تظاهرات های میلیونی جهانی در دفاع از محیط زیست! سیستم سرمایه داری عامل وبانی اصلی تخریب محیط زیست است
روز جمعه ٢٠ سپتامبر٢٠١٩ برابر با ٢٩ شهریور١٣٩٨ میلیونها دانش آموزان به همراه مردم معترض کشورهای مختلف در سراسر جهان برعلیه تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست دست به اعتراضات وسیع و گسترده زده اند. این اعتراضات در ١٥٠ کشور بر پاشد. بیش از ٥ هزار برنامه اعتراضی متنوع سازمان داده شده بود.
این تظاهراتها به فراخوان گرتا تونبَری، دختر ۱۶ ساله سوئدی و با حمایت صدها نهاد دفاع از محیط زیست و حق حیات و دهها اتحادیه های کارگری و احزاب وسازمانها روبرو شد وبرای اولین بار در این ابعاد بخش هایی از جامعه در دفاع از محیط زیست و بر علیه سیاستهای دولت ها در تشدید به نابودی کشاندن هر چه بیشتر محیط زیست به خیابانها آمدند.اعتراضات درروزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.
اعتراض به نابودی محیط زیست و آلودگی هوا فقط اعتراض به آلودگی محیط زیست و هوا نیست. این اعتراض بخشا اعتراض مردمی به حرص و ولع و طمع سیستم سرمایه داری جهانی، برعلیه “رشد اقتصادی به هر قیمت” که شعار نظام سرمایه داری می باشد، نیز است.
رشد اقتصادی و تعرض بی امان سوداگران سرمایه به طبیعت، استفاده از انرژیهای فسیلی برای سرپا نگه داشتن چرخ های تولید صنعتی جامعه سرمایه داری در کنار دهها مورد تعرض و تجاوز به طبیعت و روال طبیعی زندگی در کره زمین را با خطرات جدی روبرو کرده وبخشا تبدیل به یک تهدید جدی برای ادامه حیات و زندگی در کل کره زمین شده است.
ادعاهای سرمایه داری مبنی بر اینکه “رشد اقتصادی ایجاد اشتغال و بالارفتن رفاه”را برای همه بدنبال دارد، امروز بیش از هر زمانی دیگری برای مردم ثابت شده است که دروغی بیش نبوده و نیست. رشد اقتصادی و استفاده بی حد و حصر در به نابودی کشاندن منابع موجود و کلا کل کره خاکی، فقط و فقط در خدمت افزایش سودآوری سرمایه، تضمین بقای سیستم سرمایه داری، تولید وباز تولید ارزش اضافه برای طبقه حاکم، طبقه سرمایه دار و مشتی انگل حاکم برمقدرات جهان می باشد.
رشد اقتصادی مورد ادعای طبقه سرمایه دار و سرمایه مالی جهانی و..نه تنها رفا و امنیت برای مردم جهان به ارمغان نیاورده، بلکه فقرو فلاکت وبیکاری و بی تامینی و عدم برخورداری از یک حداقل های زندگی ساکنان کره زمین را با مخاطرات جدی روبرو کرده است. سیاست های سیری ناپذیری سرمایه داری برای گسترش انباشت سرمایه، افزودن هر روزه بر سود و ارزش افزدوه ای که از قبل استثمار طبقه کارگر و انسانهای کارکن برایش حاصل میشود، امروز بیش از هر زمانی دیگری برای کل بشریت ثابت شده که طبقه سرمایه دار حاکم حاضر است محیط زیست و همه منابع آن را به کار گرفته و تا سر حدی نابودی کره زمین به کار بگیرد، تا حرص و ولع سیری ناپذیر سرمایه و اهدافش را برآورده سازد. سیستم سرمایه داری عامل و بانی اصلی تخریب محیط زیست و همه فجایع ناشی از آن در جهان می باشد.
امروز بشریت متمدن و آگاه و نسل جوان به این درجه از شعور و آگاهی سیاسی رسیده اند که دروغ های طبقات حاکم را باور نکنند. یک نه بزرگ به همه این سیاستهای طبقا ت حاکم بدهند. به میدان آمدن جنبشی جهانی در دفاع از محیط زیست و علیه آلودگی آن،میدان آمدن جنبشی است که در خیابانها و در مارش های میلیونی با صدای رسا فریاد میزند. دیگر بس است. رشد اقتصادی نه، رفاه آری؛ انرژی تجدید پذیر و طبیعی آره، نه به سوخت های فسیلی و اثرات ویران کننده آن بر طبیعت و زندگی انسان.
