اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

دور جدید مبارزات کارگران هپکو در اراک

کارگران هپکو برای دومین روز متوالی تجمع کردند

روز ٢٤ اردیبهشت کارگران هپکو در اراک برای دومین روز در اعتراض به عدم پرداخت طلبهایشان و با خشم از اینکه همکارشان در روز گذشته دست به خودکشی زده بود، دست به تجمع زدند.

نصب بنر ورود ممنوع برای کارفرمایی که ٦٠٠ کارگر را اخراج کرد و بنر چک نمادین در کنایه به واگذاری کارخانه ٣٠٠ میلیاردی هپکو به مبلغ ده میلیون و گوشه دیگری از بساط دزدسالاری حاکم و بستن راه آهن شمال-جنوب در اراک از جمله اقدامات جالب و تعرضی کارگران هپکو در تجمع این دو روزشان است و کارگران این چنین قدرتمند و با عمل مستقیم خود در برابر زورگویی های کارفرمایان و دولت ایستاده اند. این اعتراضات به دلیل واگذاری شرکت هپکو و عدم پرداخت مطالبات شدت گرفته است. به گفته کارگران مشکلات کارخانه هپکو اراک هر روز بیشتر می‌شود و آنها به لحاظ معیشتی زیر فشار بسیار سختی قرار گرفته اند. کارگران اعلام کرده اند که اگر پاسخ نگیرند در اشکال گسترده تری اعتراضشان را به پیش خواهند برد.

 

تجمع کارگران بازنشسته پتروشیمی آبادان دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل فرمانداری برای دومین بار درماه جاری

روز دوشنبه بیست وچهارم اردیبهشت ماه، حدود ٣٠٠ نفر از کارگران بازنشسته پتروشیمی آبادان برای دومین بار در ماه جاری* دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل فرمانداری ویژه این شهراجتماع کردند.

بنا بر خبر حقوق بازنشستگان پتروشیمی آبادان توسط صندوق کارفرما پرداخت می شود و این صندوق در پیامک هایی به بازنشستگان اعلام کرده که دیگر حقوق بازنشستگی آنها را پرداخت نمی کند.صندوق بازنشستگی کشوری به دلیل بدهی ٢٠ میلیارد ریالی پتروشیمی آبادان به این صندوق حاضر به پرداخت حقوق بازنشستگان نیست. این درحالیست که حقوق این کارگران بیستم هر ماه واریز میشد. زیر فشار این اعتراضات و وعده امیرحمزه بزرگی نیا معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری ویژه آبادان در خصوص پیگیری مشکل پیش آمده در خصوص واریز حقوق بازنشستگان پتروشمی آبادان ظهردوشنبه کارگران موفقتا به تجمع خود پایان دادند.

 

اعتصاب صدها کارگر نیروگاه و سد چم شیر گچساران دراعتراض به عدم پرداخت٧ماه حقوق برای دومین روز متوالی

روزیکشنبه بیست وسوم اردیبهشت ماه ١٠٠٠ کارگر نیروگاه و سد چم شیر گچساران برای دومین روز متوالی، دراعتراض به عدم پرداخت٧ماه حقوق به اعتصابشان ادامه دادند. به گفته فاضل معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران از این تعدا د نیرو حدود ٣٠٠نفر از اوایل سالجاری به دلیل پرداخت نشدن حقوق معوقه به کار بازنگشتند و ٧٠٠نفر دیگر نیز از روز شنبه هفته جاری ب دست از کار کشیدند.

آخرین پرداختی حقوق به کارکنان و کارگران سد چم شیر گچساران در اسفند ماه سال ٩٦بوده است.این کارگران ٦ ماه حقوق معوقه از سال گذشته و یک ماه نیز از سالجاری حقوق طلب دارند. این اعتراضات ادامه دارد.

 

پایان اعتراض دو روزه کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس در تهران

ساعت پنج و نیم عصر روز ١٧ اردیبهشت تجمع اعتراضی کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس در مقابل ساختمان خصوصی‌سازی که منجر به وعده مقامات مسئول برای پاسخگویی شد، بعد از دو روز پایان یافت. اعتراض این کارگران به عدم پرداخت سه ماه مزد و بلاتکلیفی کارخانه است.

این کارگران که شمار آن‌ها تا ٤٠٠ نفر است، در روز ١٧ اردیبهشت همزمان با تجمع مقابل ساختمان خصوصی‌سازی به کلانتری ١٣٢ شهرک غرب نیز مراجعه کردند تا اعتراض خود را اعلام کنند.

