ترامپ: خروج از” ترنس-پسیفیک (TPP) را اعلام کرد

رادیو آمریکا:یک فرمان اجرایی دیگر از سوی ترامپ: خروج از شراکت ترانس-پاسیفیکترامپ از پیمان تجاری” ترنس-پسیفیک (TPP) “اقیانوس آرام خارج شد

یکی از فرمان های اجرایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه کار بر روی آنرا آغاز خواهد کرد، پیمان شراکت ترانس-پاسیفیک (TPP) است.

شبکه سی‌ان‌ان به نقل از دو منبع آگاه در اینباره گفت پرزیدنت ترامپ قصد دارد با امضای یک فرمان اجرایی، آمریکا را از مذاکرات شراکت ترانس-پاسیفیک خارج کند.

شراکت ترانس-پاسیفیک که تحت کابینه و با پشتیبانی باراک اوباما وارد مرحله مذاکره شده بود، هیچگاه از سوی کنگره آمریکا تأیید نشد، به همین خاطر خروج از این مذاکرات پیامدهای آنی و واقعی بر سیاست های اقتصادی آمریکا به دنبال نخواهد داشت ولی بیانگر تغییرات بنیادی در دیدگاه تجاری آمریکا تحت کابینه آقای ترامپ خواهد بود.

شراکت ترانس-پاسیفیک یک پیمان تجاری پیشنهادی میان دوازده کشور در سراسر منطقه آسیا-اقیانوسیه است. هدف این شراکت چند-کشوری، ترویج رشد اقتصادی، ایجاد و حفظ مشاغل، ارتقای نوآوری و تولید و رقابت در عرصه اقتصاد، و کاهش سطح فقر در کشورهای شریک در این پیمان است. طرح نهایی این پیمان که مذاکرات آن هفت سال به طول انجامیده، در ماه فوریه سال ۲۰۱۶ ارائه و امضا شد و هم اکنون در انتظار ورود به مرحله اجرایی است.

سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گفت، فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ در رابطه با شراکت ترانس-پاسیفیک، یکی از اولین فرمان های اجرایی خواهد بود که آقای ترامپ روز دوشنبه آنرا صادر خواهد کرد. این فرمان اجرایی، اولین اقدام عمده کابینه جدید در سیاست خارجی آمریکا محسوب می شود.

——————–

ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی از پیمان تجاری اقیانوس آرام خارج شد.موافقتنامه موسوم به شراکت ترنس-پسیفیک (TPP) در سال ۲۰۱۵ میان ۱۲ کشور که ۴۰ درصد اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهند امضا شده است.

 ترامپ در حالی که با یک حرکت قلم آمریکا را از این پیمان خارج کرد گفت: “الان اقدامی کردیم که برای کارگر آمریکایی کار بزرگی بود.”

به غیر از آمریکا، ژاپن، مالزی، ویتنام، سنگاپور، برونئی، استرالیا، نیوزیلند، کانادا، مکزیک، شیلی و پرو اعضای پیمان تجاری اقیانوس آرام هستند.

هدف از امضای این موافقتنامه ایجاد یک بلوک اقتصادی جدید بود که موانع تجاری میان ۱۲ کشور عضو را کاهش می‌دهد.

مذاکره در مورد این موافقتنامه که از اولویت‌های اصلی باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، بود پنج سال به طول انجامید و سرانجام در آتلانتا در آمریکا امضا شد، اما هیچگاه به تصویب کنگره که بر سر این موضوع دچار اختلاف‌های عمیقی است، نرسید. به همین دلیل به گفته خبرنگاران این اقدام آقای ترامپ بیشتر جنبه نمادین دارد.

 

فرمان اجرایی آقای ترامپ برای ترک پیمان تجاری اقیانوس آرام، یکی از اولین فرمان‌های اجرایی است که رئیس جمهور جدید آمریکا امروز، دوشنبه (۲۳ ژانویه) صادر کرده است.

ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که در صورت پیروزی فورا از این پیمان خارج خواهد شد.

وی با انتقاد از این موافقتنامه آن را یک “فاجعه بزرگ بالقوه” برای کشور توصیف کرد و گفت که برای آمریکا به ویژه بخش صنعتی آن بسیار “زیانبار” است.

او صبح روز دوشنبه (۲۳ ژانویه) و پیش از امضای فرمان اجرایی در جلسه‌ای با حضور صاحبان تجارت همچنین وعده داد تا نرخ مالیات و مقررات تجاری برای شرکت‌هایی که به “حفظ مشاغل” در آمریکا کمک کرده‌اند را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. ترامپ در عین حال از تصمیم خود برای وضع “مالیات مرزی” بر صنعت‌گرانی صحبت کرد که کارخانه‌های خود را به خارج از آمریکا منتقل می‌کنند.او همچنین در اقدامی دیگر بودجه نهادهای بین‌المللی که در آمریکا خدمات سقط جنین ارائه می‌دهند را قطع کرد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

دویچه وله:بیانیه تشکل‌های دانشجویی به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری

تعدادی از تشکل‌های دانشجویی ایران به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری پس از کشته شدن …