اخبار کارگری

بخش ایران:  نسان نودینیان

بخش بین المللی داوود رفاهی

 

٣١اردیهبشت: تجمع اعتراضی کارگران هپکو در ریل شمال جنوب اراک

امروز ٣١ اردیبهشت بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده کارگران هپکو برای پیگیری خواستهایشان در ریل شمال جنوب اراک تجمع کردند. اعتراض ٨٠٠ کارگر هپکو به معوقات مزدی و خطر بیکار شدن از کار است. اعتراض آنان به چوب حراج زدن به این کارخانه و بیکارسازهایی وسیعی که به راه افتاد و تهدید بیکارسازی بیشتر است. از جمله در این شرکت قبلا بیش از دو هزار کارگر به کار اشتغال داشتند و امروز تعداد آنها به حدود ٨٠٠ نفر رسیده است. این کارگران از ٢٣ اردیبهشت دور جدیدی از مبارزه را آغاز کرده اند. خانواده های آنها نیز همراهند. آنها در چهارمین روز اعتراضان با صدور بیانیه ای اعلام کرده بودند که اگر تا ٣١ اردیبهشت پاسخ نگیرند، در اشکال وسیعتری اعتراضان را به پیش خواهند بود.

نصب بنر ورود ممنوع برای کارفرمایی که ٦٠٠ کارگر را اخراج کرد و بنر چک نمادین در کنایه به واگذاری کارخانه ٣٠٠ میلیاردی هپکو به مبلغ ده میلیون که گوشه دیگری از بساط دزدسالاری حاکم را به نمایش میگذارد و بستن راه آهن شمال- جنوب در اراک از جمله اقدامات جالب و تعرضی کارگران هپکو در این دور از اعتراضاتشان است. بدین گونه است که کارگران قدرتمند و با عمل مستقیم خود در برابر زورگویی های کارفرمایان و دولت ایستاده اند. اعتراضات کارگران هپکو به دلیل مبارزات قدرتمندی که این کارگران در طول سالهای اخیر داشته اند، همواره مرکز توجه مردم شهر اراک و جنبش اعتراضی کارگری است.

شیوه های مبارزاتی کارگران هپکو، حضور خانواده ها در این مبارزات و دادن بعد اجتماعی تری به اعتراضاتشان و شعارهای تعرضی و رادیکال آنها از جمله نقطه قوتهای مبارزات این کارگران است. این کارگران با سرود زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی بارها و بارها فریاد اعتراض خود را به کل جهنم سرمایه داری حاکم اعلام داشته و با مارش عظیم شان فضای شهر را به تحرک در آورده اند. و این سرودی است که امروز به فریاد اعتراض همه کارگران و کل جامعه تبدیل شده است. همچنین شعارهایی چون همش میگن آمریکا، دشمن ما همین جاست،یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه، شعارهاییست که کارگران هپکو در اعتراضاتشان سر دادند و پاسخ کوبنده ای به تعرضات هر روزه حکومت تحت عنوان اقتصاد مقاومتی و جنگ با دشمن بزرگ آمریکا به کارگران و کل جامعه است.

 

٣١اردیهبشت: ساعت هشت صبح آغاز دوباره تجمع اعتراضی کارگران هپکو، در اراک و در نزدیکی ریل راه‌آهن سراسری با حضور نیروهای پلیس و ضد شورش.

اعتراض کارگران هپکو به معوقات مزدی و خطر بیکار شدن از کار است. اعتراض آنان به چوب حراج زدن به این کارخانه و بیکارسازهایی وسیعی که به راه افتاد و تهدید بیکارسازی بیشتر است.

 

اعتراضات کارگران راه آهن ادامه دارد

ااعتصاب وتجمع کارگران راه آهن سراسرکشوردراعتراض به نداشتن امنیت شغلی و تعویق پرداخت دستمزد و حق بیمه شان یک هفته است که در جریان است. روز ٣٠ اردیبهشت کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن لرستان یک هفته اعتراض را پشت سر گذاشتند. روز ٣٠اردیبهشت کارگران راه آهن زاگرس برای دومین روز متوالی دست از کارکشیده ودرمحل کارشان تجمع کردند. روزشنبه ٢٩اردیبهشت، کارگران راه آهن(شرکت تراورس) گلستان و گرگان مقابل دفترشرکت درگرگان دست به تجمع زدند. بعلاوه در این هفته کارگران راه آهن اصفهان، مشهد، رباط کریم، اسلامشهر و زنجان تجمع داشتند.

یک نقطه قدرت کارگران راه آهن، اعتراضات سراسری آنهاست. این کارگران بارها با فراخوانهای سراسری خود توانسته اند در سطح سراسری در شهرهای مختلف تجمعات اعتراضی برپا کنند. دستمزدهای معوقه و نوع قرار دادهای کاری از جمله موضوعات مهم اعتراضات ٧٠٠٠ کارگر شرکت تراورس در نواحی ریلی کشور است. کارگران راه آهن امروز با سازمانیابی در گروههای تلگرامی در مدیای اجتماعی بیش از هر وقت بر سر خواستهایشان متحد عمل میکنند. این گروهها بستر مناسبی برای شکل گرفتن تشکل توده ای و سراسری این کارگران و اعلام موجودیت آنست. باید دست به کار شد.

 

 

تجمع کارگران «تراورس» زاگرس به روز دوم رسید

صبح امروز (٣٠ اردیبهشت ماه) گروهی از کارگران تراورس زاگرس در محل کار خود تجمع کردند

کارگران تراورس زاگرس که دیروز نیز تجمع مشابهی در محل کار خود برپا کرده بودند، مدعی‌اند؛ پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به تاخیر افتاده و چند ماه حق بیمه آنها پرداخت نشده است.

بر اساس همین خبر کارگران تراورس گلستان و گرگان نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز نشدن حق بیمه، دیروز در برابر دفتر این شرکت تجمع کرده بودند. در عین حال کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن منطقه لرستان از یک هفته پیش در اعتصاب هستند.

٣٠اردیبهشت:تصاویری از: تجمعات: ماشین سازی اراک، کارگران زاگرس، کاسپین مشهد

امروز کارگران ماشین سازی اراک، زاگرس، کاسپین مشهد تجمع اعتراضی کردند

 

اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت ماشین‌سازی اراک

اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت ماشین‌سازی اراک در ماهشهر امروز نیز ادامه داشت. آنها ٦ماه است حقوق نگرفته اند و از ٢٠ روز پیش اعتصاب خود را شروع کردند/ ٣٠ اردیبهشت

 

٣١اردیهبشت: ساعت هشت صبح آغاز دوباره تجمع اعتراضی کارگران هپکو، در اراک و در نزدیکی ریل راه‌آهن سراسری با حضور نیروهای پلیس و ضد شورش.

اعتراض کارگران هپکو به معوقات مزدی و خطر بیکار شدن از کار است. اعتراض آنان به چوب حراج زدن به این کارخانه و بیکارسازهایی وسیعی که به راه افتاد و تهدید بیکارسازی بیشتر است.

تعویق٤٢ ماه حقوق ٢٠ کارگر نگهبان سامان کاشی بروجرد

شرکت سامان کاشی، تولیدکننده انواع کاشی در بروجرد، در فروردین ماه سال ٩٤ به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ٤٠٠ کارگر تعطیل شد و فقط حدود ٢٠ نگهبان در این کارخانه باقی ماندند.

یکی از کارگران شاغل در کارخانه «سامان کاشی» در بروجرد از بیش از ٤٢ ماه تأخیر در پرداخت حقوق ٢٠ کارگر قراردادی این کارخانه خبر داد.

این کارگر که به نمایندگی از همکارانش سخن می‌گفت، در تشریح جزئیات این خبر گفت: سامان کاشی که تولیدکننده انواع کاشی در بروجرد واقع است، در فروردین ماه سال ٩٤ به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ٤٠٠ کارگر تعطیل شد و فقط حدود ٢٠ نگهبان در این کارخانه باقی ماندند.

او با بیان اینکه هیچ کدام از کارگران بیکار شده تاکنون نتوانسته‌اند مطالبات مزدی خود را علارغم شکایت به مراجع قضایی از کارفرما دریافت کنند، در ادامه افزود: در حال حاضر ٢٠ کارگری که از زمان تعطیلی کارخانه محافظ اموال کارخانه هستند، دست‌کم ٤٢ ماه مزد دریافت نکرده‌اند.

این کارگر در خصوص سایر معوقات حقوقی٢٠ کارگر نگهبان گفت: جدا از معوقات مزدی٤٢ ماهه، کارفرما در سه سال گذشته عیدی و پاداش این کارگران نگهبان را پرداخت نکرده است.

وی همچنین در مورد معوقات بیمه این کارگران اظهار داشت: هم‌اندازه معوقات حقوقی، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده و در حال حاضر چندین ماه است دفترچه‌های درمانی آنان از سوی تامین اجتماعی تمدیدیا تعویض نمی‌شود.

او در خصوص وضعیت بازنشستگی کارگران این کارخانه گفت: حدود ٥ نفر از کارگران نگهبان از چندین ماه قبل مشمول بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هستند اما به دلیل مشکلات بیمه‌ای و پرداخت نشدن هزینه بازنشستگی آنها؛ تامین اجتماعی بازنشستگی آنها را تایید نمی‌کند.

 

تجمع کارگران تعدیل شده شرکت «حمل‌ و نقل آبادان» در مقابل اداره کار غرب تهران

کارگران  شده شرکت حمل و نقل بین‌المللی آبادان برای پیگیری وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان اداره کار غرب تهران تجمع کردند.