 

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته پتروشیمی نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل فرمانداری آبادان

حوالی ظهر روزدوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه،جمعی از کارگران بازنشسته پتروشیمی دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل فرمانداری آبادان تجمع کردند. دلیل این تجمع، عدم پرداخت سهم کارفرما (پتروشیمی آبادان) به صندوق بازنشستگی و رفاه کارکنان صنعت نفت می باشد که باعث به تعویق افتادن حقوق بازنشستگان پتروشیمی شد. بنا بر خبر تأمین مقرری و مستمری بازنشستگان و بازنشستگان پیش از موعد بر عهده خود پتروشیمی است. نزدیک به ٣ سال است که پتروشیمی مطالبات کارکنان و تعهدات مالی خود را در این زمینه پرداخت نکرده است.

 

تجمع اعتراضی کارگران شرکت صدر فولاد خرم آباد

روز دوشنبه ١٧اردیبهشت ماه، شماری از کارگران شرکت صدر فولاد خرم آباد در اعتراض به عدم پرداخت ١٠ ماه دستمزد معوقه خود تجمع کردند.

این کارخانه حدود ٥ ماه پیش به بهانه مشکلات مالی تعطیل و ١٨٤ کارگر آن بیکار شدند. گفتنی است پرداخت دستمزدهای معوقه، سنوات و بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت کارگران به کار خود، خواسته اصلی کارگران معترض می باشد

٢٠ اریبهشت تجمع سراسری معلمان

شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان از قبل فراخوان به تجمع سراسری در روز ٢٠ اریبهشت داده بود و معلمان در پاسخ به این فراخوان در تهران در مقابل سازمان برنامه و بودجه و در مشهد، بجنورد، کرمانشاه، شیراز، اصفهان، خرم آباد، الیگودرز، بوشهر، تبریز، نورآباد ممسنی، سقز، زیویه (سقز)، مریوان، قروه، دیواندره، اراک، قزوین، ساری، شهرضا، سنندج، خمینی شهر و تعدادی از شهرهای دیگر در مقابل ساختمان آموزش و پرورش دست به تجمع زدند. معلمان پلاکاردهای متعددی حاوی خواست ها و اعتراضشان در دست داشتند، شعار دادند و بر خواست های عادلانه خود تاکید کردند.

 

اعتصاب کارگران شركت روغن نباتی

شیراز: اعتصاب کارگران شركت روغن نباتی در اعتراض به عدم دریافت ٤ ماه حقوق با شعار: سفره ما خالیه»

اعتصاب کشاورزان و پهن کردن سفره خالی

اعتصاب کشاورزان و پهن کردن سفره خالی مقابل کارخانه قند نقده. کشاورزان به عدم پرداخت طلب‌شان از کارخانه قند نقدە اعتراض دارند و شنبه ٢٢ اردیبهشت مقابل این کارحانه تجمع کردند.

ویژه تجمع سراسری معلمان

 

اعتصاب کارگران راه‌آهن زنجان

٢٢ اردیبهشت؛ اعتصاب کارگران راه‌آهن زنجان در برابر استانداری زنجان برای اعتراض به عدم دریافت چهار ماه حقوق و ١٥ ماه بیمه

 

بازگشت به کار کارگران اخراجی فاز ١٩ پارس جنوبی

هشتاد نفر از کارگران فاز ١٩ پارس جنوبی که از ابتدای سال جاری بیکار شده بودند، بدنبال اعتراضات پی در پی این کارگران دوباره سر کار بازگشتند.

این کارگران که از نیروهای پیمانکاریِ حراست فاز ١٩ بودند، با خاتمه قرارداد در اسفند ماه گذشته بیکار شدند. آنها از ابتدای سال برای بازگشت به کار تجمعات اعتراضی متعددی برپا کردند. در نهایت این پیگیری‌ها نتیجه داد و کارگران اخراجی دوباره سر کار بازگشتند.

 

اطلاعیه شماره ٢ کانون صنفی معلمان استان تهران پیرامون بازداشت اعضای کانون و جمعی از فعالان صنفی

بیش از چهار روز از حمله ددمنشانه و بازداشت جمعی از فعالان صنفی می گذرد روز جمعه قرار بازداشت ٧تن از بازداشت شدگان به قرار وثیقه تبدیل شد ولی معلمان زندانی از قبول این قرار امتناع کردند و اعلام نمودند که جرمی مرتکب نشده اند که بخواهند به خاطر آن تامین وثیقه نمایند سرانجام با پیگیری خانواده ها و ایستادگی معلمان روز یکشنبه قرار وثیقه به کفالت تبدیل شد و آقایان محمدتقی فلاحی دبیرکانون صنفی معلمان تهران، رسول بداقی بازرس کانون صنفی معلمان تهران، رحمان عابدینی عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان البرز و فعالان صنفی آقایان اسماعیل گرامی، حسین غلامی،جواد زنوزی و خانم عالیه اقدام دوست بصورت موقت آزاد شدند.

