جزییات بیشتر درباره بازداشت ۷ ایرانی، اتهام چهار نفر تدارک عملیات تروریستی

پلیس بریتانیا روز گذشته از بازداشت ۷ ایرانی خبر داد. وزیر کشور بریتانیا می‌گوید این “بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا” طی سال‌های اخیر بود. طبق گزارش‌ها این افراد “چندساعت” پیش از حمله احتمالی بازداشت شدند.
یک روز پس از اعلام پلیس متروپولیتن لندن مبنی بر بازداشت هشت مرد از جمله هفت تبعه ایران، حال اطلاعات بیشتری از ابعاد این اقدام منتشر شده است.

پلیس متروپولیتن روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت اعلام کرد که چهار مرد ایرانی را به ظن “تدارک برای حمله به یک هدف نامشخص” و سه مرد دیگر را بابت “تهدید علیه امنیت ملی” بازداشت کرده است.

پلیس متروپولیتن سه مرد ایرانی بازداشت‌شده در شمال غربی و غرب لندن را  ۳۹، ۴۴ و ۵۵ ساله توصیف کرده و افزوده که این افراد طبق بند ۲۷ قانون امنیت ملی در بازداشت به سر می‌برند.

اشاره پلیس به ماده‌ای است که به پلیس این کشور اختیار می‌دهد تا کسانی را که مشکوک به دست داشتن در “فعالیت‌های مربوط به تهدید یک قدرت خارجی” هستند، بدون حکم قضایی بازداشت کند.

همچنین، بازداشت‌شدگان در سوئیندون، منطقه‌ای در غرب لندن، استاکپورت و راچدیل به ترتیب ۲۹، ۴۶، ۲۰ و ۴۰ ساله اعلام شده‌اند و یک نفر دیگر نیز در منچستر بازداشت شده است.تمامی این افراد همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

“بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا”

وزیر کشور بریتانیا ضمن قدردانی از پلیس این کشور اعلام کرد که این هشت نفر در جریان “بزرگترین عملیات جداگانه ضدتروریستی در بریتانیا طی سال‌های اخیر” بازداشت شده‌اند.

او افزود: «این دو عملیات بزرگ پلیس بریتانیا، منعکس‌کننده برخی از بزرگترین عملیات‌ها برای مقابله با تهدید دولتی و مقابله با تروریسم هستند که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم.»

وزیر کشور بریتانیا در پاسخ به سوالی درباره ارتباط احتمالی این عملیات با دولت ایران گفت: «اینها عملیات‌های بزرگی بودند که انجام شدند و هم‌اکنون نیز تحقیقات جاری بسیار مهم است. البته در هر دو تحقیق، اتباع ایرانی نیز حضور دارند و ما از پلیس و سازمان‌های امنیتی در ارزیابی‌های امنیتی و تحقیقاتی که انجام می‌دهند، حمایت می‌کنیم.»

کوپر اقدام اخیر پلیس بریتانیا در بازداشت این افراد را “نشان‌دهنده پیچیدگی انواع چالش‌های پیش‌روی امنیت ملی” کشورش دانست و ادامه داد: «به همین دلیل است که حفاظت از امنیت ملی ما، از جمله حمایت از این نوع عملیات و تحقیقات بسیار حرفه‌ای، همچنان اولویت اصلی ما است.»

بازداشت تنها “چند ساعت” پیش از آغاز حمله

طبق داده‌های پلیس لندن بازداشت‌ این افراد روز شنبه در شهرهای سوئیندون واقع در غرب لندن، استاکپورت، راچدیل و منچستر انجام گرفته است.

روزنامه بریتانیایی تلگراف نیز در گزارشی نوشت که این افراد در حالی بازدشت شدند که حمله احتمالی از سوی آنها تنها “چند ساعت” تا شروع فاصله داشت.

روزنامه دیلی میل نیز از قول برخی منابع که نامشان فاش نشده گزارش داد که این توطئه یک “حمله بزرگ” بود که “می‌توانست به تهدید قریب‌الوقوع علیه جان شهروندان منجر شود.”

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که “به احتمال زیاد” سربازان نخبه‌ واحد سرویس هوایی ویژه بریتانیا (با نام اختصاری SAS) نیز برای خنثی کردن این حمله احتمالی به یاری پلیس‌ ضدتروریسم و اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5)  پیوستند.

در همین حال، پلیس بریتانیا (اسکاتلندیارد) و سرویس‌های امنیتی بریتانیا یک نقشه مشکوک برای هدف قرار دادن یک محل را کشف کردند.

سخنگوی پلیس متروپولیتن گفت ماموران پلیس با افرادی در محل حمله احتمالی در تماس بوده‌اند تا آنها را مطلع کنند و مشاوره و پشتیبانی‌های لازم را ارائه دهند؛ با این حال اما به دلایل عملیاتی تا کنون محل این اقدام احتمالی اعلام نشده است. دویچه وله

اینرا هم بخوانید

روسیه از تعطیلی چند ساعته فرودگاه‌های مسکو به دلیل حمله پهپادی اوکراین خبر داد

مقامات روسیه می‌گویند حمله پهپادی شبانه اوکراین به مسکو باعث توقف فعالیت سه فرودگاه اصلی …