کارولین لویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، روز سهشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، قرار است از روز چهارشنبه ۲۰ فروردین، تعرفهای اضافی به میزان ۸۴ درصد بر تمامی واردات از چین اعمال کند.
با این اقدام، تمام کالاهای چینی مشمول تعرفهای حداقل برابر با ۱۰۴ درصد خواهند شد.
پیشتر قرار بود تعرفههای چین در چارچوب بسته «تعرفههای متقابل» ترامپ، از روز چهارشنبه ۳۴ درصد افزایش یابد، اما دونالد ترامپ پس از آنکه پکن از تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه ۳۴ درصدی تلافیجویانه بر کالاهای آمریکایی تا ظهر سهشنبه عقبنشینی نکرد، ۵۰ درصد دیگر به این تعرفهها افزود.
لویت به خبرنگاران گفت: «کشورهایی مثل چین که تصمیم گرفتهاند تلافی کنند و بر رفتار ناعادلانهشان با کارگران آمریکایی پافشاری کنند، در اشتباهاند. رئیسجمهور ترامپ ارادهای فولادین دارد و کوتاه نخواهد آمد.»
او افزود: «چینیها خواهان توافق هستند، فقط نمیدانند چطور باید آن را انجام دهند.» وی از بیان جزئیات دربارهٔ شرایطی که ممکن است ترامپ برای کاهش تعرفهها در نظر بگیرد، خودداری کرد.
چین سال گذشته دومین منبع بزرگ واردات آمریکا بود و در مجموع ۴۳۹ میلیارد دلار کالا به ایالات متحده صادر کرد، در حالیکه صادرات آمریکا به چین ۱۴۴ میلیارد دلار بود. این تعرفههای متقابل میتواند به صنایع دو کشور آسیب بزند و منجر به بیکاری شود.
چین میگوید «تا آخر علیه آمریکا مبارزه میکند»
در آستانه اعلام تعرفه ۱۰۴ درصدی آمریکا علیه چین، دولت چین گفت در برابر آنچه که «باجگیری» ایالات متحده خوانده، تسلیم نمیشود.
واکنش پکن پس از آن صورت گرفت که آقای ترامپ تهدید کرد در پاسخ به تصمیم پکن برای مقابله با «تعرفههای متقابل» که او روز ۱۴ فروردین از آنها رونمایی کرد، تعرفههای واردات از چین را به بیش از ۵۰ درصد افزایش خواهد داد.
چین دومین اقتصاد بزرگ جهان به شمار میرود.
وزارت بازرگانی چین گفت: «تهدید آمریکا برای تشدید تعرفهها علیه چین، اشتباه پشت اشتباه است که بار دیگر ماهیت باجخواهی طرف آمریکایی را آشکار میکند».
این وزارتخانه افزود: «اگر آمریکا اصرار داشته باشد که مسیر خود را ادامه دهد، چین تا آخر مبارزه میکند».
در تحولی دیگر، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا نیز در سفری به پاناما اعلام کرد که واشینگتن قصد دارد نفوذ چین بر کانال پاناما را پایان دهد و اجازه «نظامیسازی» این مسیر حیاتی از سوی شرکتهای چینی را نخواهد داد.
در همین حال، روز سهشنبه اعلام شد شرکت تایوانی تیاسامسی ممکن است با جریمهای بیش از یک میلیارد دلار مواجه شود، چرا که یک تراشه ساخت این شرکت در پردازنده هوش مصنوعی شرکت چینی هواوی یافت شده است. وزارت بازرگانی آمریکا در حال بررسی تخلف احتمالی این شرکت از مقررات کنترل صادرات است.
بازارهای سهام در آسیا پس از چند روز سقوط شدید، اکنون جایگاه باثباتتری دارند که این باعث شده تا برخی از رهبران تجاری، از جمله افراد نزدیک به ترامپ، از رئیسجمهور بخواهند روش خود را تغییر دهد. از رادیو فردا