اعتراف ترامپ جونیور به دیدار با فرستادۀ روسیه،آمریکا را با دشواری بیشتری روبرو کرد

دونالد ترامپ جونیور، پسر ارشد رئیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه ١١ ژوئیه/ ٢٠ تیر، اعتراف کرد که در ژوئن ٢٠١٦ با یک وکیل روسی، ناتالیا وسِلنیتسکایا، به منظور دریافت اطلاعاتِ بدنام کننده‌ای در بارۀ هیلاری کلینتون ملاقات کرده است. وی همچنین فاش کرد که این فرد به عنوان فرستادۀ دولت روسیه به او معرفی شده بود. اعتراف به این دیدار واکنشِ شدید نمایندگان دموکرات کنگره را به دنبال داشت.

دونالد ترامپ جونیور، با پیش دستی در برابر اطلاعاتی که روزنامۀ «نیویورک تایمز» هر روز بخشی از آن را منتشر می کند، خود چهار صفحه از ایمیل‌هائی را که به این دیدار مربوط می شود فاش ساخت. بر اساس این اسناد، «راب گُلدستون» یکی از نزدیکان انگلیسی خانوادۀ ترامپ، در ٣ ژوئن ٢٠١٦ به وی می نویسد که دادستان کل روسیه، صبح همان روز از طریق یکی از آشنایان به وی اطلاع داده که مایل است «اطلاعات و اسنادِ اتهام آمیزی علیۀ هیلاری کلینتون را که برای مبارزات انتخاباتی پدر او مفید است در اختیار وی قرار دهد». «راب گُلدستون» در این پیام می نویسد «این اطلاعات بسیار حساس از منابع سطح بالا ارائه شده و جزئی از حمایت روسیه و دولت این کشور از دونالد ترامپ محسوب می‌شود».

پسر ارشد رئیس جمهوری در پاسخ خود از این فکر «ستایش» می کند و تنها ٦ روز بعد «ناتالیا وسِلنیتسکایا» را که به همین منظور از مسکو آمده بود در «برج ترامپ» به حضور می پذیرد. در این دیدار داماد ترامپ «جارد کوشنر» و رئیس ستاد مبارزاتی او «پُل مانافورت» نیز حاضر بوده‌اند. هرچند دونالد ترامپ جونیور تاکید می کند که وکیل روسی «در دولت این کشور مسئولیّتی نداشته» امّا اعتراف می کند که وی را به عنوان وکیل دولت روسیه به او معرفی کرده‌اند.

پسر دونالد ترامپ برای دفاع از خود می گوید که «این زن هیچ اطلاع ارزشمندی در اختیار نداشت». ناتالیا وسِلنیتسکایا در گفتگو با کانال تلویزیونی «اِن بی سی» تاکید کرد که طرفین گفتگوی او در این دیدار «شوق فراوان برای دست یافتن به اینگونه اطلاعات داشتند».

این اعترافات اتهامات جاری مبنی بر وجود ارتباطاتی میان اطرافیان رئیس جمهوری کنونی آمریکا با روسیه را در دورانِ مبارزات انتخاباتی تشدید کرد و واکنش‌های متعددی به دنبال داشت، بویژه آنکه مسئولین ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ تا چندی پیش هر گونه تماس با روسیه را در این زمینه تکذیب می کردند.

نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا قبول این ملاقات را، صرفنظر از دستاورد آن، «حیرت آور» خواندند. سناتور دموکرات «تیم کِین» در واکنش به اطلاعات فاش شده گفت «هنگامی که کسی پیامی دریافت می کند مبنی بر اینکه دولت روسیه قصد دارد به انتخاب پدراو کمک کند و یک وکیل دولت روسیه از مسکو به دیدار او می آید، علی الاصول باید فوراً مقامات امنیتی را آگاه سازد». وی این دیدار را «بالقوه یک خیانت» توصیف کرد. حتی سناتور جمهوری خواه «لیندسی گراهام» نیز موضوع را «مسئله ساز» دانست.

معاون رئیس جمهوری آمریکا، مایک پنس، نیز برای فاصله گرفتن با این ماجرا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «در این باره هیچ اطلاعی» ندارد.رادیو فرانسه

اینرا هم بخوانید

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه:نگرانی زنان سوریه از ابهام در آینده حقوقشان پس از تغییر حکومت

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه، با ابراز نگرانی عمیق از عدم تأمین …