تحریم‌های جدید شورای اروپا و استرالیا علیه ایران

اتحادیه اروپا در رابطه با حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و گروه‌های مسلح درمنطقه خاورمیانه و دریای سرخ، اقدامات محدودکننده علیه جمهوری اسلامی را گسترش می‌دهد. استرالیا نیز تحریم‌هایی را وضع کرد.

شورای اروپا روز سه‌شنبه ۱۴ مه (۲۵ اردیبهشت) اعلام کرد که با توجه به حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، دامنه چارچوب اتحادیه اروپا برای اقدامات محدودکننده را گسترش می‌دهد.

این اقدامات محدودساز که در ژوئیه ۲۰۲۳ به تصویب رسید، در حال حاضر صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع می‌کند و محدودیت‌های مسافرتی و اقدامات مسدود کردن دارایی‌ها را علیه افراد مسئول، حمایت‌کننده یا دخیل در برنامه پهپادی ایران در نظر می‌گیرد.

 بیانیه شورای اتحادیه اروپا که که در پایگاه اطلاع‌رسانی این شورا منتشر شده است، می‌افزاید، با توجه به ادامه حمایت نظامی ایران از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و همچنین گروه‌های مسلح غیردولتی در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ و در پی حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴، شورا تصمیم گرفت که امکانات اتحادیه اروپا برای اعمال تدابیر محدودکننده، اکنون نه تنها پهپادها، بلکه موشک‌ها را نیز شامل می‌شود.

بیانیه می‌گوید، اتحادیه اروپا اکنون می‌تواند افراد و نهادهایی را که موشک‌ها و پهپادهای ایران را ارسال می‌کنند، به فروش می‌رسانند یا به گونه دیگری در آن دخیل هستند، هدف قرار دهد.

افرادی که مورد هدف قرار می‌گیرند، دارایی‌های‌شان مسدود می‌شود و سفر آن‌ها به اتحادیه اروپا ممنوع خواهد شد. علاوه بر این، تأمین وجوه یا منابع اقتصادی به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای یا به نفع اشخاص حقیقی یا حقوقی، نهادها یا ارگانهای فهرست شده ممنوع است.

 صادرات قطعات بیشتر مورد استفاده در توسعه و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران نیز ممنوع خواهد بود.

تحریم سه شخص حقیقی و حقوقی ایران توسط استرالیا

پنی وونگ، وزیر خارجه استرالیا، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۴ مه (۱۵ اردیبهشت) می‌گوید که او روز شنبه ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت) سه فرد و یک نهاد را به دلیل نقش آنها در انتقال پهپادهای ساخت ایران که روسیه برای ایجاد وحشت در میان غیرنظامیان اوکراینی و تخریب زیرساخت‌های حیاتی این کشور استفاده می‌کند، تحریم کرده است.

وونگ گفته است که دولت استرالیا به شیوه تحریم‌های ماگنیسکی، ناقضان حقوق بشر را مورد بازخواست و تحریم قرار می‌دهد.قانون ماگینسکی سال ۲۰۱۲ در سنای آمریکا  در زمینه مبادلات تجاری با روسیه تصویب شد و بر طبق آن  تحریم‌های روادیدی علیه برخی مقامات روسیه که  ناقض حقوق بشر تشخیص داده می‌شوند اعمال می‌شود. دویچه وله

اینرا هم بخوانید

اسرائیل فرودگاه صنعا، بنادر و نیروگاه‌های حوثی‌ها را هدف قرار داد

ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که چندین هدف مرتبط با جنبش حوثی‌های همسو با …