تازه ترین اخبارهفتمین روز حمله روسیه به اوکراین

  • مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهاجم روسیه به اوکراین را با اکثریتی بزرگ محکوم کرد و خواستار پایان این تهاجم شد.کشورهای عضو سازمان ملل متحد در روز چهارشنبه ۲ مارس (۱۲ اسفند) با ۱۴۱ رأی موافق، ۳۵ رأی ممتنع و ۵ رأی مخالف قطعنامه در این باره را به تصویب رساندند.دویچه وله
  • یورونیوز،مقامات اوکراین: بیش از ۲ هزار غیرنظامی طی یک هفته جنگ کشته شدند.نهاد مسئول در خدمات‌رسانی در امور اضطراری در اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که بیش از دو هزار غیرنظامی طی یک هفته جنگ در این کشور به دنبال حمله روسیه کشته شدند. بررسی این آمار به طور مستقل برای رسانه‌ها ممکن نیست. 

*مقام‌های اوکراینی: بندر ماریوپول زیر آتش سنگین ارتش روسیه قرار دارد.مقامات اوکراین روز چهارشنبه اعلام کردند که بندر ماریوپول در جنوب شرقی این کشور زیر آتش سنگین نظامیان روس قرار دارد. بنا به همین گزارش امکان تخلیه مجروحان از ماریوپول به دلیل گلوله‌باران ممتد شهر وجود ندارد. شهردار ماریوپول در گفتگو با تلویزیون اوکراین گفت: «ما می‌جنگیم و از دفاع از سرزمین مادری‌مان دست نمی‌کشیم.»یورونیوز

*لاوروفوزیر خارجه روسیه: جنگ جهانی سوم هسته‌ای و ویرانگر خواهد بود.لاوروف تاکید کرد که روسیه به اوکراین اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.لاوروف گفت:«روسیه هفته گذشته عملیات نظامی ویژه را علیه اوکراین آغاز کرد زیرا در صورت دستیابی کیف به تسلیحات اتمی مسکو با «خطر واقعی» روبرو خواهد شد».
خبرگزاری روسیه «تاس»، نیر چهارشنبه به نقل از لاوروف گفت «روسیه اجازه دستیابی اوکراین به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.»
وی همچنین اوکراین را متهم کرد که مذاکرات با مسکو را به دلیل نفوذ واشنگتن بر این کشور متوقف کرده است.

۸۰۰ هزار نفر از اوکراین گریخته اند.به نوشته وب‌سایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در مجموع ۸۷۴ هزار و ۲۶ نفر از مرزهای این کشور فرار کرده‌اند که این نشان‌دهنده جهشی بزرگ به اندازه حدوداً ۲۰۰ هزار نفر ظرف یک شبانه‌روز است.تقریباً ۲۴ ساعت پیش از این فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، شمار پناهجویان اوکراینی را ۶۷۷ هزار نفر اعلام کرده بود.ارقام کمیساریای یادشده نشان می‌دهد که ۴۵۴ هزار نفر به لهستان گریخته‌اند. ۱۱۶ هزار نفر به مجارستان؛ ۷۹ هزار نفر به مولداوی؛ ۶۷ هزار نفر به اسلواکی؛ ۴۵ هزار نفر به رومانی، ۴۳ هزار نفر به روسیه و ۳۵۰ هزار به بلاروس. در همین حال ۷۰ هزار نفر به دیگر کشورهای اروپایی رفته‌اند.پتر فیالا، نخست‌وزیر چک، روز چهارشنبه گفت که کشورش از زمان آغاز درگیری‌ها پذیرای حدود ۲۰ هزار پناهجوی اوکراینی بوده است.

