از خوزستان چه خبر؟

اخبار هفته – واحد خوزستان، کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

  ۶- ۱۳ تیر ۱۴۰۴

جمعه ۱۳ تیر:

– گزارشی از ایذه از انباشت زباله و وضعیت فاجعه بار جدولها و آبروها در  تقاطع ۳۶ متری حکایت دارد. منطقه ای که هر روز بوی تعفن و آلودگی در آنجا بیشتر شده و مردم بارها نسبت به آن اعتراض کرده‌اند. از سوی دیگر کابل های برق در کوچه های مختلف خطر آفرین است. این وضعیت اسفناک  بسیاری از شهر ها و مردم است.

پنجشنبه ۱۲ تیر:

– آلودگی شدید هوا در شهرهای مختلف خوزستان قربانی میگیرد. بنا بر گزارشات در این روز ,۱۲۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا راهی مراکز درمانی شدند! و از این تعداد بیماران قلبی و تنفسی کارشان به اورژانس کشیده شد.  آلودگی هوا یک موضوع اعتراض مردم در خوزستان است و بارها با فریاد “هوای سالم حق مسلم ماست”، تجمع  اعتراضی بر پا کرده اند.

چهارشنبه ۱۱ تیر:

– در خوزستان با یک بحران زیست محیطی روبروییم. این روز هوای هیچ شهری در خوزستان سالم و پاک گزارش نشده و بعکس گزارشات حاکی از وضع قرمز آلودگی هوا در شهرهای بسیاری بود و هشدار دهنده است. از جمله صبح این روز بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق به میزان ۲.۵ میکرون، وضعیت شهر حمیدیه با شاخص ۵۰۰ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت خطرناک قرار داشت. همچنین اهواز با شاخص ۱۶۲، ایذه ۱۵۲، باغملک ۱۸۶، دزپارت ۱۸۶ و هویزه ۱۶۷ در وضعیت قرمز و ناسالم قرار گرفتند. در این گزارشات وضعیت هوا در شهر‌های بهبهان ۱۳۳، خرمشهر ۱۱۲، دزفول ۱۰۷، رامهرمز ۱۳۶، سوسنگرد ۱۴۲، لالی ۱۵۰، ملاثانی ۱۰۷ و هندیجان ۱۲۲ برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد. حکومت اسلامی با سیاست های مخرب زیست محیطی خود زندگی را برای مردم بویژه در خوزستان غیر قابل تحمل و پر مخاطره کرده است. وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر بدون در نظر گرفتن استانداردهای علمی برای جلوگیری از مسمومیت هوا و آلودگی محیط زیست جان مردم را به خطر انداخته و موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد و مشکلات بهداشتی و زیست محیطی زیادی برای ساکنان ایجاد کرده است.  این وضعیت تاکیدی دیگر بر  اعتراضی متحدانه و گسترده برای نجات جان انسانها و این بار بخاطر هوای مسموم هوا است.

 سه‌شنبه ۱۰ تیر:

– گرما و بی تامینی، ادارات خوزستان را تعطیل کرد. استانداری خوزستان اعلام کرد که با توجه به پیش‌بینی تداوم هوای گرم و ثبت دماهایی تا مرز ۵۰ درجه سانتی‌گراد در بسیاری از مناطق استان و احتمال ورود کردوغبار با غلظت نسبتاً بالا، چهارشنبه فعالیت کلیه ادارات دولتی در سطح استان به‌صورت دورکاری انجام شود و بانک‌ها با حضور کشیک خدمات ضروری را ارائه دهند. در حالیکه مردم از اولیه ترین تجهیزات سرمایشی در منازل و در محیطهای کار محرومند، آنهم با تداوم قطعی های برق در ساعاتی از روز زندگی و کار برای مردم شاق شده و این وضعیت یک موضوع مهم اعتراض مردم است.