شماری از کارگران تعدیل شده شرکت حمل و نقل آبادان که بامداد امروز (٣٠ اردیبهشت) از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده‌اند، در تماس با ایلنا گفتند: قرارداد شغلی ما که تعدادمان به حدود ٨٠ تا ٩٠ نفر می‌رسد؛ به مرور از سال ٩١ به بهانه اتمام قرارداد کار، فسخ شده است.

کارگران گفتند: باوجود آنکه از آن تاریخ تاکنون، ما راننده‌های بیکار شده با طرح شکایت در اداره کار غرب تهران پیگیر مطالبات معوقات و بازگشت به‌کار خود شده‌ایم، اما هنوز بلاتکلیف هستیم.

یکی از کارگران این واحد حمل‌ونقل جاده‌ای در توضیح این ماجرا گفت: همکارانی که بیکار شده‌اند بین٧ تا ٢٥سال سابقه کاری داشتند و همزمان برای بازگشت به کار و وصول مطالبات خود به اداره کار غرب تهران شکایت کرده‌اند که در نهایت پرونده شکایت تعدادی از همکاران‌مان به شهرستان اسلامشهر انتقال یافته است.

این کارگر افزود: هیات حل اختلاف به عنوان مرجع رسیدگی‌کننده به این شکایت در اداره کار غرب تهران با این استدلال که «ماهیت کار کارگران حمل ونقل آبادان دائمی است» اخراج ما را نپذیرفته و برای تعدادی از کارگران رای بازگشت به کار صادر کرده است.

به گفته وی، در حال حاضر بعد از گذشت چند سال هنوز به پرونده تعداد زیادی از این کارگران رسیدگی نشده و از سوی دیگر احکام صادر شده برای برخی از همکاران آنها به دلیل تمکین نکردن؛ کارفرما اجرایی نمی‌شود.

از قرار معلوم کارگران بیکار شده‌ی شرکت حمل‌ونقل آبادان در این مدت در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کرده‌اند اما به دلیل شرایط سنی خود، موفق به پیدا کردن کار نشده‌اند.

 

اعتصاب کارگران راه آهن

اعتصاب ١٥٠ نفر از کارگران و کارکنان نگهداری خط وابنیه فنی راه آهن زاگرس امروز ٣٠ اردیبهشت وارد دومین روز خود شده است.

کارگران تراورس گلستان و گرگان نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و واریز نشدن حق بیمه، دیروز در برابر دفتر این شرکت تجمع کردند.

کارگرانوکارکناننگهداری خط وابنیه فنی راه آهن لرستان از یک هفته پیش در اعتصاب هستند.

 

جلوگیری از تجمع بازنشستگان اهواز

نیروهای امنیتی از تجمع بازنشستگان شركت لوله سازی در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی در كوی امانیه شهر اهواز جلوگیری كرد، بازنشستگان گفتند فردا هم تجمع خواهند داشت.

٣٠ اردیبهشت

 

نارضایتی کارگران مراکز درمانی علوم پزشکی گیلان از حقوق دریافتی

کارگران شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی علوم پزشکی گیلان می‌گویند که از حداقل دریافتی دستمزد خود رضایت ندارند.

تعدادی از کارگران شاغل در بیمارستانها و مراکز درمانی علوم پزشکی گیلان می‌گویند: دست‌کم حدود ٤٠٠ نفر هستیم که تحت عنوان بهیار، کمک‌بهیار، خدماتی و غیره در مراکز درمانی علوم پزشکی گیلان مشغول کاریم که درآمد برخی از ما کارگران نزدیک به حداقل‌ حقوق است و دریافتی ماهانه‌مان کفاف معاش زندگی‌مان را نمی‌دهد.

به گفته آنان، کارگران و کارکنان علوم پزشکی گیلان ماهانه با اضافه کاری، مبلغی در حدود یک میلیون و ٦٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.

این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزدشان هستند؛ در ادامه می‌گویند: جدا از وضعیت دستمزدهایمان، علوم پزشکی گیلان، پرداخت حدود ٧ تا ٨ ماه از حق پاداش‌های ما را به تاخیر انداخته است.

آنان می‌گویند: در مقابل این طلب مزدی، هر ماه به دفاتر مدیریتی بیمارستانها و دانشگاه علوم پزشکی گیلان مراجعه می‌کنیم اما متاسفانه علارغم وعده‌های داده شده از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی؛ همچنان معوقات مزدی ما پرداخت نشده باقی مانده است.

 

تظاهرات و اعتصاب بازار شاهرود در اعتراض به انتقابل اداره راه به مركز استان / ٢٩ اردیبهشت

امروز ٢٩ اردیبهشت در کازرون همچنان تظاهرات است. مردم آزادی دستگیر شدگان را میخواهند

دیشب.جوانان کازرون در پاسخ به شلیک گلوله ماموران پایگاه اطلاعات موسوم به محمدیه را به آتش کشیدند

 

٣٠اردیبهشت: اخباری از اعتراضات کارگری

ادامه اعتصاب کارگران ماشین سازی اراک در ماشهر

روز ٣٠ اردیبهشت کارگران شرکت ماشین‌سازی اراک در ماهشهر برای دهمین روز در اعتراض به ٦ ماه تعویق پرداخت دستمزدشان ادامه داشت. این اعتراضات از بیستم اردیبهشت شروع شده است.

 

تجمع اعتراضی بازنشستگان لوله سازی اهوازی و جلوگیری حکومت از جمع شدن کارگران

روز ٣٠ اردیبهشت بازنشستگان لوله سازی اهواز به خاطر تعویق پرداخت مطالباتشان در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی در کوی امانیه شهر تجمع کردند،اما نیروهای امنیتی مانع جمع شدن کارگران شدند. کارگران اعلام کردند فردا هم تجمع خواهند کرد.

جلوگیری از تجمع بازنشستگان اهواز

 

اعتصاب رانندگان فاز ١٢ پارس جنوبی بخاطر دستمزدهای معوقه

طی روز های ٢٩ و ٣٠ اردیبهشت رانندگان سرویس حمل و نقلِ بخش ماشین‌آلات پارس جنوبی واقع در کنگان بخاطر چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشیدند. این رانندگان سرویس رفت و آمد کارگران در بخش ماشین‌آلات فاز ١٢ پارس جنوبی هستند. تعداد آنها ٣٥ نفر است وبرخی از آنها تا هشت ماه مزد نگرفته اند. در سال گذشته نیز دستمزدهای خود را کامل نگرفته اند. و حتی دستمزد ماههای تابستان سال گذشته نیز علی الحساب پرداخت شده و ما بقی آنرا طلب دارند.

 

اعتصاب کارگران شهرداری برخی مناطق کوت عبدالله

روز شنبه ٢٩ اردیبهشت ماه کارگران شهرداری برخی مناطق کوت عبدالله در اهواز برای چندمین بار دست به اعتصاب زدند. کارگران ماهها است که حقوق دریافت نکرده اند و خواستار حقوق معوقه خودهستند.

 

تجمع اعتراضی کارگران «تراورس» زاگرس به روز دوم رسید

طی روزهای گذشته کارگران خطوط ابنیه راه آهن در برخی شهرها در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدها و حق بیمه و نوع قرار دادهایشان دست به تجمعات اعتراضی زدند و این اعتراضات در واقع سراسری بود. طی روزهای ٢٩ و ٣٠ اردیبهشت کارگران راه آهن زاگرس در محل خود تجمع داشتند. روز ٢٩ اردیبهشت کارگران تراورس گلستان و گرگان نیز در رابطه با همین معضلات تجمع داشتند. همچنین کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن لرستان از هفته پیش در اعتصاب بسر میبرند. این اعتراضات ادامه دارد.

 

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شرکت «حمل‌ و نقل آبادان» در مقابل اداره کار غرب تهران

صبح روز ٣٠ اردیبهشت حدود ٩٠ نفر از کارگران اخراجی شرکت حمل و نقل بین‌المللی آبادان از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده و برای پیگیری وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان اداره کار غرب تهران تجمع کردند. این کارگران که بین ٧ تا ٢٥ سال سابقه کاری دارند به مرور از سال ٩١ به بهانه اتمام قرارداد فسخ قرار داد شده و از کار بیکار شده اند. زیر فشار شکایات کارگران هیات حل اختلاف با گفتن اینکه «ماهیت کار کارگران حمل ونقل آبادان دائمی است» اخراج آنها را نپذیرفته و برای تعدادی از کارگران رای بازگشت به کار صادر کرده است. علیرغم این کارفرما کار خود را به پیش برده است و جوابی نمیدهد.

تعدادی از کارگران اخراجی شرکت حمل و نقل آبادان در این مدت در جستجوی کار به واحد های صنعتی و خدمات زیادی مراجعه کرده اند، اما به دلیل شرایط سنی شان موفق به پیدا کردن کار نشده اند. حال نه از بیمه بیکاری خبر است و نه کار و کارگران زیر فشار سنگینی قرار دارند. این اعتراضات ادامه دارد.

 

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری آبادان

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری آبادان به دلیل عدم پرداخت ٥ ماه حقوق در مقابل شهرداری این شهر /٢٧ اردیبهشت

 

تجمع کارگران فیلتر البرز مقابل استانداری قزوین

صبح ٢٧ اردیبهشت کارگران کارخانه «فیلتر البرز» در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات خود، مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.

مدیران شرکت به بهانه‌های مختلف از اوایل سال جاری اقدام به بیکارسازی کارگران کرده اند و این کارگران دو ماه است حقوق نگرفته اند. شرکت فیلتر البرز با ١٠٠ کارگر از کارخانه‌های فعال استان قزوین است که در محور جاده قزوین به رشت فعالیت تولیدی دارد.