اما در این میان وضعیت محمد حبیبی به مراتب همچنان نامعلوم است. محمد حبیبی که در روز ٢٠ اردیبهشت با ضرب و شتم شدید در مقابل چشمان دهها معلم دستگیر شد به سلول های انفرادی سپاه منتقل شده است و روز جمعه مانند سایر معلمان وثیقه ٥٠ میلیون تومانی به وی ابلاغ شده است اما پرونده وی روز یکشنبه به بازپرسی ٢ ارجاع داده و دستور وثیقه و آزادی وی متوقف شده است در حالی که خانواده و دوستانش با توجه به وقوع ضرب و جرح، بسیار نگران سلامتی ایشان هستند.

کانون صنفی معلمان استان تهران ضمن تبریک به خانواده و معلمان کشور بخاطر آزادی هفت فعال صنفی و اعتراض شدید به ادامه بازداشت محمد حبیبی خواهان صدور قرار منع تعقیب برای کلیه بازداشتی های تجمع بیستم اردیبهشت و آزادی فوری آقای حبیبی است.

همچنین کانون صنفی معلمان استان تهران در اعتراض به دستگیری دبیر کل و بازرس و عضو هیات مدیره و ٥فعال صنفی ، در راستای اعتراض به روند غیرقانونی بازداشت و حبس معلمان، خواهان ایجاد کمیته تحقیق و تفحص با حضور نمایندگان کانون و تشکل های عضو شورای هماهنگی، پزشکان و حقوقدانان مستقل و وکلای معلمان برای مشخص شدن ابعاد فاجعه روز ٢٠ اردیبهشت است. همچنین باید وضعیت معلمانی که مورد ضرب و شتم قرار گرفته مشخص گردد و وسایل شخصی معلمان دستگیر شده، که مفقود و ناپدید شده، به آنان بازگردانده شود.

بی شک کانون صنفی از تمام ظرفیت قانونی خود برای دفاع از حقوق اعضای خود استفاده خواهد کرد و به مسئولان قضایی و امنیتی و اجرایی در مورد تبعات هتک حرمت معلمان هشدار می دهد و امیدوار است به زودی با صدور قرار منع تعقیب محمد حبیبی و سایر معلمان زندانی آقایان اسدی ، بهشتی و عبدی از زندان آزاد شوند.

به امید تحقق مطالبات صنفی و آموزشی معلمان ایران

کانون صنفی معلمان استان تهران

 

پیام علی اکبر باغانی عضوهیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران درباره بازداشت و برخورد با معلمان

سلام یاران

 

امروز دولت روحانی مانند دولتهای قبل از خود ننگی بزرگ از خود به جا گذاشت ودر تهران ودیگر شهر های بزرگ وکوچک کشور معلمان این شیر زنان و راد مردان کانونهای صنفی و اعضای شورای هماهنگی را چنان بی شرمانه مورد حمله قرارداد که روی دولت تمام دیکتاتور نیز سفید گردید.

 

هیتلر هم این جنایات را درمورد معلمان خود بکار نگرفت او معلمان را ازجنگ معاف و در بازسازی آلمان از آنها کمک گرفت و معلمان آلمان امروزی را ساختند اما با کمال تاسف درهمه دولت های حتی دولت خاتمی معلمان رادر میدان پاستور و در مقابل کوفی عنان ناجوانمردان کتک زدند و تعداد زیادی از معلمان و کانونی ها بازداشت شدند. بهشتی و ذاتی و معارفی درسال ٨٣ بازداشت شده بودند درسال٨٥ نیز تعداد ٥ هزار معلم و همه اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران باز داشت که دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران و دبیرکل سازمان معلمان نیز همراه آنان بودند دولت احمدی نژاد و قاضی مرتضوی بیشترین بی شرمی را برای زندانی کردن وشکنجه معلمان بکارگرفته و احکام سنگینی برای اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران و معلمان دیگر صادر کردند ودردولت روحانی بیشترین زندانی معلم وکانونی ازجمله باغانی بهشتی عبدی بداقی اسدی باقری عمرانی و ده ها فعال صنفی دیگر در شهرستانها و اقای محمد حبیبی از تهران بوده و امروز ٢٠اردیبهشت ١٣٩٧شاهد سخت ترین نوع بازداشت عزیزان فلاحی دبیر کل کانون صنفی معلمان وحبیبی بداقی از اعضای ارشد کانون صنفی معلمان ایران و آقایان زولفی عابدینی حسینی حسن پوره گرامی غلامی خانم عالیه اقدام دوست هستیم .

