اژه ای درباه تلگرام، اعتراضات مردم و …

کنفرانس مطبوعاتی اژه ای به کما رفتن مشایی صحت ندارد/ اگر کسی ادعایی درباره شکنجه در زندان دارد، عنوان کند/ آمار آذری جهرمی درباره مهاجرت از تلگرام درست نیست

اژه ای سخنگوی قوه قضاییه حکومت گفته است :‌ مردم و جریان‌های سیاسی ممکن است از طیف‌های مختلف اعتراضاتی داشته باشند ولی مراقب باشند فرصت‌طلبان و ضدانقلاب خارج‌نشین و حامیان آنها سوءاستفاده و از اعتراض به حق مردم بهره‌برداری نکنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه با اصحاب رسانه با بیان اینکه این روزها شیطان بزرگ و رژیم صهیونیستی خیلی برای ایران کری می‌خوانند و انقدر مستاصل شدند که برای تحقق منویات خودشان به منفورترین افراد و تروریست‌هایی که دستشان به خون بیش از ۱۷ هزار نفر مردم ما آلوده است متوسل شدند، گفت آن زمان که این‌ها در دهه اول انقلاب در ایران بودند و جمهوری اسلامی نوپا بود و مردم ترفندهای شیطان بزرگ را متوجه نشده بودند و هنوز نیروهای نظامی و امنیتی و انتظامی و قضایی ما انسجام پیدا نکرده بود چه غلطی توانستند بکنند که امروز شیطان  بزرگ و امثال ترامپ به ضدانقلاب خارج نشین دلخوش کردند.

وی افزود: دلخوش کردند که وضع امنیت کشور ما را بهم بریزند. مردم ما آگاه هستند و از این مطالب زیاد شنیدند و این خواب‌هایی که دیده بودند هیچ وقت تعبیر نشد و قبلی‌ها به گور بردند و اینها هم به گور خواهند برد. افراد امنیتی کشور مشرف بر اوضاع هستند که با هر گروه و جریان و فردی که بخواهد امنیت کشور را به هم بریزد و آسایش مردم را مختل کند و در برابر نیروهای نظامی و پلیس ایستادگی کند، قاطعانه برخورد کنند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: از مردم و خانواده‌ها می‌خواهم مراقب بچه‌هایشان باشند و از کسانی که ممکن است از جنگ روانی دشمن و سرویس‌های بیگانه بخصوص رژیم صهیونیستی فریب بخوردند مراقبت کنند و اجازه ندهند وقتی مردم خواسته بحقی دارند، این افراد سوءاستفاده‌گر وارد میدان شوند. مردم و جریان‌های سیاسی ممکن است از طیف‌های مختلف اعتراضاتی داشته باشند ولی مراقب باشند فرصت‌طلبان و ضدانقلاب خارج‌نشین و حامیان آنها سوءاستفاده و از اعتراض به حق مردم بهره‌برداری نکنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی مجاز است که ۲۵ هزار میلیارد تومان از تنخواه دولت برای ساماندهی مؤسسات مالی برداشت کند و چرا محاکمه  سران این موسسات انجام نمی‌شود، گفت:  مطلب شما دروغ است. نه از تنخواه دولت برداشته و نه بانک مرکزی پرداختی داشته است.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: یک سری از این افراد تحت تعقیب قرار گرفته‌اند و برای اینکه حق سپرده‌گذاران ضایع نشود خود حکومت وارد شد. تعدادی از این تعاونی‌ها منحل شدند، بعضی از بانک‌ها و موسسات متکلف شدند که پرداختی‌ها را انجام دهند البته کفاف این‌ها را نمی‌داد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: باید به یاد داشت افراد مبالغی داشتند که متفاوت است مبغلی که پرداخت شده از تنخواه دولت و بانک مرکزی نیست، بلکه بانک مرکزی یک خط اعتباری داده است که از این مبلغ کمتر است. در آن کمیته‌ای که متشکل از نماینده سه قوه کارها در حال پیگیری است، تسویه در حال انجام است. در بخشی از موارد هم تهاتر انجام می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: مبالغ پرداخت شده بین صد، دویست و سیصد میلیون تومان است. که برخی تسویه حساب شدند در واقع حدود حدود ۹۸ تا ۹۹ سپرده‌گذاران بانک پارسیان تسویه شدند. البته این تسویه حساب علی الحساب است و با شناسایی‌های بیشتر تعداد پرداخت‌ها بیشتر می‌شود. سپرده آن‌هایی بیش از یک میلیارد تومان است می‌ماند که البته تا مبلغ یک میلیارد تومان پرداخت می‌شود.