 

اعتصاب رانندگان سرویس رفت وآمد کارگران بخش ماشین‌آلات فاز ١٢ کنگان دراعتراض به عدم پرداخت ٨ماه مطالباتشان

صبح روزشنبه بیست ونهم اردیبهشت ماه، رانندگان سرویس رفت وآمد کارگران بخش ماشین‌آلات فاز ١٢ کنگان دراعتراض به عدم پرداخت ٨ماه مطالباتشان دست از کارکشیده واز جابجایی کارگران خودداری کردند.

حدود٣٥ نفر از رانندگان بخش ماشین‌آلات فاز ١٢ کنگان صبح امروز (٢٩ اردیبهشت‌ماه) بابت پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتراض کردند.

بنابهمین گزارش، آنان سال گذشته در خرداد ماه ٨٠ درصد، و مرداد ماه ٧٠ درصد دستمزد خود را دریافت کردند و مابقی مطالبه آنان تاکنون پرداخت نشده است.

مطالبات این کارگران به ٨ ماه رسیده افرادی که در داخل و خارج از تاسیسات فاز ١٢ وظیفه حمل و نقل و جابه جایی کارگران و پرسنل را عهده دار هستند.

به گفته این کارگران، کارفرما تاکنون هیچ پاسخی به این اعتراضات نداده و کارگران مجبور هستند برای حضور در محل کار با وسیله نقلیه شخصی رفت و امد کنند که این مسئله با دشواری همراه است.

 

آزادی امیر شهابی و یدی صمدی و آرمین شریفی

آزادی امیر شهابی و یدی صمدی و آرمین شریفی از بازداشتی های مراسم روز جهانی کارگر در سنندج

روز ٢٥ اردیبهشت امیر شهابی ، یدی صمدی و آرمین شریفی از بازداشتی های مراسم روز جهانی کارگر در سنندج با قید وثیقه آزاد شدند. آزادی آنها را به این عزیزان، به خانواده هایشان و به همگان تبریک میگوییم.

 

تاخیر٤ ماهه در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری «سی سخت»/شهردار: بخش زیادی از معوقات پرداخت شد

درحالی‌که مشکل عدم پرداخت دستمزد معوقه نزدیک به ١٠٠ کارگر شهرداری سی سخت در استان کهکیلویه و بویراحمد هنوز ادامه دارد، شهردار این شهر وضعیت فعلی شهرداری را بهتر از گذشته می‌داند.

کارگرانی که در شهرداری سی سخت و سازمان‌های وابسته به آن به‌صورت پیمانی، قراردادی و روزمزدی مشغول کارند. دست‌کم ٤ ماه حقوق معوقه طلب دارند.

این کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه افزودند: آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم مربوط به دستمزد دی ماه ٩٦می‌شد که کارفرما آن را حدود چهار هفته قبل پرداخت کرده است.کارگران شهرداری سی سخت گفتند: پیش از این مطالباتمان به حدود ١٠ تا ١٢ ماه می رسید که سال پیش با تامین مالی، نیمی از این مطالبات مزدی به مرور پرداخت شد اما از بهمن ماه سال ٩٦ روند پرداخت مطالبات کارگران مجددا به روال سابق بازگشته است.طبق اظهارات کارگران شهرداری سی سخت؛ آنها به دلیل عدم دریافت حقوق و دستمزد در ٤ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شده‌اند.

آنها همچنین اعلام کردند: بار‌ها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده‌ایم حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی مسئولان تنها قول می‌دهند و در عمل کاری انجام نمی‌شود.

 

تجمع اعتراضی نی برها در مقابل انبار شکر سفید

روز ٢٤ اردیبهشت کارگران نی بر در نیشکر هفت تپه در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدها و نگرفتن پاداش و همچنین بستن در انبار شکر سفید.در مقابل انبار تجمع کردند. این کارگران از شهرها و همچنین روستهای خرم آباد برای گذران زندگی به کار سخت نیبری در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مشغول به کار ند و علی رغم . پایان فصل نیبری این کارگران چندین ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. تعویق پرداخت دستمزدها یکی از معضلات جدی کارگران نیشکر هفت تپه است. هم اکنون جدا از نی بر ها دیگر کارگران نیشکر هفت تپه .که تعداد آنها بیش از چهار هزارنفر میباشد دوماه دستمزد عقب مانده .اسفند .٩٦.و همچنین .فروردین٩٧ را طلب دارند.

 

اعتراض و اعتصاب کارگران راه‌آهن اصفهان

روز ٢٥ مهر کارگران راه آهن اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن ٤ ماه حقوق و حدود ١٤ ماه نداشتن بیمه خدمات درمانی معترض هستند.

 

تجمع کارگران آکیا خودرو

٢٩ اردیبهشت: تعدادی از کارگران آکیا خودرو در اعتراض به پرداخت نشدن ٤ ماه دستمزد خود مقابل استانداری آذربایجان‌شرقی تجمع کردند

 

بیانیه جمعی از اولیای دانش اموزان مریوان در پشتیبانی از اعتراضات معلمان

روز دوشنبه ٢٤ اردیبهشت ماه جمعی از اولیای دانش آموزان مریوان در اقدامی مهم حمایت خود را از اعتراضات معلمان از جمله اعتراض آنان به کالایی سازی آموزش و وضع بد معیشتی شان و خواستهای معلمان اعلام داشتند. خواستهای معلمان خواستهای کل جامعه است و حمایت از مبارزات آنان را در کل جامعه گسترش دهیم. متن بیانیه اولیای دانش آموزان مریوان را در زیر میخوانید:

روز پنجشنبە مورخ ٩٧/٢/٢٠ انجمن صنفی معلمان مریوان با همراهی جمع کثیری از معلمان این شهرستان در اعتراض به وضعیت معیشتی و خصوصی سازی آموزش در یک حرکت هماهنگ سراسری دست به تجمع اعتراضی در مقابل آموزش و پرورش شهر مریوان زدند. همانگونه که اطلاع دارید روند پولیسازی و کالایی سازی آموزش که در راستای سیاستهای نئولیبرالیسم و تعرض هر چه بیشتر به خدمات عمومی و حقوق بنیادین جامعه قرار دارد، بیشترین فشار را بر گرده ی قشر زحمتکش و طبقه ی کارگر وارد خواهد آورد. این سیاستها که در خدمت پاسخگویی به نیاز بازار آزاد است؛ نتیجه ای جز افزایش کودکان کار، بازماندن فرزندان طبقه ی کارگر و محروم جامعه از تحصیل، بروز هر چه بیشتر نابرابری و تبعیض در سطح مدارس و جامعه، فزونییافتن خطر گرفتار آمدن دانش آموزان به آسیب های اجتماعی مختلف و نهایتا تاریک شدن آیندهی بخش زیادی از کودکان و نوجوانان را به همراه نخواهد داشت. بعلاوه شرایط معیشتی نامناسب معلمان و پاسخ ندادن به خواسته هایشان، مستقیما بر کیفیت آموزش و رشد و تعلیم دانش آموزان تاثیر منفی خواهد داشت. لذا ما به عنوان جمعی از اولیای دانش آموزان شهرستان مریوان ضمن اعلام حمایت از اینگونه حرکتهای اعتراضی، مطالبات معلمان را خواست اکثریت جامعه دانسته و از آن پشتیبانی میکنیم.

دو شنبه٩٧/٢/٢٤

جمعی از اولیای دانش آموزان شهرستان مریوان

 

٢٩ اردیبهشت: تعدادی از کارگران آکیا خودرو در اعتراض به پرداخت نشدن ٤ ماه دستمزد خود مقابل استانداری آذربایجان‌شرقی تجمع کردند

کارگران آکیا خودرو در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌های معوقه خود مقابل استانداری آذربایجان‌شرقی تجمع کردند

٢٠٠ نفر از کارگران کارخانه خودروسازی «اکیا خودرو» در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند.

کارخانه اکیا خودرو در زمینه تولید اتوبوس‌های درون شهری فعالیت دارد و کارگران آن مدعی هستند که طی چهار ماه گذشته حقوق نگرفته‌اند.

 

 

پیش به سوی اعتراضات سراسری در دفاع از مردم کرمانشاه

مردم اسیب دیده کرمانشاه را تنها نگذاریم .

اگر حکومت مردم ستم دیده این دیار اسیب دیده را تنها به حال خود رها کرده اگر جمهوری اسلامی هیچ تعهدی نسبت به حال وروز وجان این مردم اسیب دیده ندارد اگر حاکمان برای بقا وموندن بیشتر وچاپیدن وغارت اموال مردم ایران با هم بیشرمانه مسابقه گذاشته اند اگر مسولان بی تدبیر وبی مسول واقازده هاواخوندهای مولتی میلیاردر حساب های خودرا در کشورهای اروپا از جیب من وتو پر کرده اند اگر حکومت باافتخار از گروههای افراطی وترو یست اسلامی میگویید وحمایت میکند وبرای مردم عرب منطقه لبنان ویمن وسوریه و فلسطینی اشک تمساح میزیزد اگر سرمایه های ملی داره راحت از سوی مد عیان دروغین حقوق بشر اسلامی به شیوه های گوناگون غارت وچپاول میشه کارگران ومعلمان وکشاورزان و… به زندان وشلاق وحتی گلوله میبندند ..

