بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
١ـ تجمع اعتراضی کارگران مجتمع کشتی سازی در بندرعباس
روز ١٣ خرداد کارگران مجتمع کشتی سازی در بندرعباس که از زیر مجموعههای شرکت « بحرگستر ندیم هرمز » محسوب میشوند، در سومین روز اعتراضشان بخاطر عدم پرداخت ٤ ماه دستمزد و برخی مزایای شغلی خود دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردند.
٢ـ تجمع کارگران اخراجی کارخانه شیر وارنا
روز ١٣ خرداد کارگران اخراجی کارخانه یروارنا در اعتراض به واریز نشدن پولی که تحت عنوان بیمه بیکاری قرار بوده به آنها پرداخت شود مقابل فرمانداری ورامین تجمع کردند. این کارگران پس از گذشت پنج ماه از زمان اخراج خود هیچ پولی نگرفته اند.
٣ــ تجمع کارکنان شرکت کالای پتروشیمی علیه بیکارسازیها
روز ١٣ خرداد تعدادی از کارکنان شرکت کالای پتروشیمی به همراه خانوادههایشان در منطقه ویژه ماهشهر در اعتراض به گسترش بیکارسازی ها در این شرکت دست به تجمع زدند. بنا بر خبر با خصوصی شدن کارخانه و بازگذاشته شدن بیشتر دست کارفرمایان هر روزه تعدادی بیشتری از کارگران از کار بیکار میشوند.
٤ــ تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ذوب اهن اصفهان
صبح روز ١٢ خرداد کارکنان و بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در اعتراض به تاخیر ٦ماهه پرداخت جقوقشان از سوی صندق فولاد دست به تجمع زدند.
٥ــ تجمع کارگران شهرداری شازند
روز ١٢ خرداد کارگران شهرداری شازند در اعتراض به حقوق های معوقه خود مقابل فرمانداری تجمع کردند.
٦ــ تجمع اعتراضی کارگران شهرداری اهواز منطقه ٥
روز ١٢ خرداد حدود ٤٠ کارگر فضای سبز شهرداری منطقه پنج اهواز برای پیگیری خواستهایشان روبه روی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. این کارگران از بهمن سال گذشته تا کنون دستمزدشان را طلب دارند و به سطح نازل دستمزدها، تعویق پرداخت دستمزدها و پرداخت نامنظم حق بیمه و قراددادهای موقت پیمانی و عدم ایمنی شغلی خود اعتراض دارند. قبلا آنها در نهم خرداد در رابطه با همین موضوعات تجمع داشتند و زیر فشار اعتراضات کارگران توافق شد که بخشی از طلبهایشان پرداخت شود و چک نخست مطالبات آنها دهم خرداد و چک دوم ١٢ خرداد داده شود. اما کارگران به این وعده ها اطمینانی ندارند و خواستار پرداخت فوری طلبهایشان هستند. رمضان سواری مدیر مدیر منطقه پنج شهرداری اهواز در رابطه با اعتراضات کارگران و البته زیر فشار آنان با بیشرمی تمام میگوید که این کارگران فقط دوماه یعنی بهمن و اسفند را طلب دارند و در سال جاری کارگران تنها ١٤ روز کار کرده و باقی روزها در تجمع و اعتراض بوده اند و بنابراین بنا بر قانون برای مزد سال جاری آنها باید فقط باید پول این چهارده روز پرداخت گردد. اما ما پیمانکار را موطف کرده ایم که همه حقوق فروردین ماه را به کارگران پرداخت کنند که همین امروز به حسابشان واریز میشود. همچنین بیمهکارگران که از ابتدای بهمن و با تغییر پیمانکار جدید پرداخت نشده است که قول پرداخت آن نیز داده شد.
سخنان رمضان سواری بیش از هر چیز قدرت اعتراضات کارگران را به نمایش میگذارد. کارگران در برابر به سرقت رفتن مزدشان ایستاده اند و با اعتصابات خود قدم به قدم کارفرمایان دزد را عقب میزنند و حقوق ایام اعتصابشان را نیز حق خود دانسته و تحمیل میکنند. کارگران شهرداری اهواز خواستار پرداخت فوری طلبها، افزایش سطح آن و قراردادهای دائم کاری هستند.
٧ــ اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به تعطیل کردن سه روز کارخانه و ندادن مزدشان
روز ١٣ خرداد اسد بیگی نیشکر با زدن اعلامیه ای بر تابلوی هفت تپه اعلام سه روز تعطیلی بدون اضافه کاری برای کارگران اعلام کرد. این تعطیل کردن نتیجه اش کاهش مزد کارگران در این روزهاست. در اعتراض به این مساله کارگران نیشکر هفت تپه با اعلام اینکه هر ٣روزتعطیلی راهمگی سرکارمیآییم تا ببینیم چه کسی جرات داره ازحقوقمان کمش کنه که شرکتو روی سرش خراب کنیم. در کارخانه جمع شده و اعلام اعتصاب کرده اند.
پرداخت سه ماه حقوق عقب مانده، پرداخت پاداش بهره برداری، تحویل لوازم التحریر سالانه، پرداخت اضافه کاری ها و اضافه عناوین کارگران، تغییر وضعیت کارگران روزمزد و اقبالی به قراردادی، پرداخت بدهی سازمان آب و باز کردن آب برای نیشکر در حال نابودی و همچنین خرید سم و سایر مایحتاج شرکت برای ادامه تولید و حفظ اشتغال آنها، تسویه حساب با بازنشستگان وپرداخت سنوات آنان، پرداخت حق بیمه کلیه کارگران از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
٨ــ تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات
صبح روز ١٢ خرداد شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفتتپه با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند. از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ٣٧٠ نفر میرسید از آذر ماه تا اسفند ماه سال ٩٦ به مرور بازنشسته شدهاند و بعد از گذشت حدودا دو ماه نیم هنوز نتوانستهاند مطالبات عقب افتاده خود را دریافت کند.