– امروز سه شنبه دهم تیرماه کارزار سه شنبه های نه به اعدام هفتاد و پنجمین هفته خود را در ۴۷ زندان کشور از جمله در زندانهای بهبهان و شیبان و سپیدار (بند زنان و مردان)  در اهواز در خوزستان پشت سر گذاشت.  اعضای این کارزار در بیانیه هفتگی خود با اشاره به  موج گسترده بازداشت در  شهرهای مختلف به بهانه‌های واهی سیاسی و امنیتی و در خطر بودن جان زندانیان سیاسی محکوم به  اعدام اعلام نگرانی جدی کرده و مینویسند ” ما اعضای این کارزار، همراه با مردم ایران، خواستار لغو مجازات اعدام و آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی هستیم”.

– مدیریت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اقدامی عجیب و غیر قانونی برای در اختیار گذاشتن احکام افزایش مزد سالیانه که حق مسلم و قانونی هر کارگر میباشد اقدام به اخذ تعهد منع افشای اطلاعات محرمانه شرکت نموده است. در اعتراض به این اقدام قلدرمنشانه کارفرما، کارگران مینویسند: ” هر کارگری حق دارد که در ابتدا هر سال حکم افزایش مزدی خود را دریافت نماید و این وظیفه کارفرماست که آنرا در اختیار کارگر بگذارد شاید هر کارگر بخواهد در بانک و یا دیگر مراجع ضمانت شخص دیگر را نماید مگر حکم کارگزینی از اسرار طبقه بندی شده محسوب میشود یا اسرار نظامی است که مدیریت بدینوسیله کارگر را تحقیر مینماید؟ آیا اینگونه تعهدنامه ها برای سرپوش گذاشتن به دزدیها و اختلاسهای مدیران شرکت نیست؟ آنها هستند که از ترس رسوا و برملا شدن دزدیها یشان واهمه دارند. در کدام قانون کار آمده است که یک کارگر باید برای دریافت احکام خود باید تعهدنامه امضا نماید “.

– بنا بر خبر ها هوای ۱۳ شهر خوزستان در این روز آلوده گزارش شد که از این تعداد هوای ۶ شهر در وضعیت خطرناک قرار گرفته است. آلودگی هوا در خوزستان در بخش بسیاری از سال موجب رکود کار و معیشت در این استان شده و ضربات سنگینی بر جان و زندگی مردم زده است.

دوشنبه ۹ تیر:

– از ابراهیم پارسامهر ، وکیل دادگستری و ساکن قلعه‌تل از استان خوزستان، که چند روز قبل بازداشت شده علیرغم تلاشهای خانواده خبری در دست نیست. پارسامهر در سال‌های گذشته وکالت شمار زیادی از فعالان مدنی، به‌ویژه معلمان و نوکیشان مسیحی، را در شهرهای ایذه، باغ‌ملک و قلعه‌تل بر عهده داشته است. او در سال ۱۴۰۲ زمانی که تصمیم داشت وکالت خانواده‌های  محمود احمدی و حسین سعیدی (از کشته‌شدگان روستای پرسوراخ) را بپذیرد، با خشونت شدید از سوی نیروهای امنیتی مواجه شد و مورد ضرب ‌وشتم قرار گرفت. پارسامهر همچنین به‌مدت کوتاهی وکالت زنده یاد مجاهد کورکور را نیز بر عهده داشت. ابراهیم پارسا مهر باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود.

– کوکب بداغی معلم معترض در ایذه برای پانزدهم تیرماه جهت بازجویی و محاکمه به دادگاه احضار شد. در این احضاریه لیستی از اتهامات برای این معلم معترض ردیف شده است که عبارتند از:  نشر اکاذیب، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ، عضویت در دسته یا جمعیتی یا جمعیتهایی که در داخل کشور تشکیل شده است و اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی.

