ارتش آمریکا: حملات هوایی ما ۶۲ پیکارجوی الشباب را در سومالی کشته است

بی بی سی:ارتش آمریکا می‌گوید در شش حمله هوایی ۶۲ نفر از پیکارجویان گروه ‌اسلام‌گرای الشباب را در سومالی کشته است.

در بیانیه ارتش آمریکا آمده که شنبه (۱۵ دسامبر) چهار حمله هوایی انجام شد که ٣٢ پیکارجو را کشت و دیروز یکشنبه (۱۶ دسامبر) هم دو حمله دیگر انجام گرفت.

این بیانیه اضافه می‌کند در این حملات که با هماهنگی دولت سومالی انجام شده هیچ فرد غیرنظامی کشته نشده است:

“ما در کنار سومالی و شرکای بین‌المللی‌مان متعهدیم اجازه ندهیم الشباب از این پناهگاه امن سوءاستفاده کرده و توان حمله به مردم سومالی را پیدا کند.”

الشباب که با القاعده در پیوند است هنوز واکنشی نشان نداده است.

این مرگبارترین حملات هوایی در سومالی از نوامبر سال گذشته است که حملات هوایی آمریکا باعث کشته شدن صد پیکارجو شد.

دفتر روزنامه‌نگاری تحقیقی -یک نهاد غیرانفاعی که مقر آن در لندن است- می گوید از ابتدای سال ٢٠١٧ چهارصد نفر در حملات هوایی در سومالی کشته شده‌اند که از مجموع کشته‌شدگان در حملات مشابه در ده سال پیش از آن بسیار بیشتر است.

به این ترتیب در سال ٢٠١٨ تاکنون چهل حمله هوایی در سومالی انجام شده در حالیکه در سال ٢٠١٧ در کل سی و پنج حمله هوایی صورت گرفته بود.

آمریکا در جیبوتی، کشور همسایه سومالی یک پایگاه نظامی عظیم دارد و حملات خود را به سومالی از آنجا انجام می‌دهد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مارس سال ٢٠١٧ به ارتش آمریکا اختیارات بیشتری برای حمله به پیکارجویان در سومالی داد.

از سال ١٩٩٣ که هجده تکاور آمریکایی در نبرد با پیکارجویان در موگادیشو پایتخت سومالی کشته شدند -که در فیلم سقوط شاهین سیاه به تصویر کشیده شد- رئیسان جمهور آمریکا از دخالت در امور سومالی ابا داشتند.

موسسه هیرال که یک اندیشکده امور امنیتی است ماه پیش در گزارش خود نوشت که به دلیل افزایش حملات هوایی، الشباب ناگزیر شده شیوه‌ها و تاکتیک‌های خود را تغییر دهد.

این موسسه می‌گوید الشباب اکنون حملات گروهی کمتری به پایگاههای نظامی انجام می‌دهد اما حمله به دفاتر دولتی و تجاری که حاضر به پرداخت مالیات نیستند افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش اخیر خود درباره تروریسم، سومالی را “پناهگاه امن تروریست‌ها” دانست و الشباب را گروهی ارزیابی کرد که با وجود لطماتی که به آن وارد شده همچنان یک تهدید است.

الاشباب کنترل بخش‌های بزرگی از سومالی را در اختیار دارد و با بمب‌گذاران انتحاری، وسایل انفجاری، خمپاره و سلاح‌های سبک قادر است به اهداف مهم حمله کند.

اینرا هم بخوانید

نخست‌وزیر عراق: سامانه پدافندی مناسبی برای مقابله با عبور جنگنده‌های اسرائیل نداشتیم

محمد شیاع سودانی نخست‌وزیر عراق در مصاحبه اختصاصی با بی‌بی‌سی گفت «دلیل اینکه نتوانستیم مانع …