من وتو هموطن من وتو که نظاره گر این وضع هستیم منو تو که درد مشترکیم وباورداریم منو تو که وضعیت غیر قابل تحمل مردم کرمانشاه وسرپل ذهاب ووو می بینیم نباید سکوت کنیم نظاره گر این اوضاع باشیم جمهوری اسلامی تمام سعی اش این است وًضعبت اسفبار مردم سرپل ذهاب رسانه ای نشود این مدعایان دروغین حقوق بشر وطرفداراگاهی وردوبدل کردن اطلاعات ازاد همین چند روز پیش ما ودوستان همراهان مارا مورد حمله قرار دادند جرم ما این بود ما قصد داشتیم در منطقه زلزله زده برنامه لایو زنده اینستا میان مردم اجرا کنیم امابا حمله وحشیانه نیروهای لباس شخصی مواجه شدیم وهمه امکانات ووسایلی که برای زلزله زده ها جمع کردیم نابود کردند دونفر از همکاران‌مرا تا تونستند ضرب وشتم کردند این همان حکومتی است که داعیه رعایت حقوق بشر واز ردوبدل کردن اصلاعات ازاد وبدو ن سانسور صحبت میکند این همان روحانی وحسن کلید فریب کاری است که بارها در سخنرانی های پرطمطراقش از بهبود معیشت ومنزلت واینکه تلگرام وفضای مجازی را فیلتر نخواهد کرد گفت وقت ان است هشیارتر از قبل متحدانه تر منسجم تر به میدان بیاییم مردم کرمانشاه سرپل ذهاب حق دارند بک زندگی توام با ارامش واسایش ورفاه وبدون هیج کم وکاستی داشته باشند با جمع کردن طومار اعتراضی واعتصاب خواهان پایان دادن به این وضع فلاکت بار باشیم از حاکمان همین امروز بخواهیم که رسیدگی فوری وانی میخواهیم دیگر نمیخواهیم شاهد مرگ عزیزانمان باشیم بخواهیم که اسکان دایم وفوری بهداشت ووو میخواهیم وحق ماست.

زنده باد انسانیت .

پیش به سوی اعتراضات سراسری

بهنام ابراهیم زاده وبلاگ نویس وفعال کارگری وکودک اردیبهشت٩٧سرپل ذهاب.

 

 

طی جلسه هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

به اطلاع کارگران نیشکر هفت تپه می‌رساند با تصمیم و رأی اکثریت اعضای هیئت مدیره سندیکای نیشکر هفت تپه، در تاریخ٢٨ اردیبهشت٩٧ مصوب گردید آقای داریوش بسحاق که عضو علل بدل سندیکا بودند از این تاریخ بعنوان عضو هیئت مدیرهی سندیکا فعالیت کارگری خود را ادامه می دهند

لازم بذکر است آقای داریوش بسحاق جزو افراد اصلی در تشکیل سندیکای کارگری هفت تپه بودند همچنین ایشان قهرمان مسابقات ورزشی تکواندوی کشور و آسیا هستند که برای ورزش هفت تپه نیز بعنوان ورزشکار و بعنوان مربی افتخارات فراوانی را کسب نموده اند

برای ایشان آرزوی موفقیت و پیروزی در مسئولیت جدید را داریم

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

 

سوء استفاده جنسی از کودکان و کودک آزاری تحت هر عنوانی ممنوع!

از صفحه فیس بوک حزب کمونیست کارگری ایران

سوء استفاده جنسی در قوانین اسکاتلند چنین تعریف شده است:

سوء استفاده جنسی هر عملی را شامل میشود که در آن یک کودک برای لذت یا خوشنودییک فرد دیگر مورد استفاده قرار گرفته باشد، چه ادعا شود یا نه که این کار با تمایل ضمنییا رضایت کودک انجام گرفته است.

سوء استفاده جنسی شامل مجبور کردن و یا اغوا کردن یک کودک برای شرکت در فعالیتهای جنسی است، چه کودک متوجه مسئله باشد یا نه. این فعالیتها ممکن است تماس فیزیکی، با دخول یا بدون دخول را شامل شوند. آنها ممکن است شامل فعالیت های بدون تماس, مانند نشان دادن تولیداتپرنوگرافی به کودکان، نمایش فعالیتهای جنسی به آنها و یا شرکت دادن آنها در تولید پرنوگرافی،یا استفاده از زبان سکسیستی در رابطه با کودکان و یا تشویق کودکان به رفتارهای جنسی نامناسب باشند.

 

نحوه برخورد سیستم‌های قضایی کشورها با این طیف وسیع کودک‌آزاری متنوع است. در قوانین کیفری ایران‌، تنها در ماده ٦٤٠ قانون مجازات اسلامی، به طور کلی و عام مقرر شده است که‌: «هرکس نوشته یا طرح‌، گراور، نقاشی‌، تصاویر، مطبوعات‌، اعلانات‌، علایم‌، فیلم‌، نوار، سینما و یا به طور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه‌دار کند، برای تجارت و توزیع‌…» نگهدارد و «به حبس از سه ماه تا یک سال و جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال و تا ٧٤ ضربه شلاق یا به یکیا دو مجازات مذکورمحکوم خواهد شد».

در این ماده قانونی‌، هیچ اشاره و تاکید خاصی نسبت به کودکان در جهت حمایت بیشتر از آنها، به عمل نیامده است. در سال ٨١ قانون حمایت از كودكان و نوجوانان تصویب شد. اما با وجود دیدگاه های اسلامی و قوانین ناقص اگر ادعا شود سوء استفاده جنسی با رضایت کودک و با آگاهی بوده است، دیگر شکایتمورد قبول واقع نمی شود. چنین برخوردی از طرف قانونگزاران حکومت اسلامی دست هر بیمار پدوفیلی را در جامعه برای تعرض به کودکان باز می گذارد.

 

بازداشت فواد کیخسروی در شهر سقز

‌فواد کیخسروی، از سوی نیروهای امنیتی روز شنبه ٢٢ اردیبهشت در سقز بازداشت و بە زندان مرکزی این شهر منتقل شد.

فواد کیخسروی پیشتر و از سوی دادگاه انقلاب این شهر بە اتهام ”تبلیغ علیە نظام“ بە تحمل ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شدە بود.

 

شوخی نکنید آقایان، جهنم زیر پاهای شماست!

یادداشتی از معلم زندانی محمد حبیبی

اینجا راحله می فروشند. سیزده ساله، بی شناسنامه، بی هویت، ناقابل! دو میلیون تومان.

“دو میلیون را بده، بچه را ببر، هر جا که خواستی” برادرش می گوید که حالا تنها سرپرست اوست.

اینجا پسرکی پنج ساله را می فروشند به امید رسیدن به سرپناهی. “شوهرم تصادف کرده و زمین گیر است، خودم مریضم و پول دکتر ندارم. چاره ای نداریم. هر جا رفتیم کسی کمکمان نکرد” مادرش می گوید. آگهی فروشش را گذاشته اند. ناقابل! در ازای اجاره یک خانه کوچک در شهرستان.”

اینجا بچه پولدارهایی هستند، که پورشه های میلیاردی سوار می شوند. برای پارتی های آخر شب شان خاویار سرو می‌کنند، و برای دسرشان، شیرینی و بستنی با روکش طلا سفارش می دهند. ناقابل! دو میلیون تومان.

اینجا بیمارستانهایی دارد شبیه به وال استریت. بازاری برای خرید و فروش بچه. زنهایی می‌آیند. کودکشان را به دنیا می‌آورند، برگه ای را امضا می کنند و بچه را می فروشند. ناقابل! بین پانصدهزار تا یک و نیم میلیون تومان.

اینجا بازارهایی دارد برای خرید و فروش حیوان. آدمهایی می‌آیند تا برای سرگرمی روزانه شان، پول خرج کنند. حیواناتی از هر نوع و هر نژاد. ناقابل! از صدهزار تا سی میلیون تومان.

اینجا کودکانی دارد که آموزش می بینند. نه در مدرسه که در خیابان. آموزش می بینند که از طلوع صبح تا بوق سگ برای اربابشان کار کنند. کارگرانی که اگر خوب کارکنند، قیمت شان بیشتر می شود. قیمت این کودکان برده، ناقابل! از صد هزار تا پنج میلیون تومان.

اینجا دانش آموزانی هستند که تعطیلات آخر هفته شان مسافرت های اروپایی است. خجالت می کشند که همکلاسی هایشان بفهمند برای تعطیلات عید به مالزی رفته اند. شهریه این مدارس، ناقابل! بین٢٠ تا ٢٥ میلیون تومان در سال.

اینجا آدمهایی هستند که در گور می خوابند. در ساختمانهای مخروبه می خوابند. در میان لوله های فاضلاب می‌خوابند. تا از سوز سرمای زمستان در امان باشند.

اینجا مسئولینی هستند که گورخوابها را جمع می کنند و به گوشه خیابان می فرستند. مسئله شان را حل می کنند. در سرما گوشه خیابانهایخ می زنند و می میرند. بدتر از آنها، اینجا قلم بدستانی داریم که سرشان را بالا می گیرند، باد به غبغب شان می اندازند و با بی سوادی تمام می گویند: “شاید گورخوابها خودشان مقصر باشند.”

اینجا آقا زاده هایی هستند که آب معدنی های مارک دار نروژی می نوشند. ناقابل! لیتری شصت هزار تومان.

اینجا کارگرانی هستند، که از صبح تا به شب، آویزان در میان زمین و هوا، بر روی داربست ها، با جانشان بازی می کنند، ناقابل! فقط برای چهل هزار تومان.

اینجا بچه پولدارهایی هستند که پول توجیبی ماهانه شان کفاف خرج شان را نمی دهد و معترض اند. ناقابل! ماهانه بین٣٠ تا ٤٠ میلیون تومان.

اینجا معلمان بازنشسته ای هستند که پول بازنشستگی کفاف زندگی شان را نمی دهد. پس از شب تا به صبح نگهبانی می دهند. ناقابل! فقط برای ماهانه ششصد هزار تومان.