*اتحادیه اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که دو رسانه روسی راشا تودی و اسپوتنیک را از فعالیت در این منطقه منع کرده است.هر دو رسانه بودجه خود را از حکومت روسیه دریافت می‌کنند.جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه خود این اقدام را گامی مهم در مبارزه با «عملیات خرابکاری پوتین» در حوزه اطلاع‌رسانی توصیف کرده است.همزمان اتحادیه اروپا اعلام کرد که هفت بانک روسی را از فهرست خدمات سوئیفت برای نقل و انتقال بین‌المللی پول حذف کرده است.دو بانک اسبربانک و گازپروم‌بانک در میان این هفت بانک نیستند، گرچه اسبربانک خود چهارشنبه صبح اعلام کرد که به فعالیتش در بازار اروپا کلا پایان می‌دهد.فردا

*چین تحریم های مالی وضع شده علیه روسیه را رد کرده است. حدود صد کشتی در مناطق بحرانی میان روسیه و اوکراین متوقف شده اند.چین نمی‌خواهد به تحریم‌های مالی علیه روسیه بپیوندند. گو شوکینگ، رئیس نهاد نظارت بانکی اعلام کرد که پکن به تجارت و معاملات مالی با همه طرف‌ها ادامه خواهد داد.گو گفت: «ما تحریم‌های مالی را رد می‌کنیم، و پیش از همه تحریم‌هایی که یکجانبه وضع شده‌اند زیرا مبنای حقوقی ندارند و تأثیر خوبی نخواهند گذاشت.»چین یکی از خریداران مهم نفت و گاز روسی و تنها قدرت جهانی است که تهاجم روسیه به اوکراین را تاکنون محکوم نکرده است.دویچه وله

*میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین به خبرگزاری رویترز گفته است که مذاکرات بیشتر با روسیه در حال بررسی است و به یک «برنامه اساسی» نیاز است.
پودولیاک در پاسخ به سوالی درباره تاریخ برگزاری دور دوم مذاکرات از زمان حمله روسیه گفت: «در حال حاضر این موضوع مورد بحث است و نیاز به دستور کار اساسی داریم.»از سوی دیگر روسیه گفته «آماده» انجام ادامه مذاکرات با اوکراین در عصر چهارشنبه است. 

*یورونیوز ،روسیه مدعی تصرف شهر خرسون اوکراین شد

ارتش روسیه صبح چهارشنبه اعلام کرد که شهر بندری خرسون اوکراین واقع در جنوب این کشور در نزدیکی شبه جزیره کریمه را پس از درگیری‌های شدید در ساعات اخیر تصرف کرده است. 
ایگور کوناشنکوف، سخنگوی نیروهای مسلح روسیه گفت: «یگان‌های ارتش روسیه کنترل کامل پایتخت منطقه‌ای خرسون را به دست گرفته‌اند.»
منطقه خرسون از آغاز تهاجم روسیه زیر حملات شدید قرار داشت. 
ارتش روسیه پیش از این، یک بندر کلیدی دیگر در اوکراین به نام بردیانسک را تصرف کرده است و در حال حاضر به بندر ماریوپول حمله می‌کند

*اوکراین مدعی شده که ۵۸۴۰ سرباز روسی را کشته است.نیروهای مسلح اوکراین می گویند که ارقام اولیه نشان دهنده تمام خسارات وارد شده به نیروهای روسیه از آغاز تهاجم است. بی بی سی نمی تواند مستقلاً این ادعاها را تأیید کند، اما وزارت دفاع بریتانیا معتقد است که نیروهای روسیه در جریان حمله به اوکراین متحمل خسارات سنگینی شده اند.مجموع خساراتی که اوکراین می گوید به روسیه وارد کرده عبارتند از:۵۸۴۰ نظامی؛۳۰ هواپیما،۳۱ هلیکوپتر،۲۱۱ تانک؛۸۶۲ خودروی گشت زرهی؛۸۵ سامانه توپخانه؛۹ سامانه ضد هوایی،۶۰ مخزن سوخت،۳۵۵ وسیله نقلیه و۴۰ موشک انداز. از بی بی سی

*یورونیوز:نیروهای روسیه  یک هفته پس از آغاز جنگ در اوکراین در نیمه شب سه‌شنبه وارد خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین شدند. از سوی دیگر وزارت دفاع روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد شهر بندری خرسون را به‌طور کامل در اختیار گرفته‌اند.ارتش اوکراین در بیانیه‌ای در تلگرام اعلام کرد: «نیروهای هوابرد روسیه در خارکیف فرود آمده‌اند.»درگیری در شهر ۱.۴ میلیون نفری خارکیف در نزدیکی با مرز روسیه شدید گزارش شده است که پیش از این در روز سه‌شنبه هدف بمباران‌های متعددی قرار داشت.

