از خوزستان چه خبر؟

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۱۹- ۲۶ بهمن   ۱۴۰۳

جمعه ۲۶ بهمن

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق در آن در اهواز، دزفول، سوسنگرد، آبادان، خرمشهر، در وضعیت ناسالم و قرمز قرار داشت. همچنین هوای اندیمشک، گتوند، شوشتر، هویزه، ماهشهر و رامهرمز در شرایط «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است. طبق این گزارش بر  اساس شاخص ۲.۵ میکرون هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت “پاک” نبوده است. آلودگی هوا یک معضل سراسری در ایران است و خوزستان همواره در خط قرمز قرار داشته است. بخاطر آلودگی هوا ما با تعطیلی متوالی محیط های کار و ادارات و مدارس روبرو بوده ایم. اراک یک کانون داغ اعتراض علیه آلودگی هوا و مازوت سوزی است و سه شنبه های اعتراضی را شکل داده اند. این روز را باید در تمام شهرها به روز اعتراض سراسری تبدیل کنیم.

پنجشنبه ۲۵ بهمن  

– مهران قره باغی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ۹۸ است. او در زندان شیبان اهواز به بیماری های مانند گال، بیماری قلبی و کرونا مبتلا شده است اما به دستور مقامات از رسیدگی‌های پزشکی محروم است.

بنا بر گزارشات مقامات قضایی از تجمیع احکام او جلوگیری می‌کنند. قره باغی از ۶سال پیش تا کنون در زندان شیبان اهواز بسر میبرد و مقامات و نهادهای امنیتی مانع انتقال وی به زندان بهبهان که محل سکونت خانواده اش است شده‌اند. گزارشات  حاکی از آن است که زندانیان زندان شیبان اهواز با کمبود امکانات، تراکم بالای زندانیان و فشارهای متعدد مواجه هستند و  این وضعیت موجب بروز بیماری‌های متعددی در میان آنان شده است. بویژه اینکه برخی از آن‌ها سال‌هاست در حبس به سر می‌برند. همچنین به دلیل مداخلات امنیتی، زندانیان محبوس در زندان شیبان از دریافت خدمات درمانی محروم هستند و این خود بخشی از شکنجه روحی و جسمی در قبال زندانیان است.

– حجت آل محمدی متهم سیاسی اهل ایذه، پنج ماه است که  با اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم عمومی و همکاری با گروه های مخالف نظام در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. او در تاریخ ۲۶ شهریورماه، در منزل شخصی‌اش در ایذه بازداشت شد و پس از اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان منتقل گردید.

– صبح روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه، حکم اعدام یک مرد در زندان دزفول به اسم میلاد عطار که با اتهام «قتل عمد»‌ به قصاص نفس محکوم شده بود، به اجرا در آمد. میلاد عطار سال ۹۲ یعنی زمانی که ۲۰ سال داشت، به علت قتل شوهر خواهر خود بر سر مسائل “ناموسی” بازداشت و به قصاص محکوم شده بود. طی این ۱۵ سال میلاد دو بار دیگر هم به پای چوبه دار منتقل شده بود. میلاد و میلاد ها قربانیان سیستم به غایت وحشی تحت حاکمیت قوانین ارتجاعی حکومت اسلامی هستند. اعدام ابزاری در دست حکومت برای سرکوب جامعه است . بدنبال انقلاب زن زندگی آزادی، جمهوری اسلامی بر شمار اعدامها افزود تا انقلاب را عقب بزند  و برای جلوگیری از سر بلند کردن قدرتمند تر آن بر سرکوبگریهایش شدت میدهد. در برابر این سرکوبها برای نجات جان انسانها و در دفاع از انقلاب زن زندگی آزادی جنبشی قدرتمند علیه اعدام شکل گرفته است. این جنبش با گفتمان احکام اعدام تحت هر عنوان و جرمی باید لغو، اعدامها باید متوقف و به مجازات شنیع اعدام باید خاتمه داده شود هر روز دامنه اش گسترده شده و یک کانون مهم آن کارزار سه شنبه های نه به اعدام است. وسیعا به این جنبش بپیوندیم.

