بخش ایران: نسان نودینیان
بخش بین المللی داوود رفاهی
اعتصاب کارگران و پیمانکاران فولاد خراسان
٧ اسفند؛ اعتصاب کارگران و پیمانکاران فولاد خراسان، شرکت پترو صنعت دنیز بابت ١٣ ماه عقب افتادن دستمزد و حقوق خود.
هفتمین روز اعتصاب
هفتمین روز اعتصاب متحدانه و همگانی کارگران گروه ملی فولاد اهواز و تجمع مجدد هم اینک مقابل ساختمان استانداری خوزستان. بخاطر تعویق پرداخت دستمزدهایشان
تجمع کارگران پیمانی پالایشگاه گاز ایلام دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات
صبح روزیکشنبه ششم اسفندماه، جمع زیادی از کارگران پالایشگاه پیمانی گاز ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات ٥ ساله خود، دست به تجمع مقابل درب ورودی این شرکت زدند.پالایشگاه گازایلام واقع دربخش چوار یکی ازشرکت های تابعه شرکت ملی گاز ایران است
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه فولاد ارومیه نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری آذربایجان غربی
روزشنبه پنجم اسفندماه،جمعی از کارگران کارخانه فولاد ارومیهدراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند. کارگران کارخانه فولاد ارومیه حقوق ٨ ماه تا یک سال خود را از این شرکت مطالبه دارند.
ضربوشتم دستفروش بندرعبّاسی
توسّط مأموران شهرداری
سرنگونی جمهوری اسلامی نه فقط سرنگونی دولت و آیت الله های میلیارد است بلکه لغو همه دم و دستگاه سرکوب از جمله نیروهای انتظامی و ارتش و سپاه و بسیج میباشد
مردم وقتی میگویند حکومت اسلامی نمیخواهیمیعنی همه اینها را نمی خواهند
مرگ بر این حکومت فاشیست و ضد انسانی
سلام دوستان
جهت اطلاع افکار عمومی
من عثمان اسماعیلی، مورخ ١٣٩٦/١٢/٤ برای اجرای حکم ٢ ماە زندان ازاستان کرمان به استان کردستان شهر سقز برگشتم. من راه جانباختگان طبقه کارگر را از سن نوزده سالگی تاکنون ادامه دادەام و ادبیات و اصول مبارزە طبقاتی جهت گرفتن حقوق کارگران و زحمتکشان را از آنها و در جریان زندگی روزمرە آموختم. استراتژی من رهایی طبقه کارگر از استثمار و انسان درجە دو بودن است. تبعید و زندان نمیتواند من را از این باور و هدف دلسرد و جدا کند .
زنده باد اتحاد و همبستگی طبقه کارگر
اعتراض روشن رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی
تجمع کارکنان پالایشگاه گاز ایلام دراعتراض به تبعیض درحقوق و رفاه کارکنان این مجموعه و عدم پرداخت حق سنوات چندساله نیروهای ارکان ثالث/ ٦اسنفند
٦اسنفندتجمع کارکنان پالایشگاه گاز ایلام
تجمع کارکنان پالایشگاه گاز ایلام دراعتراض به تبعیض درحقوق و رفاه کارکنان این مجموعه و عدم پرداخت حق سنوات چندساله نیروهای ارکان ثالث
تجمع کارگران «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» مقابل ساختمان فرمانداری تاکستان
روز ٦ اسفند گروهی از کارگران دو کارخانه «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» در استان قزوین، در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه دستمزد خود دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان فرمانداری تاکستان تجمع کردند.این درحالیست که هر یک از کارگران ارقامی بین٢ تا ٣ میلیون تومان از کارفرمای سابق بابت عیدی و حق سنوات سالهای گذشته و همچنین اضافهکاری طلبکاریم. حق بیمه این کارگران نیز از آبانماه پرداخت نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران سامان کاشی بروجرد
روز ٦ اسفند کارگران سامان کاشی بروجرد در اعتراض به ماهها بلاتکلیفی مقابل منزل امام جمعه بروجرد تجمع کردند.
تجمع کارگران شرکت بوس سرویس ایران در کیش بخاطر ٥ ماه دستمزد
شنبه٥اسنفندماه٩٦ کارگران شرکت بوت سرویس ایران درکیش در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ماه حقوق معوقه خود دست به تجمع زدند.
تجمع کارگران سد غلامان در خراسان شمالی
روز ٦ اسفند کارگران سد غلامان در خراسان شمالی که از تیرماه حقوق خود را دریافت نکرده اند دست به تجمع اعتراضی زدند. به گفته این کارگران د “شرکت پروفیل راه” تمام مطالبات خود را از آب منطقه ای دریافت کرده است اما حقوق کارگران را پرداخت نمیکند.
اعتصاب متحدانه ٤٥٠کارگر شرکت فریکو سیرجان
کارگران این شرکت تولیدی فریکو در سیرجان درا دامه اعتراضات سه ماه گذشته خود از روز چهارشنبه دوم اسفند ماه در اعتراض به عدم پرداخت ٤ ماه دستمزد و واریز حق بیمه شان به حساب صندوق سازمان تامین اجتماعی دست به اعتصاب زده و با بر پا کردن چادر در مقابل کارخانه و حضور شبانه روزی در محل مانع بارگیری روغن شدند. عم تعویق پرداخت دستمزدها یک مشکل همیشگی این کارگران بوده و هر بار که دست به اعتصاب زده اند، کارفرما با تعطیلی کارخانه و تهدید شغلی کارگران، آنها را وادار به بازگشت به کارشان کرده است. اکنون کارگران میگویند که تمام طلبهایشان را میخواهند.
کارگران هر روز بیشتر وارد عمل مستقیم شده و با گرفتن جلوی خروج تولید و وسایل کارخانجات، میکوشند تا دستمزدهای به سرقت رفته شان را نقد میکنند. نمونه قدرتمند آن در پنجم اسفند در گروه ملی صنایع فولاد اهواز بود که در آن کارگران جلوی بارگیری را گرفتند. نمونه دیگرش در در کارخانه روغن فریکو در سیرجان در همین روز است.
این شرکت تولید کننده روغنهای خوراکی نینا است و در منطقه ویژه اقتصادی قرار دارد و بنا بر مقررات این قوانین کارگران در شرایط بسیار برده واری کار میکنند و حتی مقررات صدکارگری قانون کار هم در آنجا جاری نیست.