وی افزود: در جهت تسریع محاکمه این افراد اقداماتی انجام شده اما مهتر شناسایی اموال و تقدیم سپرده آن‌ها است. محاکمه این‌ها که بدون شناسایی اموال برای مردم پول نمی‌شود. نمایندگان وزرات اطلاعات در جهت نقد کردن اموال برخی موسسات جهت مزایده کمک خواسته‌اند.

اژه‌ای در پاسخ به این سوال که قوه قضائیه چه کمکی به گفت‌وگوی ملی می‌تواند داشته باشد، گفت: وحدت و همدلی از ابتدای انقلاب مورد تاکید همه مسئولان و دلسوزان بوده است. الحمدالله امروز همه در مقابل دشمنان یک صدا هستند. هیچکس نیست که نگوید آمریکا خصم ما نیست، هیچ کسی نیست که نگوید آمریکا در حال جنگ با ما نیست.

وی با بیان اینکه اتحاد حول محور ولایت فقیه، ارزش‌های انقلاب و اصول شناخته شده است، گفت: قوه قضائیه تمام تلاش خود را برای کمک به دوستان و مبارزه با دشمنان گذاشته است. امروز قوه قضائیه اعلام کرده است که برای اطمینان سرمایه‌گذاری و مبارزه با دشمنان در کنار دولت است. ما به مجلس هم گفته‌ایم. هیچ کدام از ما اختلاف نظر نداریم .

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص فیلترینگ تلگرام و شکایت وکلا از بازپرس شعبه دو برای این فیلترینگ اینکه این شکایت در چه مرحله‌ای است، گفت: شما مدعی هستید وکلا از بازپرس شکایت کرده‌اند. شما باید بگویید چه شکایتی کردند و عنوان آن چه بوده است. باید از وکیل بپرسید عنوان شکایت شما علیه بازپرس چیست.

وی در پاسخ به سوالی در مورد ایجاد ارعاب از سوی اوباش آزاد شده از زندان و اقدامات دستگاه قضا برای مقابله با این وضعیت گفت: می‌پرسند چرا برخی افراد زود آزاد می‌شوند. افرادی که دستگیر می‌شوند نوع جرمی که دارند و مجازاتشان اگر تحمل شود آزاد می‌شوند. ممکن است یک کسی جرمی مرتکب شده و به یک سال حبس محکوم شده باشد تمام که شود آزاد می‌شود اما اینکه متنبه شده یا نه چیز دیگری است. پس طرح اینکه چرا زود آزاد می‌شوند، درست نیست. برخی مجازات‌ها تمام می‌شود افراد هم آزاد می‌شوند برخی مدت زمان بازداشت موقت‌شان مثلا یک ماه تمام می‌شود و به وثیقه تبدیل می‌شود این معنی آزادی نیست به این معنا که رها است بلکه این فرد به صورت موقت آزاد است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: می‌گویید در فضای مجازی ارعاب می‌کنند بله یکی از این فضاهای مجازی تلگرام است. همین منطق است که هر جرمی اعم از اینکه در فضای مجازی باشد یا نه باید جلوی آن را گرفت اگر یک رسانه خارجی باشد که نمی‌شود باید تدبیری اندیشید و نباید گفت چون رسانه خارجی است هر نوع جرمی بخواهد می‌تواند مرتکب شود.

وی افزود : در مورد عملکرد قوه قضائیه آنچه مشهود است، نیروی انتظامی است و آنچه غیر مشهود است سیستم‌های اطلاعاتی هستند، این دو بازوهای قوه قضائیه هستند اگر شکایتی شود به اینها اعلام می‌شود در موارد جرم مشهود نیازی به گزارش نیست. مواردی که جرم مشهود نیست یا مجرم فراری شده یا در شبکه مجازی است و قابل شناسایی نیست هم از ضابط هم از سیستم اطلاعاتی درخواست می‌شود که دستگیر‌شان کنید. برخی افراد به صورت شبکه‌ای و باندی یا فردی در شبکه‌های مجازی جرمی مرتکب می‌شوند و توسط سازمان اطلاعات سپاه و سازمان‌های اطلاعاتی شناسایی و دستگیر می‌شوند. بخشی به مردم برمی‌گردد که کمک کنند جهت شناسایی این افراد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه گفته می‌شود اتاق‌های ثبت در دادسراها از ثبت دادخواست‌ها در روزهای پایانی ماه خودداری می‌کنند آیا چنین چیزی صحت دارد و آیا تخلف است، گفت: هرکس مراجعه کند باید در همان روز ثبت شود. اگر ثبت نشود و به خصوص اگر عمدی باشد تعقیب می‌شد و اگر عمدی نباشد هم به عنوان تخلف دنبال می‌شود. با به حفاظت اطلاعات قوه فضاییه یا بخش نظارت دادستانی کل کشور یا قضات خبر داده شود. گاهی پایان وقت اداری است می‌گویند نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که گزارشی در خصوص گران فروشی کالایی ایرانی داشته‌ایم، گفت: نشنیدم ، از استان‌ها هم خبری نگرفتم. در دادسرای تهران هم گزارشی وجود ندارد اما گزارشاتی در خصوص احتکار و بهداشت داشتیم. گران فروشی در تهران نشنیدم اما از شهرستان خبر ندارم.