 

براستی شباهت زیادی بین همه دولت های اصلاح طلبان واصول گرایان در سرکوب و بازداشت و تبعید و زندانی کردن معلمان و اعضای شورای هماهنگی وکانون های صنفی وجوددارد.

 

برخورد خشونت آمیز با تجمع صنفی معلمان محکوم است

پنج شنبه ٢٠ اردیبهشت تجمع اعتراضی مسالمت آمیز معلمان و بازنشستگان که فرهیختگان کشور هستند؛ در مقابل سازمان برنامه و بودجه با تهاجم نیروهای لباس شخصی و امنیتی سرکوب شد. و تعدادی از معلمان و بازنشستگان بازداشت و با دست بند و پا بند به زندان اوین منتقل شدند و بنابر گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با زنان معلم شرکت کننده در تجمع بدرفتاری شده و به زمین کشیده شده اند. این تجمع با فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در شهرهای مختلف کشور برگزار شد که متاسفانه در تهران اعتراض مسالمت آمیز معلمان و بازنشستگان سرکوب شده است.

 

اعتراض، تجمع، تحصن و اعتصاب حق مسلم همه مردم است و ضرب و شتم و اهانت به زنان و مردان معلم و بازنشسته را به شدت محکوم می کنیم و خواهان آزادی بی قید و شریط تمامی بازداشت شدگان و مجازات امران و عوامل سرکوب کننده می باشیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

٢١ اردیبهشت ٩٧

 

خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط معلمان بازداشت شده گردیم

از ساعت ١٠ صبح امروز در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان ایران، در بیش از ١٥ شهر معلمان شاغل و بازنشسته، در تهران مقابل سازمان برنامه و بودجه و در شهرستانها مقابل ادارات آموزش و پرورش همزمان و سراسری اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی نمودند.

تجمعات سراسری امروز معلمان که با خواست افزایش حقوق بالای ٥ میلیون تومان، بیمه تکمیلی، دخالت مستقیم معلمان در سرنوشت صندوق بیمه بازنشستگان و صندوق ذخیره فرهنگیان، پایان دادن به تبعیض و خصوصی سازی آموزش و پرورش و مدارس کپری و کانکسی و غیر استاندارد، حق ایجاد تشکلهای مستقل، آزادی معلمان زندانی و برداشته شدن تبعیض نسبت به معلمان حق التدریسی و آزاد و با شعارهایی از قبیل: «نان، کار، آزادی»،«معلم زندانی آزاد باید گردد» و قرائت بیانیه ها در حمایت از کولبران و اعتصاب علیه فقر و بیکاری در شهر بانه که از جمله خواستهای عمومی و سراسری مردم کار کن،مزدبگیر و محروم جامعه هستند، برگزار شده بودند مانند همیشه تاب تحمل از دستگاههای سرکوب قضائی، امنیتی و انتظامی را سلب کرده بودند.

در نتیجه تجمع بزرگ تهران مورد یورش نیروهای سرکوبگر قرار گرفت و ضمن ضرب و شتم و مجروح کردن تعدادی از معلمان شرکت کننده در تجمع، بیش از ١٥ نفر که تا کنون اسامی تعدادی از آنان از جمله محمد حبیبی، علی پیروز، علی زولفی، محمد حسن پوره، محمدتقی فلاحی، رسول بداقی، عالیه اقدام دوست و آقای گرامی مشخص گردیده را بازداشت و به کلانتری ١٥ خرداد منتقل کردند.

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ضمن دفاع قاطعانه از تجمعات با شکوه امروز معلمان سراسر ایران و مطالبات آنان به عنوان بخشی از مطالبات کارگران و مردم محروم، یورش به تجمع معلمان تهران و ضرب و شتم وحشیانه آنان و همچنین بازداشت بیش از ١٥ نفر را تلاشی بیهوده در راستای به عقب راندن معلمان به عنوان بخشی از طبقه کارگر و بقیه کارگران و محرومان از موضع حق طلبانه خود می داند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط معلمان بازداشی در تجمعات امروز و همچنین فعالین کارگری بازداشت شده طی چند روز اخیر از جمله در روز جهانی کارگر می باشد.

