روز شنبه 8 دیماه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات تهران کلاس های درس را تعطیل کرده و در اعتراض به توجیهات و بی توجهی های مقامات مسئول در قبال حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان؛ دست به تظاهرات زدند. در این تجمع بزرگ دانشجویان با سردادن شعارهایی علیه مسئولان دانشگاه آزاد، خواستار استعفای ولایتی از مسئولان اصلی دانشگاه شدند.معترضان میگویند: مسئولان این دانشگاه باید عوض شوند. مسئولان باید عاملان و مقصران این حادثه را به مردم معرفی نمایند.
روز 4 دیماه اتوبوس حامل دانشجویان واحد تحقیقات دانشگاه آزاد دچار “سانحه” شد. در جریان این حادثه بر اساس اعلام مقامات حکومتی هفت تن از سرنشینان در محل حادثه جان باختند و ۲۸ تن به بیمارستان منتقل شدند که تا شب 4 دیماه گذشته دو تن دیگر نیز به علت شدت وخامت حالشان در بیمارستان جان باختند.» بامداد روز 5 دیماه نیز یکی دیگر از مصدومان این حادثه به نام “محمدرضا فضیلتی نیا” جان خود را از دست داد و تعداد قربانیان حادثه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات ۱۰ تن شد.» مقامات حکومتی توجیهات مختلفی در باره علت این حادثه داده و در تلاش برای توجیه این حادثه بر آمده اند. سه روز پیش بازماندگان این حادثه در گفتگویی اعلام کردند که ترمز اتوبوس بریده بود.
در واکنش به این خبر سه روز بعد از حادثه محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی درباره آخرین جزییات حادثه واژگونی اتوبوس گفت: “مسیر پیچهای زیادی دارد و چند سرعتگیر هم در مسیر وجود دارد. بعد از اینکه سیستم ترمز اتوبوس از کار میافتد، از آنجایی که سرعت گرفته بوده، نخستین سرعتگیر را که رد میکند، دانشجویان بلند شده و سپس به پایین پرت میشوند. در همین حین راننده به آنها اعلام میکند که خودرو ترمز ندارد و از دانشجویان میخواهد به سمت عقب اتوبوس بروند.”
در این میان مقامات دانشگاه آزاد نیز به دست و پا افتاده و هر کدام توجیهات خودشان را ارائه داده اند. دوتن از دانشجویان با رد ادعاهای مقامات حکومتی گفته اند؛ همه این اظهارات مسئولین دروغ می باشد.دانشجویی میگوید یکبار نشده سوار اتوبوسهای قدیمی دانشگاه شده باشد و راننده در حال چرت زدن نباشد! دوست دیگر این دانشجو میگوید رانندهها پشت فرمان چای مینوشند، غذا میخورند و کمربند ایمنی را هم نمیبندند!
یکی از دانشجویان در درباره کیفیت وسایل حملونقل دانشگاه به اتوبوسی که در حال انتقال دانشجویان از دانشکدههای بالاتر است اشاره میکند و میگوید: همه این اتوبوس و لاستیکهای ساییده شدهاش را ببینید، همین وضعیت همه اتوبوسهای دانشگاه را شامل میشود، مسیرها گارد ریل ندارد، وقتی کوه را میتراشند و دانشگاه تاسیس میکنند، همین میشود.
آنچه مسلم است فرسودگی ناوگان حمل و نقل و بخشا غیر استاندارد بودن اتوبوس و مهمتر از همه بی توجهی دانشگاه آزاد به نوسازی ناوگان حمل و نقل دلیل اصلی این حادثه بوده است.بازماندگان این حادثه ساکت ننسته و دست به اعتراض زده و خواهان پاسخگویی می باشند.
روز شنبه 8 دیما به فراخوان تشکل های دانشجویی و بازماندگان این حادثه تجمع اعتراضی گسترد در دانشگاه آزاد برگزار شد. در این تجمع دانشجویان با سردادن شعارهایی علیه مسئولان دانشگاه آزاد، خواستار استعفای ولایتی از مسئولان اصلی دانشگاه شدند.معترضان میگویند: مسئولان این دانشگاه باید عوض شوند. مسئولان باید عاملان و مقصران این حادثه را به مردم معرفی نمایند.در ادامه این تجمع اعتراضی دانشجویان معترض خواستار برخورد با مسئولان خاطی شدند و خواستههای خود را در قالب بیانهای ۹ بندی مطرح کردند.
بندهای این بیانیه برگرفته از ایسنا ضمیمه می باشد:
۱-درخواست استعفا و عذرخواهی سرپرست واحد علوم و تحقیقات و رئیس دانشگاه آزاد
۲-عذرخواهی رسمی در تریبون رسمی توسط سرپرست واحد و رئیس دانشگاه
۳-ساخت یادبود برای عزیزان از دست رفته
۴-استقرار همیشگی اورژانس در محل دانشگاه
۵-نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تعیین سرعت مجاز و نصب برگه معاینه فنی در اتوبوس و بررسی آن در بازه های زمانی کوتاه و استخدام راننده های با صلاحیت
۶-ساخت حفاظ برای جلوگیری از ریزش کوه و نصب گاردریل در طول مسیر
۷-رایگان شدن یا حداقل کم شدن هزینه آژانس ها تا هنگامی که نوسازی ناوگان و حفاظت مسیرها تامین شود
۸-نظارت بهداشتی مداوم بر بوفه ها و راه اندازی بوفه سر پوشیده ابن سینا
۹-تعویق امتحانات به دلیل مناسب نبودن اوضاع روحی دانشجویان
فیلمها