چهارشنبه ۲۴ بهمن  

– در حمایت از ۵ معلم معترض در خوزستان به اسامی پیروز نامی، علی کروشات، سیامک صادقی چهررازی و کوکب بداقی که بخاطر دفاع از حقوق معلمان در دادگاه بدوی هرکدام به شش سال حبس محکوم شده اند، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان فراخوانی در جهت حمایت از این معلمان و با خواست لغو فوری احکام صادر شده منتشر کرده است. این فراخوان به صورت کارزار اعتراضی جریان دارد و تشکلهای مختلف معلمان طی بیانیه هایی اعتراض خود را به این سرکوبگریها اعلام کرده و بر لغو احکام زندان صادر شده برای همکاران خود و نیز آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان زندانی تاکید کرده اند. واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری از این فراخوان و کارزاری که به جریان افتاده قاطعانه حمایت میکند. به این کارزار بپیوندیم.

-تجمع و اعتراض جوانان اهالي شعيبيه شوشتر در مقابل درب ساختمان استاندارى با مطالبه استخدام در  شركت كشت وصنعت نيشكر وديگر شركت ها در شهرستان محل سكونت خود.

 سه شنبه ۲۳ بهمن   

۸۰ کارگر شرکت بهره برداری شبکه های آبیاری و زهکشی کارون بزرگ به قرارداد موقت پیمانی اعتراض دارند.  در برابر تجمعات اعتراضی متوالی این کارگران سازمان آب برق خوزستان به عنوان کارفرمای اصلی مرتبا به کارگران طرح آبیاری کارون بزرگ وعده های بسیاری داده است . اما عملی صورت نگرفته است.

 کارگران شرکتی با وجود کار مساوی با همکاران رسمی خود مزدی بسیار ناچیز و نابرابر دریافت میکنند و سالهاست از حق تبدیل وضعیت و امنیت شغلی محروم هستند.  مدیریت سازمان آب و برق خوزستان به دفعات به ۳۵ نفر از این کارگران وعده تبدیل وضعیت برای تامین امنیت شغلی را داده است اما اقدامی جدید صورت نگرفته است. آخرین تجمع اعتراضی این کارگران در هفته گذشته انجام گرفت و باز با وعده توخالی مدیریت روبرو شدند.  این کارگران خواستار رفع تبعیض و تبدیل وضعیت همه نیروهای شرکتی مشمول طرح آبیاری کارون بزرگ هستند و اولتیماتوم داده اند که اگر پاسخ نگیرند برای اعتراض به وزارت نیرو در تهران مراجعه خواهند کرد.

دوشنبه ۲۲ بهمن  

– بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته در شهر اهواز برای پیگیری مطالباتشان در سطح سراسری  تجمع کردند.  بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف با شعاردهی علیه سهامداران عمده  مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه، بساط چپاول و غارت حاکم را به چالش می کشند.

یکشنبه ۲۱ بهمن   

– بازنشستگان تامین اجتماعی همچون یکشنبه های دیگر مقابل این سازمان در شهرهای شوش، اهواز و بازنشستگان فولاد در شهر اهواز تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.

– جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز در اعتراض به بی پاسخ ماندن خواستهایشان و دزدی ها و اختلاس ها از جمله تهی شدن صندوق تامین اجتماعی بیانیه ای منتشر کرده اند. در این بیانیه از جمله به بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به مبلغ بیش از ۳۵۰۰همت اشاره شده است.  بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز در بیانیه خود همچنین طی منشوری هفده ماده ای  بار دیگر بر اهم خواسته ها و مطالبات خود تاکید کرده اند که عبارتند از: اجرای قانون ماده ۹۶، ۱۱۱ و تعیین سبد معیشتی برای افزایش دستمزد با تعیین حضور الزامی نماینده بازنشستگان در جلسات مزدی سالیانه،  الزام درمان رایگان، ساخت و تجهیز درمانگاها و بیمارستانهای ملکی. درغیر اینصورت خواست خرید درمان رایگان در بیمارستانهای غیر دولتی که به توسط سازمان تامین اجتماعی صورت پذیرد، پرداخت معوقات ۴۰ درصدی همسان سازی و درج افزایشا مبالغ آن  در پایه حقوقی احکام سال ۱۴۰۳ ،  پرداخت  ٪۲۵ باقی مانده متناسب سازی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و معوقات آن طبق برنامه توسعه ۵ ساله ششم، عدم تأخیر در پرداخت حقوق ماهیانه بازنشستگان بدون فوت وقت، حتی در روزهای تعطیلی و واریزی حقوق ماهیانه برای کلیه بازنشستگان در یک روز متمرکز، کوتاه شدن دست ابر بدهکاران دولت ها از سازمان تامین اجتماعی، باز پس گرفتن بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی، که دولتها ابر بدهکار به سازمان تامین میباشند، پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مانند شاغلین، طبق ماده  ۹۶، پرداخت حق جنگی، بدی آب و هوا، دوران اشتغال بکار بازنشستگان در مناطق جنگی برحسب ماده ۱۱۲ برنامه ۵ ساله ششم، که بیش از ۱۰ سال از تصویب آن میگذرد،  حذف کسر ۲ درصد ماهیانه از فیش های حقوقی بازنشستگان  برمبنای ماده ۸۹ درون سازمانی،  پرداخت ۲درصد از سود شستا به کلیه بازنشستگان، بازگشت بانک رفاه از دست رفته به صاحبان اصلی آن کارگران و بازنشستگان، با سرمایه ای  بالغ بر مبلغی بیش از ۳۷ همت، به سازمان تامین اجتماعی، حذف بیمه های تکمیلی، و انعقاد قراردادهای خرید درمانی در بیمارستانهای غیردولتی به توسط  کارشناسان مجرب سازمان تامین اجتماعی، بازگشت  الزامی بیش از ۴۰۰ قلم داروی حیاتی حذف شده از دفترچه های  تامین اجتماعی. بازنشستگان تامین اجتماعی بیانیه خود را با شعار ” معیشت، منزلت، درمان رایگان حق مسلم ماست” پایان داده ند.

