بورس نیوز نوشت:از آنجا واردات تلفن همراه زیر ۳۰۰ دلار با ارز نیمایی وارد می شود و تلفن های همراه در کشور به نرخ بازار آزاد به فروش می رسد، این ما به تفاوت به ملبغی حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. نکته ای که جای تأمل دارد این است که این یارانه به جای خریدار به واردکننده می رسد.
در پی نوسان رخ داده در بازار ارز در سال ۱۴۰۳ که بسیاری آن را «هیجانی» و ناشی از اتفاقات غیراقتصادی تحلیل میکنند، اکنون فاصله نرخ بازار آزاد ارز و نرخ نیمایی تقریبا به دو برابر رسیده است.
پس از آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلا مقرر شد موبایلهای زیر ۳۰۰ دلار با ارز نیمایی، ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار با ارز تالار دوم مرکز مبادله و بالای ۶۰۰ دلار با ارز حاصل از صادرات خود وارد شود؛ اما انجمن موبایل طی نامهای از بانک مرکزی درخواست کرد همه موبایلها با ارز تالار دوم مرکز مبادله وارد شود و پس از آن موافقت شد همه موبایلهای زیر ۶۰۰ دلار و بالای ۶۰۰ دلار با ارز تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا وارد شود
در سال ۱۴۰۲، تعداد گوشیهای همراه وارد شده به کشور حدود ۱۴.۷ میلیون عدد بود که این گوشیها با دلار نیمایی در کانال ۳۰ هزار تومان، وارد کشور شده است، اما قیمت موبایل در بازار به راه دیگری رفته است.به طور مثال قیمت گوشی آیفون ۱۳ امروز با دلار ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومانی به فروش میرسد، درحالی که با دلار نیمایی که در حال حاضر حدود ۴۱ هزار تومان است، وارد میشود.
برآوردها نشان میدهد مابهتفاوتی که از جیب مردم به جیب واردکنندگان موبایل در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به واسطه نحوه تخصیص ارز از محل بازار نیما داده شده به ۷۰ هزار میلیارد تومان میرسد و این یارانه نه به مصرفکننده بلکه به واردکننده موبایل اختصاص داده شده است.