تظاهرات صدها هزار نفر از جوانان و مردم انساندوست و آزاده آلمان صف نمایندگان جبهه راست در پارلمان را بهم ریخت و طرحشان را به شکست کشاند.
با تصویب طرح راسیستی حزب دمکرات مسیحی و حزب راست افراطی AFD تظاهراتها گسترش یافت و دیروز و امروز به اوج خود رسید صدها هزار نفر در تظاهرات در سراسر آلمان شرکت کردند و دفاتر حزب دمکرات مسیحی که این طرح را به پارلمان آورده بود را محاصره کردند. تظاهرات حداقل در ۱۲ شهر برگزار شد و همچنان ادامه دارد.حزب دموکرات مسیحی و AFD در نظر داشت طرح دومی مبنی بر جلوگیری از ورورد مهاجرین به آلمان را در پارلمان به تصویب برساند که زیر فشار اعتراضات گسترده مردم رای نیاورد.
*گزارش دویچه وله از رای گیری در پارلمان
- دویچه وله:با این رأیگیری که عصر جمعه ۳۱ ژانویه (۱۲ بهمنماه) برگزار شد، دو حزب محافظهکار دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی شکست بزرگی متحمل شدند، زیرا این دو حزب که خود را میانهرو توصیف میکردند، به آرای حزب راست افراطی “آلترناتیو برای آلمان” اتکا کرده بودند. این شکست حیثیتی میتواند در نتایج انتخابات بوندستاگ در ۲۳ فوریه تأثیرگذار باشد.پیش از این نگرانیهایی وجود داشت که این طرح ممکن است تنها با کمک آرای حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) تصویب شود و میتوانست یک جنجال سیاسی بزرگ ایجاد کند. اما ۳۵۰ نماینده با این طرح مخالفت کردند، در حالی که ۳۳۸ نفر به آن رأی موافق دادند. به گفته پترا پائو، معاون رئیس بوندستاگ، در مجموع ۶۹۳ رأی به صندوق انداخته شد. تصاویر
گزارش رسانه های آلمانی و دویچه وله دردو روز گذشته در این مورد ضمیمه است
https://www.tagesschau.de/…/demo-migrationsabstimmung…
تلاش احزاب مسیحی آلمان برای تصویب طرح سختگیرانه پناهندگی با حمایت حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” AfD سبب اعتراضات سراسری در در این کشور شد. صدها هنرمند آلمانی نیز با نوشتن نامه سرگشاده به این طرح اعتراض کردند.
در چندین شهر آلمان از جمله در برلین، لایپزیگ، مونیخ، دورتموند، کلن، هانوفر، فرایبورگ و سایر شهرها دهها هزار نفر روز پنجشنبه ۳۰ ژانویه (۱۱ بهمن) به خیابانها آمدند و به تصویب طرح سیاست سختگیرانه پناهندگی احزاب مسیحی آلمان با حمایت حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” اعتراض کردند.
دستکم هفت هزار نفر از معترضان به فراخوان ائتلاف “مونیخ رنگارنگ است!” در مقابل دفتر حزب سوسیال مسیحی CSU شرکت کردند.
در برلین نیز تظاهرکنندگان مقابل دفتر حزب دموکرات مسیحی CDU تجمع کردند. به گفته برگزارکنندگان ۱۳ هزار نفر در این اعتراضات مشارکت داشتند. مقامات پلیس اما تعداد شرکتکنندگان را حداقل شش هزار نفر تخمین زده است.
سخنگوی حزب دموکرات مسیحی گفته است که از کارکنان دفتر اصلی این حزب در ساختمان “کنراد آدنائور” خواسته شده بود محل را ترک کنند. روزنامه بیلد گزارش داده است ۴۰ نفر با صورتهای پوشیده به دفتر محلی این حزب در برلین واقع در محله شارلوتنبورگ حمله کرده و آن را تخریب کردهاند.
اما اعتراضات سراسری به سایر شهرهای آلمان نیز کشیده شد. در فرایبورگ، پلیس از حضور دستکم ۱۰ هزار نفر در تجمعات اعراضی گزارش داد.
در لایپزیگ، هزاران نفر تحت شعار “مرتس و حزب آلترناتیو آلمان را متوقف کنید!” به خیابانها آمدند. پلیس تعداد معترضان در نزدیکی یکی از دفاتر حزب دموکرات مسیحی CDU در مرکز این شهر را حدود پنج هزار نفر اعلام کرد.
در گردهمایی معترضان هانوفر، اشتفان وایل، نخستوزیر ایالت نیدرزاکسن از حزب سوسیال دموکرات سخنرانی کرد.
