تشکیل دولت جدید در لبنان بدون شرکت حزب‌الله

نواف سلام، نخست‌وزیر تعیین‌شده لبنان، کابینه‌ای متشکل از کارشناسان و تکنوکرات‌ها تشکیل داده است که هدف آن پرداختن به بحران‌های اقتصادی و سیاسی کشور است. در این دولت هیچ عضوی از حزب‌الله یا متحدان آن حضور نخواهد داشت.یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دولت جدید لبنان، عدم حضور اعضای حزب‌الله و متحدان آن در کابینه است. این تصمیم به‌ویژه از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته است.

بنان پس از سال‌ها بحران سیاسی و اقتصادی، دولت جدیدی تحت رهبری نواف سلام، نخست‌وزیر تعیین‌شده این کشور، تشکیل داد. کابینه جدید که از ۲۴ عضو تشکیل شده است، به‌طور عمده از کارشناسان و تکنوکرات‌ها تشکیل شده است که پنج نفر از اعضای آن زن هستند.سلام، حقوقدان و رئیس سابق دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه، حمایت حزب‌الله در پارلمان را نداشت، اما اکثریت احزاب و بلوک‌های سیاسی پارلمان او را تأیید کردند

این دولت جدید در شرایطی تشکیل می‌شود که لبنان درگیر بحران‌های اقتصادی عمیق، فساد گسترده و مشکلات سیاسی فراوان است. نواف سلام اعلام کرد که دولت جدید تمرکز خود را بر روی انجام اصلاحات اساسی و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد گذاشت. او همچنین تأکید کرد که “اصلاحات تنها راه نجات لبنان” است.

نخست‌وزیر جدید لبنان تاکید کرد که هدف از تشکیل این دولت، بازسازی اعتماد میان مردم و دولت، بازسازی روابط لبنان با کشورهای عربی و همچنین تقویت تعامل این کشور با جامعه بین‌المللی است.

عدم مشارکت حزب‌الله در دولت جدید

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دولت جدید لبنان، عدم حضور اعضای حزب‌الله و متحدان آن در کابینه است. این تصمیم به‌ویژه از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته است.

مورگان اورتگاس، معاون ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور خاورمیانه، پس از دیدار با جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان تأکید کرد که حزب‌الله و متحدان آن نباید هیچ نقشی در دولت جدید لبنان داشته باشند. اورتگاس گفت که ایالات متحده خطوط قرمزی برای جلوگیری از نفوذ حزب‌الله در ساختار حکومتی لبنان تعیین کرده است.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

تاکید آمریکا و اسرائیل بر مقابله با «نفوذ بدخواهانه» منطقه‌ای جمهوری اسلامی

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرد ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده …