ترامپ در مورد قانون تحریم های روسیه، ایران و کره شمالی ‘مطمئن نیست’

مقام های کاخ سفید در مورد طرحی که کنگره قرار است به زودی برای اعمال تحریم های تازه بر روسیه، ایران و کره شمالی تصویب کند پیام های ضد و نقیضی ارسال کرده اند.

این مصوبه همچنین توانایی دونالد ترامپ برای برداشتن تحریم ها علیه روسیه را محدود خواهد کرد. او قبلا در برابر تحریم روسیه مقاومت نشان داده بود.

درحالی که سخنگوی کاخ سفید یکشنبه گفت رئیس جمهور این مصوبه را امضا خواهد کرد مدیر ارتباطات دولت ترامپ می گوید رئیس جمهور هنوز در مورد آن تصمیم نگرفته است.

کنگره تحریم های مربوط به روسیه را در واکنش به “مداخله روسیه” در انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعمال می کند.

آقای ترامپ از ابتدای دوره ریاست جمهوری اش با این سوءظن روبرو بوده که در جریان مبارزات انتخاباتی با دولت روسیه تبانی کرده بود. روسیه و آقای ترامپ این اتهام را رد می کنند.

این مصوبه همچنین کره شمالی، سپاه پاسداران و برنامه موشکی ایران را هم هدف قرار می دهد.

این طرح که حدود یک ماه پیش در مجلس سنای آمریکا تصویب شد قرار است سه شنبه این هفته در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شود که در صورت تصویب، برای کسب امضای رئیس جمهوری، به کاخ سفید فرستاده خواهد شد.

تاخیر مجلس نمایندگان با اکثریت جمهوری خواه در به رای گذاشتن طرح این اتهام را از طرف دمکرات ها به دنبال داشت که آنها قصد دارند به درخواست دونالد ترامپ از تنبیه روسیه خودداری کنند. اما دو طرف اکنون به توافق رسیده اند.

پیش نویس طرح یادشده رئیس جمهوری آمریکا را موظف می‌کند که در ظرف ۹۰ روز، سپاه پاسداران، مقامات، نمایندگان و اشخاص وابسته‌اش در خارج از ایران را بنا بر اتهام فعالیت‌های تروریستی تحریم کند.

در پیش نویس طرح آمده است: “سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران – و نه فقط نیروی قدس سپاه – مسوول اجرای برنامه فعالیت‌های بی‌ثبات کننده، حمایت از تروریسم بین المللی و برنامه موشکی ایران است.”

پیشتر، محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه گفته بود اگر آمریکا می‌خواهد موضوع تحریم‌های “دفاعی و سپاه را دنبال کند” باید پایگاه‌های خود را تا محدوده هزار کیلومتری اطراف ایران برچیند.

آقای جعفری روز چهارشنبه ۲۸ تیر در مشهد گفت: “ما از توان موشکی همان گونه دفاع می‌کنیم که مردان غیرتمند از ناموس خود دفاع می‌کنند.”

مقاومت در برابر تحریم روسیه

سناتور دموکرات بن کاردین، از حامیان طرح، روز یکشنبه هشدار داده بود که کنگره با تصویب این طرح با رای بالا از سد هر گونه وتوی احتمالی آقای ترامپ عبور خواهد کرد.

هم زمان، سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی آمریکا گفت که دولت آقای ترامپ از طرح مذکور حمایت می‌کند.

سارا هاکبی سندرز گفت: “پیش نویس اول طرح نگارش ضعیفی داشت اما ما توانستیم با مجلس نمایندگان و سنا درباره آن همکاری کنیم.”

خانم سندرز افزود: “ما از طرح فعلی حمایت می کنیم و به همکاری با مجلس نمایندگان و سنا برای وضع تحریم های شدید علیه روسیه همکاری خواهیم کرد تا زمانی که اوضاع در اوکراین حل و فصل شود.”

پیش نویس یاد شده در ماه مارس امسال فقط برای تشدید تحریم ایران مطرح شده بود ولی در پی بالا گرفتن اتهام حملات سایبری روسیه به انتخابات سال گذشته آمریکا، قانونگذاران آمریکایی تحریم های جدید روسیه را هم به آن اضافه کردند.

بنا بر پیش نویس طرح، اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی در پروژه های انرژی که حداقل 33 درصد سهم آن به شرکت‌های روسیه تعلق دارد اجازه فعالیت نخواهند داشت. پیش نویس همچنین شماری از مقامات و سازمان های امنیتی روسیه را تحریم می کند و مانع از آن می شود که دونالد ترامپ تحریم های گذشته آمریکا علیه مسکو را لغو کند.

در نسخه مجلس نمایندگان طرح همچنین تدابیر تازه ای علیه کره شمالی در نظر گرفته شده است.

تحریم های ایران

پیش نویس طرح وزیر امور خارجه آمریکا را موظف می کند در ظرف ۹۰ روز فهرستی از اسامی افراد “ناقض حقوق بشر” در ایران، از جمله کسانی که به شکنجه و قتل‌های فراقانونی دست می زنند را به کنگره تحویل بدهد.

پیش نویس از دولت آمریکا می خواهد “فعالیت‌های غیرقانونی” مقامات ایرانی را برملا کند و در ظرف ۹۰ روز به کمیته‌های کنگره درباره شهروندان آمریکا که در ایران زندانی هستند گزارش بدهد.

پیش نویس طرح همچنین دولت آمریکا را موظف می کند اشخاصی که منع تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران را نقض می کنند تحریم کند.

مقامات ایرانی بارها اتهام نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم را بی اساس دانسته اند. جمهوری اسلامی گروه هایی نظیر حزب الله لبنان را بخشی از محور مقاومت می خواند و بر حمایت از آنها تاکید دارد.

مقامات جمهوری اسلامی همچنین می گویند که برنامه‌ موشکی این کشور با برجام مغایرتی ندارد و ایران با وجود توقف غنی‌سازی می‌تواند طرح‌های موشکی خود را توسعه دهد.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه:نگرانی زنان سوریه از ابهام در آینده حقوقشان پس از تغییر حکومت

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه، با ابراز نگرانی عمیق از عدم تأمین …