اخراج مقام‌های ارشد ایران؛ مرزبانی کانادا بررسی ۱۶ مورد را تایید کرد

BBC

مرزبانی کانادا در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی بررسی ۱۶ پرونده مهاجرت را در ارتباط با اخراج مقام‌های ارشد حکومت ایران تایید کرده است، که از این میان یک نفر اخراج شده و بقیه یا تحت بررسی است یا بررسی خواهد شد.

شبکه خبری گلوبال نیوز کانادا روز جمعه گزارش داد که یک مقام ارشد دیگر جمهوری اسلامی ایران که در کانادا سکونت دارد شناسایی شده است.

گلوبال نیوز این خبر را به نقل از مقام‌های سازمان خدمات مرزی کانادا که از آنها نام نبرد منتشر کرده است.

سازمان خدمات مرزی کانادا به بی‌بی‌سی فارسی گفت به دلیل مقررات حریم خصوصی درباره جزئیات پرونده‌های تحت بررسی اطلاعاتی منتشر نمی‌کند.

این پرونده‌ها محصول سیاستی است که در نوامبر ۲۰۲۲ اتخاذ شد و مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران را از ورود به کانادا منع می‌کرد. آن سیاست پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در جریان بازداشت توسط گشت ارشاد ایران اعمال شد.

سلمان سامانی، قائم مقام سابق وزیر کشور در دولت حسن روحانی، یکی از این افراد است و پیش از این از کانادا اخراج شده است.

البته برخی از خانواده‌های قربانیان خشونت‌ حکومت ایران، از جمله سرنشینان هواپیمای اوکراینی که با موشک‌های سپاه سرنگون شد، معتقد بودند آقای سامانی باید به جای اخراج بازداشت می‌شد.

به جز مورد سلمان سامانی، سازمان خدمات مرزی کانادا به بی‌بی‌سی فارسی گفت جلسات استماع برای اخراج هفت نفر که مظنون هستند مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران باشند هم اکنون در جریان است و دستور اخراج دو نفر قبلا صادر شده است.

سازمان خدمات مرزی کانادا در پاسخ به سوال بی‌بی‌سی در این باره نوشت که پرونده ۱۵ نفر از کسانی که در کانادا هستند تسلیم هیات مهاجرت و پناهندگی کانادا (آی‌آربی) شده یا خواهد شد تا در مورد غیرمجاز بودن حضور آنها در این کشور تصمیم بگیرد.

این سازمان گفت که درخواست بررسی اخراج ۹ نفر را تحویل داده است و مقدمات ارسال باقی موارد هم در جریان است تا تاریخ جلسات استماع برای آنها در «آی‌آربی» تعیین شود.

سازمان خدمات مرزی کانادا نوشت: «جلسات استماع در مورد غیرمجاز بودن حضور دو فرد کامل شده که به تصمیم بخش مهاجرت منجر شده است: حضور هر دو به خاطر آنکه مقام‌های ارشد (حکومت ایران) هستند غیرمجاز شناخته شد و دستور اخراج آنها صادر شد.»

این سازمان همچنین به بی‌بی‌سی گفت که تا روز ۱۵ اکتبر امسال تقریبا ۱۷ هزار و ۸۰۰ درخواست ویزا بررسی شده تا اطمینان حاصل شود ورود آنها به کانادا مطابق با قوانین و مقررات است. در این میان ۸۴ ویزا از سوی سازمان امور مهاجرات کانادا (آی‌آرسی‌سی) لغو شده است.

به گزارش گلوبال نیوز، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، روز جمعه گفت: «ما تدابیر قابل توجهی برای مقابله با تاثیر رژیم آدم‌کش ایران در کانادا و پاسخگو شناختن آن اتخاذ کرده‌ایم.»

او گفت که سازمان‌های فدرال کانادا تلاش می‌کنند مطمئن شوند که کانادا «پناهگاه کسانی نیست که به دنبال بی‌ثبات کردن اقتصاد ما و کشور ما هستند و به خانواده‌های کانادایی آسیب می‌رسانند.»

پیشتر گزارش شده بود که امسال برای مجید ایران‌منش و سید سلمان سامانی حکم اخراج صادر شده است. این دو احتمالا همان کسانی هستندکه سازمان خدمات مرزی کانادا می‌گوید حکم اخراج آنها قبلا صادر شده است.

به جز سلمان سامانی که اخراج شد، مجید ایران‌منش هم کانادا را ترک کرده است.

پیشتر در سال جاری میلادی مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا، تایید کرده بود که درخواست اقامت دائم فرزند محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، هم رد شده است.

او در ماه فوریه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که درخواست اسحاق قالیباف «رد» شده و اضافه کرده که «رژیم ایران در اقدامات تروریستی و نقض حقوق بشر» دست دارد.

دولت کانادا که بیش از یک دهه است روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرده، بهار گذشته سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی طبقه‌بندی کرد.

پیش از آن جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در مهر ماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که از این پس، ۵۰ درصد اعضای ارشد، درجه‌داران عالی‌رتبه و افسران سپاه پاسداران که شامل حدود ۱۰ هزار نفر می‌شود، اجازه نخواهند داشت وارد کانادا شوند.

آقای ترودو در یک نطق تلویزیونی گفت: «ما فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحت سخت‌گیرانه‌ترین بخش قوانین مهاجرت و پناهندگی قرار می‌دهیم.»

نخست وزیر کانادا گفت این سخت‌گیرانه‌ترین مجازاتی است که در قوانین کانادا وجود دارد و تاکنون تنها برای موارد بسیار جدی «جنایت علیه بشریت» و «نسل‌کشی» چون فجایع روی داده در بوسنی و هرزگوین و روآندا مورد استفاده قرار گرفته بود.

سیاست آن سال کانادا چند روز پس از آن اعلام شد که ده‌ها هزار نفر از ایرانیان ساکن این کشور در شهرهای بزرگ این کشور چون تورنتو، ونکوور، مونترال، لندن (اونتاریو) و کِبِک در حمایت از اعتراضات سراسری وقت ایران تظاهرات کردند.

قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی و ممنوع کردن ورود مقام‌های جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران به خاک کانادا و اقامت در این کشور، از خواسته‌های اصلی بخش بزرگی از ایرانیان مقیم کانادا در چند سال اخیر بوده است.

اینرا هم بخوانید

اجرای حکم اعدام حمید حسین‌نژاد حیدرانلو موقتا متوقف شد. تجمع جمعی از زندانیان سیاسی سابق مقابل زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به حکم اعدام!تصاویر

*عثمان مزین وکیل حمید حسین‌نژاد حیدرانلو خبر از اجرا نشدن حکم اعدام وی داده و …