٩ـ اعتصاب متحدانه سه معدن همکار، حشونی و پایدانا
کارگران سه معدن همکار و حشونی و پایدانا متعلق به شرکت ذغالسنگ روز ٩ خرداد دست به اعتصاب متحدانه زدند و خواهان تحقق کلیه خواست های خود شدند.
کارگران میگویند بخشی از مطالبات سال ٩٥ و بخشی از عیدی سال ٩٦ پرداخت نشده، هزینه های سنگین درمانی را کارگران از جیب میپردازند، در حالیکه بطور مستمر در این معادن مشغول کار هستند اما قرارداد دائم ندارند. اما مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان بیشرمانه میگوید دستمزدهای کارگران به روز شده، معوقات آنها پرداخت شده و در حالیکه کارگران در اعتصاب هستند میگوید کارگران به سر کار بازگشته اند. کارگران خواهان قرارداد دائم هستند اما این مقام حکومتی میگوید کارگران خواهان قرارداد برای سال ٩٧ میباشند. اما کارگران برخلاف این مقام حکومتی میگویند بیست سال است ارگان ها و مسئولین حکومتی وعده میدهند و عملی نمیکنند. در حالیکه کارگران این سه معدن سابقه کار طولانی دارند و بعضا ٤٠ سال است در این معادن کار میکنند اما قرارداد دائم با آنها بسته نشده تا کارگران را در شرایط بردگی کامل نگهدارند و شمشیر اخراج یا عدم تمدید قرارداد را بر سر کارگران معترض قرار بدهند.
کارگران خواست های مهم دیگری را نیز پیش کشیده اند. کوتاه کردن دست پیمانکار، امنیت شغلی، امنیت جانی، تامین هزینه های درمانی، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، کاهش ساعت کار و برخورداری از مسکن مناسب. اینها خواست های میلیون ها کارگر در سراسر کشور است و کارگران این سه معدن پرچم مطالبات مهمی را در سطح جامعه بلند کرده اند. کارگران اعلام کرده اند قراردادهاییکساله را امضا نمیکنیم و قراردادها باید دائمی شود.
کارگران معادن یکی از محرومترین بخش های طبقه کارگرند که در شرایط بسیار ناامن کار میکنند و هر سال تعداد قابل توجهی از آنها بدلیل لاقیدی کارفرما و بیحقوقی کارگران برای مقابله قاطع با ناامنی کار، جانشان را از دست میدهند. اما نکته قابل توجه این است که در سال های گذشته کارگران معادن مبارزات درخشانی داشته و بارها دست به اعتصابات و تجمعات متحد و یکپارچه همراه با خانواده هایشان زده اند. طرح خواست های مهمی مانند مسکن مناسب، کوتاه کردن دست پیمانکاران و قرارداد دائم، امنیت شغلی و جانی و تامین هزینه های درمانی،یک پیشروی در مبارزات کارگران این معادن است که در شرایط مبارزاتی امروز جامعه حائز اهمیت است. با تمام قوا از این مبارزه و خواست های کارگران باید حمایت کرد.
١٠ـ تجمع کارگران فاز ١٢ پارس جنوبی
صبح روز ٩ خرداد جمعی از کارگران فاز ١٢ پارس جنوبی در کنگان در اعتراض به کاهش مزایای مزدی در محوطه پالایشگاه نهم تجمع کردند. به گفته یکی از تجمعکنندگان، اعتراض کارگران به مواردی همچون کاهش ٣٠ درصدی حقوق این ماه، عدم پرداخت حق مسکن، بخشی از سنوات سال گذشته، ابهام در پرداختها و حذف خدمات رفاهی پرسنل مرتبط است
١١ــ تجمع مشترک کارگران آذرآب و هپکو اراک مقابل ساختمان استانداری مرکزی
روز ٨ خرداد شماری از کارگران کارخانه «آذرآب اراک» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود؛ مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند.
همچنین گفته میشود تعدادی از کارگران واحد صنعتی هپکو نیز که پیگیر مطالبات خود بودند دراین تجمع اعتراضی کارگران آذرآب را همراهی میکردند.
زیر فشار اعتراض کارگران شکرالله حسن بیگی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ناگزیر به شرکت در جمع کارگران شده و اعلام کرد پیگیر خواستهای آنها خواهد بود.
١٢ــ اعتصاب پرستاران و دکتران بیمارستان خمینی در کرج
٨ خرداد: اعتصاب پرستاران و دکتران بیمارستان خمینی در کرج به علت پرداخته نشدن حقوق کامل. پرستاران و دکترهای این بیمارستان در این روز به خیابان آمده و با تجمع اعتراضی خود خواستار حقوقهای معوقه شان شدند.
١٣ــ چهارمین روز تجمع اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز
روزیکشنبه ١٣ خرداد برای چهارمین روز بیش از ٥٠٠ کارگر گروه ملی فولاد اهواز برای پیگیری خواستهایشان با در دست داشتن بنرهایی در مقابل استانداری تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی کارگران با سردادن شعارهایی چون “حقوقم نمیدن ،مرگ بر آمریکا” و “مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر” اعتراض خود را به کل این بساط ستم، تبعیض و دزدسالاری اعلام داشتند.
سپس بنا بر خبر ی به نقل از گزارش منتشر شده توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران کارگران از استانداری بسمت فرمانداری حرکت کردند و شعارهایی همچون “همشهری بگوش باش ،اهواز صاحب نداره “و “فرماندار و استانداربی عرضه و بی خیال” سردادند و سپس به سمت فلکه ساعت حرکت کردند وآنجا هم شعارهایی سر دادند. اما بعلت گرمای هوا دوباره به سمت استانداری حرکت کردند و در آنجا یک طرف خیابان را بستند و بعد از نیم ساعت حوالی ساعت ١١ بسمت فلکه روبروی سینما هلال احمر کیانپارس حرکت کردند و دو طرف خیابان را بستند. مقابل فلکه یک درب ورود و خروج ماشین استانداری چند ماشین شخصی و یک ماشین انتظامی قصد خروج داشتند و با وجودی اینکه تعداد زیادی راه را بسته بودند، به زور می خواستند وارد جمعیت بشوند که با مقاومت کارگران روبرو شدند. یکبارهیکی از مأموران نیروی انتظامی استانداری با الفاظ رکیک و زشت به کارگران توهین کرد و دستور حمله داد که کارگران ها از خود دفاع کردند.