علاوه بر این به میدان آمدن این جنبش یک نه بزرگ به همه سیاستهای طبقات حاکم سرمایه داری یک درصدی بوده و آنها را به چالش جدی کشانده است. به این جنبش مردمی باید درود فرستاد و خسته نباشید گفت. در عین حال باید تاکید کرد که عامل و بانی اصلی نابودی محیط زیست و آلودگی هوا و همه مصائب ناشی آن، سیستم سرمایه داری، حرضو ولع سیری ناپذیری اش برای سود و باز هم سود بیشتر برای سرمایه و سیاستهای صنعتی کردن و صنعتی شدن به هر قیمتی، با تحمیل بدترن شرایط کار و زندگی بر اکثریت بشریت و.. می باشد که در خدمت حفقط مناسبات نابرابر سیستم سرمایه داری وبر علیه کل بشریت می باشد. برای پایان دادن به آلودگی محیط زیست و حفط زندگی و حیات در کره زمین و….باید کل سیستم سرمایه داری و سیاستهای طبقات حاکم را که عامل وبانیان اصلی تحمیل این وضعیت بر زندگی بشریت می باشند، را به زیر کشید و بر ویرانه های آن دنیای بهتر با رفاه و امنیت و آسایش، که محورش رهایی انسان از بردگی مزدی و اثرات و تبعاتش می باشد، قرار داد.
محمد شکوهی
٢٠ سپتامبر ٢٠١٩، ٢٩ شهریور ١٣٩٨
برخی گزارشات در باره این اعتراضات
بزرگترین راهپیمایی اعتراضی جهان در حفاظت از محیطزیست
انتظار میرود در طول امروز میلیون ها نفر در بیش از ۱۵۰ کشور جهان در این گردهمایی های اعتراضی شرکت کنند.
گزارش بی بی سی:هزاران نفردر سراسر جهان در بزرگترین راهپیمایی در اعتراض به تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست شرکت کردهاند.
این راهپیمایی در نخستین ساعات امروز جمعه ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) در استرالیا آغاز شد و به تدریج در کشورهای مختلف آسیا، آفریقا و اروپا در حال برگزار شدن است.
دانش آموزان کشورهای مختلف هم به این اعتراضات پیوستهاند.برگزاری بیش از ۵ هزار رویداد مختلف همزمان با این اعتراضات و راهپیماییها در سراسر جهان برنامهریزی شده است.
این اعتراضات در نهایت امروز بعد از ظهردر نیویورک به اوج خود خواهد رسید و انتظار میرود گرتا تونبرگ در میان معترضان سخنرانی کند.
از سیدنی تا سئول، از مانیل تا مومبای کودکان و نوجوانان کلاس های درس را ترک کرده و با دردست گرفتن پلاکاردهایی خواستار تغییر سیاستهای دولتها در مورد حفاظت از محیط زیست شدهاند.
*********************
گزارش یورونیوز
آغاز اعتصاب جهانی دانشآموزان در اعتراض به تغییرات آب و هوایی
طبف اعلام رسانه های آلمانی این تظاهرات در بیش از 300 شهردر آلمان برگزار میشود
تظاهرات روز جمعه که قرار است در حدود ۱۵۰ کشور جهان برگزار شود به دعوت گرتا تونبرگ، فعال ۱۶ ساله سوئدی مدافع محیط زیست صورت می گیرد. او قرار است در جمع تظاهرکنندگان شهر نیویورک که به سوی مقر سازمان ملل متحد در این شهر حرکت خواهند کرد حاضر شود.
هزاران دانش آموز روز جمعه با حضور در خیابان های استرالیا و دیگر کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه اعتصاب جهانی دانش آموزان در اعتراض به تغییرات آب و هوایی را آغاز کردند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات در آستانه اجلاس سازمان ملل متحد درباره آب و هوا خواستار اقدام موثر رهبران جهان علیه گرمایش زمین شدند.تصاویر منتشرشده از تظاهرات روز جمعه در استرالیا نشان دهنده حضور گسترده جوانان و نوجوانان این کشور در تجمعات شهرهای مختلف است.
شرکت کنندگان در تظاهرات تایلند به ساختمان وزارت محیط زیست این کشور یورش بردند. این در حالی است که معترضان به تغییرات آب و هوایی در چین اجازه تظاهرات نیافته اند.یکی از تازه ترین گزارش های دانشمندان درباره تغییرات اقلیمی نشان می دهد که دمای هوای کره زمین به طور میانگین تا سال ۲۱۰۰ میلادی هفت درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.