از دی‌ماه سال ۸۸ تا کنون بدون حتی یک روز مرخصی در زندان اوین تحمل حبس می‌کند، به مناسبت تولد ۱۳ سالگی دخترش نامه‌ای سرگشاده نوشته و از رنج و سختی‌هایی که در این ۹ سال متحمل شدند گفته است.

روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه این زندانی به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دائمی با دستور شفاهی رئیس بند زنان زندان اوین به مدت سه هفته از ملاقات با خانواده محروم شدند و دلیل این امر نیز درگیری لفظی و شعاردادن توسط این زندانیان در سالن ملاقات عنوان شده است.

از این رو مریم اکبری منفرد با نگارش نامه‌ای خطاب به دخترش تولدش را تبریک گفته و در بخشی از آن نوشته است: “روزهای روشن فردا از آن ماست. در سپیده‌ای که زیر تلالو خورشید آزادی، نوازشگر موهایت باشم و بی دغدغه و بی‌استرس از تمام شدن زمان ملاقات به آغوشت بکشم. ما می‌خندیم تا آن طلوع سر برسد!”

 

نیمه نخست امسال؛ ازدواج ۶۵۰ دختر زیر ۱۱ تا ۱۴ سال در خراسان‌شمالی

علی زاهدی نیا مدیرکل ثبت احوال خراسان‌شمالی گفت که طی نیمه نخست امسال، ۶۵۰ دختر ۱۱ تا ۱۴ ساله در خراسان شمالی ازدواج کرده اند.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌شمالی از ازدواج ۶۵۰ دختر در رده سنی ۱۱ تا ۱۴ سال خبر داد

علی زاهدی نیا اظهار کرد: “با توجه به اینکه ازدواج دختران کمتر از ۱۰ سال ثبت نمی‌شود طی نیمه نخست امسال، ۶۵۰ دختر ۱۱ تا ۱۴ ساله در خراسان شمالی ازدواج کرده اند”.

روزانه صدها زن چه از طریق خشونت خانوادگی و چه از طریق دم و دستگاه های فساد اسلامی و دولتها به خون کشیده میشوند. قوانین اسلامی و شریعت در دهه های اخیر زندگی را در کشور های اسلام زده به جهنمی برای زنان تبدیل نموده است. حجاب اسلامی، تلاش برای محدویت زنان در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی ، تصویب قوانین شریعت در رابطه با مناسبات در خانواده ها، حق سرپرستی کودکان، جداسازیها، همگی دست در دست هم راه را برای لگد مال کردن حقوق ابتدائی زنان بازنموده و به مردسالاری و زن ستیزی و ناموس پرستی هر چه بیشتری در این جوامع دامن زده است. پدیده ازدواج کودکان در این کشورها بعد از عروج اسلام سیاسی بسیار گسترده تر زندگی هزاران کودک را به فنا کشیده است.

تهیه وتنظیم عزیزه لطف الهی

ایسکرا ۹۵۷

اینرا هم بخوانید

یک اشتباه دولتی زنده- شهین شهری

من سال ها پیش آرزو کردم که نویسنده بشوم.نویسندگان در نظرم قهرمان هایی واقعی بودند …