در این روز نیروی انتظامی دوبار قصد ایجاد درگیری با کارگران را در مقابل استانداری داشت. بار اول بلافاصله باهوشیاری کارگران که مراقب بودند دردام این نقشه نیافتند و ماموران را مجبور کردند که از جمعیت فاصله بگیرند و به داخل استانداری رفتند. اما در بار دوم در میدان فلسطین عده دیگری از ماموران به سمت کارگران هجوم آوردند و تعدادی از کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند. اما خوشبختانه به کسی آسیب جدی وارد نشد…
همچنین در محوطه ساختمان فرمانداری اهواز که مقابل استانداری قرار دارد بیش از ٥٠ موتورسوار یگان ویژه بصورت آماده باش قرار داشتند اما واردعمل نشدند.بدین ترتیب کارگران گروه ملی فولاد اهواز در این روز، روز پرکشاکشی را پشت سر گذاشتند. کارگران اعلام کرده اند که تا وقتی پاسخ نگیرند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.
.کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز سه ماه مزد طلب دارند و دفترچه های درمانی آنها تمدید نشده است. همچنین حق بیمه تکمیلی این کارگران نیز از نیمه دوم سال گذشته تابحال به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است. اگر چه اقساط بانکی آن هر ماهه از حقوق کارگران کسر میشود.
(منبع از صفحه کارگران در فیس بوک)
١٤ــ تجمع و راهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد اهواز
از ساعت ٩ صبح امروز ١٢ خرداد صدها تن از کارکنان و کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای پیگیری خواستهایشان برای سومین روز متوالی مقابل استانداری تجمع کردند. دراین حرکت اعتراضی کارگران خیابانهای منتهی به استانداری را بسته و بعد نیز دست به راهیپمایی زدند.
دور جدید اعتراضات ٤ هزار کارگر گروه ملی از هشتم خرداد با تجمع در مقابل فرمانداری آغاز شد. و وقتی کارگری جوابی نگرفتند به سمت کارخانه حرکت کردند و اعلام کردند که از روز بعد هر روزه در مقابل استانداری تجمع خواهند کرد، تا وقتی پاسخ بگیرند. بدنبال این اولتیماتوم است که در سه روز اخیر کارگران گروه ملی با تجمعات هر روزه خود پیگیر خواستهایشان شده اند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز سه ماه مزد طلب دارند و دفترچه های درمانی آنها تمدید نشده است. همچنین حق بیمه تکمیلی این کارگران نیز از نیمه دوم سال گذشته تابحال به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است. اگر چه اقساط بانکی آن هر ماهه از حقوق کارگران کسر میشود.
به گفته کارگران گروه ملی اهواز علیرغم اینکه با موسوی مدیر عامل شرکت فسخ قرار داد شده است، اما عوامل او مرتبا مشکل ساز هستند. از جمله با استخدام برخی افراد که دارای سابقه جرم و کیفری دارند، جهت ایجاد تشنج و احتمال درگیری، تلاش میشود که به تشتت و نا امنی در کارخانه دامن زده شود. و یا با کم کردن وسایل نقلیه عمومی پرسنل جهت ایاب و ذهاب، سعی میکنند که بخشهای مختلف شرکت به تعطیلی کشیده شود. همچنین باتهدید و ارعاب کارگران معترض فضای کارخانه امنیتی شده است. ضمن اینکه معضل دستمزدهای معوقه و نپرداختن حق و حقوق کارگران همچنان ادامه دارد.
نزدیک به یکماه تجمع و راهپیمایی هزاران کارگر گروه فولاد ملی در اهواز در اسفند ٩٦ و ادامه اعتراضات این کارگران در آغاز سال جاری روزهای درخشان و تاریخی ای از مبارزات این کارگران و جنبش کارگری در سالهای اخیر است. این کارگران در طول اعتراضاتشان با شعارهایی چون ما کارگریم، نه برده، حقوق میخوایم نه وعده، تا حقمون نگیریم، از پا نمی نشینیم، نه تهدید، نه زندان، دیگر فایده ندارد، کارگر میمیرد، ذلت نمیپذیرد، می ایستیم، می میریم، حقمون رو میگیریم، کارگر زندانی آزاد باید گردد، دزدا بیرونن، کارگران زندانن، ما کارگریم، نون می خوایم، دوا و درمون می خوایم”، حساب ها پر نشه، اهواز قیامت میشه، مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر، توپ، تانک، فشفشه، حساب باید پر بشه، استاندار بی عرضه نمیخواهیم، نمیخواهیم، حقوق کارگر را نمیدن، میرن هتل میخرن، عرضه کار ندارید، پست را کنار بزارید، سفره ما خالیه، ظلم و ستم کافیه؛ اعتراض خود را به فقر، تبعیض و نابرابری، و کل این بساط توحش و بردگی و دزدسالار حاکم اعلام کرده و بطور واقعی اعتراض کل جامعه را در خیابانهای اصلی شهر فریاد زدند و کل شهر اهواز را به تحرک درآوردند.
زیر فشار این اعتراضات به کارگران وعده و وعید دادند. مدیریت آنرا موقتا به بانک ملی سپردند، اما مشکلات به جای خود باقی ماند و همانطور که کارگران اشاره کرده اند، نا امنی شغلی، تعویق پرداخت چند ماهه دستمزدها، امنیتی کردن مبارزات کارگران و تهدید دائمی آنان به اخراج و دستگیری، همچنان از جمله معضلات اساسی این کارگران است. در اعتراض به این وضعیت است که دور جدید مبارزات کارگران گروه ملی فولاد اهواز آغاز شده و کارگران با اعلام اینکه این وضعیت قابل قبول نیست، دارند به میدان می آیند.
شهلا دانشفر
١٥ــراهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد در شهر اهواز
صدها نفر از کارگران شاغل در کارخانههای «گروه ملی صنعتی فولاد ایران» در اعتراض به مدیران کارخانه و پرداخت نکردن حقوق هایشان راهپیمایی کردند.
گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لولهسازی و ماشینسازی است و حدود ٤ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. به همین دلیل کارگران این کارخانهها که با ادامه بیتوجهی مسئولان کارخانه و استانی مواجه شدهاند؛ به نشانه اعتراض روز یکشنبه (١٣ خرداد ماه) محدوده میدان ساعت اهواز را پیادهروی کرده و درنهایت مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده و هر روز در یک نقطه از شهر تجمع کردهاند.
کارگران میگویند: بعد از هر اجتماعی، مسئولان استانی وعده پیگیری پرداخت مطالبات معوقه ما را میدهند اما در عمل هیچ اتفاقی نمیافتد و کارگران همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
گزارش
محمد حبیبی معلم زندانی، همچنان در بازداشت بسر میبرد
محمد حبیبی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران در جریان تجمع روز پنجشنبه ٢٠ اردیبهشت معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به قرنطینه ٢ زندان تهران بزرگ منتقل شد.
وضعیت جسمانی حبیبی بدلیل ضرب و شتم وارده شده به وی وخیم گزارش میشود.
بنا بر خبر ها در زمان بازداشت حبیبی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اثر جراحات وارده بر روی کمر و کشاله ران و کشیده شدن روی آسفالت همچنان شدیدا درد میکشد. صدمات وارده به حدی است که هنوز اثرات ضرب و شتم و جراحات روی بدن او مشخص است و با وجود اینکه بارها به بهداری زندان مراجعه کرده و درخواست اعزام به مراکز درمانی داده اما هیچ اقدامی جهت اعزام وی به بیمارستان صورت نگرفته است. حبیبی از ناراحتی شدید کلیه نیز رنج میبرند. ضمن اینکه او بدون در نظر گرفتن قانون تفکیک جرائم در شرایطی اسفناک در زندان تهران بزرگ نگهداری میشود.
محمد حبیبی پیش تر نیز در تاریخ ١٢ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود و پس از گذشت ٤٤ روز در٢٦ فروردین ٩٧ با وثیقه ٢٥٠ میلیون تومانی آزاد شد.
در بازداشت اخیر حبیبی در ابتدا برای وی قرار وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی صادر شده بود و خانواده او این وثیقه را آماده کرده بودند. اما پرونده وی به شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب ارجاع شد و احمدزاده قاضی این دادگاه قرار وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی پرونده جدید و قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی پرونده پیشین او را لغو و قرار بازداشت موقت برای حبیبی صادر شد. از همان زمان تاکنون او در زندان تهران بزرگ بسر میبرد. خانواده حبیبی به قرار بازداشت و لغو وثیقه اعتراض کردهاند و منتظر پاسخ هستند.
اتهامات حبیبی “تبلیغ علیه نظام به دلیل یادداشتهایشان در کانال کانون صنفی معلمان”، “اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات صنفی” و “اجتماع و تبانی به دلیل عضویت در کانون صنفی معلمان” عنوان شده است. حبیبی بخاطر مبارزاتش بازداشت شده است و اتهاماتی که بخاطر آن او را دستگیر و زندانی کرده اند از مصادیق آشکار امنیتی کردن مبارزات کارگران، معلمان و مردم معترض است.
هم اکنون کارزاری بزرگ در اعتراض به بازداشت حبیبی وبرای آزادی او در جریان است. محکوم کردن حمله به تجمع ٢٠ معلمان شاغل و بازنشسته در مقابل سازمان برنامه بودجه و دستگیری هایی که انجام شد از سوی تشکلهای مختلف کارگری و کانون های صنفی در شهرهای مختلف و خواست آزادی محمد حبیبی که همچنان در بازداشت بسر میبرد، سرزدن به خانواده حبیبی به نشانه اعلام حمایت از وی و مبارزاتش و به راه انداختن طوفان تویتری گامهای مهمی از این کارزار است. این درحالیست که اعتراض علیه امنیتی کردن مبارزات در چند سال اخیر موضوع کارزار گسترده ای بوده است که کارگران و معلمان نیروی اصلی آن بوده اند.
وسیعا به کار برای آزادی حبیبی بپیوندیم و خواستار آزادی فوری او شویم. پرونده های امنیتی تشکیل شده برای کارگران، معلمان و کلیه فعالین اجتماعی باید مسدود و تمامی احکام امنیتی زندان باید لغو گردد. حبیبی و دیگر معلمان زندانی اسماعیل عبدی، روح الله مردانی، محمود بهشتی، مختار اسدی و تمامی زندانیان سیاسی دیگر باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
شهلا دانشفر
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
١٠خرداد ٩٧
گزارشی از اعتراضات سراسری مرغداران ایران
تجمعات اعتراضی مرغداران ایران که از چند روز پیش در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان نسبت به برخی مطالبات صنفیشان آغاز شده بود، روز یکشنبه ١٣ خرداد نیز ادامه داشت. به دنبال این تجمعات محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی از برگزاری جلساتی از سوی دولتمردان برای تعیین تکلیف نرخ مرغ خبر داد و اعلام کرد که احتمال افزایش قیمت مرغ در ماه رمضان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در روزهای اخیر مرغداران بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به نبود توازن بین قیمت مرغ و قیمت نهادهای طیور، افزایش هزینههای جانبی، کاهش قیمت مرغ، سوءمدیریت، افزایش قیمت اغذیه طیور و مشکل حمل و نقل نهادههای دامی دست به تجمع زده و خواستار عملی شدن مطالبات صنفی خود شدند.
گزارشات حاکی از این است که مرغداران طی روزهای اخیر در شهرهای بسیاری از جمله “آمل، سردشت، مراغه، همدان، یزد، گرمسار، اراک و سمنان” اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
به گفته مرغداران در چند ماه اخیر قیمت کالاهایی چون کنجاله سویا و ذرت حدود ٥٠ درصد افزایش داشته و تولید برای آنها هزینه بیشتری دارد، این در حالی است که بهای محصولاتشان به همان اندازه بالا نرفته است.