در بسیاری دیگر از شهرهای آلمان از جمله در درسدن، دوسلدورف، ماینس و کیل تظاهرات اعتراضی برگزار شد.
برای روز جمعه ۳۱ ژانویه نیز دهها اعتراض در سراسر کشور ثبت شده است. انتظار میرود صدها هزار نفر در تعطیلات آخر این هفته نیز در اعتراضات در سراسر آلمان شرکت کنند.
سازمان “کمپاکت” به همراه “اتحادیه کارگری آلمان” و گروه “جمعهها برای آینده” برای یک راهپیمایی در برلین در روز یکشنبه ۲ فوریه فراخوان دادهاند.
نامه سرگشاده صدها هنرمند آلمانی
علاوه بر تظاهرات گسترده و سراسری، شماری از چهرههای معروف آلمانی مانند دانیل برول و یلا هاوزه، اقدام اتحادیه احزاب مسیحی برای اعمال محدودیتهای شدیدتر در سیاست مهاجرت و پناهندگی با پشتیبانی حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” (AfD) را با ارسال یک نامه سرگشاده محکوم کردند.
امضاکنندگان این نامه سرگشاده در نامه خود توافق با حزب راستگرای AfD را شکستن یک تابوی تاریخی دانستند.
این نامه سرگشاده به ابتکار بازیگران سینما لویزا گافران و یوناتان برلین نوشته شده است.
ستارگان سینما و تلویزیون مانند کارولینه هرفورت، یاسنا فریتسی بائور، ماکسیمیلیان موندت، بیارنه مدل، فیلیپ فرویسنت، آنا ماریا موهه، کارولینه پترز، یوردیس تریبل، دیمیتری شاد، آلبرشت شوخ، جوکو و کلاوس و موسیقیدانهایی مانند بلا بی و یوهانس اردینگ نامه سرگشاده را امضا کردند.
این نامه سرگشاده به نمایندگان اتحادیه احزاب مسیحی، شامل دو حزب دمکراتمسیحی و سوسیالمسیحی (CDU/CSU) و حزب دموکرات آزاد (FDP) و همچنین اتحاد زارا واگنکنشت (BSW) فرستاده شده است.
در این نامه خطاب به این احزاب آمده است: «ما، جامعه مدنی اکنون باید مدافع “خط قرمز” (عدم همکاری با حزب افراطی آلترناتیو برای آلمان) باشیم و به شما وعدههایتان را یادآوری کنیم.»
آنها از این احزاب خواستند روز جمعه ۳۱ ژانویه در رایگیری بعدی در پارلمان با حزب راستگرای “آلنرناتیو برای آلمان” همراه نشوند.
رأیگیری درباره لایحه قانونگذاری
روز جمعه ۳۱ ژانویه پارلمان درباره طرح قانونی احزاب مسیحی یاد شده رأیگیری خواهد کرد. این لایحه شامل مقرراتی برای محدود کردن مهاجرت است.
درخواست احزاب محافظهکار اتحادیه احزاب مسیحی که حالا به صورت طرح قانونی ارائه شده است شامل یک برنامه پنجمادهای است که روز چهارشنبه نیز به صورت قطعنامهای در مطالبه از دولت تصویب شد. این مصوبه با رای مثبت حزب آلترناتیو برای آلمان ممکن شد که اعتراضات گستردهای را برانگیخت.
این برنامه، کنترلهای دائمی مرزی با همه کشورهای همسایه برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران، ممنوعیت ورود افراد بدون مدارک شناسایی معتبر حتی در صورت ارائه درخواست پناهندگی، بازداشت مهاجرانی که باید آلمان را ترک کنند با هدف جلوگیری از فرار از اخراج، اخراج روزانه مهاجران فاقد مجوز اقامت و همچنین سیاست سختگیرانهتر در قبال پناهجویانی که مرتکب جرم شدهاند را در نظر گرفته است. دویچه وله
******************
گزارش دوروز پیش
دویچه وله:طرح احزاب محافظهکار آلمان برای پیشبرد سیاست سختگیرانهتر پناهندگی با حمایت حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” در مجلس تصویب شد!