تجمع اعتراضی کارگران تنباکوكاران مریوان مقابل اداره دخانیات
روز شنبه٥اسفند ٩٦تنباکو کاران مریوان در اعتراض به عدم دریافت چند ماهه پول خود در مقابل اداره دخانیات این شهر تجمع کردند
مارش قدرتمند هزاران کارگرگروه ملی صنعتی فولاد اهواز در وسط شهر
هزاران کارگر گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در ششمین روز اعتراضاتشان با شعارهای حساب ما پاک نشه، اهواز قیامت میشه، پول ما رو دزدیدن با هاش پز میدن به خیابان آمدند و در وسط این شهر مارش رفتند. این کارگران در پی تجمعات پی در پی در مقابل استانداری و در روز گذشته در محل نماز جمعه اهواز، در صبح روز ٥ اسفنند ابتدا در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند و وقتی دیدند به آنها پاسخی داده نمیشود، اقدام به راهپیمایی در خیابانهای اهواز کردند.
طنین شعارهای کوبنده این کارگران در خیابانهای شهر فضای شهر را عوض کرده است و مردم با خوشحالی از آن سخن میگویند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در ششمین روز اعتصاب متحدانه خود و در پی تجمع روز چهارشنبه گذشته در مقابل استانداری خوزستان و تجمع اعتراضی دیروز در نماز جمعه اهواز، صبح امروز ابتدا دست به تجمع در مقابل استانداری خوزستان زدند و بدنبال بی توجهی مسئولین این نهاد به خواستهایشان اقدام به راهپیمائی در خیابانهای اهواز کردند. در این راهپیمایی کارگران گروه ملی اهواز همچون کارگران هپکو و پتروشیمی با شعار طعنه آمیز مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر کل بساط ستم سرمایه داری حاکم را به چالش کشیدند.
در این حرکت اعتراضی کارگران با قدرت وارد عمل مستقیم شده و اعلام کرده اند که تا روشن شدن وضعیت پرداخت حقوق ها، خطوط تولید راه اندازی نخواهد شد و هیچگونه قطعه و تجهیزاتی نباید از شرکت خارج شود. در این روز چندین دستگاه تریلر در مقابل درب ورودی شرکت ازسمت شهرک نورد و ملاشیه، آماده ورود به شرکت و بارگیری بود که ما ممانعت کارگران روبرو شدند.
کارگران اعلام کرده اند که فردا در خیابان نادری به راهپیمایی و تجمع اعتراضی خود ادامه خواهند داد.
بنا به گزارش تلگرام اتحادیه آزاد کارگران ایران، خواستهای فوری کارگران گروه ملی اهواز عبارتست از: پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب . این کارگران با شعارهایشان کل بساط فقر، تبعیض، بیحقوقی و بساط دزدسالار سرمایه داری به چالش میکشند. اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز آینه ای از فضای پر از اعتراض در میان کارگران و کل جامعه علیه جهنم جمهوری اسلامی است. زنده باد کارگران گروه ملی صنعتی فولاد
شهلا دانشفر
اعتصاب فرهنگیان بندرماهشهر و خودداری از حضور در کلاس درس
صبح امروز دبیران٤ مدرسه متوسطه اول بندرماهشهر به دلیل پرداخت نشدن اضافه کاری٥ ماه از سال جاری و ٣ ماه از سال گذشته دست به اعتصاب زدند، و از حضور در کلاس درس خودداری کردند.
گفتی است این دبیران پس از پیگیری های فراوان از طریق آموزش و پرورش بندرماهشهر و فرمانداری شهرستان و دریافت نکردن نتیجه دست به اعتصاب زدند.
رییس آموزش و پرورش بندرماهشهر با بیان اینکه به دلیل کمبود نیرو برخی دبیران ناچار به حضور در کلاس درس بیش از ساعت تکیلفی هستند گفت: پرداخت اضافه کاری استانی است و با تاخیر چند ماه روبه رو می شود.
مجتبی دیناروند افزود: با پیگیری صورت گرفته هفته آینده ابلاغ دبیران آموزش و پرورش انجام میشود.
برگرفته از کانال کانون صنفی معلمان ایران
شنبه ٥ بهمن ماه، تجمع مجدد کارگران هفت تپه.
امروز شنبه ٥ اسفند، تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه و کارگران بخش کشاورزی.
کارگران بازنشسته نزدیک به یک سال که در انتظار سنوات خود هستند اما تاکنون سنوات آنها پرداخت نشده است واین در حالی است که هیچ کدام از مسئولین شرکت جوابگوی کارگران نمی باشند.
همچنین کارگران روز مزد بخش کشاورزی امروز به علت پرداخت نشدن دستمزد آذر ماه دست از کار کشیده ودر محوطه شرکت دست به اعتصاب زده اند.
به نقل از سندیکای نیشکر هفت تپه
اعتراض گسترده کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در نماز جمعه امروز این شهر
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این مجتمع بزرگ فولاد در پی چهار روز اعتصاب و تجمع اعتراضی در برابر استانداری خوزستان و عدم توجه کارفرما و مسئولین استان به خواستهای بر حق شان، دست به تجمع و اعتراض گسترده در نماز جمعه شهر اهواز زدند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در شرایطی که روزهای پایانی سال در حال فرا رسیدن است هنوز حقوق ماههای آذر، دی و بهمن را دریافت نکرده اند و علاوه بر آن کارفرما با عدم واریز حق بیمه آنان به صندوق سازمان تامین اجتماعی که موجب عدم تمدید دفترچه های درمانی شان شده است شرایط به غایت مصیبت باری را برای هزاران کارگر این مجتمع بزرگ صنعتی و خانواده هایشان ببار آورده اند.
بنا بر این گزارش، امروز از ساعات اولیه شروع نماز جمعه اهواز، صدها کارگر معترض گروه ملی صنعتی فولاد اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی وارد محل نماز جمعه شده و دست به اعتراض زدند با این حال هیچیک از مسئولین حاضر در نماز جمعه نه تنها جوابگوی خواستها و اعتراضات آنان نشدند بلکه به مامورین امنیتی و نیروهای انتظامی دستور جلوگیری از اعتراض کارگران را دادند اما کارگران بطور متحد و یکپارچه ای دست به ایستادگی زده و تا پایان نماز جمعه به اعتراض خود ادامه دادند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز امروز در پنجمین روز اعتصاب و در پایان اعتراضی که امروز در نماز جمعه اهواز انجام دادند اعلام نمودند تا دریافتیکجای سه ماه دستمزد معوقه و روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش و رسیدگی به دیگر خواستهایشان به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – چهارم اسفند ماه ١٣٩٦
اعتصاب کارگران شرکت کیسون
پنجشنبه٣اسفندماه٩٦ اعتصاب کارگران شرکت کیسون پیمانکار پتروشیمی سبلان در اعتراض به پرداخت نشدن ٦ماه حقوق عقب افتاده
تجمع اعتراضی کارگران آجر ماشینی گنبد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری آزادشهر
روزچهارشنبه دوم اسفندماه، کارگران آجر ماشینی گنبد دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری آزاد شهر زدند.