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ٢٠/٢/١٣٩٧

 

حمله وحشیانه نیروهای امنیتی به تجمع معلمان و ضرب و شتم آنها را قویا محکوم می کنیم و خواهان ازادی فوری و بی قید و شرط معلمان بازداشتی هستیم

معلمان کشور سالهاست بدلیل پایمال شدن بدیهی ترین حقوق انسانی خود و همچنین روند نابودی آموزش و پرورش کشور مبارزه شجاعانه و مستمری را برای حفظ کرامت انسانی خود، توقف خصوصی سازی و پولی کردن اموزش،

برخورداری از بیمه درمانی کار آمد، مدیریت مستقیم معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان، پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و بازداشت و زندانی کردن معلمان پیشرو و محو تبعیض در آموزش و پرورش آغاز کرده اند و در این راه هزینه های سنگینی را متحمل شده اند.

با اینحال مقاومت و مبارزه مسئولانه آنان لحظه ای متوقف نشده و سال به سال اعتلای بیشتری یافته و علیرغم تشدید فضای امنیتی در کشور در پی مبارزات سراسری توده های مردم در دی ماه سال گذشته و سرکوب خونین آن توسط حکومتگران، معلمان طی فراخوانی از سوی شورای هماهنگی تشکلهای

صنفی فرهنگیان در روز بیستم اردیبهشت دست به تجمعات پرشور و جسورانه ای در بسیاری از شهرهای کشور زدند.

اما تجمع آنان در تهران در مقابل سازمان برنامه و بودجه با یورش وحشیانه نیروهای امنیتی مواجه و بسیاری از معلمان شرکت کننده در تجمع با گستاخی تمام مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و بیش از ده نفر از آنان مجروح و بازداشت و در کمال بی شرمی با دست بند و پا بند به زندان اوین منتقل شدند.

سرکوب معلمان در مقابل سازمان برنامه و بودجه در حالی در برابر چشمان مردم ایران و جهانیان با وحشیانه ترین و سبعانه ترین شکلی صورت گرفت که اختلاس گران و چپاولگران صندوق ذخیره فرهنگیان و دارائی صدها هزار نفر از مردم ایران در موسسات مالی وابسته به حوزه های قدرت، آزادانه و با امنیت کامل به دزدیها و غارتگریهای خود ادامه می دهند.

بدون تردید وجود چنین وضعیتی در هر کشوری، اعلام جنگی آشکار از سوی حکومت با میلیونها کارگر و معلم و عموم توده های مردم و پیشدستی در این جنگ برای تحمیل فجیع ترین شکلی از زندگی اجتماعی در یک جامعه هشتاد میلیونی است.

اما اگر حکومتگران در این اندیشه اند که میتوانند در پی فضای حاکم بر کشور در نتیجه توجه توده های میلیونی مردم رنجدیده ایران به موضوع برجام، مبارزات ما کارگران و معلمان را براحتی مورد وحشیانه ترین تعرضات قرار دهند و ما را وادار به تمکین در برابر وضعیت جهنمی موجود کنند باید بدانند تداوم چنین سیاستهایی بصورت خیره کننده ای دی ماههای عظیم تری را با خود به همراه خواهد آورد و ما کارگران و معلمان را بسرعت به مصافی تعیین کننده با وضعیت به غایت غیر قابل تحمل موجود خواهد کشاند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با اعلام همبستگی با مبارزات بر حق معلمان و محکوم کردن یورش وحشیانه به تجمع آنان در مقابل سازمان برنامه و بودجه و هشدار به حکومتگران در تداوم سیاست سرکوب، خواهان ازادی فوری و بی قید و شرط معلمان بازداشتی و معلمان در حال تحمل حبس محمود بهشتی، مختار اسدی و آزادی و رسیدگی عاجل به خواستهای معلم اعتصابی اسماعیل عبدی و پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و سیاسی در کشور است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

٢١ اردیبهشت ١٣٩٧

بیانیه ی انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان در محکومیت حمله به تجمع معلمان تهران

بیستم اردیبهشت ماه در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ،   هماهنگ با سایر شهرهای ایران معلمان تهران دراعتراض به عدم پاسخگویی دولت و نهادهای مسئول به خواسته هایشان در مقابل سازمان برنامه و بودجه ،با مدنی ترین شیوه تجمع اعتراضی برگزار کردند

متاسفانه این تجمع با برخورد خشونت آمیز پلیس سرکوب شده و ضمن ضرب و شتم همکاران تعدادی از آن ها هم بازداشت شده و تااین لحظه هم شماری از آن ها کماکان در بازداشت به سر می برند

بی شک برخورد خشن و سرکوبگرانه پلیس  نه تنها کمکی به حل مشکل نمی کند بلکه سلب اعتماد بیشتر معلمان را به دولت و نهادهای حاکمیت موجب می شود

