در حالیکه روز شنبه رئیس جمهوری جدید آمریکا از فرمان اجرایی خود برای لغو ویزای هفت کشور و تعلیق ورود پناهندگان دفاع کرد، هزاران نفر با حضور در فرودگاههای بزرگ آمریکا به اجرای این طرح اعتراض کردند.
فرودگاه بین المللی جان اف کی در شهر نیویورک از اولین فرودگاههای بزرگی بود که معترضان در آن حضور یافتند. بعد از اینکه اعلام شد تعدادی از پناهجویان و دارندگان گرین کارت در این فرودگاه بازداشت شده اند، معترضان خواستار آزادی آنها شدند.
در طول روز شنبه، فرودگاههای بوستون، ال ای ایکس در لس آنجلس، دالاس ویرجینیا، هیوستون تگزاس از جمله فرودگاههایی بودند که شاهد تجمع های مشابه بودند.
در فرمان های اجرایی صادره توسط آقای ترامپ در روز جمعه با عنوان «حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی»، ورود پناهجویان به آمریکا برای چهار ماه به حالت تعلیق در آمد.
همچنین به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق شده است.
وزارت امنیت داخلی آمریکا روز شنبه اعلام کرد دارندگان گرین کارت هم مورد تعلیق قرار گرفته اند.
اعتراض فرمانداران و سناتورهای ایالت ها
در تجمع های اعتراضی برخی مقام های عالی ایالت ها و سناتورهای آمریکایی نیز حضور داشتند. از جمله در فرودگاه دالاس در ویرجینیا، «تری مک آلیف» فرماندار این ایالت در جمع معترضان حضور یافت و در سخنان کوتاهی خطاب به ترامپ گفت آقای رئیس جمهور لطفا این قانون را لغو کنید، کشور ما اینطور نمی تواند پیش برود.
یک قاضی در ویرجینیا بطور موقت دستور لغو اجرای فرمان اجرایی ترامپ برای بازداشت دارندگان گرین کارت از هفت کشور خاورمیانه را لغو کرد.
اما در فرودگاه بوستون نیز «الیزابت وارن» سناتور ایالت ماساچوست با حضور در فرودگاه با معترضان همراهی کرد.
همچنین «جی اینسلی» فرماندار ایالت واشنگتن در غرب آمریکا، فرمان ترامپ را اقدامی خطرناک برای آمریکا نامید.
واکنش برخی رهبران جهان
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در پیامی توئیتری خطاب به پناهجویان اعلام کرد «کانادا به شما خوشآمد میگوید.»
همچنین آنگلا مرکل به فرمان اجرایی ترامپ درباره پناهجویان واکنش نشان داد. سخنگوی مرکل گفت روز شنبه او معتقد است نمی شود به بهانه مبارزه با تروریسم به افراد یک ملیت و یک عقیده مظنون بود.
از سوی دیگر دفتر نخست وزیر بریتانیا نیز اعلام کرد او با فرمان آقای ترامپ موافق نیست و اگر بر روی شهروندان بریتانیا تاثیر بگذارد، از آمریکا خواستار بازنگری آن می شود. اشاره ضمنی وی به شهروندانی است که غیر از تابعیت بریتانیا، تابعیت یکی از هفت کشوری است که ویزا و گرین کارت آنها تعلیق شده است.
پیشتر خانم می گفته بود این یک مساله داخلی آمریکاست.رادیو آمریکا