کارگران آجر ماشینی «گنبد» آزادشهر واقع در کیلومتر٣ جاده آزادشهر – مینودشت امروز در جلوی فرمانداری آزادشهر در اعتراض به قطع متوالی گاز کارخانه، عدم دریافت حقوق، نریختن بیمه کامل توسط کارفرما و … تجمع کردند.
یکی از کارگران تجمع کننده گفت: مدیر شرکت ٢ سال بیمه بنده را نریخته است. بنده ٢٠ سال در شغل سخت و زیان آور کار کردم و اردیبهشت٩٦ باید بازنشست می شدم برای همین خودم ٥ میلیون و خورده ای تومان ریختم تا ٢٠ سال پر شود.
وی ادامه داد: با وجود پرداخت ٥ میلیون باز هم بیمه می گوید که کارفرما باید١٤ میلیون٢٠٠ هزار تومان دیگر بریزد تا بازنشسته شوی اما کارفرما گفت من ندارم.
کارگر اجر ماشینی گنبد افزود: من گفتم، خودم ١٠ میلیون تومان دارم و پرداخت می کنم و شما بقیه را بدهید، نماینده شرکت در پیش رئیس تامین اجتماعی آزادشهر گفت باشه، اما بیرون که آمدیم، اعلام کرد ندارم و کسی به من اعتبار نمی کند تا قرض دهد، اگر امکان دارد من چک بدهم تا او برود و از کسی بگیرد.
وی گفت: من ٤ میلیون چک دادم و قرار شد دو روز پیش ساعت ١٢ تامین اجتماعی بیاید و الباقی را پرداخت کند، اما تا ساعت ١٤ که بنده آنجا بودم نیامد و گوشی تلفن خود را نیز بر نداشت. من با احتساب پولهای پرداختی حدود ٥٠ میلیون از شرکت طلب دارم.
یکی دیگر از کارگران معترض گفت: بنده ١٣ سال در شغل سخت کار کردم و حدود ٩ ماه و اندکی برای من بیمه رد شده است.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه که در تجمع حضور داشت، بیان کرد: شرکت بخاطر قطع گاز و برق ، حدود ٤ ماه تعطیل بود و ما دنبال بیمه بیکاری رفتیم. یک مسئولی در گرگان به نام آقای خواجه به ما گفت که امکان ندارد بیمه بیکاری شما وصل شود، زیرا بیمه ها را مرتب نریخته و کلی بدهی دارد.
وی ادامه داد: ما از برج آذر دوباره به کار مشغول شدیم، اما حقوقی دریافت نکردیم. آن تعدادی از همکاران ما که به کار برنگشتند، کارهای بیمه بیکاریشان درست شد و الان دارند حقوق می گیرند. ما فریب خوردیم. حداقل تا عید بیمه بیکاری می گرفتیم، الان جواب خانواده را چه بدهیم. بیشتر کارگران بیش از ١٠ میلیون تومان از شرکت طلب کار هستند.
یک کارگر که در بخش اداری این شرکت کار می کرد و بسیار ناراحت بود گفت: بنده ٢٨ سال کار کرده ام و حدود ٢٦ سال بیمه برایم رد شده است. دو سال سربازی دارم و ٢١ ماه ایثارگری، اگر ٢ سال بیمه من را رد می کرد الان بازنشسته شده بودم.
تجمع بازنشستگان و اعتصاب نی برها و نیروهای پیمانکاری اقبالی در شرکت نیشکر هفت تپه
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، صبح امروز کارگران نی بر و کارگران پیمانکاری اقبالی در شرکت نیشکر هفت تپه دست به اعتصاب زده و خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدند.
این کارگران هنوز حقوق آذر ماه خود را دریافت نکرده اند و کارفرما همچنان از پرداخت حقوق آذر ماه آنان خودداری میکند. تداوم عدم پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران نیشکز هفت تپه در حالی ادامه دارد که کارفرما در راستای تشدید تحمیل بی حقوقی بیشتر به کارگران در صدد بازگرداندن سیامک افشار به عنوان قائم مقام مدیر عامل کارخانه و آوردن بقیه اعضای تیم مدیریتی شرکت است که در پی اعتصاب شش روزه کارگران در آذر ماه سالجاری با اعتراضات آنان از کار بر کنار شده بودند.
بنا بر این گزارش، صبح امروز در پی اعتصاب کارگران پیمانکاری اقبالی و نی بر، کارگران بازنشسته شرکت نیز که در آذر ماه سالجاری بازنشسته شده بودند دست به تجمع در مقابل نیروگاه برق کارخانه و کوره بخار با قصد خاموش کردن آنها زدند اما با مذاکراتی که انجام شد همه آنان در نمازخانه شرکت حضور پیدا کردند و طی مذاکراتی که بین آنان و اسدی جانشین قائم مقام مدیر عامل کارخانه انجام شد وی وعده پرداخت ٤ درصد سهم بیمه کارگران به سازمان اجتماعی را جهت تکمیل سیکل بازنشستگی آنان داد.
بنابر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، در پایان شیفت کاری امروز هیچیک از مسئولین کارخانه وعده ای را برای پرداخت حقوق آذر ماه کارگران نی بر و اقبالی نداد و آنان نیز به اعتصاب خود ادامه دادند. همچنین کارگران بازنشسته نیز اعلام کرده اند در صورت عدم تحقق وعده های داده شده اعتراضات خود را ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم اسفند ماه ١٣٩٦
تجمع اعتراضی کارگران آجر ماشینی گنبد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری آزادشهر
روزچهارشنبه دوم اسفندماه، کارگران آجر ماشینی گنبد دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری آزاد شهر زدند.
کارگران آجر ماشینی «گنبد» آزادشهر واقع در کیلومتر٣ جاده آزادشهر – مینودشت امروز در جلوی فرمانداری آزادشهر در اعتراض به قطع متوالی گاز کارخانه، عدم دریافت حقوق، نریختن بیمه کامل توسط کارفرما و … تجمع کردند.
یکی از کارگران تجمع کننده گفت: مدیر شرکت ٢ سال بیمه بنده را نریخته است. بنده ٢٠ سال در شغل سخت و زیان آور کار کردم و اردیبهشت٩٦ باید بازنشست می شدم برای همین خودم ٥ میلیون و خورده ای تومان ریختم تا ٢٠ سال پر شود.
وی ادامه داد: با وجود پرداخت ٥ میلیون باز هم بیمه می گوید که کارفرما باید١٤ میلیون٢٠٠ هزار تومان دیگر بریزد تا بازنشسته شوی اما کارفرما گفت من ندارم.