کوکب بداغی به این احضاریه جوابی محکم داده و مینویسد:” ای صاحبان قدرت و منصب، آیا چون من لب به سخن گشودم، ملک‌تان بلرزه افتاد؟  …شما ما را متهم می‌کنید؟ به چه؟  به اینکه فریاد شدیم وقتی همه نجوا بودند؟ اگر حقیقت گفتن، جرم است، اگر مردم را آگاه کردن و‌کنار آنها بودن ، فتنه است، اگر افشای دروغ، تبلیغ علیه نظام است، پس آری! ما مجرمیم . ما وارثان خون‌هایی هستیم که روزی فریاد زدند «آزادی» و امروز، همان واژه، در گلوی ما خفه می‌شود….من متهمم؟ بله، متهم به ایستادن! به نگفتنِ دروغ! به نفروختنِ شرافت در بازار مصلحت! من متهمم به دفاع از مردمی که صدا ندارند، نان ندارند، و حقِ فریاد هم از آنان گرفته شده. و …حاضرم، اما نه برای دفاع از خود؛ برای افشای آن‌چه پنهان کرده‌اید.  اگر قرار است محاکمه‌ای در کار باشد، بگذارید حقیقت بر مسند قضاوت بنشیند. و اگر سزای بیدار کردن مردم، زنجیر است، پس این افتخار از آنِ من.”.

پاسخ محکم کوکب بداغی نماد بارزی از فضای جامعه ایست  که ایستاده است و رهایی را فریاد میزند. درود به کوکب بداغی و صلابت و ایستادگی او در برابر ستم و سرکوب  .

فشارهای امنیتی بر روی معلمان و دستگیری و احضار ادامه دارد. در  شامگاه سی ام خرداد ماه نیز منزل  فروغ خسروی، معلم پایه ابتدایی ساکن  بهبهان، توسط شش تن از ماموران اطلاعات سپاه – از جمله دو مامور زن – بدون ارائه حکم قضایی مورد بازرسی قرار گرفت. این تفتیش با خشونت و ایجاد فضای رعب و وحشت همراه بود و در جریان آن تلفن همراه و بخشی از وسایل شخصی‌ فروغ خسروی ضبط شد. بنا بر گزارشات در زمان تفتیش، دختر این معلم در خانه حضور داشت و این اقدام موجب ترس شدید و آسیب روحی به وی شده است. گفته میشود که چند روز پیش از تفتیش، فروغ خسروی در یک گروه تلگرامی فرهنگیان درباره جنگ اظهارنظر کرده بود و پس از این بحث، تماس‌های تهدیدآمیز و فحاشی از شماره‌های ناشناس با او گرفته شد و در برخی تماس‌ها  او را تهدید به بازداشت کرده بودند. فروغ خسروی شکایتی را علیه این  نهاد امنیتی ثبت کرده است.

  یکشنبه ۸ تیر:

– خوزستان  سرزمین رودهای خروشان و تالاب‌های زنده، اکنون زیر آفتاب سوزان ۱۴۰۴، بسختی نفس می کشد. تالاب هورالعظیم و شادگان، قلب‌های تپنده این منطقه، با کمتر از نیمی از حق‌آبه‌ ، در حال مرگند. در نتیجه زمین های کشاورزان به خاطر بی آبی به نابودی کشیده شده  و حتی کشت برخی محصولات برای آنان ممنوع است.  اعتراض برای حقابه و داشتن آب سالم یک موضوع مهم اعتراض  کشاورزان و همه مردم است. از جمه ما در این استان شاهد خیزش مردمی بر سر آب بوده ایم و امروز مردم در این استان ودر کل جامعه بخاطر معیشت و زندگی شان به نقطه انفجار رسیده اند.

– کارگران کارخانه لاستیک‌سازی گتوند (لاستیک خوزستان) دو ماه مزد خود را دریافت نکرده اند و این مشکلی دیرین برای این کارگران است.  خواست کارگران پرداخت فوری و به موقع دستمزدها و دیگر مطالباتشان است. زیر فشار اعتراض کارگران مدیریت ملزم به پرداخت فوری طلبهای کارگران شده است.  