بخشی از مشکلات مرغداران به نهادها و ارگانهای دولتی نیز مربوط است. “شرکت پشتیبانی امور دام کشور” که یکی از زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی است، مسئولیت تامین و ذخیرهسازی اقلام پروتئینی و عرضه آنها برای جلوگیری از نوسان قیمتی در زمان اوج مصرف را برعهده دارد.
به گفته مسئولان صنف مرغداران این شرکت به وظیفه خود درست عمل نکرده و ذرت و سویا از سوی این شرکت به مقدار مورد نیاز بین مرغداران توزیع نشده است و آن مقدار توزیع شده هم حداکثر ٢٥ درصد افزایش قیمت داشته است.
حمید فاضلی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران کشور روز دوشنبه ٧ خرداد در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا گفت: “صدها نفر از مرغداران کل کشور از استانهای مختلف به تهران آمدهاند تا به کاهش قیمت مرغ و بلاتکلیفی مرغداران از ضرر و زیانهای وارده به خاطر تولید اعتراض کنند”.
هرانا
حقوق پرداخت نشده جان باختگان، کارگران و کسبه ساختمان پلاسکو در دستان بنیاد مستضعفان
با گذشت بیش از یک سال از تخریب ساختمان پلاسکو در سایه عدم پاسخگویی بنیاد مستضعفان بعنوان مالک این بنا حقوق خانواده شهروندان جانباخته و مطالبات کسبه این ساختمان ایفا نشده است. این در حالی است که مدت کوتاهی پس از فرو ریختن ساختمان، قوه قضاییه از پیگیری حقوق جانباختگان این حادثه گفت و رئیس بنیاد مستضعفان اعلام کرد: “مذاکرات لازم با شهرداری تهران برای ساخت ساختمان جدید پلاسکو صورت گرفته است.” مسئولان همچنین وعده دادند با “شهید” قلمداد کردن آتش نشانان جان باخته در این حادثه زمینه حمایت از خانواده های آنان را فراهم آوردند. امری که تاکنون محقق نشده است.
وضعیت ساختمان پلاسکو پس از آواربرداری همچنان مانند گذشته است، گویا تنها تغییر ایجاد شده تصاویر نمادین آتشنشانانی است که بر روی دیوار حائل جلوی ساختمان است که در کناره خیابان جمهوری قرار دارد. تصویری از آتشنشانان که به مرور زمان رنگ باخته!
به نظر میرسد با فروکش کردن حساسیت عمومی در مورد ساختمان پلاسکو، دیگر هیچ نهاد و سازمانی پاسخگوی حقوق از دست رفته کاسبان، کارگران و حتی کشتهشدهگان این ساختمان نیست. با وجود وعدههای داده شده از سوی برخی نمایندگان مجلس، قوه قضائیه و شهرداری تهران هیچ نهادی اکنون پاسخگوی خانواده بازماندگان حادثه پلاسکو و مطالبات فعالان صنف پوشاک که در جریان حادثه پلاسکو متضرر شدند نیست.
مهرداد که در قبل از فرو ریختن ساختمان پلاسکو در یکی از مغازههای این ساختمان فعالیت میکرده در مورد حقوق جانباختگان پلاسکو به هرانا میگوید: “دیه و بیمه آتشنشانهایی که در این حادثه جانشان را از دست دادند به مرور زمان پرداخت شده اما خانواده کارگران و شهروندانی که در این حادثه کشته شدند هیچ حقوقی دریافت نکردهاند. چون هر سازمانی سازمان دیگری را به عنوان مقصر معرفی میکند و قوه قضاییه هم هنوز نهادی را به عنوان مسئول معرفی نکرده. در حالی که همه میدانند مسئولیت این حوادث همه به گردن مالک ساختمان یعنی بنیاد مستضعفان است.”
این در حالی است که دولت و مجلس بارها بر احقاق حقوق تمام کسانی که در حادثه پلاسکو متضرر شدهاند حتی “کارگران بیمه نشده این ساختمان” تاکید کردند، اما با گذشت بیش از یک سال هیچ کدام از حقوق وعده داده شده از سوی دولت محقق نشده. حتی در مواقعی که چند کارگر بیمهنشده به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی جنوب غرب واقع در خیابان سی تیر مراجعه کردند پاسخ مسئولان این اداره به این کارگران آن بوده که : “این وعدهها واهی و دروغ بودهاند.”
یکی دیگر از کسبه پلاسکو که مایل نبود نامش فاش شود در این مورد به هرانا میگوید: “وعده وعیدهای زیادی دادند، از پرداخت هزینههای درمان و دادن وام قرضالحسنه تا پرداخت دیه و بیمه و بخشودگی مالیاتی. اما هیچ کدام از این وعدهها عملی نشد. بارها تجمع کردیم، اعتراض کردیم اما نتیجهای نداشت. وقتی وعدههایی که به ما دادند را اجرا نمیکنند تکلیف وعدههایی که به کارگران ساختمان دادند مشخص است. به آتشنشانهایی که در ساختمان کشته شدند شهید میگویند اما بنیاد شهید این افراد را به عنوان شهید قبول نمیکند. در اینیک سال و نیم همه فقط وعده شنیدند و هیچ وعدهای عملی نشد. آبها که از آسیاب افتاد دیگر هیچ مسئولی پاسخگو نیست.”
به نظر میرسد وعدههای مسئولان در زمینه حقوق جانباختگان، کارگران و کسبه پلاسکو مانند ساختمان پلاسکو فرو ریخته و همانطور که رهگذران چهارراه استانبول به جای خالی ساختمان پلاسکو عادت کردهاند، افراد متضرر در ساختمان پلاسکو نیز باید به حقوق از دست رفته خود عادت کنند.
هرانا
فراخوان آموزش بین الملل برای نجات جان محمدحبیبی
آموزش بین الملل بزرگترین اتحادیه آموزگاران جهان، دستگیری محمد حبیبی را محکوم کرده است.
همچنین دبیرکل آموزش بین الملل از حسن روحانی خواسته است شرایط آزادی را فراهم نماید.
