اعضای دولت سابق سودان بازداشت شدند

دولت نظامی انتقالی سودان اعضای دولت قبلی این کشور را دستگیر کرده و قول داده است اقدامی در جهت متفرق کردن تظاهرکنندگان انجام ندهد.

یک سخنگو همچنین مخالفان را ترغیب کرد نخست وزیر مورد نظر خود را انتخاب کنند و قول داد اراده آنها را به اجرا بگذارد.

ماه ها تظاهرات در سودان به برکناری و بازداشت عمر البشیر رهبر این کشور در روز پنجشنبه منجر شد.

تظاهرکنندگان قول داده اند تا زمان انتقال قدرت به غیرنظامیان در خیابان ها بمانند و همچنان تحصنی در مقابل وزارت دفاع در پایتخت این کشور، خارطوم، در جریان است.

شورای نظامی چه گفت؟

سرهنگ شمس الدین شانتو سخنگوی این شورا روز یکشنبه در کنفرانسی خبری گفت که شورای نظامی “آماده نصب” هر دولتی است که احزاب مخالف بر سر آن به توافق برسند.

او در اشاره به مخالفان گفت: “ما نخست وزیر انتخاب نمی کنیم. آنها او را انتخاب خواهند کرد.”

او همچنین گفت که ارتش اقدامی در جهت متفرق کردن تحصن کنندگان انجام نخواهد داد اما از آنها خواست “اجازه دهند زندگی عادی از سر گرفته شود” و به طور غیرقانونی جاده ها را مسدود نکنند.

او افزود: “هیچ گونه اعتراض مسلحانه تحمل نخواهد شد.”

شورای نظامی در این روز همچنین روسای ارتش و پلیس و رئیس سازمان قدرتمند اطلاعات و امنیت را عوض کرد. همچنین کمیته هایی برای مبارزه با فساد و تحقیق درباره حزب حاکم سابق تشکیل شد.

از دیگر گام های تازه این شورا رفع سانسور و محدودیت بر فعالیت رسانه ها بود.

دامه اعتراضات

بیانیه شورا پس از آن منتشر شد که دولت انتقالی در جلسه‌ای با نمایندگان تمام احزاب و جریان‌های سیاسی دیدار و درباره آینده کشور بعد از برکناری عمر البشیر با آنها گفتگو کرد. به گفته ژنرال یاسر عطا سخنگوی دولت انتقالی، هدف از این نشست تعیین نخست‌وزیر بوده تا هدایت کشور را در دوران انتقال به عهده بگیرد.

با این حال اتحادیه مشاغل حرفه‌ای سودان، سازمان‌دهنده اعتراضات چهار ماه گذشته از مردم خواسته تا زمانی که دولت نظامی قدرت را به دولتی غیرنظامی واگذار نکرده به تظاهرات ادامه دهند و معترضان نیز همچنان در خیابان‌های خارطوم پایتخت حضور دارند.

سه روز پیش ارتش عمرالبشیر رئیس جمهوری را که سی سال در قدرت بود برکنار کرد و یک دولت انتقالی نظامی اعلام کرد.

برکناری عمر بشیر پس از موجی از اعتراض و تحصن اتفاق افتاد که شروع آن چند برابر شدن قیمت نان بود، اما بعد به درخواست تحول بنیادی در نظام سیاسی کشور تبدیل شد. برکناری آقای بشیر باعث فروکش‌ کردن اعتراض‌ها نشده است.

اعتراض‌ها سبب شد رئیس دولت نظامی انتقالی هم کنار برود و یک فرمانده نظامی با سابقه‌ای قابل قبولتر برای معترضان جای او بگیرد. اکنون سپهبد عبدالفتاح عبدالرحمان برهان وعده تغییرات اساسی داده و از همه رهبران خواسته تا با گفتگو برای آینده کشور تصمیم بگیرند.

رهبر شواری نظامی موقت سودان دیروز در یک نطق تلویزیونی وعده تحول در نظام حکومتی کشور را داد و از مخالفان خواست به ارتش در برقراری نظم کمک کنند.

آقای برهان همچنین وعده داد تا کمتر از دو سال دیگر زمینه برگزاری انتخابات آزاد را فراهم کند.

با این حال سارا عبداالجلیل، سخنگوی معترضان به بی‌بی‌سی گفته که هنوز پیروزی بدست نیامده و تغییراتی که رخ داده کافی نیست. او همچنین گفت هنوز از آن‌ها برای صحبت در رادیو و تلویزیون دولتی دعوتی به عمل نیامده است.

معترضان با تصمیم ارتش در مورد ایجاد یک دولت انتقالی نظامی مخالف هستند. آنها خواستار ایجاد دولتی غیرنظامی و تحقیق درباره رئیس جمهور سابق و سرویس‌های اطلاعاتی کشور شده‌اند.

اعضای شورای انتقالی فقط افسران عالی‌رتبه ارتش، پلیس و سازمان اطلاعات هستند.

بحرین هم پس از امارات و عربستان حمایت خود را از شورای انتقالی نظامی در سودان به ریاست سپهبد عبدالفتاح عبدالرحمن برهان اعلام کرد.

عمرالبشیر، رییس جمهوری سودان که در سال ۱۹۸۹ با کودتا قدرت را در دست گرفته بود، یازدهم آوریل پس از سی سال از قدرت کنار گذاشته شد و دستگیر شد. دولت نظامی انتقالی گفته قصد ندارد او را به دلیل نقشش در کشتارهای دارفور به دادگاه بین‌المللی بفرستد و او در سودان محاکمه خواهد شد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

نتانیاهو: با حوثی‌ها مانند دیگر «بازوهای تروریستی» جمهوری اسلامی رفتار می‌کنیم

نتانیاهوروز یکشنبه ٢ دی با انتشار ویدیویی به زبان عبری گفت این کشور علیه حوثی‌ها …