بنا برگزارشات حدودا ۳۵۰ کارگر در کارخانه لاستیک‌سازی گتوند مشغول کارند. این کارگران همزمان با کاهش تولید کارخانه که از چند ماه پیش اتفاق افتاده حقوق خود را با تاخیر می‌گیرند و این موضوع مشکلات زیادی را برای آن‌ها در زمینه معیشت، درمان و مسکن ایجاد کرده است. این کارخانه در کیلومتر ۱۸ جاده شوشتر به دزفول در شهرستان گتوند واقع شده است.

شنبه ۷ تیر:

– اعتراض کارگران کارخانه لاستیک ‌سازی خوزستان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روزشنبه ۷ تیر، کارگران کارخانه لاستیک ‌سازی خوزستان نسبت به تعطیلی این واحد تولیدی واقع در محدوده شهرستان گتوند دراستان خوزستان وعدم پرداخت ۲ ماه حقوق اعتراض خود را رسانه ای کردند. زیر فشار اعتراضی کارگران نشستی در فرمانداری گتوند برگزار شد و  مقرر شد حسابرسی ویژه قضایی برای این شرکت انجام شود.کارگران خواستا پرداخت فوری طلبهایشان هستند.

– به دلیل گرمای شدید هوا ساعات کار کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها و ادارات اجرایی استان خوزستان در استان خوزستان از روز شنبه ۷ تیر  ساعات کاری بین ساعت ۶ صبح تا ۱۲ ظهر اعلام شد.  بر اساس این ابلاغیه طرح دورکاری ۵۰ درصدی کارکنان لغو و حضور کامل در محل کار الزامی خواهد بود. این درحالی است که محیط های کار فاقد هر گونه وسایل سرمایشی است.

جمعه ۶ تیر:

-«فرشته تابانیان»، وکیل  عباس دریس در شبکه ایکس خود  از تایید حکم ۱۰ سال حبس موکلش به اتهام قتل عمد در پرونده مربوط به اعتراضات  آبان ۱۳۹۸ در  ماهشهر خبر داد. تابانیان تاکید کرد که دادنامه مربوط به فرجام‌خواهی به او به عنوان وکیل عباس دریس ابلاغ نشده است. او همچنین افزود که در خصوص اتهام محاربه، درخواست اعاده دادرسی از سوی تیم حقوقی عباس دریس ارائه شده و روند بررسی آن در جریان است.

عباس دریس، از بازداشت‌شدگان خیزش مردمی در آبان ۹۸ در ماهشهر و تنها شاهد جنایات حکومت در به رگبار بستن معترضین و قتل آنان درنیزارهای این شهر  به اتهام «محاربه» و «قتل عمد» در زندان است. عباس دریس پیشتر به اعدام محکوم  شده بود واین حکم به دنبال کارزاری جهانی به ده سال حبس تغییریافت. عباس دریس باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود.  

-طبق گزارشات در این روز سامانه‌های پدافند هوایی تیپ ۹۲ زرهی در شهر اهواز برای دومین بار اقدام به تیراندازی کردند. بنا بر خبر تا این روز  دست‌کم سه انفجار در مناطق مختلف این شهر شنیده شده که همزمان با فعالیت‌های پدافندی رخ داده‌اند. شدت این انفجارها به حدی بوده که در برخی مناطق باعث قطع موقت برق شده است. این فضای جنگی امنیت شدیدا مردم را نگران کرده و امنیت مردم را به خطر انداخته است.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۱۳ تیر ۱۴۰۴ / ۵ ژوئیه  ۲۰۲۵

اینرا هم بخوانید

جنایت رژیم در همدان به صحنه اعتراض قدرتمند مردم تبدیل شد

مراسم خاکسپاری محمدمهدی عبایی و علیرضا کرباسی، دو جوان آفرودسوار که به ضرب گلوله اوباش  …