اینجا همه، از مسئول و کارشناس و روشنفکر و دانشگاهی و قلم بدست، هر روز اندرز می دهند و شما را می ترسانند. از فقر و بدبختی، از روند رو به افزایش شکاف طبقاتی. و به شما هشدار می دهند، که ادامه آن، آتشی به پا می کند و همه را می سوزاند.

اینجاست که باید سر را بالا گرفت، چشم در چشمشان دوخت و با لبخندی بر لب چنین گفت:

“شوخی نکنید آقایان! جهنم همین جاست. همین لحظه، همین اکنون. ناقابل! درست زیر پاهایمان.”

*محمد حبیبی اینیادداشت را در ١٢ بهمن ١٣٩٥ نوشته است.

آرشیو دیگر مقالات محمد حبیبی در اخبار روز:

 

 

پیام میکائیل صدیقی

با سلام

بی مقدمه ، کاک مختار امینی اهل شهر مریوان کارگر ساختمانی بود که به دلیل بی کاری رو به کولبری آورد که پنچ ماه پیش هنگام کولبری از ارتفاعات کوه ته ته اورامانات سقوط کرد و متاسفانه نه تنها قطع نخاع شده اند بلکه ضایعه آنقدر شدید بود که قدرت هر نوع حرکت جز حرکت پلک هایش را از او برای همیشه گرفته است کاک مختار ٣٥ سال سن دارد و دارای همسر و یک فرزند ٦ ساله و فرزند دوم هم در راه است که در خانه پدری در اتاق و آشپزخانه ای کوچک زندگی میکنند مساحت خانه آنقدر کم و تنگ است که تخت و جای حمام او را در گوشه ای از آشپزخانه قرار داده اند و در بدترین شرایط مالی و روحی روانی به سر میبرند.

مختار به قیمت جان در‌پی حفظ کرامت و شرافت و غرور خانواده اش بود که این حادثه دهشناک پایانی بر همه رویاهایش شد حق او و امثال او تامین امنیت شغلی ، بیمه و برخورداری از بهداشت و سلامت جسم و روان است نه چنین پایانی تاسف باری ….

 

بیایید با اهدا مبلغی گوشه ای از نگرانی های این خانواده را رفع کنیم و تنهایشان نگذاریم در اینجا با توجه به اجازه از خانواده این عزیز آدرس ، شماره تلفن و شماره کارت کاک مختار را میگذارم به امید حمایت همه همشهریان، هموطنان ، کارگران و استادکاران عزیزم

آدرس : مریوان ، کوره موسوی ، جنب مدرسه نسا

شماره تلفن : ٠٩١٨٦٦٧١١٦٨

شماره کارت به اسم مختار امینی زویران:

٦٠٣٧٦٩١٥٣٦٧٩٨٦٨٩

باسپاس

میکائیل صدیقی

 

گزارش

گزارش تکان دهنده ی شرق از رشوه گیری در جامعه ی پزشکی

این گزارش از رشوه خواری های بسیار گسترده در سطوح بالای جامعه ی پزشکی و در میان جراحان از طریق شرکت های وارد کننده ی لوازم پزشکی به ایران پرده می دارد. بازی خطرناکی که جان بیماران را هدف گرفته است …

شرق – سمیرا حسینی: با صدای بلند ارقام را می‌خواند «هفت‌ میلیون، چهار ‌میلیون،٩‌ میلیون، شش‌ میلیون تومان» فیش‌های بانکی را یکی‌یکی نشان می‌دهد، جلوی شماره‌حساب مقصد برخی از فیش‌ها نام پزشکان بنامی ثبت شده است و جلوی برخی اسم کسانی دیگر. این مبالغ واریزییکی از شرکت‌های تجهیزات پزشکی به حساب جراحان است؛ جراحانی که از شرکت‌های تجهیزات پزشکی درخواست رشوه می‌کنند تا بیمارستان را مجاب کنند ابزار مورد نیاز اتاق عمل و وسیله‌هایی را که در بدن بیمار کار گذاشته می‌شود، از آنها بخرند. برگه‌های بایگانی‌شده انتقال وجه رایکی‌یکی ورق می‌زند و این‌طورادامه می‌دهد: «خیلی از پزشکان برای اینکه ردی از خود به‌جا نگذارند، شماره‌حساب نزدیکانشان را می‌دهند. دکتر… شماره‌حساب همسرش را داده، اینیکی شماره‌حساب منشی‌اش را داده، این شماره‌حساب پسر دکتر… است». شرکت‌های تجهیزات پزشکی ادعا می‌کنند ناچار به پرداخت این مبالغ هستند؛ زیرا اگر به جراحان رشوه ندهند، کالایشان را نمی‌خرند و ورشکست خواهند شد.

همین ترس باعث فرار از اعلام اسامی پزشکان رشوه‌بگیر از سوی شرکت‌های تجهیزات پزشکی شده است. تخلفاتی که گویا به گوش برخی از مسئولان هم رسیده است، اما دانستن و ندانستن‌ آنها به نظر تأثیری بر اصل ماجرا نداشته است.

ایرج فاضل، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، با بیان اینکه درباره این‌گونه تخلفات اخباری به گوشم رسیده است، به «شرق» می‌گوید: «هرگونه سهم‌خواهی در زمینه پزشکی برخلاف مقررات، آیین‌نامه‌ها و اخلاق پزشکی است. دادگاه‌های نظام پزشکی مرجع رسیدگی به این مسائل هستند و طبق قانون به پزشک متخلف حکم خواهند داد». بااین‌حال، صاحبان شرکت‌‌های تجهیزات پزشکی ادعا می‌کنند مسئولان از موضوع خبر دارند، اما تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده‌اند. برای پی‌بردن به موضوع، سراغ چند نفر از پزشکان متخلف که شرکت‌های تجهیزات پزشکی فیش‌های بانکی آنها را در اختیارم گذاشته‌اند، رفتم که هیچ‌یک از آنها تلفنی حاضر به مصاحبه نشدند. در ادامه برای پیگیری‌های بیشتر به شرکت‌های تجهیزات پزشکی رفتم.

برای پیگیری موضوع، به دفتر یکی از همین شرکت‌ها رفتم؛ صاحب شرکت می‌گوید هر اطلاعاتی بخواهید به شما می‌دهم تا شاید با رسانه‌‌ای‌‌شدن آن، جلوی رشوه‌گرفتن جراحان را بگیریم. چند زونکن بزرگ از کمد گوشه اتاق کارش بیرون می‌آورد، برگه‌های انتقال وجه به حساب پزشکان را که داخل آن بایگانی کرده است، ورق می‌زند: «فکر می‌کنم فیش‌ها گویای همه‌چیز باشد و نشان می‌دهد این مبالغ به حساب کدام پزشک و برای چه واریز شده است. اشخاصی که این مبالغ به حساب آنها واریز شده، نه تاجر هستند و نه من ملک و ماشینی از آنها خریده‌ام. آنها پزشک هستند و من یک وارد‌کننده تجهیزات پزشکی هستم و به‌‌جز مراودات کاری در زمینه تجهیزارت پزشکی، ارتباط دیگری با آنها نداشته‌ایم. در این چند سال تمام تلاشم را کردم و حتی با بیمارستان‌های کوچک نیز کار کردم و به آنها پیشنهاد دادم به‌جای اینکه پزشکانشان با من وارد مذاکره شوند، با خودشان به صورت مستقیم کار کنم، حتی گفتم به آنها تخفیف خواهم داد، اما قبول نکردند». این گفته‌های صاحب یکی از شرکت‌های وارد‌کننده تجهیزات پزشکی است؛ مردی که سال‌‌ها در این زمینه فعالیت داشته است، اما به گفته خودش، در این چند سال تعداد انگشت‌شماری از جراحان از او درخواست رشوه نکرده‌‌اند.

با پوزخند می‌گوید: «شماره‌حساب نصف زنانشان را دارم، خیلی از پزشکان‌ برای اینکه ردی از خود به‌جا نگذارند، یا به صورت نقدی پول می‌گیرندیا شماره کارت نزدیکانشان را به ما می‌دهند؛ همسر، فرزندان یا منشی‌های هر جراح به صورت میانگین در ماه حدود ٢٠‌میلیون تومان رشوه از شرکت‌های تجهیزات پزشکی دریافت می‌کنند». فیش١٢‌ میلیون‌ تومانی را که به حساب یکی از جراحان بنام واریز کرده است، نشان می‌دهد: «فقط به حساب یکی از آنها ماهی١٢‌ میلیون تومان واریز می‌کنم. اینها جدای از حقوق و کارانه‌ای است که بیمارستان به آنها می‌دهد. شاید ماهیانه چندصد‌میلیون درآمد داشته باشند، اما نگاهشان به بیماران مادی است. خیلی از پزشکان ادعا می‌کنند١٠ تا ١٢‌میلیون حقوق می‌گیرند، اما این‌طور نیست. یک روز فیش حقوقییکی از پزشکان جراح را نگاه می‌کردم که در آن ٢٢٠‌ میلیون تومان ثبت شده بود که جمع حقوق، کارانه و مزایای دیگر بود. در ظاهر شاید حقوقش ١٠‌میلیون بوده باشد، اما از کارانه‌ای‌ که از بیمارستان می‌گیرند، حقوق‌شان در ماه به چندصد‌میلیون هم می‌رسد. این فقط درآمدشان از بیمارستان است، جدای از پول‌های دیگر که شاید از بیماریا تجهیزات پزشکی و… می‌گیرند. نمی‌گویم همه جراحان این کار را انجام می‌دهند، اما تعداد جراحانی که رشوه یا به قول خودشان «آفر» نمی‌گیرند، انگشت‌شمار است. جراحانی را نیز می‌شناسم که وقتی متوجه می‌شوند بیمارشان شرایط مالی خوبی ندارد، هزینه عمل از آنها نمی‌گیرند، اما تعدادشان خیلی کم است».

