دادگاه:ترامپ باید برنامه حفاظت از جوانان مهاجر را از سرگیرد

رادیو آلمان، دادگاه: ترامپ باید برنامه حفاظت از جوانان مهاجر را از سرگیرد

حدود یک سال پیش دونالد ترامپ به برنامه “داکا” برای حمایت از کودکان و جوانان مهاجر بدون مدارک هویتی و مهاجرتی پایان داد. اینک دادگاهی در این کشور او را مجبور به ازسرگیری این برنامه کرده است.

دولت دونالد ترامپ در آمریکا باید اجرای برنامه “داکا” در حمایت از کودکان مهاجر بدون مدارک هویتی و مهاجرتی را به طور کامل از سربگیرد.

جان بیتس، قاضی آمریکایی از واشنگتن در توضیح تصمیم خود گفت، دولت تا حالا توضیح روشنی در مورد پایان دادن به برنامه داکا ارائه نکرده است. به گفته او، مقام‌های مسئول تا ۲۳ اوت وقت دارند تا به این رأی اعتراض کنند.

برنامه داکا حدود ۷۰۰هزار مهاجر جوان را در برمی‌گیرد که از کودکی به صورت غیر قانونی وارد آمریکا شده‌اند. این برنامه از مهاجران جوانی که به آن‌ها “دریمر” یا “رؤیا‌پرداز” گفته می‌شود حمایت می‌کند. این تعداد به مجموع ۱۱ میلیون مهاجر غیر قانونی تعلق دارند که به صورت دائمی در آمریکا زندگی می‌کنند.

 

برنامه داکا در سال ۲۰۱۲ توسط باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین این کشور اجرا شد. بر اساس این برنامه، صدها هزار مهاجر بدون برگه هویتی برای مدت دو سال می‌توانستند در آمریکا بمانند. علاوه بر این، آن‌ها در این مدت از اجازه کار نیز برخوردار می‌شدند.

ترامپ در سپتامبر گذشته فرمان باراک اوباما را تمدید نکرد و به کنگره شش ماه وقت داد تا قانون جدیدی تصویب کند. اما تا حالا تلاش‌های او نتوانسته جلوی این برنامه را بگیرد.

در حقیقت این دادگستری آمریکا بود که مانع از توقف ادامه برنامه داکا شد. چندین قاضی فدرال لغو این برنامه را مغایر قوانین کشور تلقی کردند و حکم دادند که دولت به صورت موقت هم که شده باید اجرای این برنامه را از سربگیرد.

با این همه از زمان پایان دادن به این برنامه تقاضای جدیدی دریافت نشده و تنها کسانی که پیش از این در چتر حمایتی داکا قرار گرفته‌ بودند می‌توانستند وضعیت حفاظتی خود را تمدید کنند. اینک با رأی جدید قاضی فدرال آمریکا این وضعیت می‌تواند تغییر کند.

جان بیتس، قاضی فدرال آمریکا پیش از این در ماه آوریل نیز حکم داده بود که دولت باید داکا را دوباره اجرا و فرم‌های پذیرش جدید این مهاجران را قبول کند. در آن زمان او به دولت ۹۰ روز فرصت داد تا برای لغو داکا توضیح بهتری ارائه کند که ظاهرا تیم ترامپ موفق به این کار نشده است.

تصویب قوانین مربوط به مهاجران در آمریکا آسان نیست. این را باراک اوباما نیز تجربه کرده بود. او که می‌خواست با تصویب یک قانون از مهاجران موسوم به “رؤیاپرداز” حفاظت کند با مقاومت جمهوری‌خواهان مواجه شد و دست آخر به صدور دستوری در مورد این برنامه رضایت داد.

اقدامات علیه مهاجران معمولا با استقبال هواداران ترامپ مواجه می‌شود. اما در جبهه دمکرات‌ها، در میان جمهوری‌خواهان بلندپایه و همچنین اقتصاد آمریکا تصمیم ترامپ علیه جوانان “دریمر” با مقاومت روبرو می‌شود.

برنامه داکا در آن زمان هم مشمول هر کسی نمی‌شد و مهاجر برای استفاده از شرایط حفاظتی این برنامه باید واجد شرایطی می‌بود. او باید پیش از ژوئن ۲۰۱۷ وارد آمریکا شده و کم‌تر از ۱۶ سال سن می‌داشت. شرط دیگر این بود که او باید در تمامی این مدت در آمریکا بوده و از آن خارج نشده بود.

اینرا هم بخوانید

بلومبرگ: جمهوری اسلامی برای حمله به اهداف اسرائیل در اروپا از نوجوانان استفاده می‌کند

خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به اینکه ایران برای ضربه زدن به اهداف اسرائیلی در خاک …