*رادیو فردا: ورود نیروهای روسیه به دو شهر خارکیف و خِرسون.نیروهای هوابرد روسیه ساعتی پیش در صبح چهارشنبه در شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین، به زمین نشستند.بیانیه ارتش اوکراین می‌گوید که این نیروها بلافاصله پس از فرود در خارکیف «به یک بیمارستان محلی حمله کردند».بر اساس این بیانیه، اکنون جنگ به خیابان‌های شهر خارکیف کشیده شده است.خارکیف روز سه‌شنبه هدف حمله‌ موشکی مهیبی قرار گرفت که به مقر دولت در این شهر آسیب فراوان زد و دست‌کم ده نفر را کشت.یک رسانه اوکراینی از این شهر گزارش می‌دهد که هم‌اکنون صدای انفجارهای بزرگ شنیده می‌شود.

*دویچه وله:رسانه‌های اوکراین از درگیری در خارکیف و خرسون خبر می‌دهند 

بر اساس گزارش رسانه‌های اوکراینی درگیری‌‌ها با ارتش روسیه در طول شب گذشته ادامه داشته است. به گزارش آژانس اطلاعات مستقل اوکراین (UNIAN) نیروهای روس از جمله به یک مرکز پزشکی نظامی در خارکیف در شرق اوکراین حمله کردند. 

بر اساس این گزارش نیروهای اوکراینی در درگیری‌ها در خارکیف موفق شدند شش تانک دیگر روسی مدل T-80BWM را ضبط کنند. 

در شهر خرسون در جنوب اوکراین نیز درگیری‌‌ها ادامه داشته است. به گزارش آژانس Ukrinform، یک تانک روسی به ساختمان سرویس مخفی اوکراین (SBU) شلیک کرده است. 

آنتون هراشچنکو، مشاور وزارت کشور اوکراین از کشته شدن تعداد زیادی غیرنظامی در چرسون خبر داد که از جمله با کوکتل مولوتف از این شهر در برابر نیروهای روس دفاع می‌کردند. 

بر اساس گزارش‌های محلی این شهر که در دهانه رودخانه دنیپر قرار دارد به محاصره درآمده است. 
این اطلاعات از سوی منابع مستقل قابل راستی‌‌آزمایی نیست.

*روسیه مدعی تصرف شهر خرسون در جنوب اوکراین شد

وزارت دفاع روسیه می گوید که نیروهای این کشور اکنون شهر خرسون در جنوب اوکراین را تصرف کرده اند.اگر این شهر سقوط کرده باشد، بزرگترین شهر اوکراین است که تاکنون توسط نیروهای روسی تصرف شده است.بر اساس گزارش های پیشین نیروهای روسی در خیابان های شهر دیده شده بودند و شهردار خرسون گفته بود که ایستگاه قطار و بندر اصلی شهر تصرف شده است.

*سازمان ملل می گوید که از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در روز پنجشنبه گذشته، دست کم ۱۳۶ غیرنظامی کشته شده اند.گفته می شود که ۱۳ کودک در میان کشته شدگان است.سازمان ملل همچنین اعلام کرد که تاکنون حدود ۴۰۰ نفر در این درگیری ها زخمی شده اند.با این حال، ارقام منتشر شده توسط دولت اوکراین حاکی از کشته شدن ۳۵۲ غیرنظامی و مجروح شدن ۱۶۸۴ نفر است.بی بی سی

اخبار روزهای قبل از اینجا

https://rowzane.com/news/article=246716

اینرا هم بخوانید

روایت عراقچی از توافق با آژانس:”اورانیوم ما زیر آوار تاسیسات هسته‌ایِ بمباران‌شده است”!

عراقچی در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی روایتش از جزئیات توافق با آژانس، از اجازه بازرسی …