معاون اول قوه قضاییه درباره وضعیت مشایی و بقایی و اینکه آیا به کما رفتن مشایی صحت دارد، گفت: هردو بازداشت هستند آقای بقایی دوره محکومیتش را می‌گذارند اما مشایی در مقدمات اولیه است، به کما رفتن آقای مشایی صحت ندارد. شکنجه درست نیست ، مطلقا در مواردی این چنینی شکنجه نداریم. اگر کسی ادعایی دارد عنوان کند که سازمان زندان‌ها و قوه قضائیه پیگیری کند. بله من رد نمی‌کنم شاید جایی تخلف صورت گرفته است مثل نیروی انتظامی و یا قوه قضائیه اتفاق می‌افتد، اما این درست نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آذری جهرمی گفته فقط یک میلیون به پیام‌رسان داخلی مهاجرت کرده‌اند این درست است و قوه فضائیه چه تصمیمی دارد، گفت: این عددی که از قول آقای جهرمی گفتید صحیح نیست از آقای فیروزآبادی پرسیدم گفتند تعداد بالایی است. اقدامی که قوه قضائیه کرده است به همراه دستگاه‌های مربوطه ادامه دارد. روند خوب است و مهاجرت در حال صورت‌گیری است و مسئولان ذی ربط سعی دارند که این امر زودتر اتفاق بیفتد.

محسنی اژه‌ای در مورد بیمه بدنه خودروهای با ارزش بالا و اینکه بر اساس قانون بیمه این امر ضروری است و اینکه برخی قضات آن  را قبول ندارند، گفت: ما بک بیمه بدنه داریم یک شخص ثالث و یک قراردادی که شرکت با فرد امضا می‌کند. براساس قانون در مورد ماشین‌های گرانقیمت ۵۰ درصد بیمه به آن‌ها تعلق می‌گیرد بر اساس سقفی که تعیین شده است. اگر بیمه بدنه هم داشته باشند باز به مبلغ بستگی دارد اگر بیمه بدنه نداشت و خسارتی وارد شد این ۵۰ درصد همه خسارت را پوشش نمی‌دهد کسی که خسارت دیده باید علاوه بر چیزی که بیمه می‌پردازد، دادخواست بدهد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: برای مثلا فرض کنید ۱۰۰ میلیونی خسارت وارد شده بیمه ۵۰ میلیون می‌دهد. این فردی باید علیه خسارت زننده دادخواست دهد. اگر بیش از آنچه قرارداد با بیمه است باشد باید دادخواست بدهد بعد از دادخواست باید ببینند قاضی چه تصمیمی می‌گیرد. اگر اختلافی بر سر تفسیر قانون باشد باید مجلس تفسیر کند. مثل داستانی که برای افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان رخ داد که مجلس تفسیر کرد حقوق بگیران تا سقف یک اندازه‌ای مشمول این قانون می‌شوند.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری در مورد تصمیم‌گیری در مورد رفع یا ادامه حصر و نظر رئیس قوه قضائیه گفت : هر وقت شورای عالی امنیت ملی تشکیل شود اعضا نظرشان را آنجا اعلام می‌کنند هنوز که تشکیل نشده است.

وی در مورد گزارش‌های دریافتی درباره تظاهر به روزه‌خواری گفت: گزارش جمع‌بندی شده‌ای ندارم آنطور که شنیدم تظاهر به روزه‌خواری زیاد نیست ممکن است افرادی باشند که روزه نیستند ولی در خفا این کار را می‌کنند. اما اگر کسانی باشند که در ملاءعام تظاهر به روزه‌خواری کنند نیروی انتظامی می‌تواند با آنها برخورد کند اما اگر در خلوت خودشان باشد تعقیب نمی‌شود.

اینرا هم بخوانید

نتانیاهو: اسرائیل «با توافق یا بدون توافق» با حماس، وارد شهر رفح خواهد شد

نخست وزیر اسرائیل، همزمان با ادامه مذاکرات با گروه افراطی حماس با هدف برقراری آتش‌بس …