کارگر اجر ماشینی گنبد افزود: من گفتم، خودم ١٠ میلیون تومان دارم و پرداخت می کنم و شما بقیه را بدهید، نماینده شرکت در پیش رئیس تامین اجتماعی آزادشهر گفت باشه، اما بیرون که آمدیم، اعلام کرد ندارم و کسی به من اعتبار نمی کند تا قرض دهد، اگر امکان دارد من چک بدهم تا او برود و از کسی بگیرد.
وی گفت: من ٤ میلیون چک دادم و قرار شد دو روز پیش ساعت ١٢ تامین اجتماعی بیاید و الباقی را پرداخت کند، اما تا ساعت ١٤ که بنده آنجا بودم نیامد و گوشی تلفن خود را نیز بر نداشت. من با احتساب پولهای پرداختی حدود ٥٠ میلیون از شرکت طلب دارم.
یکی دیگر از کارگران معترض گفت: بنده ١٣ سال در شغل سخت کار کردم و حدود ٩ ماه و اندکی برای من بیمه رد شده است.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه که در تجمع حضور داشت، بیان کرد: شرکت بخاطر قطع گاز و برق ، حدود ٤ ماه تعطیل بود و ما دنبال بیمه بیکاری رفتیم. یک مسئولی در گرگان به نام آقای خواجه به ما گفت که امکان ندارد بیمه بیکاری شما وصل شود، زیرا بیمه ها را مرتب نریخته و کلی بدهی دارد.
وی ادامه داد: ما از برج آذر دوباره به کار مشغول شدیم، اما حقوقی دریافت نکردیم. آن تعدادی از همکاران ما که به کار برنگشتند، کارهای بیمه بیکاریشان درست شد و الان دارند حقوق می گیرند. ما فریب خوردیم. حداقل تا عید بیمه بیکاری می گرفتیم، الان جواب خانواده را چه بدهیم. بیشتر کارگران بیش از ١٠ میلیون تومان از شرکت طلب کار هستند.
یک کارگر که در بخش اداری این شرکت کار می کرد و بسیار ناراحت بود گفت: بنده ٢٨ سال کار کرده ام و حدود ٢٦ سال بیمه برایم رد شده است. دو سال سربازی دارم و ٢١ ماه ایثارگری، اگر ٢ سال بیمه من را رد می کرد الان بازنشسته شده بودم.
معلمان در تهران، قم، خمین، طومار اعتراضی امضا کرده و اعلام کرده اند گر تا پایان_بهمن_ماه کلیه مطالباتمان پرداخت نشود، از ابتدای اسفندماه در کلاس های غیرموظف حاضر نخواهیم شد. این طومار در شهرهای دیگر در جریان است
موج اعتصابات و اعتراضات کارگری فروکش نمیکند
حداقل دستمزد ٥ میلیون
بازنشستگان مقابل مجلس تجمع کردند
کارگران فولاد اهواز وارد چهارمین روز اعتصاب شدند
کارگران هفت تپه دست از ورود ماشین های نیشکر به کارخانه جلوگیری کردند
ما کار میکنیم که زندگی کنیم، کار نمی کنیم که برده دولت و کارفرما باشیم
صبح چهارشنبه دوم اسفند جمعیتی از بازنشستگان کشوری، لشکری، فولاد و تامین اجتماعی به فراخوان گروه اتحاد بازنشستگان، کانون صنفی معلمان، بازنشستگان صنایع فولاد و برخی دیگر از گروههای مبارزاتی در مدیای اجتماعی در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع اعتراضی زدند و به بی توجهی به خواست های خود اعتراض کردند.
در این تجمع بازنشستگان با شعارهای “حقوقهای نجومی فلاکت عمومی:، “شعار بازنشسته، نان، مسکن، آزادی”، “خط فقر ٥ میلیون، حقوق ما یه میلیون”، “فریاد، فریاد از این همه بیداد”، “حقوق ما ریالیههزینه ها دلاریه”، “معیشت، منزلت، سلامت، حق مسلم ماست”، “معلم زندانی، کارگر زندانی آزاد باید گردد”، “این همه بی عدالتی، هرگز ندیده ملتی”، “اختلاسا کم بشه مشکل ما حل میشه” اعتراض خود را به فقر، تبعیض، نابرابری، و بساط دزدسالار سرمایه داری حاکم اعلام داشتند. بازنشستگان با شعارهای “کشوری، لشکری، تامین اجتماعی، اتحاد، اتحاد” و “معلم، کارگر، اتحاد، اتحاد” عزم و آمادگی خود را برای اتحاد و قدرت بیشتر برای مقابله با بساط توحش حکومت اسلامی و علیه فقر و نابرابری و تبعیض و بیحقوقی و محرومیت اعلام داشتند. تجمع بازنشستگان و شعارها و پلاکاردهای آنها و روحیه اعتراضی بالای آنها گوشه ای از فضای اعتراضی و فضای خیزش انقلابی در جامعه را به نمایش میگذارد.
بنا به گزارشی که به ما رسیده است، نیروهای سرکوب فضا را بشدت اشغال و امنیتی کرده و به انحاء مختلف تلاش کردند جلو تجمع بازنشستگان را سد کنند اما جمعیت زیاد بازنشستگانی که به طرف مجلس در حرکت بودند و روحیه مصمم آنها این موانع را پشت سر گذاشت و سرکوبگران را مانند دهها تجمع دیگر بازنشستگان ناکام گذاشت. بازنشستگان جمع شدند و در مقابل چشم ماموران بنرها و پلاکارهایشان را بالا بردند، شروع به شعار دادن کردند و توجه عابرین و مسافران اتوبوس ها و خوروها را به خود جلب کردند. پلیس چند بار با بازنشستگان درگیر شد و حتی دو نفر را دستگیر کرد اما با هو کردن بازنشستگان و شعارهای ولش کن ولش کن مجبور به آزادی آنها شد. بازنشستگان قطعنامه خود را نیز قرائت کردند و چندین ساعت شعار دادند. بنرها و پلاکاردهایی با شعارهای “ما کار میکنیم که زندگی کنیم، کار نمی کنیم که برده دولت و کارفرما باشیم”، “زندانی سیاسی آزاد باید گردد”، “کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد” و “اسماعیل عبدی آزاد باید گردد”، نیز در تجمع امروز توجه ها را به خود جلب میکرد.
جمعیتی از مالباختگان کاسپین نیز به تجمع بازنشستگان پیوستند و در پایان تجمع، جمعیت با دادن شعار شروع به راه پیمایی به طرف مترو کردند و با شعار اگر جواب نگیریم، دوباره بر می گردیم به تجمع خود پایان دادند.
