جمهوری اسلامی «به شرط» لغو قطعنامه شورای حکام، ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی را «بیشتر نمی‌کند»

گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود تصریح کرده است جمهوری اسلامی اقدامات اولیه برای عدم افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی را آغاز کرده است.

خبرگزاری رویترز از قول دیپلمات‌های ارشد گزارش داده که پیشنهاد ایران برای توقف رشد حجم ذخایر اورانیوم در سطح ۱۸۵ کیلوگرم مشروط به لغو قطعنامه پیشنهادی قدرت‌های غربی علیه ایران در نشست هفته جاری شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

اسوشیتدپرس نیز به نقل از یک دیپلمات نوشت اگر قطعنامه‌ای در شورای حکام علیه ایران صادر شود، احتمالا تهران تعهد به افزایش ندادن ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی خود را اجرا نخواهد کرد.

,وی از افزایش دوباره ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی ایران خبر داده، اما گفته است ایران اخیرا وعده داده تا حجم ذخایر اورانیوم با غلظت بالای خود را دیگر افزایش ندهد، به شرط آن که شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه تهران صادر نکند.

بر اساس گزارش فصلی که رافائل گروسی برای شورای حکام آژانس تهیه کرده و برخی خبرگزاری‌های غربی روز سه‌شنبه ۲۹ آبان بخش‌هایی از آن را منتشر کردند، او تصریح کرده است که ایران تا ۲۶ اکتبر، بیش از سه هفته پیش، حدود ۱۸۲.۳ کیلوگرم ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی داشته که ۱۷.۶ کیلوگرم بیشتر از ماه اوت است.

ساعاتی پیش‌ از فاش شدن محتوای این گزارش، خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از دیپلمات‌ها اعلام کرد قدرت‌های اروپایی با حمایت آمریکا قصد دارند قطعنامه‌ای در شورای حکام به تصویب برسانند که همکاری ضعیف ایران را آژانس را سرزنش می‌کند.برگرفته از رادیو فردا

*گزارش رادیو آمریکا در این مورد

آژانس: اورانیوم ۶۰ درصدی حکومت ایران «۱۷ کیلوگرم» افزایش یافته است

48 دقیقه ago اخبارایرانسیاسیمنتخب سردبیر

خبرگزاری آسوشیتدپرس و برخی از دیگر منابع خبری اعلام کردند بر اساس گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که در اختیار شورای حکام آژانس قرار داده، حکومت ایران با سرپیچی از خواسته‌های بین‌المللی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده در سطح «نزدیک به درجه تسلیحاتی» خود را بار دیگر افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، تا ۲۶ اکتبر امسال (کمتر از یک ماه پیش)، حکومت ایران ۱۸۲.۳ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی در اختیار داشته که نسبت به ماه اوت (حدود سه تا چهار ماه پیش) ۱۷.۶ کیلوگرم افزایش داشته است.

اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد تنها یک فاصله کوتاه فنی با سطوح ۹۰ درصدی تسلیحاتی دارد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین در این گزارش اعلام کرده که حکومت ایران تاکنون گام‌های مشخصی برای بهبود همکاری با این نهاد زیرنظر سازمان ملل برنداشته است.

انتشار این خبر در حالی است که در پی انتقادهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره عدم همکاری جمهوری اسلامی، کشورهای غربی با حمایت آمریکا در صدد افزایش فشارها بر حکومت ایران هستند.

خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه ۲۹ آبان به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد بریتانیا، فرانسه و آلمان با پشتیبانی آمریکا قصد دارند در نشست این هفته شورای حکام آژانس قطعنامه تازه‌ای علیه حکومت ایران صادر کنند.

دیپلمات‌ها هدف از این فشارها را جلب همکاری جمهوری اسلامی برای رفع نگرانی‌های آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای حکومت ذکر کرده‌اند.

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که قرار است از روز چهارشنبه ۳۰ آبان آغاز شود پس از سفر اخیر رافائل گروسی، رئیس آژانس، به ایران و بازدید او از دو سایت هسته‌ای جمهوری اسلامی انجام می‌شود.

در حالی‌که تنش‌ها میان حکومت ایران و آژانس در سال‌های گذشته به شکلی مستمر تشدید شده گسترش پرشتاب برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به نگرانی‌هایی درباره قصد تهران برای تولید سلاح هسته‌ای دامن زده است.

جمهوری اسلامی در سالیان اخیر ضمن کاهش همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تشدید فعالیت‌های هسته‌ای، تجهیزات نظارتی آژانس بر برنامه هسته‌ای خود را از کار انداخته و از حضور بازرسان آژانس ممانعت کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز ۸ شهریورماه در گزارشی محرمانه‌ اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران با سرپیچی از خواسته‌های بین‌المللی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود در سطح «نزدیک به درجه تسلیحاتی» را افزایش داده است.

به گفته کارشناسان، افزایش خلوص اورانیوم غنی‌شده از ۶۰ درصد به خلوص تسلیحاتی ۹۰ درصدی صرفا به «یک گام کوتاه و فنی» نیازمند است.

روزنامه گاردین هم اخیرا به نقل از منابع خود گزارش داد که بریتانیا و آمریکا نسبت به احتمال تبادل فناوری ودانش هسته‌ای روسیه در ازای دریافت موشک‌های بالستیک از جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده‌اند.

جمهوری اسلامی همواره با تاکید بر صلح‌آمیز بودن اهداف برنامه هسته‌ای خود، اعلام کرده که قصد ندارد سلاح هسته‌ای تولید کند.رادیو آمریکا

اینرا هم بخوانید

محکومیت لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی، به یک سال حبس به دلیل استفاده از اصطلاح «مزدوران نظام»

لیلا حسین‌زاده، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، یه اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «عدم …