زندگی معلم ایرانی در بند، محمد حبیبی در خطر است!
نیاز به اقدام فوری احساس می شود.
روز معلم در ایران در دوم ماه می هر سال در یادبود قتل ابوالحسن خانعلی معلم جوان به دست نیروهای شاهنشاهی در سال ١٩٦١ برگزار می شود. در تهران نیز امسال گروهی از معلمان تجمعی مسالمت آمیز در دوم می برگزار کردند که با برخورد شدید و خشونت آمیز نیروهای امنیتی و لباس شخصی و دستگیری برخی از شرکت کنندگان همراه بود. محمد حبیبی نیزیکی از شرکت کنندگان این مراسم همچنان در زندان در شرایط نابسامان و غیرقابل تحمل به سر می برد.
بنابر اظهارات خانواده ی وی که در روز یکشنبه با او دیدار کرده اند «او به شدت از ناحیهی سینه و پهلو بخاطر کتک های متحمله آسیب دیده است. او همچنین کبودی سیاه و مشخصی در پشت خود دارد که بخاطر کشیدن او روی آسفالت زمین هنگام دستگیری اش بوجود آمد. باید سریعا از او عکسبرداری شود، چرا که احتمال شکستگی در این ناحیه از بدنش محتمل است. اما او را از زندان به بیمارستان منتقل نمی کنند.»
رفتار مسئولین زندان با آقای حبیبی چیزی جز جرم، جنایت و چشم پوشی نیست. در صورت بروز هر اتفاقی برای آقای حبیبی ما تمام مامورین ذیربط در این مسئله را مسئول می دانیم. ما همچنین از تمام افراد فعال، سازمان ها، اتحادیه ها و بخصوص صنف معلمان می خواهیم تا تمام توان خود را برای محکوم کردن رفتارهایی که با آقای حبیبی شده بکار ببندند و خواستار آزادی بی قید و شرط ایشان شوند.
معلمان ایرانی، کارگران و مردم ایران اکنون در دوره ی حساس تاریخی بسر می برند. این کشمکش ها از تظاهرات ملی در ٢٨ نوامبر ٢٠١٧ آغاز شد که کشور را به مدت ١٠ روز به لرزه درآورد و تا امروز در انواع و صورت های مختلف ادامه پیدا کرده است. درگیری مردم برای آزادی و برابری در ایران دائمی و پایان ناپذیر است.
معلمان ایرانی، کارگران و مردم ایران درحال حاضر خواستار گسترده ترین واکنش های ممکن از طرف همبستگی های بین المللی هستند.
زنده باد وحدت بین المللی
دیوید ادواردز دبیر کل آموزش و پرورش بین المللی به شدت دستگیری محمد حبیبی عضو اتحادیهی صنفی معلمان ایران و انتقال وی به زندان اوین را محکوم کرده است.
ادوارزد درخواست اتحادیهی بین المللی برای آزادی آقای حبیبی را به رئیس جمهوری ایران حسنروحانی ارائه کرده است.
محمدحبیبی که در تجمعی مسالمت آمیز به مناسبت روز معلم که در ١٠ ماه می در مخالفت با خصوصی سازی آموزش و درخواست حقوق خود برگزار شده بود توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به زمین کشیده شد. این دستگیری در ادامه ی دستگیری های پیشین وی که در ٣ مارس در مقابل دانش آموزانش انجام شده بود و به مدت ٤٤ روز زندانی بود صورت گرفت.
بیش از ٣٠ هزار نفر از کارکنان قراردادی نفت در انتظار تحقق وعدهها/اردیبهشت هم تمام شد
قرارداد موقتیهای نفت میگویند: همچنان در انتظار تحقق وعدههای وزیر نفت هستیم.
بهبود وضعیت معیشتی» و «ساماندهی قراردادهای شغلی» از مطالبات اصلیِ کارگران قرارداد موقت در صنعت نفت است؛ مطالباتی که قرار بود تا اردیبهشت ماهِ سال جاری برآورده شود و به سرانجام برسد.
در حال حاضر جامعه ٣٠ هزار نفریِ قرارداد موقتیهای نفت، همچنان در انتظار تحقق وعدههایی هستند که به نظر نمیرسد هیچ برنامهای برای عملی شدن آنها در دستور کار باشد.
قرارداد موقتیهای نفت میگویند: اردیبهشت به پایان رسید و اکنون نیمه خرداد ماه است؛ با این وجود هیچ خبری از بهبود وضع معیشتی و ساماندهی قراردادها نیست؛ همچنان دستمزد ما چند برابر کمتر از کارکنان رسمیِ نفت است و از مزایای مزدی و غیرمزدی که شامل حال آنها میشود، محرومیم.
سال گذشته وزیر نفت گفته بود برنامه بهبود معیشتی کارکنان قرارداد موقتِ نفت، نهایی شده و با ابلاغ آن، این تغییرات از ابتدای «اردیبهشت ماه» در حقوق و دستمزد کارکنانِ موقت اعمال میشود.
کارگران موقتِ صنعت نفت، خواستار ترمیم اوضاع معیشتی، رفع تبعیض در پرداختِ دستمزد و مزایا و همچنین ساماندهی قراردادها در جهت تامین امنیت شغلی خود هستند.
خودکشییک پیرمرد٧٠ ساله زلزله زده در سرپل
روزیکشنبه١٣ خرداد ٩٧یک پیرمرد٧٠ ساله به نام شاهمار بوچانی اهل روستای زلزله زده قلاوار سرپل ذهاب بە دلیل ناامیدی و یاس بە زندگی خود پایان داد.
این پیرمرد به جان آمده در میان مردم گفتەاست بە دلیلیاس و ناامیدی و اینکە دیگر نمی توانم زندگی جدیدی داشته باشم خودکشی میکنم و یک ساعت بعد در منزلش با اسلحە خودکشی کردە است.
تاکنون دەها شهروند اهل سرپل ذهاب پس از زلزلە اواخر پاییز سال گذشتە در این شهر بە دلیل فشار روحی ناشی از این زلزلە اقدام بە خودکشی و بە زندگی خود پایان دادەاند.