کارگران فولاد اهواز وارد چهارمین روز اعتصاب شدند
روز دوم اسفند کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات خود در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. این تجمع در اعتراض به گفته های مدیریت شرکت در ٣٠ بهمن و اعلام اینکه پولی برای پرداخت طلبهای آنها نیست و باید تا سال آینده صبر کنند، برگزار شد. کارگران گروه ملی صنعتی از آذرماه تا کنون دستمزد نگرفته و حق بیمه آنها پرداخت نشده است. کارگران خواهان پرداخت فوری کلیه حقوق، پرداخت بیمه توسط کارفرما و برقراری سرویسهای ایاب و ذهاب خود هستند. در این تجمع اعتراضی کارگران فولاد همچون کارگران هپکو و پتروشیمی با شعار طعنه آمیز مرگ بر کارگر، زنده باد ستمگر خشم و اعتراض خود را به نظام اسلامی سرمایه داران اعلام کردند.
کارگران هفت تپه باز هم دست به اعتصاب و تجمع زدند
کارگران روزمزد هفت تپه به همراه کارگران نی بر امروز دوم اسفند، به دلیل پرداخت نشدن مطالبات خود دست از کار کشیدند، در محوطه شرکت تجمع کردند و از ورود ماشینهای حامل نیشکر به کارخانه جلوگیری کردند. کارگران خواهان پرداخت فوری حقوق ماههای آذر و دی هستند.
التیماتوم معلمان به دولت
معلمان در تهران، قم و خمین، طومار اعتراضی امضا کرده و اعلام کرده اند اگر تا پایان بهمن کلیه مطالبات آنها پرداخت نشود، از ابتدای اسفندماه در کلاس های غیرموظف حاضر نخواهند شد. این طومار در میان معلمان شهرهای دیگر در جریان است.
هفت تپه یک پارچه اعتراض
تجمع کارگران بازنشسته و نی بر شرکت نیشکر هفت تپه امروز دوم اسفند ٩٦ در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات. این تجمع در حال حاضر به مقابل ساختمان مدیریت کشیده شده است.
به گزارش منتشر شده از سوی سندیکای نیشکر هفت تپه امروز چهارشنبه دوم اسفند، کارگران روز مزد هفت تپه به همراه کارگران نی بر، به دلیل پرداخت نشدن مطالبات خود دست از کار کشیدند.مطالبه فوری کارگران دریافت دستمزد آذر ماه می باشد.
طبق این گزارش کارگران از ورود ماشینهای حامل نیشکر به کارخانه جلوگیری می کنند.
بنا بر خبر کارخانه تعطیل شده است وکارگران در محوطه شرکت دست به تجمع زده اند اما تاکنون هیچ کس پاسخگوی مطالبات کارگران نبوده است.
در قسمت پایانی بیانیه خبری سندیکای نیشکر هفت تپه چنین آمده است:”ما تنها با اتحاد و مبارزه متشکل می توانیم به خواست های خود برسیم. ما نه تنها خواستار پرداخت تمامی حقوق ،عیدی و پاداش باید باشیم، بلکه باید با اتحاد و همبستگی سراسری کارگران خواستار حداقل دستمزد ها بر مبنی ٥ میلیون تومان برای سال ١٣٩٧باشیم. تنها با اتحاد و همبستگی ما می توانیم حق و حقوق خود را از صاحبان سرمایه باز پس بگیریم.
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگران !
خواست حداقل مزد ٥ میلیون تومان را به خواست سراسری کارگران و تمامی مزدبگیر تبدیل کنیم!”
اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز ادامه دارد
روز ٤ اسفند کارگران این مجتمع بزرگ فولاد در پنجمین روز اعتراضاتشان در برابر استانداری خوزستان در نماز جمعه شهر اهواز تجمع کردند.
این کارگران حقوق ماههای آذر، دی و بهمن را دریافت نکرده اند و علاوه بر آن بدلیل عدم پرداخت حق بیمه آنان به صندوق سازمان تامین اجتماعی ک تمدید دفترچه های درمانی کارگران با مشکل روبرو شده است. در حرکت اعتراضی این روز کارگران گروه ملی فولاد اهواز با در دست داشتن دست نوشته هایی وارد محل نماز جمعه شدند. در ادامه درحالیکه مامورین امنیتی و نیروی انتظامی دستور جلوگیری از حرکت اعتراضات کارگران را دادند. اما آنها ایستادگی کرده و به اعتراضشان ادامه داده و اعلام کردند تا دریافتیکجای سه ماه دستمزد معوقه و روشن شدن چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش و رسیدگی به دیگر خواستهایشان به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.
در این حرکت اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز همچون کارگران هپکو و پتروشیمی با شعار طعنه آمیز مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر، منطق ستم گری جهنم سرمایه داری را به چالش کشیدند. جالب اینجاست که بدنبال این شعار هنگامیکه که یکنفر شعار الله اکبر سرداد تا اعتراض کارگران را رنگی مذهبی دهد، کارگران با رسا کردن شعارهایشان و سردادن شعار یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه پاسخ دادند و اعتراض خود را به بساط دزدسالار سرمایه داری حاکم و به سرقت رفتن دستمزدهایشان اعلام داشتند.
شهلا دانشفر
کارگران
بیانیه تشکلهای مستقل کارگری پیرامون تعیین حداقل مزد سال ١٣٩٧
هنوز مدت کوتاهی از خیزشهای مردمی در سطح کشور علیه گرانی و فقر و فلاکت سپری نشده است که نهادهای دست ساز کارگری و دولت و کارفرمایان، خیمه شب بازیهای هر ساله خود را برای تعیین حداقل مزد آغاز کرده اند و با همان سبک و سیاق همیشگی و نشاندن چند مترسک در مقام نماینده کارگران در نهادی به نام شورایعالی کار، در صدد تحمیل حداقل مزد چندین برابر زیر خط فقر به میلیونها کارگر و مزد بگیر زحمتکش هستند.
روندی که طی هفته های گذشته در مورد چگونگی تعیین حداقل مزد سپری شده است بیانگر این است که در به همان پاشنه سابق خواهد چرخید و پس از چند صباحی معرکه گیری توسط نهادهای دست ساز کارگری، نماینده های آنان امضای خود را به پای حداقل مزد چندین برابر زیر خط فقر خواهند گذاشت.
پیشبرد چنین سیاستهایی در طول دهه ها و سالهای گذشته، دیگر چیزی جهت از دست دادن برای طبقه کارگر ایران باقی نگذاشته است که حال تقلای ریاکارانه نهادهای دست ساز کارگری برای تعیین سبد هزینه زندگی و طرح برخی واقعیات از سوی آنان و رسانه های حکومتی بتواند به عنوان سوپاپ اطمینان و ترمزی در مقابل مطالبه گری کارگران، اعتراضات خیابانی آنان و توده های مردم زحمتکش به جان آمده از وضعیت موجود عمل کند.
