جایزه سه میلیون دلاری آمریکا برای دستگیری حسین احمد لاریجانی

دولت آمریکا برای دستگیری یک شهروند ایران که پیشتر او را به خرید غیرقانونی قطعات بمب های دست ساز کنار جاده ای متهم کرده بود، حداکثر سه میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

بی بی سی:پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) با صدور یک بیانیه اعلام کرده است که حسین احمد لاریجانی، ۵۵ ساله، در خرید فرستنده های رادیویی ساخت یک شرکت آمریکایی دست داشته که از آنها بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی در بمب های کنار جاده ای در عراق علیه نیروهای آمریکایی استفاده شده است.

این بیانیه مورخ سه شنبه (۲۰ نوامبر) می افزاید که یک هیات منصفه فدرال در واشنگتن در سال ۲۰۱۰ میلادی با کیفرخواست علیه آقای لاریجانی موافقت کرده بود.

آمریکا می گوید که  لاریجانی از طریق شرکت های خود به نام های مجتمع الکترونیک پایا (ثبت شده در ایران) و اوپتو الکترونیک پی تی ای (ثبت شده در سنگاپور) اقدام به خرید کالاهای ممنوعه می کرده است.

تا کنون گزارشی مبنی بر واکنش این شهروند ایران به اتهام های وارده منتشر نشده است.

بنا بر اطلاعات موجود در وب سایت مجتمع الکترونیک پایا، این شرکت در سال ۱۳۵۸ با هدف تهیه قطعات الکترونیک برای تامین قطعات کارخانه های تولیدی داخل کشور از کمپانی های معتبر دنیا فعالیت خود را آغاز کرد.

در وب سایت مجتمع الکترونیک پایا، نامی از  لاریجانی برده نشده است. این شرکت خود را “یکی از بزرگ ترین مراکز تهیه و توزیع قطعات الکترونیک در ایران” توصیف می کند.

اف بی آی می گوید که متهم به واسطه شرکت سنگاپوری “کروزینگ اینترنشنال” اقدام به خرید کیت های رادیویی از یک شرکت در ایالت مینه سوتا کرده و آن تجهیزات را به ایران فرستاده است.

سه متهم سنگاپوری این پروند پیشتر به آمریکا مسترد و پس از محاکمه و حبس، به سنگاپور فرستاده شده اند.

وزارت دادگستری آمریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی – در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما – از پیگرد قضایی این افراد خبر داد.

دو نفر از متهمان سنگاپوری این پرونده همچنین به تلاش برای خرید آنتن های نظامی پیشرفته که توسط شرکتی مستقر در ایالت ماساچوست تولید می شود، متهم شدند.

مقامات آمریکایی آن زمان گفتند که بین سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ دست کم ۱۶ دریافت کننده رادیویی تولید شده توسط یک شرکت تولیدی در ایالت مینه سوتا در بمب های دست ساز کنار جاده ای (IED) عمل نکرده در عراق پیدا شده است.

کاربرد اصلی کیت های رادیویی مذکور در ایجاد شبکه های بی سیم در ادارات برای مرتبط کردن کامپیوترها و چاپگرهاست، اما دولت آمریکا می گوید که به علت قابلیت استفاده این کیت ها در کاربردهای نظامی، صادرات آنها را به ایران ممنوع کرده است.

به گفته مقام های آمریکایی، متهمان بین ژوئن سال ۲۰۰۷ و فوریه سال ۲۰۰۸ ده ها هزار دلار از طریق فراهم کردن زمینه صادرات حدود ۶۰۰۰ دستگاه دریافت کننده رادیویی در پنج محموله به ایران به دست آورده اند.

به گفته این مقامات، بمب هایی مجهز به این تجهیزات می تواند حتی از فاصله ۴۰ مایلی (حدود ۶۵ کیلومتری) کنترل شود.

اینرا هم بخوانید

تظاهرات گسترده در قامیشلی سوریه علیه حکم اعدام وریشه مرادی

هزاران نفر از ساکنان قامیشلی، مرکز مناطق خودگردان شمال و شرق سوریه (روژآوا)، در اعتراض …