بی بی سی:سامی حافظ عنان، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش مصر پس از آن که اعلام کرد به نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری آینده تمایل دارد، بازداشت شد.
ارتش میگوید علت بازداشت آقای عنان، تخطی از اصول نظامی بوده اما سخنگوی این فرمانده شناخته شده ارتش مصر میگوید او مرتکب خطایی نشده است.
مقامهای ارتش مصر میگویند فرماندهان نظامی پیش از نامزد شدن برای احراز پستهای دولتی، باید از ارتش استعلام بگیرند.
همزمان رسانههای مصر از ژنرال عنان به عنوان رقیب جدی عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور فعلی این کشور یاد میکنند و میگویند اگر او پا به عرصه رقابتها بگذارد شانس بالایی برای شکست آقای سیسی خواهد داشت.
عبدالفتاح سیسی هم پیش از ریاستجمهوری، فرمانده ارتش حسنی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر بود.
انتخابات ریاستجمهوری مصر قرار است ماه مارس آینده برگزار شود.
سامی حافظ عنان که در خلال سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ رئیس ستاد مشترک ارتش مصر بود، تمایل خود برای حضور در انتخابات را چند روز پیش در شبکههای اجتماعی علنی کرد.
در پی آن، امروز (سه شنبه ۲۳ ژانویه- سوم بهمن) ارتش مصر با صدور بیانیهای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، از اتهام ژنرال عنان تحت عنوان “تخطی جدی از قوانین خدمت وظیفه نظامی” یاد کرد.
آن طور که گزارش شده در پی این اطلاعیه آقای عنان بازداشت به دفتر دادستان نظامی ارتش مصر در قاهره برده شده است.
در همین حال، سخنگوی این مقام ارشد سابق ارتش مصر به خبرگزاری رویترز گفته سامی عنان هیچ قانونی را زیر پا نگذاشته و از اعلام تمایل او برای نامزدی “برداشت نادرستی” شده که به بازداشتش منجر شده است.
خبر بازداشت سامی عنان میتواند نشانهای از یکه تازی عبدالفتاح السیسی در رقابتهای انتخاباتی آتی تلقی شود چرا که بسیاری از رقبای جدی او از هم اکنون از میدان خارج شدهاند.
احمد شفیق، نخست وزیر سابق مصر که میتوانست یکی دیگر از رقبای آقای سیسی محسوب شود هم دو هفته پیش از حضور در این رقابتها صرفنظر کرد.
خبر انصراف آقای شفیق که یک بار در انتخابات سال ۲۰۱۲ برابر محمد مرسی، رهبر اخوان المسلمین، شکست خورد، در دو هفته گذشته به یکی از اصلیترین اخبار سیاسی مصر بدل شده بود.
بسیاری انصراف او از حضور در انتخابات را “تحت فشار و ارعاب” ارزیابی کردهاند و میگویند آقای شفیق نه به میل خود که وادار به انصراف شده است.
عبدالفتاح سیسی پس از آن که ارتش با کودتا محمد مرسی، رئیس جمهور مصر را خلع ید کرد در سال ۲۰۱۴ به قدرت رسید و اکنون پس از ۴ سال باید یک بار دیگر برای ماندن در کاخ ریاستجمهوری در انتخاباتی که منتقدان آن را “یک طرفه و بدون رقابت سالم” می خوانند، رای بیاورد.
او روز جمعه گذشته با حضور در تلویزیون رسما از حضورش در انتخابات ماه مارس خبر داد.