رادیو آلمان:اسرائیل: به ایران اجازه حضور نظامی دائم در سوریه را نمیدهیم
اسرائیل ایران را از حضور نظامی دائم در سوریه برحذر داشت. وزیر دفاع اسرائیل گفت که کشورش اجازه نمیدهد ایران پایگاه نظامی ثابتی در سوریه برای خود ایجاد کند. هفت ایرانی در حمله موشکی به پایگاه هوایی تی۴ حمص کشته شدهاند.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه (۱۰ آوریل /۲۱ فروردین) در حضور خبرنگاران گفت: «ما به هر بهایی باشد اجازه حضور پایدار ایران در سوریه را نمیدهیم.»
اسرائیل گفته است که اتهامات ایران در باره دخالت کشورش در حمله موشکی به پایگاه هوایی تی۴ حمص و نیز در امور سوریه را نمیپذیرد.
وزیر دفاع اسرائیل در این باره افزود: «ما هیچ راه دیگری نداریم. اجازه به ایران برای حضور ثابت نظامی در سوریه به این معنی است که ما بپذیریم که ایران ما را خفه کند.»
آویگدور لیبرمن اتهام روسیه و دولت سوریه را مبنی بر دخالت اسرائیل در حمله هوایی موشکی به پایگاه تی۴ حمص تایید نکرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه (۹ آوریل) از دخالت اسرائیل در حمله موشکی به این پایگاه سخن گفته و آن را شدیدا محکوم کرد. بهرام قاسمی این حمله را “در راستای تقویت تروریستها” خواند.
بهرام قاسمیگفت که این حمله “نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه” است و مغایر با تمامی قوانین و موازین بینالمللی است که “تنها شرایط بحرانی در سوریه و معادلات منطقه را پیچیدهتر میکند”.
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل علی خامنهای نیز روز سهشنبه (۱۰ آوریل / ۲۱ فروردین) بار دیگر بر دفاع بیقید و شرط ایران از تمامیت ارضی سوریه و دولت بشار اسد تاکید کرد.
ولایتی ضمن اشاره به حمله هوایی به فرودگاه تی۴ حمص گفت: «این جنایت قطعا بدون پاسخ نخواهد ماند.»
مشاور امور بینالملل رهبر جمهوری اسلامی که در دمشق به سر میبرد گفت: «پیروزیهای اخیری که ارتش سوریه و متحدانش در غوطه شرقی به دست آوردند، بسیار مهم بود که این امر باعث ناراحتی دشمنان شده است.»
در پی حمله روز یکشنبه به فرودگاه تی۴ استان حمص سوریه دست کم ۱۴ نفر کشته شدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، در این حمله هوایی ۷ مستشار ایرانی نیز کشته شدهاند.
آمریکا و فرانسه دخالت در حمله موشکی به تی۴ را تکذیب کردند. این حمله دو روز پس از حمله شیمیایی به شهر دوما در غوطه شرقی روی داد. در جریان این حمله دستکم ۱۵۰ نفر کشته و صدها نفر غیرنظامی مجروح شدند.
اسرائیل تا به حال تلاش کرده از دخالت مستقیم نظامی در جنگ سوریه خودداری کند ولی در سالهای گذشته بارها با حملات هوایی در سوریه از ارسال اسلحه از سوی شبهنظامیان شیعه و حزبالله لبنان به نیروهای نظامی اسد جلوگیری کرده است.
مقامات دولتی و نظامی اسرائیل بارها تاکید کردهاند که دخالت نظامی ایران در سوریه را نمیپذیرند.
روز دوشنبه اسرائیل دولت سوریه را متهم کرد که با به کار گرفتن سلاح شیمیایی در شهر دوما در غوطه شرقی مرتکب “جنایت علیه بشریت” شده است. این کشور بشار اسد را مسئول این حمله خواند.