ادامه بمباران غزه. آوارگی صدها هزار نفر در خان یونس. وضعیت انسانی فاجعه‌بار

*رادیو فردا:گزارشی از وضعیت انسانی فاجعه‌بار در نوار غزه

در شرایطی که اسرائیل روز سه‌شنبه را نیز با بمباران باریکه غزه آغاز کرد، سازمان‌های بشردوستانه و امدادی بین‌المللی از اینکه این منطقه محاصره‌شده به‌زودی دچار بیماری‌های همه‌گیر و قحطی شود، ابراز نگرانی می‌کنند.

خبرگزاری فرانسه نوشته که درگیری‌ها در روز سه‌شنبه، ۲۱ آذر در مرکز غزه شدت گرفته و شاهدان عینی از حملات مرگبار اسرائیل در جنوب غزه خبر می‌دهند.

خبرگزاری رسمی فلسطین وفا اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل دست‌کم ۱۲ نفر را در شهر رفح در نزدیکی مرز مصر، جایی که ده‌ها هزار نفر در جستجوی سرپناه هستند، کشت.

در حملات روز دوشنبه، شهر اصلی جنوب غزه، خان یونس، که اکنون مرکز درگیری‌هاست، هدف قرار گرفت.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، اواخر روز دوشنبه گفته بود که «حماس در آستانه انحلال است. ارتش اسرائیل آخرین سنگرهای خود را تصرف می کند».

جنگ غزه با حمله گروه افراطی حماس در هفتم اکتبر به شهرک‌های اسرائیلی آغاز شد که بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را به عنوان گروگان به غزه برد.

به گفته وزارت بهداشت فلسطینی نیز، پاسخ حملات اسرائیل به این حمله، به اندازه‌ای شدید بود که بخش اعظم غزه را به ویرانه تبدیل کرده و دست کم ۱۸ هزار و ۲۰۰ نفر را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشته است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که ۱.۹ میلیون نفر از ۲.۴ میلیون نفر از ساکنان غزه، به‌دلیل جنگ آواره شده‌اند که نیمی از آنها کودک هستند.

جنگ و بمباران شدید در جنوب، جایی که اسرائیل قبلاً از غیرنظامیان خواسته بود برای در امان بودن، به آنجا بروند، باعث شده است که فلسطینی‌های آواره، جایی برای رفتن نداشته باشند.

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت که غیرنظامیان غزه با وضعیت فاجعه باری روبرو هستند و تخریب این منطقه را با تخریب آلمان در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

به گفته آژانس بشردوستانه سازمان ملل، اماکن ارائه‌کننده خدمات بهداشتی در این منطقه ویران شده است و تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه با ظرفیتی محدود کار می‌کنند.

در مرکز غزه، بیمارستان الاقصی روز دوشنبه پس از حملات اسرائیل به اردوگاه آوارگان المغازی، مملو از قربانیان از جملو تعداد زیادی کودک زخمی شد.

با تمام شدن لوازم اولیه و وخامت شرایط بهداشتی، زنان و دختران در رفح به خبرگزاری‌ها گفته‌اند که مجبور شده‌اند از تکه‌های پارچه در دوره‌های قاعدگی خود استفاده کنند.

گزارش‌ها حاکی از نبود شیر، آب، نان، پوشک و برق در نواز غزه است.

اسرائیل با آنکه با فشار فزاینده برای صدور اجازه دسترسی بیشتر غیرنظامیان به خدمات بشردوستانه مواجه است، اعلام کرده که هیچ گذرگاه مستقیم جدیدی باز نخواهد شد.

*در خان یونس، جایی که صدها هزار نفر از غزه به دنبال سرپناه هستند، تانک‌های اسرائیلی به سمت مرکز شهر در حرکت هستند.

مجمع عمومی سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) به قطعنامه‌ای رای خواهد داد که خواستار آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه است.چنین قطعنامه‌هایی الزام‌آور نیستند. با این حال رای این مجمع می‌تواند معیاری قدرتمند برای ارزیابی افکار جهانی باشد.

رای‌گیری در مجمع عمومی پس از آن صورت می‌گیرد که آمریکا آخرین قطعنامه پیشنهادی آتش‌بس در شورای امنیت را وتو کرد و بریتانیا نیز به آن رای ممتنع داد. این اقدام با واکنش منفی نهادهای امدادرسان، فعالان حقوق بشر و بسیاری دیگر از نهادها و گروه‌های سیاسی و اجتماعی مواجه شد.

روز گذشته یک هیئت متشکل از نمایندگان کشورهای عضور شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بازدید به مرز مصر با غزه در گذرگاه رفح رفتند. آمریکا و فرانسه و گابن نماینده‌ای به این هیئت نفرستادند.اسرائیل این اقدام را «شرم‌آور» خواند.

در چند ساعت گذشته گزارش‌ها حاکی از تشدید بمباران و جنگ در غزه و یورش‌ها و حملات نیروهای امنیتی و نظامی به کرانه باختری اشغالی بوده است.

  • به گزارش خبرگزاری فلسطینی وفا، اسرائیل در جنوب غزه شهر رفح را هدف حملات هوایی قرار داده است.
  • در خان یونس، جایی که صدها هزار نفر از غزه به دنبال سرپناه هستند، تانک‌های اسرائیلی به سمت مرکز شهر در حرکت هستند.
  • ارتش اسرائیل هم اعلام کرد در ساعات گذشته تعدادی از سربازانش در جنوب غزه به شدت مجروح شده‌اند.
  • اسرائیل همچنین به بمباران مناطق شمالی این منطقه ادامه داده است، جایی که ارتش می‌گوید آخرین پایگاه‌های حماس در جبالیا و شجاعیه را محاصره کرده است.
  • خبرگزاری‌های فلسطینی گزارش دادند در شبانه‌روز گذشته یورش‌ها و دستگیری در چندین شهر کرانه باختری ادامه داشته است. نهادهای فلسطینی تصاویری منتشر کرده‌اند که سربازان اسرائیلی در حال یورش به اردوگاه آوارگان جنین در کرانه باختری اشغالی‌اند.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

آمریکا می‌گوید بندر «راس‌عیسی» سوخترسانی به حوثی‌ها را «منهدم کرده است»

ارتش آمریکا در ادامه حملاتش به حوثی‌ها در یمن اعلام کرد که بندر کلیدی «راس‌عیسی» …