تعیین دستمزد به روال سالهای گذشته و افزایش ده – پانزده درصدی حداقل مزد کنونی، در حالی که این مبلغ در شرایط حاضر کفاف هزینه ده روز زندگییک خانوار چهار نفره را نمیدهد و تا به همینجای سال، ارزش دلار بیش از ٣٠ درصد بالا رفته است و بزودی این افزایش قیمت بر روی سفره های ما کارگران خود را نشان خواهد داد معنایش چیزی جز لگد مال کردن تمام و کمال منزلت انسانی ما کارگران، گرسنگی مفرط فرزندانمان، باز ماندن آنان از تحصیل، گسترش پدیده کودکان کار، یاس و درماندگی از گذران زندگی و افزایش خودکشی ها، گسترش پدیده زباله گردی و کارتن خوابی و تن فروشی و کلیه فروشی و سلب حق حیات از ما کارگران نیست.
از نظر ما امضا کنندگان این بیانیه و طبقه کارگر ایران، اعضای شورایعالی کار از نماینده های دست ساز کارگری تا نماینده های کارفرمایان و وزیر کار با معرکه گیریهایی که بر سر تعیین سبد هزینه و حداقل مزد انجام میدهند و دست آخر امضای خود را به پای حداقل مزد چندین برابر خط فقر میگذارند همگی شریک جرم مصائب بی شماری هستند که با حداقل مزد زیر خط فقر، زندگی میلیونها خانواده کارگری را در خود فرو می برد.
این واقعیت عریان که نماینده های مجلس و مدیران دم و دستگاه دولتی و نهادهای شبه دولتی و وابسته به حوزه قدرت از حقوقهای نجومی برخوردارند و غارت و چپاول ثروتهای اجتماعی توسط آنان بیداد میکند و در این طرف، حکومتگران برای برخورداری ما کارگران از یک زندگی بخور و نمیر هزار و یک بهانه می تراشند و صدها میلیارد تومان خرج نیروی سرکوب برای به تمکین واداشتن ما به زندگی با دستمزد چندین برابر خط فقر میکنند، فقط یک راه پیش پای ما کارگران میگذارد و آن سازماندهی و دست بردن به اعتصابات و اعتراضات سراسری است.
اعتراضات و اعتصابات محلی و سراسری برای دست یابی به دستمزدی مطابق با استانداردهای زندگی امروز بشر حق مسلم ما کارگران است و ما امضا کنندگان این بیانیه بدینوسیله با تاکید بر تداوم وتشدید مبارزاتمان علیه تصویب حداقل مزد چندین برابر زیر خط فقر، از عموم کارگران در سراسر کشور، بویژه کارگران صنایع کلیدی همچون نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع خودروسازی و فولاد و معادن نیز میخواهیم تا به نحو مقتضی و از طریق تجمع در محل کار و یا اعتصاب و اعتراض خیابانی بطور متحدانه ای خواهان افزایش حداقل مزد بر مبنای سبد هزینه که امروزه ٥میلیون تومان است، بشوند.
همچنین، ما تشکلهای مستقل کارگری امضا کننده این بیانیه به عنوان نماینده بخشهایی از طبقه کارگر ایران و فریاد حق خواهی میلیونها کارگر، با هشدار به حکومتگران که با نادیده گرفتن خیزشهای مردمی علیه گرانی و فقر و فلاکت، همچنان سیاست تحمیل حداقل مزد چندین برابر زیر خط فقر را دنبال میکنند اعلام میداریم دیگر دوران روال تاکنونی تعیین حداقل مزد و تحمیل فقر و فلاکت به طبقه کارگر ایران به سر آمده و بدیهی است پیشبرد هرگونه سیاستی جز پایان دادن به فقر و فلاکت و تمکین به مطالبات بر حق ما کارگران، با خیزشهای بزرگتر و زیر و رو کننده تری از سوی طبقه کارگر و عموم توده های زحمتکش مردم ایران مواجه خواهد شد.
پنجم اسفند ماه ١٣٩٦
اسامی تشکلهای مستقل کارگری امضا کننده به ترتیب حروف الفبا: اتحادیه آزاد کارگران ایران – انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه – سندیکای نقاشان استان البرز – کانون مدافعان حقوق کارگر – کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای مستقل کارگری ایران
جوانمیر مرادی: با اعلام ملی شدن خط فقر، این بلای خانمان سوز نیز مقدس گردید!
منافع ملی، امنیت ملی، پول ملی، سرمایه داری ملی و هر پدیده دیگری که توسط متفکران طبقه حاکمه بر اساس پاسداری از منافع خود در مقابل تعرض و سرپیچی فرودستان جامعه، باور و تئوری تقدیس آن خلق می شود و با بکارگیری ابزارهای سیستم حکومتی و دولتی، سعی در تبدیل آن به باور عمومی دارند، چنانچه مورد پذیرش و پرستش عموم جامعه قرار نگیرد، افراد جامعه به جرم تابو شکنی و بی احترامی به مقدسات تراشیده شده ملی و غیره با برخورد قهرآمیز صاحبان قدرت مواجه می گردند.
طی چهل سال گذشته، هر گونه اعتراض به پایمال شدن حقوق اجتماعی و هر مطالبه ای توده ای که منافع اقلیت صاحب قدرت و سرمایه را به مخاطره انداخته است، دستگاههای فکری و ایدوئولوژیکی طبقه حاکمه، اعتراضات و خواستهای عمومی را به بهانه های تعرض به ارزش ها ی ملی و مذهبی و غیره مستوجب سرکوب و مجازات دانسته و به اعمال سرکوبگرانه خود مشروعیت بخشیده اند.
تلاش صاحبان قدرت در محدوده جغرافیائی تحت حاکمیت خود برای تبدیل ایران به سرزمین مجزا و بریده از دنیا که بتوان هر بلائی را سر کارگر، معلم، مزدبگیر کم درآمد، زن و جوانش آورد و بتوانند به خواستهای توده ای به بهانه اینکه اینجا ایران است و قوانین، سنتها و باورهای منحصر خود را دارد، دهن کجی کنند، دوره ای چهل ساله را پشت سر گذاشته است. اعتصاب کارگر به خاطر به خطر انداختن امنیت و آرامش کارفرمایان زورگو و غاصب و دزدان و چپاولگران، حرام اعلام کردند، به زور حجاب را بر سر زنان که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند، کردند، آزادی های اجتماعی ممنوع و حرام اعلام گردید و سرپیچی از هر یک از این خط و نشان ها مطابق قانون نوشته منحصر درون مرزهای ملی سزاوار سرکوب و زندان و شکنجه گردید.
اکنون و در هنگامه پایان سال، زمان تعیین حداقل دستمزد برای کارگران، «میدری» معاون وزیر کار، اندیشه «من درآوری» اقتصاددانان ملی در مورد خط فقر را معرفی می کند. خط فقر تازه کشف شده، آخرین حیله ای است که می خواهند با آن رسما عیار معیشت کارگران را از آنچه که تا حالا کاهش داده اند، کمتر و سبک تر کنند. ٧٠٠ هزار تومان براییک خانواده ٥ نفره عیار جدید خط فقر ملی تعیین کرده اند و انتظار دارند دهها میلیون انسان با شنیدن واژه مقدس «ملی» از جا برخیزند و هورا بکشند تا کارفرمایان و دم و دستگاههای مدافعشان آسوده خاطر به چپاول و غارتشان بپردازند. سالیان سال است کارگران برای افزایش حداقل دستمزد به میزان بالای خط فقر با مخالفت شورای عالی کار به بهانه های عدیده بی اساسی مانند «جنگ، اولویت سازندگی، تحریم، رکود اقتصادی و ضرورت حمایت از تولید ملی» همراه با سرکوبگری های همه دستگاههای حکومتی مواجه هستند. اما طی این سالیان طولانی گرچه همچنان دستمزد، پنج برابر زیر خط فقر است، ولی مبارزات کارگری بر سر افزایش مزد مطلوب خود بی وقفه ادامه داشته و هر ترفند و فریبکاری طرف مقابل خنثی گردیده است.
حالا بعد از خیزش سراسری و خیابانی مردم برای کسب حقوق دهها سال پایمال شده خود که کارگران، بیکاران و آسیب دیدگان از فقر و بیکاری بخش اعظم شرکت کنندگان را تشکیل می دهند و این خود، موقعیت کارگران را در رویاروئی طبقاتی، توان بیشتری بخشیده است، آخرین امید کارفرمایان و مدافعان آنان به «تاس» خط فقر ملی بسته شده است.
به طور حتم چسباندن واژه ملی به واژه شوم فقر، از جانب مقامات و تئوری پردازان خدوم سرمایه داران و کارفرمایان به عنوان آخرین بخت آزمائی جهت فریب کارگران نیز با باخت همراه خواهد بود. عموم جامعه و بخصوص کارگران با این نوع فریبکاری های به اصطلاح برانگیزاننده احساسات قومی، ملی و مذهبی کاملا آشنا هستند و به تجربه یافته اند که از این مقدسات چیزی غیر از فقر، نابرابری، تبعیض و بستن دهان که از جانب طبقه حاکمه به زور بر اکثریت جامعه تحمیل شده، نصیبشان نمی گردد ولی اقلیت صاحب ثروت و قدرت از هر امکان و مجالی برای بهره برداری خود برخوردار است.
ما کارگران همچنانکه تا به امروز فریب بازیها نخورده ایم و حق زندگی شایسته انسان امروزی مطابق با استانداردهای مدرن را مطالبه و خواست فوری خود در مقابل هر نوع اولویت، ضرورت و ملزومات چرخش تولید و نجات اقتصاد بحرانی و تأمین سود سرمایه داران، قرار داده ایم و از مبارزه برای تحقق این خواست انسانی و ضروری دست بر نداشته ایم، در ادامه نیز با توان بیشتر تا دست یابی به تمامی خواستهای خود مبارزه خواهیم کرد. اقتصاددانان جیره خوار و مقامات هر طور که مایلند عیار معیشت را پایین بیاورند. معیار ما رفاه، آرامش و آسایش است و تا رسیدن به آن از پای نخواهیم نشست.
جوانمیر مرادی٢٥/١١/٩٦
ادامه اعتصاب کارگران بخشهای مختلف شکت نیشکر هفت تپه
در پی اعتصابات کارگران بخشهای مختلف کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که از روز چهارشنبه گذشته بطور مداوم ادامه دارد دیروز چهارم اسفند ماه کارگران قسمت تجهیزات مکانیکی شرکت که تعداد آنها بیش از یکصد نفر است بطور یکپارچه ای در اعتراض به جابجائی های مدیریتی و گماردن مدیران ضد کارگر دست به اعتصاب زدند.
در پی این اعتصاب یکی از مدیران ارشد شرکت به نام سیفوری تلاش کرد با تهدید و ارعاب کارگران را وادار به شکستن اعتصاب کند اما با عکس العمل تند آنان نهایتا ناچار به فرار از کارخانه شد و کارگران در ادامه اعتراض خود که به ساختمان مدیریت کشیده شد موفق شدند با جلوگیری از منصوب کردن مدیر جدید برای قسمت تجهیزات مکانیکی به خواست خود دست یابند.
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه این اعتصابات در شرکت نیشکر هفته از صبح امروز کارگران بخشهای دفع آفات، بخش تولید شکر و تجهیزات مکانیکی دست به اعتصاب زده اند و همزمان کارگران بازنشسته آذر ماه نیز وارد محل کارخانه شده و همراه با دیگر کارگران در مقابل محل کوره بخار کارخانه دست به تجمع زده اند. کارگران اعتصابی شرکت نیشکر هفت تپه خواهان تکمیل پرداخت حقوق اذر ماه همه کارگران و پرداخت کامل حقوق ماههای دی و بهمن و عیدی و پاداش خود هستند.
کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه خواهان واریز٤ درصد از بیمه خود به حساب سازمان تامین اجتماعی هستند تا سیکل بازنشستگی شان تکمیل شود. در حال حاضر این کارگران از آنجا که از آذر ماه سالجاری بازنشسته شده اند از کارفرما حقوقی دریافت نمیکنند و از سوی دیگر بدلیل عدم واریز٤ درصد سهم بیمه کارفرما به صندوق سازمان تامین اجتماعی این سازمان نیز از بازنشسته کردن آنان خودداری میکند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – پنجم اسفند ماه ١٣٩٦
تجمع بازنشستگان و اعتصاب نی برها و نیروهای پیمانکاری اقبالی در شرکت نیشکر هفت تپه
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، صبح امروز کارگران نی بر و کارگران پیمانکاری اقبالی در شرکت نیشکر هفت تپه دست به اعتصاب زده و خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدند.
این کارگران هنوز حقوق آذر ماه خود را دریافت نکرده اند و کارفرما همچنان از پرداخت حقوق آذر ماه آنان خودداری میکند. تداوم عدم پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران نیشکز هفت تپه در حالی ادامه دارد که کارفرما در راستای تشدید تحمیل بی حقوقی بیشتر به کارگران در صدد بازگرداندن سیامک افشار به عنوان قائم مقام مدیر عامل کارخانه و آوردن بقیه اعضای تیم مدیریتی شرکت است که در پی اعتصاب شش روزه کارگران در آذر ماه سالجاری با اعتراضات آنان از کار بر کنار شده بودند.
