انجمن پن با نزدیک شدن روز نویسندگان در بند، فراخوانی برای ابراز همبستگی با نویسندگان محبوس یا تحت پیگرد صادر کرده است. کانون توجه انجمن در سال ۲۰۲۰، سرکوب و سرنوشت اهل قلم در ایران، ترکیه، چین، پرو و اوگاندا خواهد بود.
۱۵ نوامبر روز جهانی نویسندگان زندانی است. رالف نستمایر، معاون بخش آلمان انجمن پن با اشاره به روشهای سرکوبگرانه رژیمهای استبدادی میگوید: «آزادی بیان در بسیاری از کشورهای دنیا به قهقرا رفته و لگدمال شده است.»
نستمایر روز دوشنبه ۹ نوامبر در شهر دارمشتات، یادآور شد که نظامهای دیکتاتوری به هر انتقادی با خشونت و زندان واکنش نشان میدهند.امسال انجمن جهانی قلم (پن)، روی سرنوشت اهل قلم در ایران، چین، ترکیه، پرو و اوگاندا، درنگی ویژه خواهد داشت.
از سال ۱۹۸۰ و به ابتکار کمیته بینالمللی پن، پانزدهم نوامبر، روز اعلام همبستگی و نکوداشت شاعران، داستاننویسان، مقالهنویسان و روزنامهنگارانی است که به خاطر نوشتههایشان، دفاع از آزادی بیان یا انتقاد از شرایط اجتماعی و سیاسی به زندان میافتند یا تهدید و منکوب میشوند.
انجمن پن در سال ۲۰۱۹، فهرستی شامل بیش از ۲۰۰ مورد بازداشت، ارعاب، حمله و تهدید علیه نویسندگان، شاعران، روزنامهنگاران، ناشران و بلاگرها منتشر کرد.در جمهوری اسلامی، اهل قلم زیر تیغ سانسور و فشارهای امنیتی قرار دارند و به اتهاماتی مشترک و مشابه چون “اقدام علیه امنیت ملی”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام” احضار، تهدید یا بازداشت میشوند.در تازهترین نمونه، سه عضو کانون نویسندگان ایران، در مجموع به ۱۸۶ ماه زندان محکوم شدهاند.دویچه وله