از خوزستان چه خبر؟

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۱۲ بهمن تا ۵ بهمن  ۱۴۰۳

جمعه ۱۲ بهمن

بیش از بیست روز از بازداشت  طارق کعبی اهل شهرستان شوش از توابع استان  خوزستان و از کارگران هفت تپه، توسط نیروهای امنیتی  گذشته است و تاکنون اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست.  این موضوع موجب نگرانی خانواده و همکارانش شده است. طارق کعبی  روز چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه در حال رفتن به محل کارش در شرکت هفت تپه در داخل سرویس شرکت توسط ماموران اطلاعات حکومت بازداشت شد.

طارق کعبی، ۲۹ ساله اهل شهرستان شوش و از کارگران شرکت هفت تپه می‌باشد. طارق برادر دو زندانی سیاسی ماهر و احمد کعبی است. پیشتر ماهر کعبی پس از گذراندن ۱۰ سال حبس از زندان اردبیل آزاد شده بود. احمد کعبی نیز هم اکنون در زندان مرکزی کرمان زندانی است.

پنجشنبه ۱۱ بهمن  

– بازنشستگان تامین اجتماعی شوش  در ادامه تجمعات روزهای یکشنبه برای ساعت ده صبح ۱۴ بهمن فراخوان به تجمع در مقابل درب فرمانداری شهرستان شوش فراخوان دادند.

چهارشنبه ۱۰ بهمن  

– بدنبال اعتراضات بسیار کارگران، آخرین نفر از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد اهواز به سر کار بازگشت و کارگران توانستند خواست بازگشت به کارگران همکاران خود را به مدیریت تحمیل کنند

لازم به یادآوری است که در اسفند سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۵ نفر از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز که در جریان اعتراضات قدرتمند این کارگران به سطح نازل حقوقها و اجرا نشدن طبقه‌بندی مشاغل به دستور مدیرعامل سابق این مجموعه اخراج شدند‌ که در نتیجه اعترات کارگران این شرکت و چندین تحصن از سوی کارگران اخراجی سرانجام این کارگران به کار بازگشتند. واحد خوزستان این پیروزی را به کارگران تبریک میگوید.

 تحقق بخش قابل‌توجهی از مطالبات معوقه، فراری‌ دادن مدیرعامل فاسد علی‌ محمدی، کنترل تمام درهای ورود و خروج، هماهنگی کامل و اتحاد عمل میان همه شیفت‌ها و همه بخش‌ها، بازگشت به‌کار کارگران اخراجی، برگزاری مجامع عمومی پرشور و موثر، انتخاب نماینده‌هان کارگران برای  مذاکرات، تلفیق و همکاری نیروهای قراردادی و پیمانکاری، بازتاب گسترده رسانه‌ای و همراهی افکار عمومی، سازماندهی مستقل پرقدرت و متحد، تجمعات قدرتمند در کارخانه و در  خیابان با تصمیم جمعی، همه و دستاوردها و درسهای پرشور اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز است.  

– عاطفه زغیبی، زن ۱۷ ساله قربانی کودک‌همسری در شهرستان شوشتر استان خوزستان، قربانی یک جنایت شد. او در حالی که نوزادش را در آغوش داشت توسط پدر و برادرش به طرز وحشیانه‌ای با سلاح گرم در خانه‌اش به قتل رسید. طبق گزارشات قاتلین عاطفه با لباس مبدل نظامی وارد خانه شده  و بعد از شلیک شانزده گلوله، جان این زن ۱۷ ساله را گرفتند.

انگیزه این جنایت، فرار عاطفه با مردی جوان و ازدواج با او بوده است. عاطفه دو سال پیش، به همراه همسرش از خانه فرار کرده بود و یک سال بعد، پدرش تهدید کرده بود که او را خواهد کشت. قتل ناموسی در قوانین جنایتکارانه اسلامی در حکومت آپارتاید جنسیتی عملا مجاز است. ماده ۶۱۴ این قانون کثیف و جنایتکارانه اجازه آنرا صادر کرده است.  این رژیم اسلامی است که قاتل اصلی عاطفه و عامل چنین جنایاتی است.  تحت حمایت قانون و بساط جنایتکارانه آپارتاید جنسیتی است که زنان چنین وحشیانه به قتل میرسند و قربانی میشوند و قاتلین به راحتی می گردند. جمهوری زن ستیز و جنایتکار جمهوری اسلامی با قوانین ارتجاعی و کل بساط آپارتاید جنسی اش باید به زباله دان سپرده شود.

– بیش از هفده ماه  از بازداشت اشکان محمدی، رامین محمدی، فرشید کاظمی، رضا کریم نژاد و مازیار نکویی پنج زندانی سیاسی اهل ایذه می‌گذرد. آنها با اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند .

آنها در تاریخ ۲۸ مهرماه در اعتراض به بیش از یکسال بلاتکلیفی خود در زندان دست به اعتصاب غذا زده بودند. اما پس از این اقدام، به سلول انفرادی در این زندان منتقل شدند و مدتی بعد با وعده مسئولان مبنی بر رسیدگی به پرونده‌هایشان، اعتصاب خود را پایان داده و به بند عمومی بازگردانده شدند. ولی همچنان در زندان نگه داشته شده اند.