بنا بر این گزارش، صبح امروز در پی اعتصاب کارگران پیمانکاری اقبالی و نی بر، کارگران بازنشسته شرکت نیز که در آذر ماه سالجاری بازنشسته شده بودند دست به تجمع در مقابل نیروگاه برق کارخانه و کوره بخار با قصد خاموش کردن آنها زدند اما با مذاکراتی که انجام شد همه آنان در نمازخانه شرکت حضور پیدا کردند و طی مذاکراتی که بین آنان و اسدی جانشین قائم مقام مدیر عامل کارخانه انجام شد وی وعده پرداخت ٤ درصد سهم بیمه کارگران به سازمان اجتماعی را جهت تکمیل سیکل بازنشستگی آنان داد.
بنابر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، در پایان شیفت کاری امروز هیچیک از مسئولین کارخانه وعده ای را برای پرداخت حقوق آذر ماه کارگران نی بر و اقبالی نداد و آنان نیز به اعتصاب خود ادامه دادند. همچنین کارگران بازنشسته نیز اعلام کرده اند در صورت عدم تحقق وعده های داده شده اعتراضات خود را ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم اسفند ماه ١٣٩٦
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در چهارمین روز اعتصاب خود، دست به تجمع در مقابل استانداری خوزستان زدند
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در چهارمین روز اعتصاب و در پی بی توجهی کارفرما به خواستهایشان دست به تجمع در مقابل استانداری خوزستان زده اند.
روز دوشنبه هفته جاری در دومین روز اعتصاب کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی، “گزینی” یکی از اعضای هیات مدیره این شرکت با حضور در جمع کارگران اعلام کرده بود: مالک جدید شرکت(موسوی)هیچگونه پولی جهت پرداخت دستمزدهای شما ندارد و میبایست تا سال آینده برای دریافت دستمزدهای معوقه خود صبر نمائید.
بنا بر این گزارش، بدنبال این اظهارات از سوی “گزینی” و پایان صحبتهای وی، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در همان روز دوشنبه طی فراخوانی اعلام کردند امروز چهارشنبه در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی خواهند زد.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز خواهان پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت عیدی و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب هستند.
گزارش تکمیلی تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان
بنا بر گزارشهای ارسالی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در چهارمین روز اعتصاب و در پی بی توجهی کارفرما به خواستهایشان دست به تجمع در مقابل استانداری خوزستان زدند.
در این تجمع که تا ساعت ١٤ ظهر طول کشید صدها نفر از کارگران این مجتمع شرکت داشتند و بطور مرتب شعار میدادند. با اینحال هیچیک از مسئولین استانداری پاسخگوی خواستهای کارگران نشدند و آنان اعلام کردند همچنان طی فردا و پس فردا، اعتصاب و جلوگیری از بارگیری محصولات کارخانه را ادامه خواهند داد و با توجه به اینکه در دو روز آینده استانداری تعطیل است در مورد چگونگی تشدید اعتراضات خود، اوایل هفته آینده تصمیم گیری خواهند کرد.
روز دوشنبه هفته جاری در دومین روز اعتصاب کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی، “گزینی” یکی از اعضای هیات مدیره این شرکت با حضور در جمع کارگران اعلام کرده بود: مالک جدید شرکت(موسوی)هیچگونه پولی جهت پرداخت دستمزدهای شما ندارد و میبایست تا سال آینده برای دریافت دستمزدهای معوقه خود صبر نمائید.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز خواهان پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن، تعیین تکلیف چگونگی پرداخت حقوق اسفند ماه و عیدی، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، برقراری بیمه تکمیلی پرسنل و ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب هستند.
گروه ملی صنعتی فولاد اهواز از شرکتهای متعلق به گروه سرمایهگذاری امیرمنصور آریا بوده است که پس از ماجرای اختلاس ٣ هزار میلیاردی، مدیریت موقت آن به قوه قضاییه واگذار و سپس مالکیت آن به بانک ملی بابت مطالباتش از مالک قبلی منتقل و نهایتا مالکیت آن در آبانماه سالجاری از بانک ملی به سید عبدالرضا موسوی مدیرعامل شرکت هواپیمایی زاگرس واگذار شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم اسفند ماه ١٣٩٦
چگونه فولاد آبدیده شد؟
«کارگران فولاد اهواز» که ماههاست شب و روزشان، با نوشتن «مشق هایِ جریمهِ نداری» و شنیدنِ «هِق هِقِ سفره های خالی» می گذرد (امروز که قصه شان به «غُصه کارد و استخوان» رسیده ) ناگهان از «کُنج فراموشی» و از « پرده خاموشی» درآمدند.
* آخر کجایِ دنیا رسم است که وقتی هر شب خوابِ«یک لقمه نان و پنیر و سبزی» و «یک پیاله آب خنک» را می بینی و عاشقانه ترین شعرت پُر است از «اندوه نان»- به تو بگویند : «خدا بزرگ است؛ حالا برو تا ماه بعد…!؟»
*کجای دنیا رسم است که کارگران یک مملکت سوار «قایقِ شکستهِ معاش» بشوند و با «دیدگانِ بارانیِ کودکانشان» و «چشمانِ خیسِ همسرانشان» – به «دریای آش وُ لواش» برسند!؟
* جز این خراب شده، کجای دنیا رسم است که به تو بگویند: گوشه همین «قالی پوسیده» و گوشه همین «تخت شکسته» و کُنج این «روزهای خاکستری» بنشین و حیاط خانه را با همین «دلِ شکسته»- آب و جارو کن و برو تا خرداد سالِ بعد!؟
* تا کِی منتظر باشیم که «سهم تنفس مان» از «هوای آزاد و پاک» را با ترازوی کسانی وزن کنیم که حق نفس کشیدن را حتی به روی «ماهی گُلیِ سفره عید» بسته اند!؟
* تا کی در این «کبوتر کُشان» وُ « قناری سوزان» وُ «جامه دران» دست روی دست بگذاریم و روزی صد بار در دل بگوییم: خدا کریم است؛ شاید فردا پس فردا تمام خانه از بوی «کوبیده و ریحان» پُر شود و «نعش بچه هامان» بر «مزار سفره» نیافتد!؟
* تا کِی می خواهیم «پنهان و سربزیر» در «صف سکوت و نان» این پا و آن پا کنیم و فریاد نزنیم: ما به پایانِ قصه «کارد و استخوان» رسیده ایم؛ ما به شروع قصه « چگونه فولاد آبدیده شد» رسیده ایم !؟