بحران غذایی؛ درخواست کمک میلیاردی از صندوق بین‌المللی پول

۱۴۰ گروه جامعه مدنی از سراسر جهان در نامه‌ای به صندوق بین‌المللی پول خواستار کمک اضطراری ۶۵۰ میلیارد دلاری به کشورهای فقیر شدند. گروه‌های جامعه مدنی گفتند کشورهای فقیر بدون این کمک قادر به مقابله با بحران غذایی نیستند.

آخرین بار صندوق بین‌المللی پول در اوت ۲۰۲۱ برای مقابله با پیامدهای همه‌گیری کرونا کمک‌های اضطراری ارائه کرده است.

گروه‌های جامعه مدنی در نامه خود می‌نویسند بیش از ۱۰۰ کشور کمک صندوق بین‌المللی پول را در سال نخست مصرف کردند. بنابراین، کشورهای فقیرتر برای مبارزه با بحران جهانی غذا، انرژی، عواقب تورم بالا و همچنین بحران بدهی نیاز فوری به کمک صندوق بین‌المللی پول دارند. 

کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول قبلا اعلام کرده بود که تا ۲۰ کشور ممکن است به کمک اضطراری صندوق بین‌المللی پول به دلیل بحران غذایی نیاز داشته باشند.

اقتصاد جهانی با رکود مواجه شده است. سازمان ملل پیش‌بینی رشد برای اقتصاد جهانی را برای سومین بار کاهش داد.

جورجیوا گفته است که صندوق بین‌المللی پول رشد ۳.۲ درصدی در سال جاری و ۲.۹ درصدی در سال آینده را پیش‌بینی می‌کند. او ضمن هشدار درباره خطر فزاینده رکود اقتصادی تاکید کرد که اوضاع قبل از اینکه بهتر شود بدتر می‌شود.

به گفته جورجیوا تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه سال جاری، همه‌گیری کرونا، افزایش تورم و تغییرات آب و هوایی چشم‌انداز اقتصادی را به طرز چشم‌گیری بدتر کرده است. کشورهایی که یک سوم تولید اقتصاد جهانی را به خود اختصاص می‌دهند، در سال جاری یا سال آینده حداقل دو فصل متوالی رکود اقتصادی را تجربه خواهند کرد.

افزایش سریع و شدید نرخ‌های بهره هم‌زمان در بسیاری از کشورها می‌تواند رکود اقتصادی را طولانی‌تر کند.

گزارش صندوق بین‌المللی پول در ارتباط با اقتصاد جهانی در هفته آینده به روز خواهد شد. قرار است نشست ۱۹۰ کشور عضو این صندوق نیز در واشنگتن برگزار شود.

در این نشست که به صورت حضوری نیز برگزار می‌شود وزرای دارایی و روسای بانک کشورهای عضو صندوق بین‌المللی پول شرکت خواهند کرد.

اسراف در مواد غذایی؛ کمتر خوراکی دور بریزیم/دوم ماه مه روز جهانی مقابله با دورریز مواد غذایی است. سالانه بیش از یک و نیم میلیارد تن مواد خوردنی دور ریخته می‌شود. این در حالیست که در جهان ما حدود ۸۲۱ میلیون انسان از گرسنگی رنج می‌برند.

زمان استفاده همیشه از تاریخ مصرف بیشتر است

خیلی از مردم همین که می‌بینند تاریخ مصرف یک خوراکی گذشته است، آن را دور می‌ریزند که درست نیست. بیشتر خوراکی‌ها تا چند روز یا حتی چند هفته پس از تاریخ مصرف روی آنها هم قابل استفاده هستند. بهتر است نه تنها به تاریخ، بلکه به رنگ و شکل و مزه یک خوراکی هم توجه کنیم.

بهتر است میوه و سبزی را تازه تازه از بازار بخریم. کالاهایی که از محل می‌خریم، دیرتر فاسد می‌شوند.

خوراکی‌های زشت را بخرید

سبزیجات و میوه‌های زیادی هستند که قبل از رسیدن به بازار یا فروشگاه دور ریخته می‌شوند، تنها به این علت که قشنگ و خوش‌فرم نیستند. یادمان باشد که قیافه ناجور خیار و هویج و سیب در مزه آنها تأثیری ندارد.

شیوه نگه‌داری صحیح

نگه داشتن خوراکی درون یا بیرون یخچال می‌تواند در عمر آن مؤثر باشد. موادی مانند رشته، آرد، نشاسته، بلغور و برنج را باید در جای خشک و تاریک نگهداری کرد. گوجه فرنگی و مرکبات در برابر سرما آسیب‌پذیر هستند. کاهو و سبزی سالاد را باید در پارچه مرطوب پیچید. میوه و لبنیات را باید همیشه در یخچال جای داد.

عکس: Colourbox

به اندازه نیاز خرید کنیم

پیش از خرید همیشه فکر کنیم قصد داریم چه خوراکی بپزیم و برای آشپزی چه چیزهایی لازم داریم، تا بی جهت زیادی خرید نکنیم. گوشت و میوه و سبزی خیلی زود فاسد می‌شوند، پس فقط وقتی آنها را بخریم که باید زود مصرفشان کنیم.

اصولا نباید بیش از حد نیاز غذا بپزیم. اگر غذا اضافه آمد، می‌توان آن را در وعده دیگری مصرف کرد و یا در فریزر گذاشت. گاهی می‌توان با کمی خلاقیت از غذاهای پس‌مانده، یک خوراکی تازه سرهم کرد، یا آنها را در چیزهایی مثل سوپ و آش به کار برد.

از فساد سریع خوراکی‌ها جلوگیری کنید

غذای پخته بیشتر دوام می‌آورد. خیلی از میوه‌ها و سبزیجات را می‌توان با پختن بر عمرشان افزود و سالم نگه داشت. میوه‌های پخته را می‌توان مربا کرد و سبزیجات پخته به راحتی در پاسفره‌ای‌های جورواجور مصرف می‌شوند.

غذای پخته بیشتر دوام می‌آورد. خیلی از میوه‌ها و سبزیجات را می‌توان با پختن بر عمرشان افزود و سالم نگه داشت. میوه‌های پخته را می‌توان مربا کرد و سبزیجات پخته به راحتی در پاسفره‌ای‌های جورواجور مصرف می‌شوند.

از دویجه وله

اینرا هم بخوانید

پرستاران در چندین شهر دست به تجمع زدند  

پرستاران طبق فراخوان قبلی امروز در شهرهای اصفهان، قم، کاشان، شیراز و قروه دست به …