کامنت کوتاه
حزب دموکرات مسیجی CDU سیاستهای ضد پناهندگی و جو سازی علیه پناهجویان و خارجی ستیزی را از ماهها پیش جزو برنامه های انتخاباتی اش در تاریخ ٢٣ فوریه امسال در دستور داشت و بشدت علیه مهاجرین کمپین راه انداخت و خارجی ها را عامل اصلی مشکلات و”عدم نبود امنیت” و… در این کشور معرفی کرد. در ادامه این سیاستهای دست راستی و ضد خارجی؛ این حزب در یک چرخش به راست جدید, موفق شد رای نمایندگان حزب دست راستی و فاشیست و ضد خارجی و نازیستی، حزب «آلترناتیو برای آلمان»AFD را جلب کرده و این طرح را به تصویب برساند. بحران مزمن، بی افقی و در هم ریختگی در صفوف طبقه سرمایه دار با سر کار آمدن ترامپ میدان را برای دست بالا پیدا کردن جریانات دست راستی و کثیف ضد انسانی مساعد کرده است. احزاب و جریانات مدافع دیروز ارزش های جوامع غربی از “دموکراسی و حقوق بشر”، سکولاریسم نیم بند گرفته تا آزادی عقیده و بیان و حق برخورداری از حداقل امکانات برای مهاجرین، و… روز به روز مقهور جریانات دست راست و افراطی و فاشیستی میشوند. دوره جدیدی در آلمان آغاز میشود. دوره ای که راست افراطی در زد و بند با احزاب سنتی و راست محافظه کار که همیشه سر کار بوده اند، فضا و جو خارجی ستیزی و راسیسم را تقویت خواهند کرد. امروز با تصویب قوانین ضد پناهندگی و تقویت خارجی ستیزی، فردا تدارک حمله به تمام حق و حقوق مردم این کشور و دستاوردهایشان.
همسویی راست میانه و لیبرال در آلمان با جریانات دست راستی و فاشیست نظیر حزب «آلترناتیو برای آلمان»، پدیده جدید در سیاست احزاب در این کشور است. در برابر خیر برداشتن احزاب دست راستی و فاشیست برای شریک شدن در قدرت با حمایت احزاب راست میانه، بایدقدرت اعتراض جامعه متمدن] ضد راسیسم و نژاد پرستی و انساندوست و آلترناتیو چپ و سوسیالیستی را قرار داد.
ادامه گزاش از وب سایت دویچه وله ضمیمه است
**************
دویچه وله:طرح احزاب محافظهکار آلمان برای پیشبرد سیاست سختگیرانهتر پناهندگی با حمایت حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” در مجلس تصویب شد!
این طرح از جمله شامل کنترل دائمی مرزی و اخراج روزانه مهاجران فاقد مجوز اقامت است. پارلمان فدرال آلمان روز چهارشنبه ۲۹ ژانویه (۱۰ بهمن) درخواست اتحادیه احزاب مسیحی، شامل دو حزب دمکراتمسیحی و سوسیالمسیحی (CDU/CSU) برای اعمال محدودیتهای شدیدتر در سیاست مهاجرت و پناهندگی را با پشتیبانی نمایندگان این اتحادیه و نیز حمایت نمایندگان حزب راستگرای “آلترناتیو برای آلمان” (AfD) و حزب دموکرات آزاد (FDP) تصویب کرد.در مراسم رایگیری ۳۴۸ رأی موافق در برابر ۳۴۵ رأی مخالف و ۱۰ رای ممتنع برای این درخواست، به ثبت رسید.
درخواست احزاب محافظهکار اتحادیه احزاب مسیحی شامل یک برنامه پنجمادهای است.
این برنامه، کنترلهای دائمی مرزی با همه کشورهای همسایه برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران، ممنوعیت ورود افراد بدون مدارک شناسایی معتبر حتی در صورت ارائه درخواست پناهندگی، بازداشت مهاجرانی که باید آلمان را ترک کنند با هدف جلوگیری از فرار از اخراج، اخراج روزانه مهاجران فاقد مجوز اقامت و همچنین سیاست سختگیرانهتر در قبال پناهجویانی که مرتکب جرم شدهاند را در نظر گرفته است.
با این حال هیچیک از این درخواستها الزام قانونی برای دولت فدرال ایجاد نمیکنند، اما تصویب آنها نشاندهنده تغییرات مهم در فضای سیاسی آلمان است.
اقدامی بیسابقه در تاریخ پارلمان آلمان
تصویب پیشنویس یک قانون با حمایت راستگرایان افراطی در تاریخ پارلمان فدرال آلمان تاکنون بیسابقه بوده و واکنشهای انتقادی گستردهای را به همراه داشته است.
فردریش مرتس، رهبر اپوزیسیون محافظهکار و نامزد صدراعظمی حزب دمکراتمسیحی (CDU) در دفاع از ارائه درخواست فراکسیون خود در پارلمان آلمان گفت: «ما در حزب دمکراتمسیحی کاری را انجام میدهیم که از نظرمان صحیح است. اگر حزب “آلترناتیو برای آلمان” رأی مثبت بدهد، این انتخاب آنهاست، اگر ندهد نیر مسئلهای نیست.»
