انتقاد فعالان زن به کنسرت ماریا کری در عربستان

رادیوآلمان:انتقاد فعالان زن به کنسرت ماریا کری در عربستان

ماریا کری خواننده‌ی نامدار آمریکایی این هفته در عربستان روی صحنه می‌رود. بسیاری از فعالان حقوق زنان از این تصمیم برآشفته‌اند و کنسرت او را بزک کردن چهره‌ی حکومتی می‌دانند که کارنامه‌ی حقوق‌بشری آن مصیبت‌بار است.

نسرت ماریا کری، خواننده‌ی آمریکایی که پنجشنبه‌ی این هفته ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در شهرک اقتصادی “ملک عبدالله” واقع در شمال بندر جده برگزار می‌شود، در شبکه‌های اجتماعی با واکنش‌های فراوانی روبرو شده است.

مونا الطحاوی، روزنامه‌نگار مصری‌تبار آمریکایی و فعال مدنی می‌پرسد که  آیا ماریا کری می‌داند با برگزاری کنسرت در عربستان چه می‌کند؟ آیا او از وضعیت زنان در کشور پادشاهی عربستان آگاه است؟ او از ماریا کری می‌خواهد که بار دیگر درباره‌ی تصمیم خود بیندیشد.

نظر قریب به اتفاق فعالان توییتر این است که اگر ماریا کری در عربستان روی صحنه برود، به زنان سعودی خیانت می‌کند؛ زنانی که کماکان از قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی در کشور پادشاهی عربستان در رنج هستند. به باور منتقدان، ماریا کری با اقدام خود بویژه دستاوردهای فعالان زن عربستان سعودی را بر باد می‌دهد.

علیا الهذلول فعال حقوق زنان که در بلژیک زندگی می‌کند در توییتی برای خواننده‌ی آمریکایی نوشته است که خواهرش لجین الهذلول از ماه مه ۲۰۱۸ در زندان سعودی است. جرم او این است که با دیگر زنان فعال مدنی از حق رانندگی زنان در عربستان سعودی پشتیبانی کرده بود. البته در این میان زنان سعودی اجازه دارند رانندگی کنند، اما فعالانی که خواهان این حق شده بودند هنوز در زندان به سر می‌برند.

 

امانی العیسی، فعال مدنی سعودی که در استرالیا زندگی می‌کند در گفت‌وگویی با دویچه وله می‌گوید: کنسرت یک سوپراستار، آن هم یک سوپراستار زن در عربستان از این جهت مساله‌دار است که امر گشایش اجتماعی، واقعیت زندگی زنان سعودی را بازتاب نمی‌دهد. حتی اگر زنان سعودی بخواهند به این کنسرت بروند، به موافقت قیم‌های مذکر خود نیازمندند.

العیسی می‌افزاید که زنان در روند گشایش کنونی، نقشی فرعی دارند. آنچه ما شاهد آن هستیم یک گشایش واقعی اجتماعی نیست، بلکه گشایشی صرفا در بخش سرگرمی است که با گشایشی اقتصادی همراه است و فقط بخش کوچکی از جامعه از آن سود می‌برد.

گفتنی است که ماریا کری خودش تا کنون درباره‌ی برنامه‌‌ی کنسرتش در عربستان چیزی نگفته است. اما فعالان حقوق زن در منطقه از او می‌خواهند که این کار را بکند. زیرا او در کشوری روی صحنه می‌رود که در آن یکسری از زنان به خاطر بیان علنی نظر خود باید هزینه‌ی سنگینی بپردازند.

اینرا هم بخوانید

نتانیاهو: اسرائیل «با توافق یا بدون توافق» با حماس، وارد شهر رفح خواهد شد

نخست وزیر اسرائیل، همزمان با ادامه مذاکرات با گروه افراطی حماس با هدف برقراری آتش‌بس …