انجمن صنفی معلمان کردستان (مریوان) ضمن محکومیت شدید برخوردهای خشن و امنیتی با معلمان و اصرار بر خواسته های برحق آن ها خواهان آزادی هرچه سریع تر معلمان بازداشتی است و اعلام می دارد که درصورت تداوم بازداشت این عزیزان از تمام ظرفیت های اعتراضی خود در حمایت از همکاران خود استفاده خواهد کرد

انجمن صنفی معلمان کردستان( مریوان )

بیست و دوم اردیبهشت ٩٧

 

قطعنامه_پایانی_تجمع_سراسری «بیستم اردیبهشت‌ماه ١٣٩٧ »

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

در حالی امسال به استقبال روز معلم و بزرگ داشت ابوالحسن خانعلی و تمام پیشگامان عرصه تعلیم و تربیت رفتیم که وضعیت آموزش‌وپرورش از هر زمان دیگری بحرانی‌تر و آشفته‌تر است.

عدم توجه به زندگی و معیشت معلمان بازنشسته و شاغل و بی‌توجهی به کیفیت آموزش در مدارس نشان از آن دارد که آموزش‌وپرورش در اولویت نهادهای حاکمیتی و مسئولان دولتی نیست. شورای هماهنگی نسبت به این وضعیت اعتراض دارد و نسبت به ادامه بی‌توجهی‌ها و تبعات آن به مسئولان هشدار می‌دهد.

 

شورا پیش‌بینی می‌کند که با توجه به افزایش بی‌رویه تورم و گرانی و افزایش تعداد دانش آموزان (با توجه به رسیدن دانش آموزان نظام جدید به پایه دوازدهم ) وضعیت نیروهای آموزشی و اداری مدارس در سال تحصیلی ٩٨ –٩٧ به‌مراتب سخت‌تر خواهد شد و توجه ویژه به وضعیت معلمان و نیازهای دانش آموزان امری ضروری است. در همین راستا مطالبات صنفی و آموزشی خود را به شرح زیر اعلام می‌کنیم:

 

١. باید دولت و مجلس زمینه‌های افزایش حقوق و دستمزد معلمان بازنشسته و شاغل را تا بالای خط فقر یعنی پنج میلیون تومان فراهم نماید. در این راستا اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و اجرای فاز دوم رتبه‌بندی الزامی است.

 

٢. بیمه درمانی تکمیلی یک ضرورت اساسی برای فرهنگیان بخصوص بازنشستگان است و بایستی معلمان به یک بیمه کارآمد دسترسی داشته باشند.

 

٣. معلمان بازنشسته و شاغل باید در تصمیمات نهادهای مرتبط مانند صندوق بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان نقش واقعی و جدی داشته باشند. ضروری است نمایندگان معلمان در صندوق بازنشستگی مشخص گردند و اساسنامه صندوق ذخیره اصلاح و نمایندگان معلمان مجدداً انتخاب شوند.

 

٤. تأکید بر آموزش مبتنی بر تکنیک و کنکور باعث رشد مافیای آموزش و گسترش روند پولی سازی آموزش شده است و دانش آموزان طبقات محروم در سایه سیاست‌های پولی و خصوصی‌سازی دچار افت تحصیل شده یا از مدارس طرد و از امکان ورود به دانشگاه محروم می‌شوند. ما به این سیاست‌های مخرب اعتراض داریم. خصوصی‌سازی آموزش را فوراً متوقف نمایید و مدارس را به تکنولوژی نوین آموزشی مجهز کنید. مدارس کپری و کانکسی را برچینید و تغذیه مناسب را در مدارس ارائه نمایید.

 

٥. تشکل یابی مستقل و آزاد حق ماست. دولت و مجلس عامدانه مانع تحقق آن می‌شوند تا اصلاح قانون مربوط به تشکل‌های صنفی در مجلس، دولت باید پروانه فعالیت تشکل‌های صنفی را سریعاً تمدید نماید.

 

٦. به فضای امنیتی حاکم بر فعالان صنفی فوراً پایان دهید و معلمان زندانی محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و مختار اسدی را آزاد کنید و معلمان تبعیدی و اخراجی را به مدرسه بازگردانید.

شورای هماهنگی در این شرایط، بخصوص نسبت به حفظ جان اسماعیل عبدی که در اعتصاب غذا و در شرایط سخت بسر می‌برد به قوه قضاییه و دولت هشدار می‌دهد. اسماعیل عبدی به خاطر عدم رعایت حقوق اولیه یک زندانی اعتصاب نموده است. شورا ضمن حمایت از معلمان زندانی و خواسته های اسماعیل عبدی، از مسئولان می خواهد به شرایط و مطالبات وی رسیدگی شود تا وی به اعتصابش پایان دهد. معلمان زندانی را آزاد کنید.