کارگران
شاپور احسانی راد: تجاوز به کودکان محصول نظام طبقاتی است
خشونت، کودک ازاری و تجاوز به کودکان محصول نظام طبقاتی است، محصول استثمار و بهره کشی انسان از انسان است این پدیده پلید اجتماعی مثل فقر، قتل، جنایت، فساد و فحشا محصول نظامی است که بر اساس استثمار، کارمزدی و مالکیتیک درصدی ها بر ابزار تولید، انسانها را از درجه انسانیت ساقط و مسخ می کنند، این پدیده شوم اجتماعی با پند،نصحیت، روشنگری و اطلاع رسانی ریشه کن نخواهد شد و با علم روانشاسی درمان پذیر نیست، لجنزار متعفن جامعه طبقاتی هر لحظه و هر لحظه تولید ویروس و میکرب می کند و کل فضای جامعه و همه انسانهای درون ان را الوده می کند و هیچ کس را یارای ان نیست که از این فضای الوده خود را برهاند این فضا مثل هوای الوده حاکم بر همه ماست،
هر انسانی که از این همه گند و کثافتی که هر روزه، از هر روزنه و منفذ زیر پوست این شهر بیرون می زند به تنگ امده و نفسش از این همه تفعن بند امده است چاره ایی ندارد جز اینکه مبارزه بی امان و اشتی ناپذیری با این نظام طبقاتی داشته باشد وگرنه تا زمانی که این مناسبات کثیف بر جامعه حاکم است، مناسباتی که در جامعه خود مولد خشونت و قتل است و خود با کمال بی رحمی قاتل را به دار می کشد، خود بانی و مسبب تجاوز، ننگ و ابتذال است و خود در کمال وقاحت، درستکاری و اخلاقمداری را تبلیغ می کند، انسانها را در این پارادوکس خورد کننده دچار شدیدترین اختلالات و لطمات روحی و روانی می کند، بنابراین
تا زمانی که به این درک نرسیدیم « استثمار، بهره کشی انسان از انسان باعث و بانی همه مصائب و مشقات بشری است و بشریت ان را بالا نیاورد باید بدانیم با وجود و حاکم بودن این مناسبات
انسانها هیچ اختیاری بر سرنوشت خود ندارند و ناچارند در این فضای مشمئز کننده به همه مظاهر کثیف و ازار دهنده جسم، جان و روان گردن بگذارند و عمرشان را با نکبت و خفت، با ابتذال و استرس با نگرانی و دلهره و ترس از هزار پیشامد غیرمترقبه در اوج استیصال و درماندگی تمام کنند و هر روزه شاهد انواع کودک ازاری، تجاوز، خودکشی، قتل، جنگ و ادمکشی، فقر و فحشا و فلاکت و …باشیم
امیرچمنی فعال كارگری روزگذشته ٥ خرداد بازداشت شد
” امیر چمنی ” فعال کارگری ساکن تبریز ،که چندی پیش توسط پلیس فتا بازداشت و سپس با وثیقه٥٠ میلیونی ازاد شده بود، روز گذشته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شد و تا كنون از مکان نگهداری وی اطلاع دقیقی در دست نداریم .
امیر چمنی، دانشجوی رشتهی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تبریز و دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور این شهر روز ٢٤اردیبهشت ماه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و روز پس از آن با تامین وثیقه ٥٠ میلیون تومانی موقتا تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.
وی پیش از این در دی ماه سال ٩١، در منزل شخصیاش بازداشت و پس از گذراندن دو هفته در اداره اطلاعات تبریز، برای اجرای حکم ٩ ماه حبس تعزیری به زندان مرکزی تبریز منتقل شده بود.
امیر چمنی در تاریخ ١٥ تیر ماه سال ٩٢، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی حملبر، به اتهام «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» به تحمل شش ماه حبس تعزیری و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده بود.
شعبه ١٠٤ دادگاه کیفری تبریز هم امیر چمنی را به اتهام توهین به رئیس جمهور حکومت ایران، به ٤٠ ضربه شلاق محکوم کرده بود.
حکم ٤٩ ضربه شلاق امیر چمنی در خردادماه ٩٢ اجرا شد. او روز ١١ مهر سال ٩٢ و با پایان دوران محکومیت خود از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود.
بین المللی
١ــ فرانسه – تظاهرات گسترده در اعتراض به سیاستهای دولت
شهروندان فرانسه، روز شنبه ٢٦ ماه مه، با فراخوان بیش از ٦٠ اتحادیه، احزاب چپ و مؤسسات مختلف در مخالفت با سیاستهای امانوئل ماکرون رییس جمهوری فرانسه تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دهها هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند. برگزارکنندگان این مراسم، شمار تظاهرکنندگان در سطح فرانسه را حدود ٢٥٠ هزار تن اعلام کردند.
در پاریس، شمار تظاهرکنندگان بیش از ٨٠ هزار تن اعلام شده است. علاوه بر شهر پاریس در برخی دیگر از شهرهای فرانسه از جمله مارسی در جنوب این کشور، شهروندان مخالف سیاستهای امانوئل ماکرون به خیابانها آمدند.
امانوئل ماکرون، که به منظور دیدار رسمی به روسیه سفر کرده است، روز جمعه، در واکنشِ پیشهنگام به تظاهرات مخالفان خود، تاکید کرد: “اصلاحات متوقف نخواهد شد”.
امانوئل ماکرون، با یک برنامه گسترده اصلاحات، دوران ریاست جمهوری خود را آغاز کرد اما سیاستهای جدید رییسجمهوری فرانسه انتقادات بسیاری را بدنبال داشته است.
فرانسه، در ماه جاری میلادی (ماه مه)، بارها شاهد اعتصابات سراسری و تظاهرات مخالفان سیاستهای دولت امانوئل ماکرون در بخشهای حمل و نقل، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان بوده است.
اعتصابهای گسترده کارکنان راهآهن سراسری فرانسه، از جمله در اعتراض به اصلاحات قانون کار، که از هفتههای گذشته آغاز شده است، همچنان ادامه دارد.