واکنش صدراعظم آلمان
در همین حال اولاف شولتس، صدراعظم جمهوری فدرال آلمان از حزب سوسیالدموکرات (SPD) این اقدام اتحادیه احزاب دمکراتمسیحی و سوسیالمسیحی را بهشدت مورد انتقاد قرار داد و گفت که این درخواست “ریشههای حق پناهندگی را هدف قرار میدهد”.
او تاکید کرد: «حق پناهندگی، پاسخی مستقیم به وحشت ناشی از رژیم نازی است. در آن دوران، یهودیان آلمانی و اروپایی در مرزهای خارجی پس زده شدند. درس تاریخ این است که این نباید دوباره تکرار شود. آلمان هرگز نباید چنین چیزی را اجازه دهد.»
او همچنین برنامههای فردریش مرتس را “غیرقانونی” خواند و تاکید کرد که مرتس “در یک واکنش احساسی” توافق عدم همکاری با احزاب راستگرای افراطی را شکسته است.
نمایندگان دو حزب سبز و چپ آلمان نیز شدیدا از این اقدام اتحادیه احزاب مسیحی انتقاد کردند.
در همین حال دومین درخواست این اتحادیه که شامل “تغییر سیاست در امنیت داخلی” است، در مراسم رایگیری رد شد.
انتقاد شدید کلیساها
اقدام اتحادیه احزاب مسیحی انتقاد گستره نمایندگان کلیساهای کاتولیک و پروتستان آلمان را نیز به همراه داشت.آنها در بیانیهای اعلام کردند: «زمانبندی و لحن این بحث برای ما عمیقاً نگرانکننده است. چنین بحثهایی میتواند همه مهاجران ساکن آلمان را بدنام و تعصبات را تشدید کند.»
توضیح از من:متن آلمانی برای دوستانی که آلمانی بلد هستندضمیمه است
*******************
Der Deutsche Bundestag fordert die Bundesregierung auf, unverzüglich folgende Maßnahmen umzusetzen:
1. Dauerhafte Grenzkontrollen: Die deutschen Staatsgrenzen zu allen Nachbarstaaten müssen dauerhaft kontrolliert werden.
2. 2. Zurückweisung ausnahmslos aller Versuche illegaler Einreise: Es gilt ein faktisches Einreiseverbot für Personen, die keine gültigen Einreisedokumente besitzen und die nicht unter die europäische Freizügigkeit fallen. Diese werden konsequent an der Grenze zurückgewiesen. Dies gilt unabhängig davon, ob sie ein Schutzgesuch äußern oder nicht. In unseren europäischen Nachbarstaaten sind sie bereits sicher vor Verfolgung, einer Einreise nach Deutschland bedarf es somit nicht.
3. Personen, die vollziehbar ausreisepflichtig sind, dürfen nicht mehr auf freien Fuß sein. Sie müssen unmittelbar in Haft genommen werden. Die Anzahl an entsprechenden Haftplätzen in den Ländern muss dafür signifikant erhöht werden. Der Bund wird die Länder dabei unterstützen und schnellstmöglich alle verfügbaren Liegenschaften, darunter leerstehende Kasernen und Containerbauten, zur Verfügung stellen. Die Zahl der Abschiebungen muss deutlich erhöht werden. Abschiebungen müssen täglich stattfinden. Abschiebungen auch nach Afghanistan und Syrien werden regelmäßig durchgeführt.
4. Mehr Unterstützung für die Länder beim Vollzug der Ausreisepflicht: Der Bund soll die Länder auch weiterhin beim Vollzug der Ausreisepflicht – etwa durch Beschaffung von Reisepapieren und der Umsetzung von Rückführungen – unterstützen. Diese Unterstützung muss weiter ausgebaut werden. Überdies werden Bundesausreisezentren geschaffen, um Rückführungen zu erleichtern. Die Bundespolizei muss die Befugnis erhalten, bei im eigenen Zuständigkeitsbereich aufgegriffenen, ausreisepflichtigen Personen auch selbst und unmittelbar Haftbefehle für Abschiebehaft oder Ausreisegewahrsam beantragen zu können.
5. Verschärfung des Aufenthaltsrechts für Straftäter und Gefährder: Ausreisepflichtige Straftäter und Gefährder sollen in einem zeitlich unbefristeten Ausreisearrest bleiben, bis sie freiwillig in ihr Heimatland zurückkehren oder die Abschiebung vollzogen werden kann. Aus diesem Arrest ist die freiwillige Ausreise ins Herkunftsland jederzeit möglich. Nicht mehr möglich darf hingegen eine Rückkehr nach Deutschland sein. Berlin, den […] Friedrich Merz, Alexander Dobrindt und Fraktion