– اعضای تعاونی مسکن بیمارستان ابوذر در اهوازدر اعتراض به عدم تحویل مسکن های وعده شده و بالا کشیده شدن پولهایشان دست به تجمع زدند.

 شنبه ۲۱ بهمن

– ۶۵ درصد باقی‌مانده محصولات مزارع نیشکر خوزستان در فصول پاییز و زمستان  سوزانده می‌شود و طبق گزارشات دولتی این موضوع  اثرات تخریبی در محیط زیست و هوای استان خوزستان گذاشته و اعتراضاتی را هم در پی داشته است.  بنا بر گزارشات  سالانه یک صد هزار هکتار در خوزستان زیر کشت نیشکر می‌رود که ۳۵ درصد از این مزارع به صورت برداشت سبز و ۶۵ درصد سوزانده می‌شود.  این اقدام نیشکر باعث آلودگی هوا و نارضایتی مردم به ویژه در فصل پاییز و زمستان شده است.

ابعاد آلودگی هوا در خوزستان به حدی رسیده است که مقامات حکومتی در این روز جلسه ای اضطراری تشکیل دادند. محمدجواد اشرفی سرپرست اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اهمیت بازیابی گازهای همراه نفت و اثرات آن بر کیفیت هوای استان از دعوت شرکت‌های نفتی اروندان، پالایشگاه بید بلند و پتروشیمی مارون به عنوان پیمانکاران شرکت مناطق نفتخیز در جمع‌آوری گازهای همراه با نفت برای حضور در این نشست جهت گزارشدهی در خصوص پیشرفت فیزیکی اجرای این طرح خبر داد.  او طی سخنان اذعان کرد و گفت ” با وجود تعهداتی که برای خاموش شدن فلرهای نفتی گرفته شده اما خوزستان از برنامه‌ها عقب است و در پیگیری‌های انجام شده از سوی دستگاه‌های متولی اعلام کردند با مشکلات مختلفی در این مسیر از جمله تملک اراضی روبرو هستند” . طبق گزارشات وضعیت حمل و نقل خوزستان نیز تاثیری هفتاد و دو درصدی بر آلودگی هوای این استان دارد.

در این جلسه بر اختصاص تجهیزات و امکانات کافی برای سنجش آلودگی هوا به منظور اطلاع رسانی به مردم از سوی سازمان محیط زیست تاکید شد. این نشست و گزارشات نشاندهنده ابعاد فاجعه بار تخزیب محیط زیست و آلودگی هوا در استان خوزستان است که جان و زندگی مردم را به خطر انداخته است.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۲۶ بهمن  ۱۴۰۳، ۱۴ فوریه ۲۰۲۵

اینرا هم بخوانید

علیه احضار فعالین در سنندج متحدانه اعتراض کنیم!

بر اساس احضاریه‌ای که از طرف شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی در تاریخ یکشنبه ٢٨ …