 

٧. به تبعیض نسبت به معلمان حق التدریسی، آزاد و مربیان پیش دبستانی پایان دهید و امنیت شغلی آنان را تضمین نمایید.

 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به‌عنوان یک تشکیلات صنفی و مستقل، پیگیری مطالبات فرهنگیان را وظیفه خود می‌داند و از حمایت‌های مردمی و نهادهای مدنی تشکر می‌کند و تأکید دارد که مطالبات فوق دست‌یافتنی است. چگونه ممکن است برای افزایش حقوق معلمان و کیفی سازی آموزش بودجه و اعتبار کافی وجود نداشته باشد درحالی‌که به گفته مسئولان میلیاردها دلار ارز از کشور خارج می‌شود و روزانه اخبار اختلاس‌های میلیاردی را می‌شنویم؟!

 

شورای هماهنگی از مسئولان می خواهد که باتوجه به اذعان همه ی آنها در رده های گوناگون مسئوولیتی برای برآورده شدن این خواسته های برحق و اجرای مصوبات پیشین از خود حسن نیت نشان دهند، بدیهی است که تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور آماده ی هرنوع راهنمایی و همراهی برای بررسی راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی است اما در صورتی که روند بی توجهی و انباشت این مطالبات و عدم پرداخت معوقات ازجمله پاداش بازنشستگان، دستمزد حق‌التدریس، سرانه کافی و لازم مدارس و…. ادامه یابد شورا از تمام ظرفیت های خود و از هر کنش اعتراضی مدنی و مسالمت آمیز استفاده خواهد نمود

 

با آرزوی روزهای بهتر برای مردم ایران و مجموعه ی آموزش و پرورش کشور.

 

شورای_هماهنگی_تشکل_های_صنفی_فرهنگیان_ایران

٢٠ اردیبهشت ٩٧

 

 

بین المللی

 

١ ــ پاکستان –  کشته شدن ١٦ کارگر در اثر انفجار و ریزش معدن

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اثر ریزش معدن زغال سنگ در جنوب غرب پاکستان دست کم ١٦ کارگر جان باختند و ٩ تن دیگر مجروح شدند.

مسئولان محلی اعلام کردند این حادثه بر اثر انفجار گاز متان در منطقه مرواره در ٤٥ کیلومتری شرق کویته مرکز ایالت بلوچستان در مجاورت مرزهای ایران و افغانستان رخ داد.

جاوید شهوانی از مسئولان ارشد محلی در کویته به خبرگزاری فرانسه گفت سقف معدن به سبب انفجار ناشی از تراکم گاز متان فرو ریخت و ١٦ کارگر معدن در این حادثه جان باختند و ٩ تن دیگر زخمی شدند که حال دو تن از آنان وخیم گزارش شده است.

 

٢ ــ زیر پا گذاشتن حقوق کارگران توسط کشورهای حوزه خلیج

به گزارش سی.ان.ان، دیده ‌بان حقوق بشر گزارش داده است؛ عربستان صدها کارگر خارجی را بدون برگزاری دادگاه زندانی کرده است.

براساس قوانین عربستان دستگاه قضایی این کشور هر نفر را می‌تواند ٥ روز در بازداشت موقت نگه دارد. البته با حکم دادگاه تا ٦ ماه هم می‌توان «متخلفان» را در بازداشت نگه داشت، اما پس از این مدت دیگر امکان ادامه بازداشت وی وجود ندارد و باید زندانی را آزاد کرد.

بر پایه گزارش دیده‌بان حقوق بشر، هم اکنون ٢ هزار و ٣٠٥ نفر در عربستان بازداشت موقت هستند که تقریبا یک سوم از آنها کارگر هستند. این کارگران که عموما آسیایی هستند به تعویق در پرداخت دستمزدهای خود معترض هستند.

بازداشت کارگران و افرادی که از داشتن صنف و نماینده برای اعتراض به حقوق صنفی خود محروم هستند، بارها مورد نکوهش سازمان‌های حقوق بشری قرار گرفته است، اما دولت‌های خود کامه به موازین حقوق کار بی‌توجه هستند.

در قطر، بحرین و کویت هم کارگران زندانی وجود دارند. آنها به شرایط سخت کار، نبود خوابگاه‌های استاندارد و ضبط پاسپورت‌های خود توسط کارفرمایان تا زمان خروج از کشوری که در آن کار می‌کنند، معترض بوده‌اند.

کارگران آسیایی با بدرفتاری کارفرمایان دولتی و خصوصی هم مواجه هستند. ضرب ‌و‌جرح کارگران در کشور کویت بارها گزارش شده است به گونه‌ ای که فیلیپین که بیشترین کارگران را در این کشور دارد، دستور داده است که تمامی ٢٨٠ هزار کارگری که در این کشور دارد، از  کویت خارج شوند.

