ترامپ خواستار محدودیت شدیدتر سفر به آمریکا و بررسی سریع آن در دیوان عالی شد

ترامپ روز دوشنبه ۱۵ خرداد و در پی حمله شنبه شب در شهر لندن از دولت خواست به دنبال وضع محدودیت‌های شدیدتری برای ورود شهروندان شش کشور مسلمان باشد و از دیوان عالی آمریکا خواست هر چه سریعتر در مورد جنبه‌های حقوقی این فرمان تصمیم‌گیری کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پیام دونالد ترامپ در توئیتر انتشار یافت و می‌تواند اقدامات دولت برای بررسی اضطراری این مقررات در دیوان عالی کشور را که از هفته پیش آغاز شده است تشدید کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در یکی از پیام‌های خود با اشاره به دیوان عالی کشور نوشت: «وزارت دادگستری باید فرمان اولیه در زمینه منع مهاجرت را به دیوان عالی کشور تسلیم می‌کرد و نه نسخه تعدیل شده و از نظر سیاسی تصحیح‌شده آن».

ترامپ که به عنوان رئیس‌جمهور مسئول نظارت بر اقدامات وزارت دادگستری است در پیام دیگری نوشت: «وزارت دادگستری باید از دیوان عالی بخواهد که در بررسی نسخه تعدیل‌شده این فرمان تسریع کرده و خواهان مقررات سختگیرانه‌تری شود».

ترامپ پنجشنبه گذشته از دیوان عالی آمریکا خواست که اجرای کامل فرمان بحث‌برانگیز ریاست‌جمهوری در تاریخ ششم مارس را با وجود مخالفت دادگاه‌های ایالتی هر چه سریع‌تر تأیید کند. دیوان عالی آمریکا در موارد بسیار نادر بررسی اضطراری را می‌پذیرد.

ترامپ در دفاع از ممنوعیت موقت مهاجرت که یکی از وعده‌های انتخاباتی مهم او بود، می‌گوید چنین سازوکاری از حملات تروریستی در آمریکا پیشگیری می‌کند. اما منتقدان می‌گویند این فرمان تبعیض‌آمیز است و استدلال‌های رئیس‌جمهور برای تصویب و اجرای آن بی‌پایه و اساس است.

برخی از کارشناسان حقوقی در آمریکا معتقدند پیام‌های روز دوشنبه دونالد ترامپ در شبکه توئیتر ممکن است هواداران او را تهییج کند، ولی در مراجع قضایی به او کمکی نخواهد کرد.

موضوعی که دیوان عالی آمریکا باید بررسی و در مورد آن تصمیم‌گیری کند تبعیض‌آمیز بودن فرمان ریاست‌جمهوری در مورد مسلمانان و در نتیجه تضاد آن با قانون اساسی آمریکاست. وکلای وزارت دادگستری در دفاعیه خود می‌گویند فرمان تجدیدنظر شده شش مارس به نسبت فرمان اول ریاست‌جمهوری که در ژانویه صادر شد تعدیل شده است.

جاناتان تورلی، استاد حقوق در دانشگاه جرج واشنگتن که معتقد است فرمان ریاست جمهوری قانونی است، می‌گوید اشاره دونالد ترامپ به «ممنوعیت سفر» در پیام‌های توئیتری خود عملاً استدلال‌های وزارت دادگستری آمریکا را زیر سؤال می‌برد.

بن کاردن سناتور دمکرات و عضو کمیته سیاست خارجی مجلس سنا که از مخالفان فرمان دونالد ترامپ است، روز دوشنبه گفت پیام‌های روز دوشنبه رئیس‌جمهور در توئیتر به خوبی «نیت او و بی‌احترامی به قوه قضاییه کشور را برملا می‌کند».

چالش‌های حقوقی علیه فرمان ریاست‌جمهوری از جمله احکام دادگاه‌های استیناف در ایالت‌های مختلف آمریکا، این استدلال دولت را رد می‌کنند که برای امنیت آمریکا در مقابل حملات تروریستی اقدامات اضطراری الزامی است. آنها در عین حال می‌گویند هنگامی که دادگاه‌های عادی علیه اجرای بخش‌هایی از این فرمان رأی دادند دولت از دیوان عالی کشور تقاضای مداخله نکرده بود.

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که دیوان عالی آمریکا روز جمعه از مخالفان فرمان ریاست‌جمهوری خواست تا در برابر تقاضای دولت برای بررسی اضطراری این پرونده در روز ۱۲ ژوئن استدلال‌ها و شواهد خود را ارائه دهند.

دولت دونالد ترامپ برای پیروزی در این جدال حقوقی به پنج رأی موافق از مجموع ۹ عضو دیوان عالی کشور نیاز دارد. با توجه به تأیید عضویت گزینه دونالد ترامپ برای تصدی نهمین کرسی این نهاد، اکنون پنج کرسی دیوان عالی در کنترل محافظه‌کاران است. این در حالی است که دادگاه‌های منطقه‌ای و ایالتی که تاکنون با اجرای این مقررات مخالفت کرده‌اند معمولاً گرایش‌های لیبرالی داشتند.

اگر دیوان عالی آمریکا فرمان ریاست‌جمهوری برای ممنوعیت ۹۰ روزه سفر شهروندان شش کشور مسلمان به آمریکا را تأیید کند اجرای این مقررات بلادرنگ از سر گرفته خواهد شد.

با وجودی که هشدارها و انتقادهای حقوقی از این فرمان ادامه دارد دونالد ترامپ روز دوشنبه در یک پیام‌ توئیتری گفت دولت او بررسی پرونده متقاضیان ویزا به آمریکا را سخت‌تر کرده و افزود: «دادگاه‌ها در آمریکا کند عمل کرده و سیاسی هستند».

هفته گذشته دولت آمریکا با تغییر بخشی از مقررات ویزا اعلام کرد که از این پس متقاضیان باید سوابق و عملکرد خود در شبکه‌های اجتماعی و تاریخچه تمامی فعالیت‌های شخصی و مشخصات خانوادگی خود طی ۱۵ سال گذشته را همراه درخواست ویزا ارائه دهند.رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

دویچه وله:بیانیه تشکل‌های دانشجویی به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری

تعدادی از تشکل‌های دانشجویی ایران به مناسبت دومین سالگرد خیزش سراسری پس از کشته شدن …