رادیو آلمان:ایران کانال تلگرام کاربران را با شبکههای پیامرسان خود کنترل میکند
پس از فیلترینگ تلگرام از سوی جمهوری اسلامی، برخی از کانالهای این پیامرسان در داخل و خارج با پدیده ریزش کاربر روبهرو بودهاند. اکنون گفته میشود که ریزش کاربران شامل آن کانالهایی میشود که رویکردی انتقادی داشتهاند.
ریزش کاربران در کانالهای سیاسی و منتقد جمهوری اسلامی پیامرسان تلگرام ظرف هفتههای گذشته باعث تعجب بسیاری شده بود. بسیاری از صاحبان این کانالها در پی یافتن توضیح این ریزش بودند.
اکنون بر اساس برخی از اطلاعات منتشر شده، روشن شده است که کاهش تعداد کاربران برخی از کانالهای تلگرام به عضویت در کانالهای “طلگرام” (تلگرام طلایی) و “هاتگرام” مربوط میشود و سرنخ ماجرا به وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی وصل است.
اگر کسی بخواهد بهعنوان مثال عضو تلگرام طلایی شود، پس از وارد کردن شماره موبایل خود پیامی از تلگرام طلایی دریافت میکند که خواستار وارد کردن کدی است که به کانال تلگرام فرد متقاضی ارسال شده است.
تلگرام، در پی اقدام کاربر برای عضویت در تلگرام طلایی، کدی را برای فرد متقاضی ارسال میکند اما همزمان هشدار میدهد که هرگز و تحت هیچ شرایطی نباید این کد را به فرد دیگری بدهد زیرا در این صورت، آن فرد میتواند به کانال تلگرام کاربر دسترسی یابد. تلگرام در هشدار خود تاکید میکند که این شبکه هرگز از کاربران خود نخواهد خواست که چنین کاری کنند و کاربران باید هشیار باشند که حتی اگر کسانی به اسم تلگرام خواستار دریافت این کد شدند، به آن اعتماد نکنند و از دادن کد خودداری ورزند.
از سوی دیگر تا کاربر این کد را به تلگرام طلایی یا هاتگرام یا شبکههای مشابه ندهد، امکان عضویت در این شبکهها را نخواهد داشت. درواقع، عضویت در این شبکهها عملا زمانی ممکن میشود که کاربر به شبکههایی مثل تلگرام طلایی و گردانندگان آن اجازه دسترسی به کانال خود در تلگرام را بدهد.
با دادن این اجازه، شبکههای متعلق به جمهوری اسلامی قادر به تنظیم و به احتمال بسیار ثبت و ضبط دادههای فردی و مطالب منتشر شده در کانال تلگرام کاربر خواهند بود و از جمله میتوانند عضویت کاربر در کانالهایی که جمهوری اسلامی آنها را نامطلوب قلمداد میکند مدیریت کنند. به نظر میرسد شبکههایی مانند تلگرام طلایی و هاتگرام نه تنها عضویت کاربران در برخی کانالهای تلگرامی را لغو میکنند، بلکه مانع عضویت دوباره آنها در این کانالها نیز میشوند.