امانوئل ماکرون که با قاطعیت اعلام کرده است اصلاحات در فرانسه متوقف نشده و ادامه خواهد یافت، بارها شهروندان فرانسه را مورد انتقاد قرار داده و آنان را “اصلاح ناپذیر” میداند.
٢ــ ارژنتین – تظاهرات گسترده ضد دولتی
صدها هزار نفر از مردم آرژانتین برای دومین بار در یک هفته گذشته در اعتراض به توافق دولت این کشور با صندوق بین المللی پول، در خیابانهای بوئنوس آیرس، پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند.
مردم آرژانتین نسبت به مذاکرات بین دولت و صندوق بین المللی پول جهت رسیدن به توافقی برای اعطای وام فوری به آرژانتین معترض هستند؛ چرا که آنان صندوق بین المللی پول را مسئول بحران اقتصادی سال ٢٠٠١ کشورشان می دانند. صندوق بین المللی پول در سال ٢٠٠١ نیز در ازای کمک مالی به دولت آرژانین خواستار تدابیر سختگیرانه شدیدی شد که این دوران، از نظر بسیاری از مردم آرژانتین، دورانی سیاه بود.
٣ــ برزیل – هفتمین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون
رانندگان کامیون در برزیلیکشنبه٢٧ مه وارد هفتمین روز از اعتصاب خود شدهاند. کامیوندارهای برزیلی اعتصاب را در اعتراض به قیمت رو به افزایش گازوئیل آغاز کردند و با خودروهای سنگین خود جادهها را مسدود کردند.
اعتصاب آنها به کمبود سوخت در جایگاههای سوخترسانی، کمبود مواد غذایی در سوپرمارکتها و کمبود دارو انجامیده و برخی صنایع این کشور را با مشکل مواجه کرده است. ارتش برزیل از جمعه ٢٥ مه برای پاکسازی برخی جادهها وارد عمل شد اما نتوانست به اعتصاب پایان دهد.
شهرهای بزرگ برزیل در وضعیت اضطراری به سر میبرند. دولت وعده داده که قیمت گازوئیل را تثبیت و برای آن یارانه معین کند.
٤ــ یونان – اعتصاب کارگران در اعتراض به سیاستهای ریاضت کشی اقتصادی
به گزارش خبرگزاری رویترز، کارگران یونانی روز چهارشنبه ٣٠ مه در اعتراض به سالها سختی اقتصادی و موج جدید سیاستهای ریاضتی به خیابانها آمدند.
دولتیونان قرار است با پایان سومین دور از کمکهای بینالمللی در تابستان، دور جدید سیاستهای ریاضتی را آغاز کند.
در پی این اعتصاب سراسرییک روزه که اتحادیههای بزرگ کارگری آن را سازماندهی کردند، شماری از پروازها لغو و سیستم حملونقل عمومی مختل شد.
از سال ٢٠٠٩ و بحران اقتصادی در یونان، دولت این کشور ٢٦٠ میلیارد کمک مالی از کشورهای اروپایی دریافت کرده است و تعهد کرده که در عوض این کمکها، سیاستهایی مبنی بر ریاضت اقتصادی مانند کاستن از شمار کارمندان، افزایش مالیات و کاهش حقوق را در پیش بگیرد.
کارگران، حقوقبگیران، دانشآموزان و حتی روزنامهنگاران در این اعتصاب شرکت کردند.
٥ـ جهان – یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون کودک در معرض فقر، تبعیض و جنگ
یک سازمان خیریهای حمایت از کودکان در گزارشی در آستانه روز جهانی کودک شرایط زندگی برای بیش از نیمی از کودکان جهان را تهدیدآمیز توصیف کرده است. در فهرست این بنیاد، ایران از میان١٧٥ کشور، رتبه ٨٦ را کسب کرده است.
سازمان خیریه “Save the Children” در گزارشی جدید گفته بیش از یک میلیارد و دویست میلیون کودک در سراسر جهان در معرض فقر شدید، درگیریهای مسلحانه و تبعیض جنسیتی قرار دارند.
در این گزارش گفته شده کودکان ساکن در غرب و مرکز قاره آفریقا بیش از همه در معرض خطر هستند. ازدواجهای زودرس، کار اجباری و سوءتغذیه تنها چند نمونه از شرایط زندگی هشداردهندهای است که به گفته سوزانا کروگر، رییس شعبه آلمان این سازمان خیریه، دنیای کودکی این بچهها را از آنها میرباید.
این نهاد خیریه که برای تهیه این گزارش ١٧٥ کشور جهان را مورد بررسی قرار داده، میگوید وضعیت کودکان در ٩٥ کشور جهان بهبود یافته، اما در مقابل در نزدیک به ٤٠ کشور شدیدا وخیمتر شده است.
کشور آفریقایی نیجر در ردهبندی این نهاد از نظر وضعیت زندگی کودکان، آخرین رتبه را به خود اختصاص داده است.
در سه کشور مالی، جمهوری آفریقای مرکزی و چاد نیز کودکان در بدترین شرایط زندگی میکنند. در این گزارش سنگاپور، اسلوونی، نروژ، سوئد و فنلاند پنج کشور برتر از نظر وضعیت زندگی کودکان معرفی شدهاند.
در این ردهبندی ایالات متحده در رده ٣٦، روسیه در رده ٣٧ و چین در رده ٤٠ جای گرفتهاند.
ایران در رتبه ٨٦ این فهرست قرار دارد.
این فهرست شاخصهایی مانند تغذیه کودکان، دسترسی آنان به امکانات تحصیلی و آموزشی، سوءتغذیه، مشکلات جسمی و خشونتهای شدید را مقایسه میکند.
در این گزارش همچنین ذکر شده ٢٤٠ میلیون کودک در کشورهای جنگزده و یا با ثبات سیاسی شکننده زندگی میکنند.
در٣٠ درصد از کشورهایی موجود در این فهرست نیز دختران با تبعیض جنسیتی روبرو هستند.
به گفته این سازمان اختلالات جسمی در دوران بارداری و همچنین زایمان قاتل شماره یک دختران ١٥ تا ١٩ ساله در سراسر جهان است.