با پیوستن کارگران نفت و پتروشیمی به جنبش اعتراضی در ایران و بالا رفتن شمار قربانیان سرکوب، رسانهها در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط جهان، توجه و پوشش گستردهتری به بحران ایران نشان دادهاند.
واشنگتن پست در گزارشی به قلم میریام مطلبی را به کشته شدن سارینا اسماعیلزاده اختصاص داده و مینویسد مورد سارینا به مورد نیکا شاکرمی شباهتی باورنکردنی دارد. مقامات حکومت، دلیل مرگ هر دو را پرت شدن از بلندی اعلام کردهاند.
بابی قوش، تحلیلگر خبرگزاری بلومبرگ مینویسد اعتصاب کارگران نفتی در عسلویه و آبادان به تظاهرکنندگان در شهرهای ایران انگیزش بیشتری میدهد و توجه جهانی را به خواسته آنها جلب میکند.
نیوزویک در تفسیری از «جک داتون» میپرسد که آیا اعتصاب کارگران نفتی در ایران بر زنجیره تامین نفت در جهان تاثیر خواهد گذاشت؟
روزنامه سراسری آمریکا یو.اس.تودی نیز در خبرنامه «درباره سیاست» خود، که دهها روزنامه محلی بنگاه رسانهای گَنِت آن را بازنشر میکنند، مصاحبهای با خبرنگار «کیم هلمگارد» چاپ کرده که عقیده دارد راه کمک به معترضین در ایران، (گسترش) تحریم است.
خبرگزاری رویترز نیز در نخستین ساعات روز سهشنبه گزارشی از ادامه تظاهرات در این روز خبر میدهد و میافزاید اعتصابها در صنعت انرژی به روز دوم خود وارد شد. رویترز به استناد ویدیوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی مینویسد که تانکها به سوی کردستان به حرکت درآمدهاند.
رویترز در گزارش دیگری مینویسد در پایان گزارش ناآرامی در پالایشگاه نفت آبادان، خبرگزاری رسمی «ایرنا» وجود اعتصاب در این پالایشگاه را انکار میکند.
این در حالی است که خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی که بعد از خبر رویترز فرستاده شده، مینویسد ویدیوهائی که روز سهشنبه دریافت کرده، حاکی از آن است که اعتصاب در فاز دوم پالایشگاه آبادان همچنان ادامه دارد. از آنجا که فاز دوم هنوز به بهرهبرداری نرسیده، بلومبرگ مینویسد جنبهی نمادین این اعتصاب مهم است زیرا اعتصاب در این کهنسالترین پالایشگاه نفت جهان، در میانه ۴۳ سال پیش، حکومت ایران را ساقط کرد.
خبر کشیده شدن اعتراضهای خیابانی به اعتصابها در صنعت نفت بلافاصله به نقل از آسوشیتدپرس در دهها سایت خبری دیگر آمریکا از جمله در پایگاه اینترنتی شبکه اخبار مسیحی آمریکا موسوم به سی.بی.ان منعکس شد.
روزنامه «تایمز» اسرائیل هم به نقل از آسوشیتدپرس نوشت که سرکوب اعتراضها در روز سهشنبه در کردستان، زادگاه مهسا امینی، شدت گرفته است و عفو بینالملل هدفگیری شهروندان بیدفاع توسط نیروهای مسلح را محکوم کرد.
العربیه به نقل از استاندار علی هاشمی مینویسد که اعتصاب کارگران صنعت نفت در عسلویه برای حقوق و مزایا است نه کشته شدن دختر ۲۲ ساله در بازداشتگاه پلیس.
هندوستان تایمز هم خبر اعتصاب کارگران نفتی را کار کرده ولی تیتر زده که کارگران به اعتراض ضدحجاب پیوستهاند و توئیت کارشناس بنیاد صلح کارنگی کریم سجادپور را بازنشر کرده که مینویسد کارگران مجمتع پتروشیمی بوشهر اعتصاب کردند و شعار میدهند «نترسید ما همه با هم هستیم.»
روزنامه گاردین هم مینویسد صدای تیراندازی و انفجار در سنندج طنین انداخته و مقامات حکومت تلاش میکنند تظاهرات را فروبنشانند.
نشریه تخصصی ورایتی در حوزه هنر نیز مینویسد اکادمی صنعت صفحهپرکنی آمریکا برگزارکننده مراسم اهدای جوایز گرمی اعلام کرده که نزدیک به ۱۰۰ هزار پیشنهاد دریافت کرده که تقاضا دارند جایزه جدید «دستاورد ویژه: بهترین ترانه برای تغییر اجتماعی» به شروین حاجیپور، سازنده ترانه «برای» داده شود. برنده جایزه جدید، فوریه آینده در مراسم گرمی ۲۰۲۳ اعلام خواهد شد. رادیو آمریکا