 

٣ ــ بریتانیا – افزیش شدید تعداد کودکان فقیر

یک پژوهش تازه در بریتانیا نشان می‌دهد که در کمتر از یک دهه، تعداد کودکانی که در این کشور در فقر زندگی می‌کنند یک میلیون نفر افزایش یافته است.

بنا بر گزارش مجمع اتحادیه‌های صنفی بریتانیا بیش از سه میلیون کودک در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که مجموع درآمد والدین آنها زیر خط فقر (٢١ هزار پوند در سال) است.

این گزارش می‌گوید حدود ٦٠٠ هزار نفر از این کودکان به دلیل قطع کمک‌هزینه‌های دولتی و همین طور تعیین سقف حقوق برای کارکنان بخش دولتی زیر خط فقر قرار گرفته‌اند.

فرانسس اوگریدی، دبیر کل مجمع اتحادیه‌های صنفی بریتانیا می‌گوید “فقر کودکان در خانواده‌های شاغل از سال ٢٠١٠ به شدت افزایش یافته است. کاهش درآمدها و قطع بعضی کمک‌هزینه‌ها در طی سال‌ها زیان‌های انسانی وحشتناکی به جا گذاشته است.”

این گزارش در آستانه راهپیمایی روز شنبه ١٢ مه در لندن منتشر شده که شرکت‌‎کنندگان در آن خواهان توافقی تازه برای حقوق و مزایای کارگران هستند.

مارگارت گرینوود، وزیر کار دولت سایه بریتانیا یافته‌های گزارش تازه را تکان‌دهنده خوانده و گفته است: “این‌ها همان خانواده‌های ازلحاظ مالی ‘لب مرز ‘ هستند که ترزا می (نخست وزیر) قول داده بود که به آنها کمک می‌کند، اما نتوانست.”

خانم گرینوود افزایش فقر را نتیجه مستقیم کاهش حمایت‌های دولتی و تعیین سقف حقوق در بخش‌های عمومی خواند.

 

٤ ــ آلمان – فراخون اعتصاب سراسری توسط سندیکای کارگران صنعتی

به گزارش رویترز، سندیکای کارگران صنعتی آلمان IG Metall که قوی‌ترین سندیکای کارگری این کشور است، برای برگزاری یک اعتصاب بزرگ فراخوان داده است. از قرار معلوم مذاکره برای افزایش سطح دستمزدها و کاهش ساعات کار در روزهای پنجشنبه، به نتیجه نرسیده است.

جورج هافمن رئیس این سندیکا در رابطه با این فراخوان به رویترز گفته است: جنبش اعتراضی ما بسیار فراگیر است چراکه مذاکرات با کارفرمایان به نتیجه نرسیده است.

حدود ٤ میلیون کارگر عضو IG Metall هستند و پیوستن آنها به اعتصاب بسیاری از بخش‌ها را موقتا به تعطیلی می‌کشاند. این سندیکای کارگری همچنین به‌دنبال کاهش ساعت کار کارگرانی است که در خانه؛ کودک و مریض دارند و کسی را برای نگهداری آنها ندارند.

قرار است ساعت کار این کارگران که اکثرا زن هستند؛ از ٣٥ ساعت در هفته به ٢٨ ساعت کاهش یابد. با این حال کارفرمایان چنین استدلال می‌کنند که کارگران آلمانی همین حالا کمتر از سایر کارگران اتحادیه اروپا کار می‌کنند.

کارفرمایان تاکید دارند که اگر اقتصاد آلمان می‌خواهد برای خود در سطح اروپا مزیت رقابتی ایجاد کند باید ساعات کار را افزایش دهد. اتحادیه کارفرمایان صنعتی آلمان در این باره به رویترز گفته است: در بریتانیا کارگران  ٣٧ ساعت، در اسپانیا ٣٨ ساعت و در فرانسه حدود ٣٦ ساعت کار می‌کنند، اما آلمانی‌ها می‌خواهند کمتر کار کنند.

علاوه بر کارگران IG Metall قرار است که سندیکای کارگران صنایع شیمیایی و معدنی موسوم به  IG BCE قرار است که به این اعتصاب‌ها بپوندد.

 

اینرا هم بخوانید

بیانیه مشترک فعالین و تشکل‌های داخل و خارج کشور: راه خروج از بحران جنگ‌افروزی، نقش‌آفرینی ما مردم آزادی‌خواه و سازماندهی اعتراضات و اعتصابات سراسری و برپایی اعتصاب عمومی است!

در شرایط کنونی، تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران و خاورمیانه، ما را به چالشی …