اختلاف آلمان و فرانسه بر سر ریاست بعدی کمیسیون اروپا

ر جریان دیدار رهبران اتحادیه اروپا در پی انتخابات پارلمان اروپایی، فرانسه و آلمان در مورد اینکه چه کسی باید مسئولیت پست کلیدی ریاست کمیسیون اروپا را به عهده گیرد دچار اختلاف نظر شده اند.

در انتخابات پارلمان اروپایی احزاب اصلی میانه اکثریت خود را از دست دادند و سبزها و ملی گرایان بر شمار کرسی های خود افزودند.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان می خواهد مانفرد وبر، نامزد راست میانه، ریاست کمیسیون اروپا را به عهده گیرد.

اما امانوئل مکرون از آقای وبر حتی به عنوان یکی از امیدهای کسب این پست مهم نام نبرد.

آنها روز سه شنبه در جریان نشستی در بروکسل اظهار نظر می کردند، که فرصتی برای رهبران اتحادیه اروپا برای بحث درباره منظره جدید سیاسی این بلوک و نحوه اشغال پست های کلیدی آن بود.

در این انتخابات که نتایج آن یکشنبه شب مشخص شد گروه هایی سر کار آمده اند که بیش از پیش دچار شکاف هستند.

دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا، گفت که برگزیت (طرح خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) از دلایل این نتیجه است که بیشتر رای دهندگان از احزاب طرفدار اتحادیه اروپا حمایت کردند.

او گفت: “اروپایی ها با دیدن آثار عملی فرآیند برگزیت، به نتیجه گیری می پردازند. برگزیت واکسنی مقابل پروپاگاندای ضد اتحادیه اروپا و اخبار جعلی بود.”

ترزا می نخست وزیر بریتانیا در این گفت و گوها شرکت داشت اما آقای توسک گفت که برگزیت موضوع بحث نبود.

گام بعدی برای کمیسیون اتحادیه اروپا

این کمیسیون وظیفه اعمال مقررات اتحادیه اروپا و تهیه پیش نویس قوانین آن را به عهده دارد. ریاست این نهاد هم اکنون به عهده ژان کلود یونکر است که به پایان دوره پنج ساله کاری اش نزدیک می شود.

آقای یونکر در سال ۲۰۱۴ به عنوان نامزد حزب راست میانه “ای پی پی” رئیس کمیسیون اروپا شد. ای پی پی در آن انتخابات اکثریت را به دست آورد.

اما کسب این مقام این بار برای آقای وبر نامزد “ای پی پی” که آلمانی است خیلی دشوارتر است. شمار کرسی های این حزب از ۲۱۷ کرسی به ۱۸۰ کاهش یافته است. پارلمان اروپایی ۷۵۱ کرسی دارد.

با این حال “ای پی پی” (حزب مردم اروپا) همچنان بیشترین کرسی ها را در اختیار خواهد داشت.

سایر نامزدها

چند نفر دیگر از جمله میشل بارنیه مذاکره کننده برگزیت که فرانسوی است، مارگرت وستاگر اهل دانمارک و فرانتز تیمرمانز نامزد چپ میانه از هلند برای این پست رقابت می کنند.

سایر مقام های اتحادیه اروپا که امسال جایگزین خواهند شد اینها هستند: دونالد توسک رئیس شورای اروپایی (لهستانی)؛ ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپایی (ایتالیایی) و فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی (ایتالیایی).

مقام های ارشد بعد از مذاکرات طولانی در روز اول نوامبر پست ها را اشغال خواهند کرد. البته کار رئیس شورای اتحادیه اروپا روز اول دسامبر شروع می شو

اینرا هم بخوانید

تظاهرات گسترده در قامیشلی سوریه علیه حکم اعدام وریشه مرادی

هزاران نفر از ساکنان قامیشلی، مرکز مناطق خودگردان شمال و شرق سوریه (روژآوا)، در اعتراض …