جمهوری یهودی اسرائیل

اسرائیل در تلقی عمومی همیشه بعنوان موطن یهودیان تلقی میشده است اما حکومتش قانونا یک حکومت مذهبی نبود. از امروز این نیز تغییر میکند و دین یهود و قومیت یهود جزو موجودیت کشور اسرائیل تعریف میشود. بنا به قانونی که امروز در کنست اسرائیل با اکثریت ٦٦ بر ٥٥ رای تصویب شد از امروز اسرائیل یک کشور یهودی اعلام میشود. این قانون میگوید ففط یهودیان در اسرائیل “حق تعیین سرنوشت خویش” را دارند، اسرائیل موطن یهودیان است و کل اورشلیم شامل دو قسمت شرقی و غربی آن پایتخت جمهوری یهودی اسرائیل محسوب میشود. بحثهای داغی در کنست در مورد این قانون صورت گرفت و شمار زیادی از نمایندگان حزب کارگر و لیکود با آن مخالفت کردند و آنرا بعنوان یک قانون آپارتاید و نژادپرستی محکوم کردند اما نهایتا با اکثریت ٦٦ رای به ٥٥ رای تصویب شد.

دولت و سیستم حکومتی اسرائیل تاکنون نیز عملا تبعیضات زیادی را علیه مردم غیر یهودی و بویژه مسلمانان و فلسطینیان اعمال میکرده است. اما رسما و روی کاغذ همه شهروندان آن از حقوق برابری برخوردار بوده اند. اما با این قانون سیستم حکومتی آنرسما در  ردیف همه حکومتهای مذهبی و قومی سقوط میکند. مذهب و حتی قومیت یهودی جزئی از سیستم دولتی و آموزشی آن تلقی میشود. حدود دو میلیون شهروند غیر یهودی آن بعنوان شهروندان درجه دوم از برخی از حقوق برابر شهروندی خود محروم میشوند. این کشور اکنون خودرا جمهوری یهودی اسرائیل اعلام میکند نظیر جمهوری اسلامی ایران. تاکنون اسرائیل میتوانست به خود ببالد که دموکراتیک ترین سیستم حکومتی و بیشترین آزادی مطبوعات و بالاترین شاخص توسعه انسانی را در منطقه خاورمیانه دارد و از کشورهای اسلام زده عربی و ایران سیستم آزادتری دارد. اما حاکمیت فاشیسم اسرائیل و یهودی به این رویا و تلقی نیز امروز پایان داد و قانونی را که بسیاری از فعالان حقوق انسانی آنرا قانون “آپارتاید” مینامند تصویب کرد.

تصویب این قانون بذر گسترش بیشتر جنگهای مذهبی و قومی را در منطقه میکارد که فی الحال نیز در حد فاجعه ای جریان دارد. این قانون رسما به نیروهای دست راستی اسرائیل و جریانات اسلامی خوراک میدهد که با اتکا به آن نفرت و کینه قومی و مذهبی را بیشتر دامن بزنند و مردم محروم هردو سو را قربانی سیاستهای ضد انسانی نمایند.

باید امیدوار بود که وجود طیف وسیعی نیروهای مردمی چپ و ضد نژادی و ضد مذهبی و سکولار در اسرائیل و در منطقه خاورمیانه به این روند اسفناک و خونین پایان دهند و اتحاد و همبستگی مردم محروم همه کشورها را علیرغم سیاستهای فاشیستی و مذهبی راستها تقویت نمایند.

انترناسیونال 773

اینرا هم بخوانید

فاشیسم اسلامی علیه مهاجران- کاظم نیکخواه

فاشیسم جریانی است که ریشه در بحران سرمایه‌داری دارد و یک جریان فوق راست و …