ادامه درگیری‌ها در شمال شرق سوریه؛ ٢٢٠ کشته طی ٢٣ روز.آمریکا از زمین و هوا تجهیزات نظامی به سوریه ارسال کرد

«قسد»: جنگنده‌های ترکیه اطراف سد «تشرین» و شهر دیرحافر را هدف ٨ حمله قرار دادند.

خبرنگار «العربیه»، شنبه 15 دی، خبر داد که درگیری‌های پراکنده میان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و گروه‌های مسلح تحت حمایت ترکیه، در حومه جنوبی و شرقی شهر منبج ادامه دارد. «قسد» نیز گزارش داد جنگنده‌های ترکیه طی هشت حمله هوایی، اطراف سد «تشرین» و شهر دیرحافر را هدف قرار داده‌اند.

این درگیری‌ها که 23 روز به طول انجامیده است، تاکنون 220 کشته برجای گذاشته است. از این تعداد، 62 نفر از نیروهای قسد کشته شده‌اند.

در حالی که درگیری‌ها ادامه دارد، نیروهای قسد همچنان کنترل کامل استان الحسکه و مناطق شرقی و شمالی دیرالزور را در دست دارند.

مذاکرات و رایزنی‌ها میان نیروهای قسد و دولت جدید سوریه به ریاست احمد الشرع در دمشق در جریان است. این مذاکرات با هدف دستیابی به توافق میان دو طرف برگزار می‌شود. احمد الشرع پیش‌تر تأکید کرده بود که تمامی گروه‌های مسلح در سوریه، از جمله نیروهای قسد، باید سلاح‌های خود را تحویل دهند و به وزارت دفاع سوریه بپیوندند.

*آمریکا از زمین و هوا تجهیزات نظامی به سوریه ارسال کرد

با ادامه تنش‌ها میان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و گروه‌های مسلح وابسته به ترکیه در شمال شرقی سوریه، یک هواپیمای باربری نظامی در پایگاه آمریکایی شهر الشدادی، واقع در جنوب حسکه فرود آمد.

به گزارش «دیدبان حقوق بشر سوریه»، این هواپیمای باربری که شب جمعه وارد پایگاه الشدادی شد، تجهیزات نظامی و تدارکاتی را از عراق به این منطقه انتقال داده است.دیدبان حقوق بشر سوریه تأکید کرد که این اقدام در ادامه روند تقویت پایگاه‌های نظامی آمریکا در شمال و شرق سوریه صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارش این نهاد، ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا همچنان در حال ارسال تجهیزات نظامی از طریق زمین و هوا به این مناطق است.

به گفته «دیدبان»، پیشتر نیز تجهیزات نظامی پیشرفته و سلاح‌های مدرن همراه با یک هواپیمای باربری و یک بالگرد نظامی وارد پایگاه خراب الجیر در شمال حسکه شده بود. این تجهیزات نیز از عراق به منظور تقویت پایگاه‌های آمریکایی و ارسال کمک به شهر کوبانی انتقال یافته است.

پنتاگون: برنامه‌ای برای ساخت پایگاه در کوبانی نداریم

در همین حال، وزارت دفاع آمریکا گزارش‌های مبنی بر ساخت پایگاه جدید آمریکا در کوبانی را به‌شدت رد کرد.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، تأکید کرد که آمریکا برنامه‌‌ای برای ساخت پایگاه جدید در کوبانی سوریه وجود ندارد.

یک مقام دفاعی آمریکایی نیز در گفت‌وگو با «العربیه» این موضع را تأیید کرد و گفت: «ما در حال حاضر هیچ فعالیتی را در کوبانی دنبال نمی‌کنیم یا از آن اطلاعی نداریم.»

آمریکا همچنان از نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) حمایت کرده و آن‌ها را آموزش می‌دهد. این حمایت‌ها انتقادات مکرر ترکیه را به دنبال داشته که همواره با این حمایت‌ها مخالفت کرده است. در همین راستا، درگیری میان «قسد» و گروه‌های وابسته به ترکیه از زمان سقوط نظام بشار اسد در سوریه شدت گرفته است.

امید به ادغام «قسد» در دولت جدید سوریه

مقامات آمریکایی امیدوارند که نیروهای قسد تحت نظارت دولت جدید سوریه قرار گیرند. حتی دولت جو بایدن پیشنهاد معافیت از تحریم‌ها را مطرح کرده بود، مشروط بر اینکه کردها روابط خود را با دولت اسد عادی‌سازی کنند. این اقدام با هدف جلوگیری از دخالت ایران برای حمایت از نیروهای کرد در برابر ترکیه انجام شده است.

طبق گزارش‌ها، آمریکا در حال حاضر 9 پایگاه نظامی در سوریه دارد. این پایگاه‌ها شامل پایگاه التنف در شرق حمص، دو پایگاه در حومه دیرالزور و شش پایگاه در استان حسکه است.

اینرا هم بخوانید

تقویت بودجه دفاعی و”رصد کاستی‌های احتمالی بودجه‌ای جنگ” در کمیسیون بودجه مجلس. آغاز بازسازی به شیوه رژیم

مهرداد گودروزند چگینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با خبرنگار …