اما جراحان فقط از این شرکت رشوه نگرفته‌اند، رشوه‌گرفتن از شرکت‌‌های تجهیزات پزشکی تقریبا به یک رویه تبدیل شده است. صاحب یکی دیگر از این شرکت‌‌ها با تأیید این سخنان به «شرق» می‌گوید «بعضی وقت‌ها پزشکان به صورت مستقیم از ما پول نمی‌خواهند؛ به جای آن از ما می‌خواهند آنها را به سفر بفرستیم، سفرهایی که گاه چند برابر آفری است که دریافت می‌کنند. ما می‌توانیم پزشک را برای کنگره‌های علمییا بازدید از کارخانه به کشورهایی که از آن کالا وارد می‌کنیم بفرستیم اما در بسیاری از موارد آنها خانواد‌ه‌شان را نیز همراه خود می‌برندیا در برخی موارد به جای سفر کاری و علمی از ما می‌خواهند آنها را به سفر تفریحی بفرستیم. البته پزشکانی که میزان خریدشان از شرکت‌‌های تجهیزات بالاست، با مسافرت قانع نمی‌شوند و از شرکت‌ها می‌خواهند پول آفر را به حسابی که به آنها می‌دهند واریز کنند. درباره برخی ست‌های جراحی نیز همین اتفاق می‌افتد؛ بیمارستان بعضی از ست‌های جراحی که هزینه بالایی دارد و معمولا کمتر پیش می‌آید از آنها استفاده کنند را از شرکت‌ها اجاره می‌کنند که معمولا پزشک نیمی از پول اجاره را از شرکت می‌گیرد تا بیمارستان را مجاب کند ست را از آن شرکت اجاره کند».

همه می‌دانند حتی وزیر بهداشت

فیش‌ها را داخل زونکن مرتب می‌کند و می‌گوید «همه کسانی که در این زمینه فعالیت دارند، این موضوع را می‌دانند. خاطرم هست یک روز به ملاقات رئیسیکی از این بیمارستان‌‌ها که برادر یکی از نامزد‌های ریاست‌‌جمهوری در سال‌های گذشته بود، رفتم و از وضع موجود شکایت کردم. ایشان در پاسخ به من گفتند اگر دوست ندارید، می‌توانید با پزشکان این بیمارستان کار نکنید. این موضوع را حتی با وزیر بهداشت نیز مطرح کردم که ایشان ادعا کردند درباره آن اطلاعی ندارند و حتما به آن رسیدگی خواهند کرد اما هیچ کاری در این زمینه انجام ندادند. خیلیجالب است؛ فاکتور‌ها را که نگاه می‌کنم می‌بینم برای عملی که با چهار ‌میلیون تومان وسیله‌‌گذاری می‌توان آن را انجام داد ١٢‌ میلیون تومان پول وسیله از بیمار می‌گیرند چون مقدار زیادی از آن به جیب پزشک می‌رود درحالی‌که این اتفاق به راحتی قابل حل است. اگر سیستمخرید مجزا باشد و به پزشک جراح اجازه داده نشود با شرکت تجهیزات پزشکی ارتباط داشته باشد».

کالای چینی به جای جنس مرغوب

به گفته صاحب این شرکت تجهیزات پزشکی تخلفات پزشکان به همین‌جا ختم نمی‌شود: «یک روز یکی از پزشکان که عضو هیئت علمی دانشگاه و سهام‌دار یکی از بیمارستان‌های معروف پایتخت و جراح بنامی است، از من دعوت کرد به دفترش بروم. فکر کردم می‌خواهد درباره بالابردن قیمت آفر با من صحبت کند اما در کمال ناباوری از من خواست پیچ‌های چینی را به جاییک برند آلمانی فاکتور کنم و سودش را با هم شریک شویم که من این کار را قبول نکردم. برای بیشتر جراحان کیفیت و خدمات اهمیتی ندارد؛ برای آنها فقط میزان پولی که به دست می‌آورند اهمیت دارد. یکی از جراحان هست که هر وقت یاد کارش می‌افتم، حالم از شغلی که دارم به‌هم می‌خورد. صحبت از چهار سال پیش است. این پزشک بیماران را برای خرید وسیله‌ نزد من می‌فرستاد؛ از من وسیله‌ای خریداری می‌کردند که وقتی شخصی‌ ای‌سی‌ال زانویش پاره می‌شود با آن داخل زانوی بیمار را شیو می‌کنند. همه بیمارانی که برای خرید می‌آمدند، شرایط مالی خوبی نداشتند. یادم هست یکی از بیمارانش کارگر بود و برای٢٠٠‌ هزار تومان شناسنامه‌اش را گرو گذاشت. بعد از مدتی وقتی برای مذاکرات کاری به دفتر کارش رفتم، در کمدش را باز کرد؛ حدود ٦٠ عدد از آن دستگاه‌ها به صورت آکبند داخل کمدش بود. به من گفت اینها را چند تومان از من می‌خری؟ هرکدام از وسیله‌های قبلی که بیماران خریداری می‌کردند را برای چند نفر استفاده کردم و اینها به صورت آکبند و دست‌نخورده باقی مانده؛ اگر بخواهی با نصف قیمت به خودت می‌فروشم».

این نوع تخلفات تقریبا تجربه و روایات مشترک بیشتر صاحبان تجهیزات پزشکی است. یکی دیگر از وارد‌کنندگان با تأیید رشوه‌گرفتن جراحان و تخلفات غیرمعمول می‌گوید «یک پزشک در تبریز هست که همیشه به اقوام خود سفارش می‌کنم به مطب او نروند. چند سال پیش این پزشک برای خرید استنت دارویی به من مراجعه کرد که به او گفتم تاریخ مصرفشان تمام شده است.

در کمال ناباوری به من گفت اشکال ندارد؛ نصف قیمت آنها را به من بفروش با مسئولیت خودم آنها را در بدن بیماران کار می‌گذارم. استنت وسیله‌ای برای بازنگه‌داشتن شریان‌های کرونر قلبییا سایر عروق بدن مثل عروق کاروتید مغزی است که تنگ یا بسته شده‌اند. فنر‌های دارویی به‌تدریج از خود موادی آزاد می‌کنند که جلوی بسته‌شدن مجدد استنت را تا حدی می‌گیرند؛ بنابراین باعث کاهش میزان بروز تنگی مجدد عروق کرونر و کاهش نیاز به انجام مجدد آنژیوپلاستییا جراحی باز قلب در ماه‌های پس از آنژیوگرافی می‌شوند. شما این را در نظر بگیرید که این وسیله به خوبی کار نکند؛ آن وقت چه اتفاقی خواهد افتاد که متأسفانه برای این پزشک اصلا مهم نبود».

قیمت‌های غیرواقعی به‌دلیل رشوه به پزشکان

به گفته مدیران شرکت‌های تجهیزات پزشکی، پزشکان حداقل ٢٠ درصد و حداکثر ٥٠ درصد از مبلغ تجهیزاتی را که برای عمل نیاز دارند، از این شرکت‌ها دریافت می‌کنند. یکی از وارد‌کنندگان تجهیزات پزشکی دراین‌باره به «شرق» می‌گوید: «به‌خاطر همین مسائل است که شرکت‌های تجهیزات پزشکی وسیله‌های خود را با قیمت بالا ثبت می‌کنند، چون می‌دانند که باید مبلغی از آن را به‌عنوان آفر به پزشکان پرداخت کنند و اگر به جراحان رشوه ندهیم، کالاهایمان به فروش نمی‌رسد، چون این کالاها را شرکت‌های مختلفی وارد یا تولید می‌کنند و شرکت‌ها باهم در رقابت هستند و مجبور هستیم این مبلغ را واریز کنیم، چون اگر ما این کار را نکنیم شرکت‌های رقیب این کار را انجام خواهند داد، مگر اینکه شرکت‌ها همه باهم متحد شوند و این مبلغ را پرداخت نکنند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است و شرکتی که بخواهد جلوی پزشکان بایستند ورشکست خواهد شد.

شاید در کل کشور فقط ١٠ بیمارستان دولتی وجود داشته باشد که این موضوع برای مدیرانش اهمیت دارد و اجازه نمی‌دهند جراح در خرید تجهیزات عمل دخالت کند و به‌جای آن خودشان وسیله‌های مورد نیاز را خریداری می‌کنند و از شرکت تخفیف می‌گیرند؛ این بیمارستان‌ها معمولا با شرکت‌های مختلف تماس می‌گیرند و هرکدام که به آنها تخفیف بیشتری بدهند از آنها خرید می‌کنند و جراح حق ندارد با شرکت ارتباط داشته باشد. مدتی پیشیکی از بیمارستان‌ها توانست از یکی از شرکت‌ها حدود ٦٠ درصد تخفیف بگیرد و برای بیمارستان درآمدزایی کند، هرچند این نشان می‌دهد تجهیزات بسیار گران‌تر از ارزش واقعی قیمت‌گذاری شده‌اند، اما جای شکرش باقی است که این مبلغ به جیب بیمارستان می‌رود تا شاید صرف بیمارانی شود که پول کافی برای درمان ندارند».

