مهر:اعتراض کادر درمان در کهگیلویه به یک بند استخدامی
پرسنل و پرستارانی که مستقیماً در بخشها و بیمارستانهای معین کرونا فعالیت داشتند، با تجمعی خواستار رعایت عدالت و درجه بندی امتیازی بر حسب بخشهای درگیر با کرونا هستند.این پرسنل بر این باورند که تخصیص نمره باید بر اساس بخشهای درگیر با کرونا بوده و امور حقوقی باید نسبت به تجدید نظر با تاکید بر نگاه اعضا اقدام کند.
شیوه نامه چه میگوید؟
شیوه نامه کلی نحوه اعطای امتیازات و اولویت جذب نیروهای درگیر مستقیم با بیماری کرونا در آزمونهای استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
این شیوه نامه در راستای اجرای مفاد دستورالعمل نحوه تعیین و اعطای امتیازات و اولویتهای جذب نیروهای درگیر مستقیم با بیماری کرونا در آزمونهای استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی و انستیتو پاستور ایران و سایر سهمیههای دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور است.
کارکنان قراردادی اعم از کار معین، پزشک خانواده و بیمه روستایی، کارگری و… شرکتی، مشمولین قانون خدمت پزشکان، پیراپزشکان و متعهدین خدمت مؤسسه شامل طرح هستند.
این افراد باید در راستای وظایف و مأموریتهای محوله مستقیماً در مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماری کرونا فعالیت کرده باشند.
مراکز درمانی و بهداشتی زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انستیتو پاستور و فوریتهای پزشکی، مؤسسه مکلف است و با هماهنگی معاونتهای مربوطه درمان، بهداشت، توسعه و… نسبت به تعیین بخشهایی که مستقیماً با بیماری کرونا در بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی، پایگاههای اورژانس و درگیر و همچنین بازه زمانی مربوطه برای هر کدام از بخشها اقدام کنند.
همچنین در این شیوه نامه آمده است: واحدهای ستادی مؤسسه اعم از حوزه ریاست، معاونتها، دانشکدهها و… جز مراکز مذکور محسوب نمیشود.
کلیه شغلهایی که به نحوی در تشخیص، غربالگری، درمان، کنترل و پشتیبانی مبارزه با بیماری مذکور در بخشهای تعیین شده فعالیت داشته و موظف و مأمور به ارائه خدمت مستقیم به بیماران کرونایی بودهاند به صورت یکسان مشمول دریافت امتیاز مذکور خواهند بود.
این مهم در صورتی است که استانها در ارائه امتیاز کرونا برای استخدامها میتوانند به شکل مستقل عمل کنند. حال سوال اینجاست که آیا امتیاز دهی برابر برای بخشهای با درگیری مستقیم با کرونا از یک سو و بخشهای با ریسک کمتر خروجی عدالت محوری توسط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خواهد بود؟.
آیا این نوع امتیاز بندی پیکهای احتمالی بعدی کرونا را با چالش نیروی انسانی با روحیه پایینتر رو به رو نمیکند؟آیا امکان امتیاز دهی کرونا در آزمون استخدامی با تکیه بر شاخصهایی مانند بخشهای پر ریسک تر و کم ریسک تر وجود ندارد؟
همچنین فرصت کمتر مطالعه و استرس فضای کار از جمله مواردی است که میتوان با عطف به زمان گذشته در راستای لحاظ امتیاز دهی به آن توجه کرد.انتظار میرود دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با نگاهی کارشناسانهتر به این مسئله ورود کرده تا ضمن حفظ نیروی انسانی به عنوان کلید توسعه، ظرفیت سازی مناسبی در پرورش نیروی پر انگیزه برای مقابله و پیشگیری از موجها و پاندمی های مخل سلامت مانند کرونا را داشته باشد.