تلاش آمریکا برای تمرکز شورای امنیت بر برنامه موشکی ایران

رادیو آلمان:تلاش آمریکا برای تمرکز شورای امنیت بر برنامه موشکی ایران

روز دوشنبه ۲۹ ژانویه برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل از بقایای موشک شلیک‌شده به عربستان از سوی یمن، بازدید کردند. نیکی هیلی در جریان این دیدار از آنها خواسته تا بر برنامه موشکی ایران تمرکز کنند.

نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در حال ترغیب اعضای شورای امنیت به کنار گذاشتن توافق اتمی با ایران و تمرکز بر برنامه موشکی و “سایر فعالیت‌های مخرب” ایران  است.

به گزارش آسوشیتدپرس، هیلی که روز دوشنبه (۲۹ ژانویه/۹ بهمن) در جریان بازدید برخی سفرای کشورهای عضو سازمان ملل از بقایای موشک شلیک‌شده به ریاض در واشنگتن سخن می‌گفت، پیشنهاد کرده که “تلاش‌های بین‌المللی موثر و مشخصی” برای مجازات ایران به دلیل نقض قطعنامه‌های شورای امنیت صورت پذیرد. او گفته تنها در این صورت است که دونالد ترامپ حاضر به باقی ماندن در توافق اتمی با ایران می‌شود.

به گفته سفیر آمریکا در سازمان ملل، فرانسه که یکی از اعضای موثر گروه پنج به علاوه یک در مذاکرات اتمی با ایران بوده، اخیرا شروع به دادن تذکرات شفاهی درباره نقض قطعنامه شورای امنیت درباره موشک‌های بالستیک از سوی ایران کرده است.

بیشتر بخوانید: گزارش سازمان ملل: ایران همچنان به شورشیان یمن اسلحه می‌دهد

هیلی پس از ملاقات سفرای سازمان ملل با ترامپ گفته: «این روش در حال عمل کردن است. آنها [سفیران سازمان ملل] دارند متوجه می‌شوند که اگر ما درباره نقض قطعنامه‌های شورای امنیت صحبت نکنیم، اگر از آنها دعوت به عمل نکنیم، آمریکا خواهد گفت که همه این جریان [توافق اتمی با ایران] شرم‌آور است.»

نیکی هیلی روز دوشنبه برخی از سفیران کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل را به یک پایگاه نظامی در واشنگتن برد تا از بقایای موشک‌های شلیک‌شده از یمن به عربستان سعودی دیدن کنند. آمریکا و عربستان مدعی هستند که این موشک‌ها ساخت ایران بوده  و از سوی جمهوری اسلامی در اختیار شورشیان حوثی قرار داده شده‌اند. این ادعا همواره از سوی ایران رد شده است. جمهوری اسلامی آمریکا را متهم به “جعل مدارک و شواهد” کرده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم‌زمان با دیدار سفرای سازمان ملل از بقایای این موشک در توئیترش نوشت: «آمریکا دارد به اعضای شورای امنیت تکه‌هایی از موشک را با آرم مؤسسه استاندارد ایران روی آن‌ها نشان می‌دهد، درست همان نشانی که ما روی فراورده‌های غذایی می‌گذاریم. دوباره تلاش کنید “مدرک” تولید کنید.»

اینرا هم بخوانید

اقتصاددان حکومتی:١٠٠٠هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه ١٤٠٣

روزنامه هم میهن:فرشاد مومنی :1000 هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه مومنی تاکید می‌کند: …