اما به اعتقاد برخی دیگر از صاحبان شرکت‌های تجهیزات پزشکی، خرید کلی بیمارستان‌ها نیز می‌تواند بیماران را متضرر کند، به این خاطر که نظارتی بر کیفیت کالا‌ها وجود ندارد و شرکت‌ها معمولا در این شرایط اجناس بی‌کیفیت خود را برای بیمارستان‌ها ارسال می‌کنند. یکی از فروشنده‌های تجهیزات پزشکی دراین‌باره می‌گوید: «برخی بیمارستان‌ها به‌خاطر اینکه آفر را حذف کنند، از همه شرکت‌ها استعلام قیمت می‌گیرند و هر شرکتی که بیشترین تخفیف را به آنها بدهد، خرید کلی را از آنجا انجام می‌دهد.

این طرح از یک لحاظ خوب است، آن‌هم اینکه جراحان نمی‌توانند درخواست آفر کنند، اما این باعث شده است بیماران فدا شوند، به این دلیل که شرکت‌ها به‌جای آفر به بیمارستان تخفیف می‌دهند، اما اجناس غیراستاندارد به بیمارستان می‌دهند، چون جراحان و کارشناسان اجناس را بررسی نمی‌کنند و بیمارستان به‌صورت کلی اجناس را خریداری می‌کند، بیشتر شرکت‌ها نیز اجناس نامرغوب خود را ارسال می‌کنند؛

برای مثال به‌جای اجناس ایرانی، اجناس پاکستانی را که خیلی ارزان و بی‌کیفیت هستند، با لیبل ایرانی ارسال می‌کنند و هنگامی که پزشک با آن وسیله‌ها کار می‌کند، متوجه می‌شود تجهیزات کیفیت لازم را ندارند و گاهی سر عمل وسیله‌ها می‌شکنند. برخی از اجناس تولید داخل نیز کیفیت لازم را ندارد البته نسبت به قیمتی که دارند جنسشان قابل‌قبول است، اما قابل رقابت با برخی کالاهای خارجی نیستند».

رشوه به پزشکان از چه زمانی شروع شد

به گفته فروشندگان تجهیزات پزشکی، چند سالی است که جراحان شروع به گرفتن رشوه از آنها کرده‌‌اند؛ یکی از فروشندگان تجهیزات پزشکی می‌گوید: «به اعتقاد من بازدید از کارخانه‌ها و حضور در کنگره‌های بین‌المللی حرکت مثبتی بود، اما متأسفانه از سال ٨٨ به بعد سال‌به‌سال سفر‌ها کم‌رنگ‌تر شد و جراحان درخواست‌های دیگری مثل آفر را مطرح می‌کردند، به‌طوری‌که جراحان این روز‌ها آفر نقدی را حق خود می‌دانند. جراحان از برخی شرکت‌ها که تازه شروع به فعالیت کرده‌اند، به‌صورت نقدی آفر دریافت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند به حساب آنها پولی واریز کنند، اما با شرکت‌های قدیمی‌تر که به آنها اعتماد دارند، شماره حساب می‌دهند و از آنها می‌خواهند پول را به حسابشان واریز کنند. من تقریبا در همه بیمارستان‌های کشور کار کرده‌‌ام و متأسفانه باید بگویم تعداد کمی از پزشکان آفر دریافت نمی‌کردند. قبل از قیمت‌گذاری شرکت شرایط خیلی بدتر از این بود، هر شرکتی اجناسش را هر قیمتی که دوست داشت می‌فروخت؛ برای مثال شرکت‌ها یک ست را ١٤‌ میلیون به فروش می‌رساندند و حدود پنج، شش‌ میلیون آن را به پزشک جراح می‌دادند، بعد از قیمت‌گذاری قیمت همان ست به سه ‌میلیون تومان رسید و قیمت اجناس چینی و کره‌ای به زیر نصف رسید و قیمت اجناس آمریکایی و اروپایی تقریبا نصف شد. این نشان می‌داد که قیمت‌گذاری‌‌ها درست انجام نشده بود، با این کار آفر جراحان نیز خیلی پایین آمد».

رزیدنت‌‌ها هم رشوه می‌گیرند

«جدیدا رزیدنت‌ها هم یاد گرفته‌اند آفر بگیرند. آنها ١٠ درصد سهم خود را برمی‌دارند و بقیه آن را به استادشان می‌دهند؛یعنی دانشجو از بدو شروع آموزش می‌بیند که چطور باید کار کند». این گفته‌هاییکی از وارد‌کنندگان تجهیزات پزشکی است. او می‌گوید «مدتی پیشیکی از رزیدنت‌ها با من تماس گرفت و می‌گفت براییکی از بیماران که نیاز به پیچ‌گذاری نداشته‌ است، چند پیچ در کمرش کار گذاشته است. با حالتی این جملات را می‌گفت که خوشحال باشم که بدون اینکه بیمار نیاز به عمل داشته باشد، برای خرید تجهیزات به من سود رسانده است. خب اینبیمار بیچاره که به او مراجعه کرده است، هرگز کمرش مثل روز اول نخواهد شد؛ اما او به‌راحتی و بدون توجه به این مسئله او را عمل کرد. متأسفانه هیچ نظارتی روی کار آنها وجود ندارد. مدتی پیشیکی از دوستانم که در آمریکا جراح ارتوپد است، به ایران آمد و من او را با چند نفر از جراحان داخل کشور معرفی کردم. از آنها سوال کرد شما چند عمل تعویض مفصل زانو انجام می‌دهید؟ در پاسخ به او گفتند بین٢٠ تا ٣٠ نفر. دوستم تعجب کرد و گفت به من اجازه نمی‌دهند در سال بیش از ٢٠ عمل تعویض مفصل زانو انجام دهم. چطور شما در ماه این میزان عمل می‌کنید؟ زمانی به ما اجازه عمل داده خواهد شد که سه جراح دیگر آن را تأیید کنند.

قیمت‌گذاری

به گفته صاحبان شرکت‌های تجهیزات پزشکی در قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی هر شرکتی که آشنا داشته باشد، می‌تواند تجهیزات را با قیمت بالاتری به ثبت برساند. متأسفانه قیمت‌گذاری‌ در یک روند ناسالم صورت می‌گیرد. صاحب یکی از این شرکت‌ها می‌گوید «متأسفانه سیستم بیمار است، کیفیت تولیدات داخلی مقبول است و تا‌به‌حال نشنیده‌ام کالایی که در ستون فقرات کار گذاشته‌‌‌اند، برای بیماری مشکل خاصی ایجاد کرده باشد. شاید در مقابل مشابه خارجی١٠ درصد بیشتر در بدن بیمار دچار ایراد شود. البته چند وقت پیشیکی از پزشکان به من نشان داد که کیج گردنی که در داخل ساخته می‌شود، درست روی گردن قرار نمی‌گیرد و قوس لازم را ندارد؛ اما چون در بیمارستان‌های دولتی برای حمایت از کالای داخلی نمی‌توانند نمونه خارجی آن را خریداری کنند، مجبور هستند آن را در بدن بیمار کار بگذارند. البته این موضوع را با بیمار در میان می‌گذارند که اگر می‌خواهد نمونه خارجی آن در بدنشان کار گذاشته شود، باید در بیمارستان خصوصی عمل کنند. بخشنامه‌ای به بیمارستان‌های دولتی ابلاغ شده است که تا زمانی که از یک کالا تولید داخلی آن در بازار موجود باشد، بیمارستان حق ندارد نمونه خارجی آن را خریداری کند. این در حالی است که در برخی موارد نمونه ایرانی گران‌تر است، مانند پیچی که در ستون فقرات به کار می‌رود، نمونه ایرانی٥٠٠ ‌هزار و نمونه ترکیه‌ای و چینی آن ٢٥٠‌ هزار تومان است. به ‌طور مثال اجناس ایرانی دو برابر اجناس ترکیه‌اییا کره‌ای هستند».

تعداد جراحان رشوه‌بگیر اندک است

بااین‌حال برخی از مسئولان بر این باورند که تعداد پزشکان رشوه‌بگیر اندک است؛ به گفته کاظم عباسیون، نایب‌رئیس جامعه جراحان ایران، تعداد جراحان رشوه‌بگیر انگشت‌شمار است. او دراین‌باره به «شرق» می‌گوید «هنگامی که این اتفاق می‌افتد، دو طرف مسئول هستند. شرکت‌های تجهیزات پزشکی حق ندارند به پزشکان پول بدهند تا پزشک از شرکت آنها وسایل مورد نیاز عمل را خریداری کند. درباره این موضوع شنیده بودم که برخی پزشکان بیماریا بیمارستان را مجاب می‌کنند از شرکت خاصی خرید کنند و آن شرکت برای پزشک پورسانتی در نظر می‌گیرد؛ اما به نظر من اینیک نوع دزدی است. البته فکر نمی‌کنم این موضوع همه‌گیر باشد و تعداد انگشت‌شماری از پزشکان این کار را انجام می‌دهند که من پیشنهاد می‌کنم شرکت‌های تجهیزات پزشکی آنها را به ما معرفی کنند تا ما بتوانیم با‌ آنها صحبت کنیم و تذکر دهیم؛ چون برخورد با پزشکان متخلف کار نظام پزشکی و وزارت بهداشت است. البته به اعتقاد من نهادی که می‌تواند جلوی این تخلفات را بگیرد، وزارت بهداشت است. اگر این نهاد قوانین درستی در این زمینه وضع کند، همه مجبور به اجرای آن می‌شوند».

 

* شرق در پایان گزارش خود نوشته است مستندات این گزارش در دفتر روزنامه موجود است .

