افزایش ۳۵ تا۴۰ درصدی قیمت۵۶۰ قلم دارو در سال گذشته!!؟ وزارت بهداشت دروغ می گوید میزان افزایش قیمت دارو بین ٥٧ تا ١٢٠ درصد است

مهدی رضایی معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت جمهوری اسلامی درباره افزایش قیمت داروها طی سال گذشته گفته است:”سال گذشته ۵۶۰ قلم دارو حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته اند”!

وی در توجیه دلایل گرانی انواع دارو گفته:” پولی به بیمه ندادند و بار به مردم تحمیل شد”. او ادامه داد:” سال گذشته ۵۶۰ قلم دارو افزایش قیمت داشتند که پوشش بیش از ۱۵ درصد آن در تعهد ما بود و حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت اعمال شده بود. ما تا آبان ماه ۱۴۰۰ حدود ۴۶۰ قلم را پوشش دادیم اما دیدیم این روند ادامه دارد و تا آن مقطع زمانی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان بار مالی به سازمان بیمه سلامت تحمیل شده است و اعلام کردیم که منابعی برای این افزایش دیده نشده و اگر قرار بر افزایش قیمت دارو است باید برای تامین منابع مالی فکری کنید تا بیمه‌ها هم بتوانند پوشش خود را افزایش دهند که متاسفانه هیچ اتفاقی نیفتاد و بدون اینکه منابعی به ما بدهند قیمت دارو افزایش یافت و افزایش قیمت‌ها تحت پوشش قرار نگرفت و این بار به مردم‌ تحمیل شد.وی درباره تخصیص ارز یک میلیارد دلاری برای دارو که اخیرا از سوی بانک مرکزی اعلام شده، گفت:” این مبلغ به بیمه تخصیص داده نشده است بلکه تداوم روش قبلی و اختصاص به وزارت بهداشت است تا زمانی که سیاست تغییر نرخ ارز انجام شود. یک میلیارد دلار به وزارت بهداشت داده شده است تا آمادگی‌ها ایجاد شود”.!

در خبر دیگری دکتر علی فاطمی نایب رییس انجمن داروسازان ایران با اشاره به چرایی گران شدن و همچنین کمبود برخی داروها روز ٢٣فرودین امسال به ایسنا گفته: در سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ افزایش قیمتی در حوزه دارو که عمدتا در داروهای OTC یا بدون نسخه و داروهای خارجی که مشابه ایرانی دارند، اتفاق افتاد. دلیل این افزایش قیمت هم این بود که ارز دولتی به اندازه کافی وجود نداشت. در نتیجه واردات داروهای بدون نسخه و داروهای خارجی را که مشابه ایرانی دارند، با ارز نیمایی آزاد کردند و منجر به گران شدن این داروها شد؛ به طوری که برخی از این داروها پنج برابر افزایش قیمت داشتند. مانند داروهای بیماران صعب‌العلاج از جمله مبتلایان ام‌اس که آمپول بتافرون دو میلیون تومان بود و به یک باره به  ۹ تا ۱۰ میلیون تومان رسید یا داروهایی مانند ناپروکسن و مُسکن‌ها که قیمت‌های آن‌ها هم بالا رفت. داروهای خارجی که مشابه داخلی داشتند نیز چهار تا پنج برابر گران شدند و قیمت داروهای بدون نسخه هم تقریبا دو برابر شد.

روزنه:همین سخنان نایب رییس انجمن داروسازان رد گزارش وزارت بهداشت در مورد ادعای گرانی ۳۵ تا۴۰ درصدی انواع داروها است. فقط مواردی که وی اشاره می کند قیمتها چندین برابر افزایش یافته است. اشاره مقام وزارت بهداشت به افزایش قیمت انواع دارو تنها آن بخشی از گرانی ها می باشد که طبق زد و بند و وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر و با توافق دو طرف صورت گرفته است. میزان واقعی گرانی دارو ها، از جمله دارو های بیماران خاص، دارو های کرونا، دیابت و دارو های قلبی و … که در دست مافیای دیگر دارو و ارز و واردات، و عمدتا خارجی هستند، بسیار بیشتر از گرانی های اعلام شده حکومتی می باشد.

هزینه های تحمیل شده به مردم فقط در بخش تهیه دارو برای بیماران، رقمی بین ٥٧ تا ١٢٠ درصد، بسته به نوع داروها و مریضی ها بوده است. اینجا بخش خصوصی، سازمان تامین اجتماعی و شرکت های تولید و پخش دارو در زد و بند با هم، قیمت دارو ها را روزانه در بازار بالا می برند. وصعیت گرانی دارو و دسترسی مردم به دوا و درمان، بویژه در دوره شیوع کرونا و هزینه هایی که بر مردم تحمیل کرده است، یکی از دلایل افزایش فقر و شاخص های فلاکت در کشور است. گرانی انواع دارو و افزایش روز افزون قیمتها، هزینه های سنگینی بر قدرت خرید مردم ماهانه مردم وارد کرده و باعث شده که بهداشت و درمان و دوا بخشا از هزینه های مردم به دلیل گرانی حذف شود. جمهوری اسلامی حکومت دزدان، مافیای قاچاق دارو، ارز و کالا، تحمیل فقر و فلاکت و گرانی بر گرده مردم است.

اینرا هم بخوانید

فاکس‌نیوز: وضعیت سپاه پس از تحمل شکست‌های بزرگ، بحرانی است

فاکس‌نیوز با انتشار گزارشی درباره وضعیت کنونی سپاه پاسداران پس از حملات سهمگین و مرگبار …