همزمان با ورود رهبران کشورهای عضو گروه هفت به شهر ساحلی بیاریتز در فرانسه، هزاران نفر از مخالفان این نشست در این شهر تظاهرات کردند.
فعالان ضدسرمایهداری، طرفداران حفظ محیط زیست و گروههای مختلف ضد جهانیسازی، از روز دوشنبه هفته گذشته آرام آرام در شهر بیاریتز جمع شدهاند تا همزمان با نشست جی هفت، اعتراض خود را نشان دهند.
اعتراضهای روز شنبه به شکل مسالمتآمیز انجام شد. پلیس فرانسه تعداد معترضین را ۹ هزار نفر تخمین زده اما برگزارکنندگان این اعتراضها میگویند که بیش از ۱۵ هزار نفر در این تجمعات حضور داشتند.
شهر بیاریتز که میزبان نشست سال ۲۰۱۹ سران جیهفت است، یک مقصد توریستی محسوب میشود و به طور معمول در این فصل از سال، شلوغ است.
معترضین پلاکاردهایی به دست داشتند که بر روی آنها شعارهایی با مضامین مرتبط به آتشسوزی جنگلهای آمازون، تغییرات جوی و فقر و نابرابری در جهان، نقش بسته بودند.
سایه سنگین برگزیت بر جیهفت
در آستانه نشست امسال، دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا و بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا علیه یکدیگر مطالبی بیان کردند. هر دوی این مقامات در جی هفت حضور دارند و در نشست روز یکشنبه با هم ملاقات خواهند کرد.
آقای توسک گفت بوریس جانسون با این خطر روبهرو است که در تاریخ به عنوان “آقای بدون توافق” نامش ثبت شود. اشاره رئیس شورای اتحادیه اروپا به اصرار بوریس جانسون بر خروج از کشورش از اتحادیه اروپاست. او میگوید حتی اگر به توافقی با اتحادیه اروپا دست نیابد، از “برگزیت بدون توافق” هیچ ابایی ندارد.
دونالد توسک که در یک کنفرانس خبری در حاشیه جیهفت در شهر بیاریتز سخن میگفت افزود که آماده است تا به نظرات آقای جانسون درباره برگزیت گوش کند.
بوریس جانسون نیز در واکنش به سخنان دونالد توسک گفت که آقای توسک در تاریخ به عنوان “آقای برگزیت بدون توافق” به یاد خواهد ماند.
بر اساس آخرین توافق میان بریتانیا و اتحادیه اروپا، این کشور باید در روز ۳۱ اکتبر (۹ آبان) از اتحادیه اروپا خارج شود. بریتانیا میتواند درخواست کند تا این زمان تمدید شود. اما بوریس جانسون گفته است که چه با توافق و چه بدون توافق، در هر صورت بریتانیا در این روز از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد و درخواست تمدید نخواهد کرد.بی بی سی