 

 

 

بین المللی

١ــ کنگو – ٤٠٠ هزار کودک گرسنه در انتظار مرگ

یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود اعلام کرد که ٤٠٠ هزار کودک در جنوب غرب جمهوری دموکراتیک کنگو گرسنه و منتظر کمک‌های بین‌المللی هستند. گفته می‌شود این کودکان در معرض خطر مرگ هستند.

در گزارش جدید یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، از جمله آمده است که ٧٧٠ هزار کودک در کشور کنگو که در آفریقای مرکزی قرار دارد، دچار سوءتغذیه هستند.

از این تعداد وضعیت ٤٠٠ هزار کودک گرسنه بسیار حاد است و در صورت نرسیدن کمک‌های فوری خطر مرگ آنها را تهدید می‌کند. گفته می‌شود از هر ١٠ کودکِ زیر ٥ ساله در این منطقه، یکی مبتلا به سوءتغذیه است.

جان‌فرانکو روتیگلیانو، نماینده یونیسف در کنگو، در این باره گفت که آن سازمان می‌تواند بحران را سامان دهد، اما برای این اقدام به مواد ضروری نیاز دارد.

یونیسف اعلام کرده که در منطقه “کازایی” در جنوب غرب جمهوری دموکراتیک کنگو ٨/ ٣ میلیون نفر به کمک‌های بین‌المللی نیازمند هستند. از این تعداد ٣/ ٢ میلیون نفر کودک هستند.

یونیسف در این منطقه تاکنون به ده‌ها هزار کودک که به سوءتغذیه دچار بودند کمک کرده است. این سازمان جهانی با در اختیار قرار دادن آب و واکسینه کردن دو میلیون کودک علیه سرخک به آنها کمک کرده و امکانات آموزشی در اختیار آنان قرار داده است.

 

٢ــ فرانسه – اعتصاب دامنه دار کارگران شرکت راه آهن

رئیس شرکت راه‌آهن سراسری فرانسه به رادیو فرانسه اعلام کرده است که اعتصاب کارگران این شرکت در چند ماه گذشته، ٣٠٠ میلیون دلار به این شرکت خسارت وارد کرده است. معترضان همچنان اصرار دارند که اعتصاب‌های خود را در سراسر ماه می ادامه دهند تا دولت از تصمیم خود مبنی بر تغییر قراردادهای کار آنها کوتاه بیاید.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با ارائه لایحه‌ای به پارلمان، حق استخدام مادام‌العمر، افزایش خودکار سالیانه دستمزد و بارنشستگی پیش از موعد را از کارگران گرفت. استدلال وی این است که چون بدهی این شرکت به شدت بالا رفته، باید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کند.

از قرار معلوم افزایش بدهی شرکت راه‌آهن سراسری فرانسه مربوط به قراردادی است که این شرکت با شهرداری‌ها منعقد کرده است. بر مبنای آن دولت به هر شهری که قطارها وارد آنها می‌شوند، مبالغی می‌دهد تا به درآمدزایی آنها کمک کند.

کارگران می‌گویند دولت برای خود بی‌جهت بدهی ایجاد کرده است و حالا می‌خواهد از جیب آنها بزند تا گرفتاری خود را حل کند. معترضان همچنین تاکید دارند که مکرون در مبارزات انتخاباتی خود وعده عدالت داد اما عدالتی که وعده داده به ناکجا آباد ختم شده است.

 

٣ــ شیلی – تظاهرت هزاران زن برای پایان دادن به خشونت‌های جنسی

هزاران زن در شیلی علیه آزار و خشونت‌های جنسی در این کشور دست به تظاهرات زدند. سازمان‌های دانشجویی گزارش داده‌اند که در تظاهرات شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی، ١٥٠ هزار نفر شرکت کردند. شعار تظاهرکنندگان در مخالفت با خشونت‌های جنسی و آموزش‌های سکسیستی (تبعیض جنسیتی) در این کشور بود.

این تظاهرات در شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی، برگزار شد، اما خبرگزاری فرانسه گزارش داد که در شهرهای دیگر شیلی نیز زنان در تجمع‌های فراوانی شرکت کردند.

شعار تظاهرکنندگان: نه، یعنی نه

شرکت کنندگان در این تظاهرات بزرگ بیشتر زنان بودند. بعضی از زنان با بدنی نیمه برهنه در این تظاهرات حاضر شده و چهره خود را نیز پوشانده بودند. تظاهرکنندگان همراه با صدای سازهای کوبه‌ای فریاد می‌زدند: “نه، یعنی نه

تظاهرکنندگان پلاکاردهایی نیز در دست داشتند که روی آنها خواست‌هایی در ارتباط با تربیت غیرجنسیتی کودکان و پایان یافتن خشونت‌های جنسی در مدارس و دانشگاه‌ها نوشته شده بودند.

از ماه آوریل سال جاری میلادی جنبشی علیه آزار و خشونت‌های جنسی در شیلی آغاز شده و همواره توسعه می‌یابد. نخستین مبارزه علیه آزار جنسی در یکی از دانشگاه‌های این کشور آغاز شد و دانشجویان چندین دانشگاه نیز همبستگی خود را با این مبارزه اعلام کردند.

شیلی در پایان ماه آوریل با بحران دیگری از این دست روبه‌‌رو شد. علت این امر کشته شدن یک دختربچه ٣٠ ماهه در پی تجاوز جنسی احتمالی بود.

نتایج تحقیقی از طرف دادستانی شیلی نشان داده است که در سال گذشته میلادی آمار خشونت نسبت به زنان ٩ درصد افزایش یافته و بیش از نیمی از ٢٢ هزار و ٥٠٠ مورد قربانیان خشونت‌های جنسی ثبت شده، کودکان و نوجوانان بوده‌اند.

 

 

٤ــ نتایج یک تحقیق – کارگران بالای ٤٠ سال نباید بیشتر از ٢٥ ساعت در هفته کار بکنند

انستیتوی کارگران ملبورن در استرالیا به عنوان یک موسسه تحقیقاتی مستقل، اخیراً پژوهشی انجام داده که نتایج آن نشان می‌دهد هیچ رابطه مستقیمی بین ساعات کار کارگران و بهره‌وری آنها وجود ندارد؛ به عبارتی کارفرما با هرچه بیشتر کارکشیدن از نیروی کار نمی‌تواند در تولید یا خدمات به بهره‌وری بالا برسد و نرخ انباشت سرمایه‌ی خود را بالا ببرد؛ از یک جایی به بعد، نیروی کارِ خستهو پر از استرس، دیگر کارایی ندارد.

در این تحقیق، ٣٥٠٠ زن و ٣٠٠٠ مردِ کارگر، تحت نظر محققان قرار گرفتند و نحوه عملکرد ذهنی آنها براساس ساعات کار  مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه مشخص شد که بهترین کارایی و بهره‌وری آنها زمانی است که فقط ٢٥ ساعت در هفته کار می‌کنند و این شاخص با افزایش سن، تقویت می‌شود؛ به عبارتی برای کارگران بالای چهل سال، بهترین گزینه، فقط سه روز کار کردن در هفته یا همان ٢٥ ساعت کار هفتگی است.

نتایج این تحقیق، شاخص‌های بهره‌وری را در چرخشی به سمت« فراغت ذهنی و آسودگی خیال» کارگر هدایت می‌کند؛ در بخش دیگری از این نتایج آمده که اگر رابطه مناسب و قابل قبولی بین ساعات کار و ساعات فراغت و تفریح و علی‌الخصوص تعطیلات در محیط آرام وجود نداشته باشد، کارایی بی‌معنا خواهد بود.

در پایان، این تحقیق مدعی‌ست آنطور که دولت‌ استرالیا و بسیاری دیگر از دولت‌ها در نظام سرمایه‌داری مدرن می‌پندارند، کار تماموقتِ نیروی کار تا سن ٦٧ سالگی چندان برای جامعه مفید نیست و می‌تواند اختلالات اجتماعی و روانی متعددی به بار بیاورد.

 

٥ــ روسیه – تظاهرت برای توقف مسدود کردن تلگرام

صدها نفر از شهروندان روسیه، امروز یکشنبه ١٣ مه با برپایی تظاهراتی در مسکو، پایتخت این کشور از دولت روسیه خواستند به فیلترینگ پیام رسان تلگرام پایان دهد.

حدود یک ماه پیش دادگاهی در مسکو دستور مسدود کردن تلگرام را در در این کشور صادر کرده بود.

تظاهرکنندگان روسی با سردادن شعارهایی علیه دولت این کشور و در دست داشتن نوشته‌هایی به “سانسور اینترنت” در روسیه اعتراض کردند.

بعضی از شرکت کنندگان در راهپیمایی امروز موشک‌های کاغذی که نماد پیامرسان تلگرام است درست کردند و آنها به هوا پرتاب کردند.

گفته شده بیست نفر در این تظاهرات دستگیر شده‌اند.

این اولین باری نیست که شهروندان روسی دست به تظاهرات مشابهی می‌زنند؛ یک ماه پیش هم هزاران نفر در اعتراض به مسدودسازی تلگرام به خیابان‌های مسکو آمده‌ بودند.

پاول دوروف، موسس تلگرام گفته است روس‌ها هفت درصد کاربران تلگرام را تشکیل می‌دهند.

هفت ماه پیش هم (اکنبر ٢٠١٧) این پیام رسان به دلیل خودداری از ارائه‌ کلیدهای رمزنگاری پیام‌های کاربران به سازمان اطلاعات و امنیت روسیه ٨٠٠ هزار روبل معادل ١٣ هزار دلار جریمه شد.

اینرا هم بخوانید

«آیا انسان خداست»- شمی صلواتی

به نظر من هیچ پیامبری و هیچ فیلسوف مذهبی، هیچ خدا پرستی نتوانستنه تا بحال …