 سه شنبه ۹ بهمن   

– روح‌الله خسروی، زندانی سیاسی محبوس در زندان سپیدار اهواز، به دلیل انتشار یک فایل صوتی به سلول انفرادی منتقل شد. این زندانی که پس از ۱۸ ماه بلاتکلیفی همچنان در بازداشت به سر می‌برد، با انتشار این فایل صوتی، ضمن شرح وضعیت خود، از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر درخواست یاری کرده بود.

دوشنبه ۸ بهمن  

– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته برای پیگیری مطالباتشان در سطح سراسری  و از جمله در اهواز تجمع کردند.  یک محور اصلی اعتراضات و شعارهای بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف علیه سهامداران عمده  مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه است.

یکشنبه ۷ بهمن   

– بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل اداره کل این سازمان در خوزستان  و فولاد در مقابل موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد همچون یکشنبه های هر هفته و در بستر اعتراضات سراسری در اهواز تجمع کردند و پیگیر مطالبات خود شدند.

– زیر فشار فضای اعتراضی در خوزستان  محمدجعفر قائم‌پناه  معاون اجرایی رئیس جمهور معاون رئیس جمهور از وضعیت نابسامان و بی تامینی مطلق در شهرهای خوزستان  گفت: “اهواز هنوز جنگ زده است!… او همچنین اظهار داشت: “هیأت دولت امروز نیم ساعت برای بررسی وضعیت اهواز وقت گذاشته و فهمیده است که این شهر پس از گذشت ۳۶ سال از جنگ ایران و عراق هنوز ویران و جنگ زده است و مردم از وضع آب و برق و خیابان ها و… ناراضی هستند!. در دوران ۳۶ ساله ی پس از جنگ، ۶ رئیس جمهور و ۶ دولت جمهوری اسلامی، از جناح های گوناگون رژیم، بر سر کار بوده و همگی پیوسته ادعای پیشرفت و آبادی روزافزون کشور را داشته اند!

این گفته ها در عین حال نشانگر در هم ریختگی صفوف رژیم در برابر فضای انقلابی جامعه است.

شنبه ۶ بهمن   

مردم  خرم‌آباد در اعتراض به ساخت‌وساز در حریم  مدبه‌کوه و کمربند سبز  قاضی‌آباد، با راه‌پیمایی به محل کارگاه‌ها رفتند. معترضان خواستار توقف فوری پروژه‌ها و حفاظت از محیط‌زیست شدند و اعلام کردند که هیچ‌گونه تخریب و کوه‌خواری در این منطقه را نمی‌پذیرند.

– کشاورزان شادگان در  اعتراض به تقسیم حقابه کشاورزی جلوی درب فرمانداری و مشکلات معیشتی خود مقابل فرمانداری تجمع کردند. 

جمعه ۵ بهمن   

– امان جلالی‌نژاد و مهدی معمار، متهمان سیاسی که در یک پرونده قضایی مشترک هستند، بیش از ۹ ماه است که در زندان شیبان اهواز زندانی هستند. بنا بر خبرها روز چهارم بهمن پرونده آنها به دلیل عدم حضور قاضی از شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز به شعبه سوم همان دادگاه منتقل شده است. اما تاکنون زمانی برای رسیدگی به اتهامات آنها تعیین نشده است.

 قبلا  کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در گزارشی بدون اشاره به اتهامات مطروحه علیه امان جلالی نژاد، اعلام کرده بود که او توسط دادگاه کیفری به سه سال و شش ماه حبس محکوم شده است. همچنین در خبر دیگری از صدور شش ماه حکم برای مهدی معمار گزارش شده بود.  امان جلالی نژاد و مهدی معمار باید فورا آزاد شوند.

– ساعت یازده و نیم  ظهر این روز خوابگاه دانشجویی پسرانه دانشکده پرستاری ماهشهر دچار آتش‌سوزی شد و به گفته مقامات مسئول این خوابگاه در حال حاضر قابل استفاده نیست. در این خوابگاه ۳۱ دانشجوی پرستاری ساکن هستند که جهت اسکان به یکی دیگر از خوابگاه‌های سطح شهر منتقل شدند. آتش سوزی در خوابگاه دانشجویی پسرانه دانشکده پرستاری ماهشهر نمونه دیگری از نا امنی خوابگاهها و مراکز آموزشی و اماکن عمومی در سطح جامعه است.

 – بنا بر خبر ها محمد بوعذار ساکن منطقه باهنر یکی دیگر از بازداشت شدگان جریان دستگیری های شهر اهواز در اوایل دیماه است که همچنان در بازداشت بسر میبرد. تمامی این دستگیری شدگان باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۱۲ بهمن  ۱۴۰۳، ۳۱ ژانویه ۲۰۲۵

اینرا هم بخوانید

قتل سلوان مومیکا منتقد اسلام در سوئد، شدیدا محکوم است!

سلوان مومیکا منتقد اسلام در منزل خود در شهر سودرتلیه در جنوب استکهلم با شلیک …