۱۵ کشور غربی در بیانیه‌ای مشترک خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شدند

پانزده کشور استرالیا، کانادا، آندورا، فنلاند، فرانسه، ایسلند، ایرلند، لوکزامبورگ، مالت، نیوزیلند، نروژ، پرتغال، سان‌مارینو، اسلوونی و اسپانیا اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند یا در حال بررسی این اقدام هستند و از کشورهایی که این روند را شروع نکرده‌اند، خواستند سیاست مشابهی در پیش بگیرند.

در بیانیه مشترکی که از سوی وزرای خارجهٔ این کشورها منتشر شده، آمده: «ما یا پیش‌تر کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌ایم، یا تمایل خود را برای این اقدام ابراز کرده‌ایم و یا با رویکردی مثبت در حال بررسی آن هستیم.»

وزرای خارجهٔ این پانزده دولت «از همه کشورهایی» که هنوز فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند یا روند آن را آغاز نکرده‌اند، خواستند به این فراخوان بپیوندند.

این کشورها گفته‌اند که شناسایی فلسطین به‌عنوان یک کشور مستقل را «گامی ضروری در مسیر تحقق راه‌حل دو کشوری می‌دانیم.»در این بیانیه گفته شده که این دولت‌ها برای بحران کنونی «متعهد به راه‌حل دو کشوری که در آن دو دولت دموکراتیک اسرائیل و فلسطین، در صلح و در کنار هم، در مرزهایی امن و به رسمیت‌شناخته‌شده، مطابق با حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل زندگی کنند» هستند.این بیانیه بر اهمیت «وحدت نوار غزه با کرانه باختری» که تحت ادارهٔ دولت فلسطین است، تأکید کرده است.نوار غزه در حال حاضر در کنترل حماس قرار دارد.

وزرای خارجه ۱۵ کشور همچنین از کشورهایی که هنوز «روابط عادی» با اسرائیل برقرار نکرده‌اند، خواستند و تمایل خود را برای ورود به گفت‌وگو پیرامون این موضوع اعلام کنند.

وزرا گفته‌اند که «عزم خود را برای کار بر روی ساختار و چارچوبی برای “فردای پس از جنگ” در غزه اعلام می‌کنیم؛ ساختاری که بازسازی غزه، خلع‌ سلاح حماس و کنار گذاشتن آن از حاکمیت فلسطین را تضمین کند.»

این دولت‌ها خواستار آتش‌بس فوری، آزادی سریع و بدون قید و شرط همه گروگان‌های در اختیار حماس، از جمله پس دادن اجساد، و همچنین «تضمین دسترسی به کمک‌ بشردوستانه بدون مانع» شده‌اند.

پیش از این، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، اعلام کرده بود که کشورش در ماه سپتامبر فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت، مگر اینکه اسرائیل گام‌های معناداری برای پایان دادن به وضعیت فاجعه‌بار غزه بردارد.

نخست‌وزیر بریتانیا گفته بود که اسرائیل باید شرایط دیگری از جمله توافق آتش‌بس را بپذیرد و به سازمان ملل متحد اجازه دهد ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را از سر بگیرد.

بریتانیا گفته در غیر این‌ صورت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر برای شناسایی کشور فلسطین اقدام می‌کند.هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ماه آینده میلادی در نیویورک برگزار خواهد شد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

تجمع کارگران ذوب آهن امروز در مقابل استانداری اصفهان

بنابه گزارشها، در این تجمع اعتراضی، کارگران ذوب آهن، خواهان پرداخت معوقات مزدی، اجرای کامل …