در واکنش به آزمایش موشکی جدید کره شمالی، وزیر خارجه ایالات متحده ضمن انتقاد از این اقدام، به پیونگ یانگ هشدار داد که فشارها بر کره شمالی در مراحل آغازین خود است.
کره شمالی روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت یک موشک بالیستیک دیگر از سواحل شرقی خود شلیک کرد.
در این زمینه رکس تیلرسون در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز تأکید کرد: «ما در مرحله آغازین اعمال فشار اقتصادی و سیاسی بر کره شمالی قرار داریم».
وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که مقامهای کره شمالی «این پیام را درک کنند و متوجه شوند راهی که در پیش گرفتهاند به سوی امنیت و آسایش نیست».
آزمایش موشکی روز یکشنبه کره شمالی که به گفته آمریکا در آن از موشکهای میانبرد استفاده شده، دومین آزمایش موشکی این کشور ظرف یکهفته گذشته محسوب میشود.
در مورد این یک مقام نظامی کره جنوبی گفت که به نظر میرسد موشک آزمایش شده، نسخه ارتقا یافته و اصلاحشده «موشک سوخت جامد» زیردریاییهای کره شمالی باشد.
موشکی که هفته گذشته شلیک شد از سوخت مایع برخوردار بود و برد بیشتری داشت.
کره شمالی تا کنون به تمام درخواستها برای متوقف کردن برنامههای هستهای و موشکیاش حتی از سوی چین -تنها متحد این کشور- بیاعتنایی کرده و تأکید کرده است به این تسلیحات برای دفاع قانونی از خود نیاز دارد.
این کشور مدتی است که برای افزایش برد موشکهایش تلاش میکند، روز شنبه ادعا کرد که موفق شده برد این موشکها را برای رسیدن تا خاک آمریکا افزایش دهد. گرچه متخصصان موشکی غربی میگویند در این ادعا اغراق شده است.
یک مقام رسمی ایالات متحده که همراه رئیسجمهور این کشور در سفر به عربستان سعودی بهسر میبرد، گفته است کاخ سفید از پرتاب این موشکها آگاهی دارد و دریافته است که موشک جدید نسبت به سه موشک قبلی از برد کوتاهتری برخوردار بوده است.
انجام دو آزمایش موشکی طی تنها یک هفته، کار رئیسجمهور جدید کره جنوبی «مون جائه این» را دشوار کرده و برنامههای او برای کاهش تنش بین دو کشور را با چالش روبهرو کرده است.
آن طور که رویترز گزارش کرده، کره شمالی معتقد است که با روی کار آمدن دولتی لیبرال در کره جنوبی، دیگر امیدی به صلح با همسایه جنوبی خود ندارد.
موقعیت شبه جزیره کره به دلیل آنکه پس از جنگ ۵۳-۱۹۵۰ بین دو کشور، هنوز قرارداد صلحی به امضا نرسیده از حساسیت برخوردار است.
در واکنش به آزمایشهای موشکی کره شمالی، وزیر خارجه کره جنوبی گفته است این آزمایشها به مثابه آب سردی بر روی امید و اشتیاق دولت جدید و جامعه جهانی برای صلح و غیراتمی کردن شبهجزیره کره است.
انجام آزمایش موشکی یک هفته قبل توسط کره شمالی، از سوی شورای امنیت سازمان ملل محکوم شد و همزمان واشینگتن هم پیونگ یانگ را تهدید کرد که در صورت تکرار این اقدام، تحریمهای تازهای وضع خواهد کرد.
آمریکا برای مقابله با تهدید کره شمالی، سامانه دفاع موشکی تاد که قادر به هدف قرار دادن موشکهای بالیستیک با برد کوتاه و متوسط است را در کره جنوبی مستقر کرده است.رادیو فردا